Bestiář

Mäsák Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 19

Skupina: Hmyz

Životaschopnost: 1 život

Útočné číslo: 0 (neútočí)

Obranné číslo: (+0 +1) =1

Odolnost: 4

Inteligence: 0

Velikost: A0

Zranitelnost: B,C,D,G,H,I,J,K,L

Pohyblivost: 8/hmyz

Poklady: mäso, krovky

Zkušenost: 1

Bojovnost: 0

Síla mysli: 0

Popis:

Tučný, ťarbavý, asi 20 – 25 cólov dlhý chrobák. Má tmavé, niekedy až čierne krovky, ojedinele sa vyskytne zelená alebo modrá mutácia. Krídla má zakrpatené, nemôže lietať. Niekedy sa vyskytne kráľovský chrobák, ktorý je menší (15 cólov), jedovatý a veľmi vzácny a drahý. Mäsáky často chovajú niektoré múdrejšie jaskynné národy (v mojom svete mám jednu jaskyňu, kde žije malá skupinka inteligentných a dobrých goblinov), ale väčšinou len ak nemajú inú potravu.

Zvláštne schopnosti: Nemá

Spoločenské zriadenie: Žije v menších skupinkách, kde je okolo 15 jedincov.

Životospráva: Živí sa podzemnými hubami, ale v prípade núdze nepohrdne ani plesňou.

Doupě: Brloh si robí vo vlhkých baniach alebo jaskyniach, kde si nájde nejaký tmavý kút. V jaskyni, kde žijú sa väčšinou nevyskytujú predátory.

Rozmnožovanie: Rozmnožujú sa pohlavne, sú to hermafroditi, kladú 10 – 20 vajíčok, o ktoré sa po nakladení nestarajú. Majú nedokonalý vývin (z vajíčka sa vyliahne jedinec podobný dospelému, ale niektoré znaky a orgány sa u neho vyvinú až neskôr).

Dožívajú sa max. 1 rok, dospelí sú po 2 týždňoch.

Útok: Sú veľmi mierumilovní, nebojujú. Ak na ne niekto zaútočí, snažia sa dostať do bezpečia.

Obrana: Jedinú ochranu im poskytujú ich krovky, ale aj tak je veľmi jednoduché ich zabiť.

Iné: Kdo mäsákov nepozná, väčšinou si ich pri stretnutí nevšíma, alebo ich zabíja pre zábavu, čím robí veľkú chybu. Mäsáky majú veľmi výživné mäso, bohaté na bielkoviny, pečené má podobnú chuť ako kurča, surové je nejedlé. Množstvo mäsa z jedného dospelého jedinca je asi na jednu porciu, pretože jedlé je iba bruško. Hlava, hruď a končatiny sú prevažne chitínová vonkajšia kostra. Taktiež ich krovky sú užitočné – dajú sa použiť na výrobu ozdôb, za krovky z jedného mäsáka by postavy mali dostať okolo 5 strieborných. Tam kde sa mäsáky vyskytujú je šanca, (15%) že sa medzi nimi vyskytne aj kráľovský mäsák, nie však v chove. Jeho krovky sú zlaté (5zl.) a z jeho mäsa sa dá vydestilovať 5 magov.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 19

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Tohle bych klidně do našeho světa doporučil, celkem se mi to líbí. Napsané je to solidně.


 Uživatel úrovně 0

Průměr


 Uživatel úrovně 0

Super, akorat by možná stálo za zmínku jak se maj pěstovat v zajetí. Prostě za ****


 Uživatel úrovně 8

Ano, bylo by vhodné zmínit se o jedu královského chrobáka...
Vzhledem k tomu, že ostatní masáci jed nemají se bude jednat nejspíš o jiný druh, nebo ne?


 Uživatel úrovně 5

Je to poměrně pěkný brouček ale myslim si že kdyby si postyvy chtěli vydělat a lovily by tyhle tvory tak by si namastili kapsu a nehrozilo by jim žádné nebezpečí! jinak moc pěkné ****


 Uživatel úrovně 5

Vzhledem k tomu, že je to tvůj první příspěvek do bestiáře tady, vzhledem k tomu, že jsem se ti trochu snažil pomoci, vzhledem k tvému věku a k tvé budoucnosti. Bude to jen lepší ti dávám 4* a neboj se dalšího tvoření.


 Uživatel úrovně 0

Podle mně celkem dobře zpracovaný, a vajíčka asi kladou když sami ze sebou prožijou ohnivou noc :-) 4* líbilo se mi to.


 Uživatel úrovně 0

Jo jeste dotaz! Jak casto kladou ty vajicka?


 Uživatel úrovně 0

N byl by to asi prumer...nechci se nejak opicit, ale ono to neni ani nadprumerne, ani podprumerne, takze za 3*. Mel bych vsak este par pripominek:
1) Bylo by dobre trochu priblizit ten jed u Zlateho masaka.
2) Co se zamysli jednou porci? je to jeden Cen? Z dvaceticouloveho broucka, ze ktereho se vyuziva jenom brisko bych to videl tak na 1/5 Cenu...
3) 5 stribrnych je docela dost! Tedy asi zalezi na svete a kolik sype tvuj PJ. V nasem svete by jedny krovky znamenaly velice slusny nocleh v zajezdnim hostinci, nebo lehce nadprumerny nocleh ve meste (oboje i se stravou), coz mi prijde jako docela dost. Kdyz ziji v koloniich okolo 15 jedincu, tak bych mel teoreticky 7,5 zl. z jedne kolonie. Inu jak uz jsem rekl, zalezi na svete, ve kterem hrajete...

Jinak se mi to libi, je to uzitecne a zajimave.

Zdar Megahu


 Uživatel úrovně 0

mno, je to to celkem dobře napsané, ale když to čtu zdá se mi že to něco postrádá, a to zvláštnost příspěvku, příjde mi to a teď se neuraž, jako popis brouka z encyklopedie, (či broučího herbáře)
průměr 3*