Bestiář

Snáček Hodnocení: Geniální

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 33

Skupina: Humanoid

Životaschopnost: 2

Útočné číslo: 2

Obranné číslo: 4

Odolnost: 5

Inteligence: 13

Velikost: a

Zranitelnost: humanoid A5

Pohyblivost: 15/humanoid

Přesvědčení: zmatené zlo

Poklady: 0-10

Zkušenost: 28

Bojovnost: 0

Síla mysli: 0

Popis:

Kdysi dávno, žil byl, za devatero horami, devatero řekami a devatero lesy, na malém kopečku, ve svém útulném hnízdečku, uvnitř vysoké věže, kouzelník Záložka. Záložka byl vždy dobrák od srdce. Bohatým bral, chudým dával a pro sebe si nechával jenom skromných 50%. V jeho věži s ním bydlela i jeho krásná dcera Bradavička, která byla jedinou vzpomínkou na jeho zesnulou ženu Podnožku. Oba zde žily krásný život, nerušený žádnými strastmi okolního světa. Ale jak to tak bývá, všechno krásné někdy skončí, a tak se stalo, že do Bradavčina života vstoupil muž, princ Učesal.

Bradavička se do Učesala hluboce zamilovala a tajně spolu spřádali plány o útěku do zahraničí. Záložka však Učesalův plán odhalil, a několikrát se s dobrým úmyslem zachránit svoji dceru, pokusil o Učesalovu úkladnou vraždu. Nepovedlo se, nic naplat. Učesal sebral Bradavičku a prchal sní pryč od rozdurděného kouzelníka. Od té doby Záložka svoji dceru již nikdy nespatřil.

Touto událostí Záložka docela zatrpkl, zamkl se ve své věži a s nikým nepromluvil. Říká se také, že Záložku trápily noční můry, v kterých si neustále připomínal Bradavčin odjezd. Ačkoliv bez chuti do života, pokusil se Záložka těchto nočních můr zbavit. Většina jeho nápadů byla ale k ničemu. Když neuspěl ani žvýkací polštář pod hlavu s příchutí dračího lejna, ztrácel Záložka pomalu naději na úspěch. Až jednou, o půlnoci, když krajinu sužovala záplava blesků, a vichřice nelítostně bičovala stromy, ozval se prý z věže šílený smích. Záložkovi se po řadě odporných nelidských pokusů, podařilo spářit obyčejného skřítka s právě vypraným prostěradlem. Od této doby, se prý stal ze Záložky zase ten starý dobrý lidumil který všem pomáhá. A jestli záložka neumřel, jako že spíše ano (tento příběh je starý přes 600 let), žije tam se svým postelovým skřítkem Snáčkem dodnes.

Tak takto se zrodil, dnes už všude známý, první zástupce rodu Snáčků. Snáček je malý, asi 30 coulů vysoký skřítek. Jeho kůže má lesklou stříbrnou barvu. Jeho tělíčko je velmi hubené a někomu by se mohl zdát i podvyživený (nemožné, jelikož Snáček nejí). Na úzkém krku s hodně vystouplým ohryzkem, mu vyrůstá komicky velká hlava, tvaru zpola rozšlápnuté brambory. Na hlavě má dvě velké kulaté jasně žluté oči, s malými rudými panenkami. Nemá vlasy, ani žádné jiné osrstění. Jeho uši vypadají jako dva obří satelitové přijímače. Pod dlouhým špičatým frňákem má malá ústa, plná velmi ostrých zoubků. Oblečen chodí pouze v malém bílém pláštíku, obratně ušitém ze starého prostěradla. Na hlavě nosí povlak polštáře, složený většinou do tvaru vojenského baretu.

Snáčci už věky plní jim předurčený úkol, chodí lidem rozdávat sny. Na začátku to byli jenom samé pěkné sny, ale časem se Snáčci úplně změnili. Neustálé rozdávání dobrých snů je absolutně znudilo, a tak se rozhodli, že lidé musí také trochu trpět. Stal se z nich postrach spánku a vysloužily si novou přezdívku, rozsévači nočních můr. O tom jak se Snačci rozmnožují nevíme zhola nic. Někteří pamětníci však tvrdí, že pokud skřítek dosáhne věku asi 100 let, rozloupne se sám od sebe na dva mladé další Snáčky.

Zvl. Schopnosti

Snáček se blíží k dohasínajícímu ohni. Vyplašeně se rozhlíží po okolí. Zdá se, že osoba u ohně tvrdě spí. Skřítek se přibližuje pořád blíž ke spící oběti. Ví, že dnes večer si po dlouhé době pořádně zařádí a ukojí svůj obrovský „hlad”. Vzrušeně si o sebe tře špinavé malé pařátky a nervózně cvaká, do tmy zářícími zoubky. A už už je na dosah, stačí jenom natáhnout ruce. Naposledy se skřítek nervózně ujistí, že osoba spí a odhodlaně s uspokojivou grimasou uchopí nebožáka za hlavu……………

Takhle tedy probíhá Snáčkovo rozdávání nočních můr. Snáček se přiblíží ke své oběti a pevně ji oběma rukama stiskne spánky. Tímto napojením zjišťuje, čeho se daná osoba nejvíce bojí, a vysílá jí ten nejhorší sen, jaký se dá vymyslet. Svým dotykem nejen že osobě natolik zhorší spánek, že se nedokáže vůbec v klidu vyspat (postižený bude potřebovat další spánek o polovinu času dříve než po normálním spánku. U kouzelníku se při těchto nepředstavitelných nočních můrách vůbec nedobíjejí magy.), ale také se pokouší vysát co nejvíc životní energie (postava si hází proti pomyslné pasti – Obr ~ 8 ~ probudí se/bude zraněn za 1k4 + 2 životů a bude pokračovat ve hrůzném snění. Postava si pro ti pasti hází až ve chvíli, kdy se Snáček pokusí o vysátí.)

Pokud se postava probudí, Snáček se pokusí přetvařovat a dělat, že přišel jenom obchodovat atp. (skřítkové u sebe mívají různé předměty, které ale nemají pro postavu větší cenu, např: lesklé kamínky, plíšky, klacíky různých zvláštních tvarů, ale někdy i několik zlatých.) Pokud se postava rozhodne zaútočit, skřítek se pokusí vyvolat speciální mizecí kouzlo rozplyn.


Rozplyn

Magenergie: 4 magy
Dosah: na sebe
Rozsah: na sebe
Vyvolání: jedno kolo
Trvání: 1 směna

Skřítek několikrát luskne prsty, a jeho postava jakoby se rozplynula ve vzduch (pouze iluze, skřítek akorát zneviditelní Skřítek má 4 magy na den). Jakmile ho hráč nevidí, dá se skřítek na zběsilý úprk. Toto kouzlo se skřítkovi většinou povede (75%), ale pokud ne a skřítek nemá jinou šanci jak zmizet, zaútočí na postavu holýma rukama. Říká se také, že pokud postava skřítka ušetří, dovede jí Snáček k nějakému pokladu, skrýší nebo jim jinak pomůže v putování.

Snáček je snad můra každého unaveného dobrodruha a může navštívit kohokoli z vás. Ale jistě jste si položily otázku: Existuje nějaký způsob jak se preventivně bránit??? Ano, existuje. Stačí, když postava blízko svého místa na spaní položí zlaťák. Skřítek to bere jako daň, že zde můžete přespat bez toho, aby vás potrápil (pokud zlaťák skřítek neuvidí, je to vaše smůla.).

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 33

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

je to dobrý nápad, něco takového mi v bestiáři chybí, super


 Uživatel úrovně 0

Vzhled a kouzlo rozplyn dosti připomíná domácího skřítka z Harryho Pottera ale jeho funkce je úplně jiná. Je to velice pěkné, až na skloňování slova "Bradavička" protože v některých výrazech to vypadá jako by 1.pád byl Bradavka


 Uživatel úrovně 0

Moc pekne... A vyuzitelne... Tohle se mi opravdu libi moc...


 Uživatel úrovně 0

grimsladea:Fakt mě to zaujalo a divym se jak ti někdo za to mohl dát 0*.......


 Uživatel úrovně 0

hezké a roztomilé...


 Uživatel úrovně 0

Bombastický,není,co bych vtknul :-)


 Uživatel úrovně 0

GOOD


 Uživatel úrovně 0

Kouzelne :) Jeste ze jsem Pj a ne hrac :D


 Uživatel úrovně 0

Teď řeknu originální věc............................................... .................
Je to originální.


 Uživatel úrovně 0

fakt dobrý a originální (člověk aby se bál usnout)