Bestiář

Bambusový keř Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 7

Skupina: Ostatní

Životaschopnost: 1 stonek, 5 tlama

Útočné číslo: (+3+4/+2)=7/+2 (stonek)

Obranné číslo: (+5+2)=7 (stonek); (0+3)=3 (tlama)

Odolnost: 15

Inteligence: 5

Velikost: D

Přesvědčení: neutrální

Poklady: 11500/290 - 58000/1350

Zkušenost: 240

Bojovnost: 11

Síla mysli: 0

Popis:

Výskyt: teplé podnebí, louky, u cest
Zvláštní útok: záchyt -> tlama: 2-12/1 kolo
Tato velice záludná masožravá potvůrka na první pohled vypadá jako mírný kopeček porostlý bambusovým hájkem a svěží tmavě zelenou travičkou. V něm a v jeho okolí je rozházena spousta předmětů. Kopeček je asi tři sáhy vysoký a v průměru má 10 až 15 sáhů. Hájek má asi 3K10*15 agresivních, velmi ohebných stonků. Stonky, připomínající žlutý bambus, jsou vysoké mezi třemi a pěti sáhy. Tato masožravá rostlina útočí na vše živé a utíká jen před velkým ohněm, před kterým se po 3 kola zavrtává do země. Pokud postavy zachytí alespoň 3 + velikost stonků, podá oběť během 1-2 kol do tlamy. Jsou jenom dvě možnosti, jak keřík zlikvidovat : zabít veškeré stonky, pak centrum s tlamou umírá během 5 hodin, nebo zabití tlamy (centra). To se ale nachází asi 2 sáhy pod povrchem. Poslední způsob, obsypání a naházení ohnivých hlín do hájku (měkká travička) nedoporučujeme nikomu, ale opravdu nikomu. Tento postup předvedl Pyrofor Klejt jako ukázku svého umění publiku asi osmdesáti vesničanů. Od té doby je klejtování název pro špikování masa vonným dřevem :))), neboť exploze v hájku berou do 5 sáhů 3x zranění, do 15 2x a do 20 1x síly výbušnin.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 7

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Zdá se mi to, nebo chybí zranitelnost?

Ale ten Klejt se mi zamlouvá... není to jen suché kostatování ale má aspoň kapku života :)

P.S. Trochu víc jsi měl popsat tu tlamu... nedokážu si to moc dobře představit.


 Uživatel úrovně 5

Na bambusový keř je to opět silně předimenzované, jako většina příspěvků od daného autora, který má jasnou snahu udělat za každou cenu co nejsilnější nstvůru, což je ke skodě příspěvkům i samotným bestiím.

Poklad je opravdu nehorázný...


 Uživatel úrovně 0

Souhlasím s Morterem, navíc mi vadí, že tam není uvedena zranitelnost, nechápu to množství pokladů. To by bambus musel vymlátit celý město. A 4/+2 to je stonek jako šavle, to je opravdu přehnané. Chtělo to ještě hodně práce.