Bestiář

Mesak Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 19

Skupina: Ostatní

Životaschopnost: -

Útočné číslo: -

Obranné číslo: -

Odolnost: 1

Inteligence: 20

Velikost: -

Zranitelnost: -

Pohyblivost: -

Poklady: -

Zkušenost: 0

Bojovnost: 0

Síla mysli: 0

Popis:

Začalo to nedávno, změnilo mě to, jsem jiný. Asi měsíc jsem napaden tímto tvorem, nevím co po mě chce, ale je ve mně a komunikuje se mnou, na zádech mám pod kůží deset chapadel, mám časté bolesti zad, ale nechci se toho zbavit. Změnilo mě to, ale jsem rád. Rány se rychle zacelují, jsem silnější, ale lidi se mě straní víc než dřív, ten tvor mi honě radí sice ne vždy má pravdu, ale mnohokrát mi zachránil život, říká když umřu já, umře i on, a když umře on umřu i já, prý velmi bolestivou smrtí. Musím si chránit záda, vím že má pravdu, nechci umřít. On taky ne a asi proto mi radí.

Popis

Mesak je vlastně parazit připomínající asi půl sáhu dlouhého hada asi palec širokého končící zrohovatělou hlavičkou. Hned za hlavičkou je asi pět párů výrůstků, nejméně asi pět coulů a nejvíce asi dvacet pět coulů dlouhé výrůstky. Tyto výrůstky jsou asi půl coulu široké. Tyto výrůstky odebírají hostiteli životní sílu (cizopasení),nebo se o ní začne dělit (symbióza). po tříleté symbióze, opouští mesak tělo hostitela a rozpukne v dvacet mláďat.

Infikace

Mesak prochází dvoj-hostitelským vývojem. Nejdříve napadne neinteligentní zvíře a probíhá jednoletý vývoj. Běhel tohoto vývoje je zvíře agresivní a mnohokrát žravější, silnější a odolnější. Po této době opustí mesak hostitele a zvíře umírá. Poté mesak najde místo kde by mohl někoho infikovat. Většinou u pobřeží v mořích, nebo v jeskyních, či bažinách. Jakmile nakazí je několik možností infikace: cizopasení a symbióza.

Cizopasení

Pokud má tvor a mesak jiné přesvědčení než hostitel tak mu dá postihy Char:-1; OČ: -2;ÚČ: -2. Pokud se ho postava chce zbavit tak buď musí požívat lektvar čer. Kříže jednou za 2 dny po dobu 28dní. Nebo hran. Schop: vyleč těžká zranění jednou za týden po dobu 28dní.

Symbióza

Pokud má hostitel shodné přesvěd. Jako symbiont (ZmZZkZ;ZmDZkD) tak má následující bonusy/postihy: Char:-1, - 1k10 živ (stále), léčení vl. Zranění +1za úroveň dělící ho od 1úr. (v případě válečníků se bonusy sčítají), + hod 1k4(1-síl, 2-obr, 3-odol, 4-int); hod 1k6 k bonus(stály po dobu nošení symbionta) hozené vlastnosti, + hod 1k4(1-síl, 2-obr, 3-odol, 4-int); -1 k této vlastnosti (pokud k je to stejná vlastnost jako u předchozího hodu tak se hází opět). Pokud je symbiont zabit v těle hostitele tak mu zůstají všechny postihy a bonusy zmizí.



Ps: pokud nastává symbióza může hostitel symbionta kdykliv vypudit a všecny bonusy/postihy zmizí. Pps: symbiont může být zabit jen brutálním útokem na záda. Ppps:každý mesak má jiné přesvědčení.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 19

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Vládci loutek od Roberta Heinleina. Když už vyrábíš plagiát, tak to sem aspoň napiš!


 Uživatel úrovně 0

Celkem zajímavé, ale to zpracování není nej..., takže 2*, za snahu a nápad....snaha+nápad=2* :)

S úctou Cryspy


 Uživatel úrovně 0

N ojeto takova skloubenina Hvezdny brany(goaudu) a taky z casti vetrelce takze vlastne nic novyho a kdyz uz se nekdo prece pusti do radobi prepisu neaky znami veci jako treba filmu nebo knizky mel by si to poradne promyslet a jestli ne tak musi cekat urcitou kritiku protoze vsichni cekaj dokonalost jako treba v tom filmu prave proto dve hvezdicky urcite se to dalo vic promyslet kdyt toho tam bylo tolik no nic!


 Uživatel úrovně 0

Vy všichni SG dost žerete co? No nic.

Některý kusy textu jsou naprosto nečitelný. Nebylo by od věci vynechat zkrácení slov a dopsat je. Nápad je to ale vážně dobrej, každej tady se už někdy INSPIROVAL z televize nebo knížky, že.


 Uživatel úrovně 5

Souhlasim s Lightangtelem jsou to stejnej živočišnej druh jenom goaoldi jsou TROCHU cáklí a tokkrové krapet zvášní ale co tohle neni ani tokkra ani goaold je to MESAK


 Uživatel úrovně 0

Hvězdnou bránu jsem taky viděl. Ale jinak docela dobrý


 Uživatel úrovně 0

Tristan a Gabriel - biologicky jsou tokrove a goauldi stejny zivocisny druh - jen goauldi se rozhodli "chovat se jinak" nez jejich bratrickove goaldi


 Uživatel úrovně 0

Gabriel: Né nezbytně. Tokrové ovládají mysl hostitele, ale nechtějí.


 Uživatel úrovně 0

Něco mezi vetřelcem a stargate! mno...


 Uživatel úrovně 0

Tak hezky to začalo...aha to už někdo řekl. Tak nevím co dodat. Snad pro příště dát si na čas. Ale, že je to poprvé tak platím za nápad.