Bestiář

Klíčník Hodnocení: Geniální

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 32

Skupina: Nestvůry magického pole

Životaschopnost: číslo sféry odkud pochází

Útočné číslo: 5+číslo mateřské sféry/6+zbraň + zvl

Obranné číslo: 300 (viz níže)

Odolnost: bon

Inteligence: 0

Velikost: B nebo podle podoby

Zranitelnost: humanoid nebo podle podoby

Pohyblivost: 16/magický tvor

Přesvědčení: zákonné zlo

Poklady: nic

Zkušenost: 0

Bojovnost: 0

Síla mysli: 0

Popis:

„Vítám tě Torgane. Můžeš se posadit...“
„Laskavě si nech ty svoje zdvořilosti a vyrovnej dluh! Nebo snad ještě nemáš zboží?“
„Pane, sféry ještě nemohou vydat...“
„TO MĚ NEZAJÍMÁ! Zítra bude ten výrobek ležet u mě na stole do...dejme tomu desíti. Budu tě očekávat a myslím, že by bylo nemilé, abys mě opět zklamal.“
„Promiňte, spolehněte se, jistě. Zítra o desáté.“
„To doufám.“
Kouzelník se zvednul z pohodlného křesla a opatrně vyklouznul do potemnělé uličky.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
13.5. večer půl desáté (18:30 GMT)

Zpráva o provedení styku se sférou Nahaiah za účelem vydání démona nosiče

21:36 Předmět pro umístění démona připraven
21:37 Astron nabit a připraven, žádám sféru
21:39 Otevřen průchod. Žádám o vydání démona
21:40 Žádosti bylo vyhověno, démon se přenáší. Pozn.: spojení je stabilní a rychlé. Očekávám přensení démona v době mezi celou a čtvrt.
22:12 Démon přenesen bez obtíží. Vpouštím démona do předmětu. Pozn.: pozorování obnoveno v 21:56, mezi tím jsem si dal jeden drakodech.
22:27 Démon se usadil v předmětu. Ukončuji spojení.
22:28 Spojení se nepodařilo ukončit. Pokouším se znovu o ukončení
22:29 Spojení se nepodařilo ukončit. Pokouším se znovu o ukončení
22:29 Spojení se nepodařilo ukončit. pozn.: Pravděpodobně je něco s astronem, dojdu pro sluhu
22:32 pozn.: sluha sleduje astron, přesunuji se do pracovny s tím, že mi bude jakoukoli změnu hlásit
22:56 pozn.: sluha došel se sdělením, že spojovací tunel začíná červenat a zr... PROBOHA JEHO TVÁŘ SE NEEE_
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ ^^

Z protokolu městských strážců pořádku:

Poslední písmena jsou rozmazaná a nečitelná, po analýze znalcem písma bylo zjištěno, že způsob psaní ukazuje na něco, co autora pravděpodobně k smrti vyděsilo. Zápis končí dlouhou čarou až k okraji listu, což znamená pravděpodobně náhlé bezvědomí či smrt při psaní poslední věty textu. Tento zápis byl nalezen u těla theurga příští den ráno kouzelníkem Torganem. Sluhu se doposud najít nepodařilo. Přezkoumání nezávislým theurgem neodhalilo žádnou viditelnou souvislost s chybou při styku se sférou. Spojení bylo přerušeno pravděpodobně týž večer.


KLÍČNÍK

Původ

Klíčník je bytost astrální a pochází vždy ze sféry, se kterou je veden kontakt. Jeho příchod je možné zaznamenat už předem pomocí několika faktorů, které na to mohou ukazovat. Proberu je tedy od těch, co se objevují jako první, až po ty, co předcházejí jeho příchod už jen v minutách. Jsou to tedy:

Spojení: Záleží velmi na způsobu daného světa, jak přesně se to či ono projeví, a proto se budu držet obecného principu. Jak už je vidět z úvodního textu, spojení je neobvykle silné. Zde hodně záleží na způsobu spojení podle vašich zvyklostí a podání PJ, vždy byste však měli mít na paměti, že podezření na nějaký problém by měl zkušený theurg získat jen tak na 20 a míň procent (pokud rádi házíte, proč ne. Hod provede PJ při hodu na úspěch s nějakou výmluvou, aby mohl hodit dvakrát). Dobré přirovnání se zde přímo nabízí: Jste na internetu. Něco stahujete a místo obvyklých 2.26 např. vám to pofrčí 6.15. Možná se budete divit, ale spíš budete spokojeni s tím, že to valí tak rychle a nepadá to.

Ukončení spojení se sférou: to se nemůže a nemůže povést. Ať astron přenesete nebo dokonce rozbijete (speciální případ), spojení stále potrvá. Pokud u vás „vypínáte“ astron, nepůjde vypínač. Víceméně jasné.

Červenání spojení: Toto nemusí být všude stejné, protože se nemusí všude točit žádný malý vír, kterým prochází démon. V tom případě prozáří slabé červené světlo astron, nebo se příznak vůbec nemusí objevovat. Poslední případ není vůbec samoúčelný, ba naopak, teď se to trochu pokusím nastínit: Je to velmi podobné jako u hvězd. Každá hvězda, která se od země vzdaluje, nám připadá červená z důsledku pohybu a následném zkreslení vlnové délky světla. U opačného případu je to modrá. Ale zpátky k tématu: Červenání místa spojení je už neodvratným důkazem příchodu klíčníka. Jeho úkolem je totiž zavřít neuzavřitelné spojení se sférou. Jeho energie by na to nestačila a tak sféra začne “napínat“ spojení, které pak stačí jen trochu „nakousnout“ a pak už se roztrhne samo. Čerpá to ale mnoho energie ze sféry, která dostává vztek, je li to možné tak říct. A vůbec nejhorší je, že démon klíčník je na tom ještě hůř, než například pilot kamikatze. Splněním úkolu totiž jeho utrpení nekončí. Jakmile spojení přeruší, ztráta energie u něj způsobí pocity podobné šílené bolesti u člověka. To se zhoršuje tím, že prostředí je pro něj absolutně nepřátelské a nevhodné, jeho podoba však stále přežívá a mění se. Opět jen další šílené bolesti. Po desítkách sekund, až proměna skončí, je pochopitelné, že takovéto šílené mučení přisoudí theurgovi a celému světu a začne ho nenávidět víc než by to dokázal ten nejhorší člověk a cokoli na zemi. Po proměně získá nové schopnosti, které samozřejmě plně využije k pomstě.

Schopnosti klíčníka

Pohyb: Klíčník v surové formě není vidět a jediný ho může rozpoznat alchymista se schopností vidění magenergie. Spatří v něm o jeden mag míň, než bylo potřeba na spojení se sférou. Takto surový klíčník se může pohybovat rychlostmi stovek m/s, zpravidla ale necestuje rychleji než zvuk (ve vzduchu za normálního tlaku dle MSA). Je schopen takto sledovat všechno co se kolem něj děje a procházet předměty. Nijak ho to nezpomaluje a je mu víceméně zcela jedno, v jakém prostředí se nachází. Může vidět do vzdálenosti 1km v libovolném spektru přes libovolný předmět. K pohybu je to všechno.

Vtělení: Je nejhrůznější schopností klíčníka. Klíčník je totiž schopen přebývat v tělech lidí, podobně jako mág, ovšem nikdy ne ve více součastně a jeho podstata se v tomto těle skutečně nachází. Je ovšem spoután tímto tělem a nemůže dělat nic, co nemůže ani tělo. Jeho přítomnost ovšem propůjčuje tělu nevídané schopnosti, viz dále. Pokud se klíčník dostane k tělu své oběti, může se do ní vtělit. Probíhá to následovně: Klíčník si spočítá náhražku úrovně (číslo sféry +10) a hodí si s tímto bonusem proti úrovni postavy. Pokud je cílem theurg, klíčník si připočítá jen +7. Pokud neuspěje, nemůže se do tohoto těla pokusit vtělit po stejném počtu dní, jaká je úroveň zamýšlené oběti a tato oběť incident nijak nepozná. Pokud uspěje, okamžitě se vtěluje do postavy a mění její vzhled během několika sekund na vzhled svůj, který je neměnný a bývá to většinou postava v kápi, které není vidět do obličeje. Není schopen pak, až do smrti postavy, tělo opustit. Ten kdo změnu sleduje má velkou pravděpodobnost, že se mu udělá špatně, protože je to opravdu velmi nechutné. Vypadá to podobně, jako když se v Matrixu vtěluje agent do člověka. Možná se z toho zdá téměř nemožné klíčníkovi zabránit ve vtělení, v tom případě věřte, že tomu tak je. Na osobní souboj s klíčníkem by se postavy pod 20. úroveň ani neměly pouštět. Kromě toho je zde další zvláštní schopnost, která to potvrzuje.

Rychlost: Klíčník je opravdovým mistrem souboje. Dosahuje až na hranice fyzikálních zákonů, mnohdy i za ně a je schopen to téměř neomezeněkrát opakovat. Má neskutečné obranné číslo a to z jednoho důvodu: Dokáže se vyhnout projektilům i ranám mečů a pokud o ráně ví, je téměř nemožné ho zasáhnout. Útok na něj ovšem probíhá poněkud jinak: Pokud je na něj vystřelen projektil, hodí si běžně na obranu. Projektil se téměř jistě netrefí, ale pozor: výsledný hod na obranu se zmenší o výslednou hodnotu hodu na útok a jakýkoli další útok jakoukoli zbraní se dál odečítá od tohoto čísla: pokud dojde toto číslo na nulu, je mu ubrána polovina životů, kolik byl poslední útok a s dalšími útoky po vyčerpání klíčníkovy obrany je to stejně. Z toho je vidět, že zbraň obrovské kadence či obrovské množství útoků v jednom kole je schopno postavu ovládanou klíčníkem zabít. Na začátku dalšího kola při prvním útoku si tuto obranu klíčník opět doplňuje tak, jak je popsáno výše a vše probíhá podobně. Pouze mečem s démonem zkamenění (bude brzy přidán, počkejte si ;o) je možné klíčníka jako takového zlikvidovat. Pokud je i přese všechno na konci kola mrtev, získá tělo původní podobu pouze se stopami po zásazích zbraní. Mysl ale stále ještě žije a druid by byl schopen takto mrtvého (pokud bude v celku) oživit. Klíčník se po tomto incidentu opět neporušen odpoutá od těla a může se ihned vtělit do kohokoli jiného.

Důsledky existence a jednání klíčníků: Klíčík, jak už bylo řečeno, využívá všech svých schopností plně k pomstě. Nejdříve se snaží jakýmkoli způsobem najít theurga a pronásleduje ho, dokud se mu ho nepodaří zabít. Tam, kde ho zabije většinou začnou naprostá jatka, kdy klíčník bez rozmyslu zabíjí tisíce lidí jak nejrychleji to dokáže. Tak vznikají „města duchů“, kde po staletí nikdo nežije a nikdo, kdo se tam vydá, se nevrací. Klíčník se většinou po dokončení svého díla odebere do uzavřeného prostoru, kde přežívá v ústraní až do skonání světa a sleduje, jestli se někdo další neopovážil přijít a ukázat se mu na oči. Jakékoli vetřelce ve vybitém území ihned vraždí, nebo se o to alespoň snaží. Pokud se postavy dozví podstatu a skutečnost problému s takovým městem, mohou se vydat na hrdinskou výpravu za účelem klíčníka zabít. Nikdy však nemohou vědět, jaká je jeho úroveň a jak velké nebezpečí hrozí. Ovšem o minimální úrovni pro souboj s klíčníkem jsem už hovořil výš. Každý theurg se klíčníka bojí (pokud ví o jeho existenci) jako věcí podobných larvě a v mnoha světech bývá tento démon noční můrou. Přeji dobrou zábavu a tu správnou atmosféru při hraní s ním.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 32

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Dobrý!!!!!!


 Uživatel úrovně 0

BOMBA!!!!!!!!!!!!!


 Uživatel úrovně 0

Aifagonos: No, nevím jestli jsem to nezdůraznil, každopádně blesk zabije postavu, kterou si klíčník přivlastnil a sám klíčník se v poho vtělí do někoho jiného. Přecejenom zabit ho moc nejde.


 Uživatel úrovně 0

A čo keď do toho hodím blesk? Možno som zle čítal, ale takú možosť som nevidel rozobratú. A ak berieme normálne pravidlá, tak by stačilo na vyriešenie zopár čiernych.


 Uživatel úrovně 0

A... ako sa to dá zabiť?... ???!!!???


 Uživatel úrovně 0

Fakt SUPER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



 Uživatel úrovně 0

Hmmmm.... smekám.


 Uživatel úrovně 0

To je dobrá svině... Dávám 4


 Uživatel úrovně 0

Pěkná potvůrka, rozhodně bych se s ní ráda potkala ;)