Bestiář

Krvavý strom Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 12

Skupina: Nestvůry magického pole

Životaschopnost: 8+ 6 za každou aktivní větev

Útočné číslo: (+3+4)=7(větev) + zvl

Obranné číslo: (-5+7)=2(kmen), (+3+2)=5(větev)

Odolnost: 15

Inteligence: 1

Velikost: C-D

Zranitelnost: B4/5, C1/2, G1/4, J2, K1/3, N2

Pohyblivost: 0

Poklady: 300/10

Zkušenost: 350

Bojovnost: 12

Síla mysli: 0

Popis:

Kouzelnice Gwathel-Galenas se plížila kolem zkroucených stromů kolem doupěte temného mága Bogana. Byla úplně bez sebe, konečně se dočká pomsty. Za ní šli zloděj Finto Kapsík, válečník Balin, kouzelník Equif a hraničář Fingolfin. Brána byla blízko, už šla vidět. Gwathel zamířila přímo k ní, když ji došel Finto. "Máš nějakej plán?", "No jasně, vlítnem tam, pobijeme kostlivce a zabijeme tu svini, co nechala vyvraždit celej Lůtirien" odpověděla Gwathel a chtěla se na Finta zašklebit, ale když se na něj otočila….nebyl tam. "Kde sakra…" stačila říct než ji obrovská rána do obličeje srazila k zemi. Vzhlédla a viděla, jak se několim větví ve stromu nad ní hýbe a jedna drží Finta. "Co je to zase za čertivinu?" vykřikne a pošle do větve u Finta dávku blesků. Fingolfin střílel do stromu šípy, Balin do něj bušil sekyrou, kouzelníci smažili blesky. V tom ale strom opět zachytil Balina a vyzvedl do koruny. Gwathel ani Equif neměly ani mag, a do větve se dá šípem trefit dost blbě, takže Finto i Fingolfin se snažili marně. Najednou vzduch prořízl bolestný výkřik Balina. Netrvalo to dlouho a Balina následoval Fingolfinův pes a Equif. Gwathel se slušně držela a Finto se uhybal větvím více než dobře. Najednou je oba obklopil zelený oblak jedu. Poslední, co Gwathel viděla byl Fintův bolestí zkřivený obličej…

Krvavý strom většinou využívají temní mágové jako ochranu kolem svých sídel. Krvavé stromy jsou spolehlivé, nesnaží se zničit vlastního pána, jak to velmi rádi dělají nemrtví a k životu jim stačí jeden tvor na 3 dny, což je dost malý problém.

Krvavý strom je na první pohled naprosto nerozpoznatelný od normálních stromů, jen kolem něj do vzdálenosti asi 15 sáhů neroste téměř nic, až na Jedprskavky. Pokud se nějaký tvor přiblíží na vzdálenost 10 sáhů, strom na něj ihned zaútočí. Každý strom má 5-8 aktivních větví, pouze těmito větvemi dokáže útočit. Každá větev má 6 životů a pokud je ztratí, odpadne a zbyde po ní suk. Pokud strom přežije setkání s družinou, ztracené větve dorůstají 1 větev za 6 dní (1 život větve za den).

Strom, jak bylo napsáno výše, se živí krví. Proto se snaží postavy zachytit větvemi a nabodnout je na špičaté výstupky v koruně stromu. V praxi to znamená, že postava, která ztratí útokem stromu 1 a více životů, si hází na past Obr ~ 5 ~ zachycení/nic. V dalším kole ho nabodne na výstupek, což je útok s ÚČ 4 na nehybného protivníka. Před hodem na iniciativu ztrácí 1k10+6 životů. V kole, kdy má být postava nabodnuta si hází na past Sil ~ 7 ~ normální útok (popsán výše)/osvobození. V každém kole, kdy je nabodnuta si hází na past Sil ~ 4 ~ vyproštění/zůstane nabodnuta na výstupku a v každém kole se past zvyšuje o 1.

Nabodnutá postava může útočit na strom a držená postava na větev, ale s postihem -4 na útok a -2 na past.

V 1 kole dokáže strom zaútočit nejvíce 4 větvemi.

Strom se vždy snaží omotat postavu.

Pokud postavy dokáží strom zabít, mohou v jeho koruně nalézt až 6 ostnů, každý obsahuje 5-10 mágů pro alchymistu.

Zvl.: Strom dále dokáže 2krát za hodinu vydat ze svých kořenů jedovatý plyn. Na zem vyjde až 1 kolo poté, co ho strom vypudí. Použít plyn může nejvíce do vzdálenosti 15 sáhů a zasáhne kruh o poloměru 2 sáhy. Zasažené postavy si hází na past Odl ~ 5 ~ 1k6+4 životů/nic. strom používá plyn jen v krajních případech.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 12

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Upírský strom. To je něco


 Uživatel úrovně 0

trošku jsem to přehnal stěma hvězdičkama


 Uživatel úrovně 0

napad dobrej, zpracovani pokulhava. receno bylo skoro vse, jen bych doplnil, ze ten system nabodavani mi prijde volaky cudny. moc pasti a malej vysledek
Jinak horsi 3


 Uživatel úrovně 0

Všechno již bylo řečeno.


 Uživatel úrovně 5

toto by som skor prenechal druidovi ... ale inak celkom taky slabsi priemer ... 2* ... NoEH


 Uživatel úrovně 0

Indužkfalfovo prasátko,

Almad řekl už všechno a není k tomu co dodat. Možná by šla příště lépe udělat ta povídka. Nápad dobrý a proto dávám *3*

Grim


 Uživatel úrovně 5

Jak pozná svého tvůrce? Jak se tvoří? Nebylo by od věci sem možná hodit nějaký postup, kouzlo...

Proč plyn používá jen v případě nouze? IMHO k tomu nemá důvod, pokud ho může používat s tak vysokou kadencí (2x za hodinu je imho až dost). Krom toho - z kořenů? Nejsou náhodou kořeny pod zemí? Když tak zem navlhne, tak se to imho moc na povrch nedostane ^____^

Tak nějak si představuju někoho, kdo má břicho propíchlé větví a je schopen se hýbat, nemluvě o útoku :c)

Z čeho jsou ty ostny, co se dají nalézt v koruně?

Jak moc ten strom hoří (no, vlastně asi moc ne, když do něj kouzelníci smaží blesky a nic se neděje)? Protože jinak to imho zas tak slavná ochrana není, stačí se uvelebit dostatečně daleko, vzít luky, rozdělat ohníček a uspořádat táborák ;)

Nějak mi nesedne zařazení do nestvůr magického pole, má-li to hlídat pevnosti temných pánů, takže přeřazuji.

Jak vidíš, chybky by se našli...ale za nápad.