Bestiář

Bludná duše Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 24

Skupina: Magický tvor

Životaschopnost: podle postavy

Útočné číslo: nemá

Obranné číslo: nemá

Odolnost: nem

Inteligence: 0

Velikost: různá

Zkušenost: 0

Bojovnost: 0

Síla mysli: 0

Popis:

Moto: Každý z nás už někdy něco ztratil. A každý už někdy něco našel. Ale co když nekdo najde někoho jiného v sobě samém?


Je ráno. Otvírám oči.
"Bože, to byla zase noc"
"Mno podle mě byla celkem krátká. Jinak dobrý ráno přeju"
"Hm, sakra, je mi nějak divně. Dal bych si ženskou. Nějakou pořádnou. Tak mě napadá, že jsem ještě neměl nikdy gnomku......"

...

"Na co to proboha myslím? Jakou gnómku? To je tvoje zásluha, co? Proboha na co to zase myslíš?
"Na gnómkách není vůbec nic nenormálního.To jen ty jsi přehnaně staromódní"
"Tohle odmítám poslouchat. Já a gnómka. Už ti někdy někdo řekl, že jsi zvrhlej?"
"Cizí rasy jsou vzrušující. Tak moc nemel a pojď nějakou sehnat. Jsem nadrženej, jak..."
"Mno, jen se proberu a mám zkaženej celej den. Diky kámo."
znechuceně vstanu, protahnu a v umyvadle oplachnu oblicej.
Je den jako malovaný.....a mě je z toho k zblití. Hlavu mám prázdnou, myšlenky bloudí kdovíkde.Co budu dnes dělat? A co budu jíst?

...

"Ser na to, kámo. ožerem se jako hovada, nekoho večer zmlátíme, okradem, zabijem. Jako za starejch dobrejch časů"
"Ty tvý starý dobrý časy jsou nenávratně pryč. Žádnej chlast, žádný děvky, žádný rvačky. Mám toho po krk!!!"
"Aaaaaa, ozval se pan outlocitnej, že ti to někdy vadilo? trojnásobná vražda? Proč ne? Tak to tu na mě nehraj"
"Říkám, že se časy změnily. Je to pryč. A ty se s tim musíš nějak smířit"

Sestupuji po schodech. Naštvaně. Zase se kvůli tomu hádáme. Jako pořád. Nechápu, že to nechápe.
V šenku se zastavím. kde je ten hostinský? Aha, tamhle, chlívák. Taková mladá, proč musela takhle skončit? Vždyť je jí sotva 13 let.
"Vidíš ho jak si užívá? A ty nechceš. Srabe, nebo je v tom něco víc?
"Dost, nemám na tebe náladu. A na toho zmetka skočím a to se bude divit....."
"Neblázni, tohle je hospoda. Navíc, takovy tělíčko, mladý, ale už pružný, jej, taky bych si dal říct. Seberem mu ji a zmáknem ji sami"
"Ještě slovo a jednu ti vrazím. Ještě slovo!!!"
"Ale prosímtě, asi ti nedošlo, že mi vrazit nemůžeš, hahahaaaaaaaa"
"Tak sleduj!"

Na čelist mi přistane pěst.

"Jauuuu, ty blázne, dyť nás mlátíš oba" "To je mi jedno ty jedna hnido. Takhle mluvit nebudeš..........sakra, zlomil jsem si zub"

Hostinský vyjeveně čučí, jako by viděl ducha, sakra, aspoň, že mu zatím ta malá utekla....
Vyrazím ze dveří a mířím k přístavu


Zase je středa.
7 hodin ráno.
To bude zase den. Jako každý jiný. Ráno vstávat za úsvitu, starat se o hospodu a všechnu tu sběř, co sem vítr přinese. No co, vstanu, obuju si dřeváky a jdu dolů.
Brrr, je tu zima.
Rozdělám oheň, postavím na čaj a začnu ohřívat maso od včerejška, mám tu pár ...hmmm....dobrodruhů, ti to mají rádi.
nuda......
Aaaaaa...ahoj holčičko, copak tě přivádí?
(tak se aspoň pobavím)
Jo tak džbánek piva říkáš, no, mám ho ještě v kuchyni, pojď si pro něj
(hezounká, už se těším, jen pospěš holoubku)
Ale notak, nebraň se, za chvíli to bude......hrome, ta je, jednou z ní vyroste krasavice, ale na to teď nemíním čekat.......tak pojď.

Hrome, někdo jde dolů, no, snad nebude nic chtít.
Proč je naštvaný? S kým to mluví?

"A na toho zmetka skočím, že se bude divit"
Kouká se na mě. To mluví o mě?

"Ještě slovo a jednu ti vrazím"
Mě??? Já nic neprovedl!!!.......J.....Jjj....

Pak si sám praští do obličeje, to prasknutí jde slyšet až sem
"Zlomil jsem si zub!!!"
s kým to mluví...já nic nechápu.....
Pak vyrazí z hospody ven. On se praštil, to jsem ještě neviděl.......hm.
A ta malá mi utekla, sakra. Dnes nebude dobrý den.

Bludné duše. Možná už je znáte a ani o tom nevíte. Připomeňte si člověka, který má jakoby o kolečko víc, mluví sám se sebou, křičí na sebe a často ví věci, o kterých by neměl mít ani tušení. Pokud je vám toto povědomé, setkali jste se s člověkem, hostícím bludnou duši. Gratuluji.

BD je vlastně duše mrtvého člověka, která se po smrti neodebrala do záhrobí, ale byla "přidělena" do jiného těla. Problémem je, že duše nového těla tam zůstává. Resp. BD v novém těle sice žije, vidí a cítí, ale nemůže jej sebeméně ovládat. Je níže postavená. Se situací, kdy jsou dvě duše v jednom těle se obvykle ani jedna z nich nechce smířit. Většinou vynikají potyčky, hádky, ponorková nemoc. Ale nemusí to tak být, mohou spolu vycházet dobře, prostě vše záleží na tom, jak si porozumí a jaký mají vztah.

Jsou 2 způsoby vzniku BD.

Přirozeně

Nastává ve chvíli, kdy někdo krvavě, nebo jinak brutálně zemře. V takovém případě se může stát, že se duše mrtvého přenese do někoho, ke komu má silné citové vazby a kdo je v dohledu (většinou do člověka, který ho zabil, nebo do přítele, kterému zemřel po boku, ale mohou nastat i zcela jiné případy)

Kletbou:

Takovéto kletby jsou schopní pouze "černokněžníci", což jsou mágové ovládající umění nekromancie, nebo spíš nekromanceři užívající schopnosti mágů. K vytvoření takové kletby je zapotřebí vytvořit rituál. Ingredience jsou: člověk, jehož duše má být přemístěna (je při rituálu zabit), 5 černých svic, osobní věc člověka, do kterého má být duše přemýstěna, hodně černé magie a síly vůle. To vše protřepat, nemíchat. Efekt takovéto kletby je trvalý, zrušit lze pouze zničením lebky, která vznikne při rituálu.

PRAVIDLA SOUŽITÍ

Původní duše je dominantní. Ovládá celé tělo, veškeré jeho funkce, stejně jako řeč a smysly. Však to znáte. BD vidí a cítí vše, co původní duše, ale nemá možnost zasahovat. Paměť, vědomosti a osobnosti zůstávají odděleně, jsou to 2 různé bytosti. Duše mezi sebou komunikují telepaticky. Toto spojení skoro není možné přerušit (pokud jedna duše mluví, druhá ji slyší, pokud jsou obě v jednom těle a jsou obě aktivní). Tento telepatický kontakt duším připadá, jako by ta slova slyšely doopravdy ušima. Takže se často stává, že starší duše často mluví s BD normálním hlasem, protože si neuvědomí, že to slyší jen ona sama. První týden po spojení pokaždé, když s BD mluví, musí si původní duše hodit proti pasti int~10~uvědomí/neuvědomí, jinak mluví normálně nahlas. S každým dalším týdnem se past snižuje o 1.



"Hele, Sorele, je potřeba, aby ses zaletěl podívat, jak to vypadá, než tam vlezem"
"Co? Teď? Ses zbláznil!! Je sotva ráno. Nikam neletím, ještě jsem ani neměl pivo."
"Víš stejně dobře jako já, že musíme vědět, co tam na nás čeká."
"Ale mě se nikam nechce....."
"No tak, nedělej elfa"
"Fajn, ale něco za něco. Večer sbalíš nějakou pořádnou babu a necháš mě si s ní užít."
"Já mám svou Lienu. Mám ji rád a jsem jí věrný."
"U Rufuse!! Na tu tvou čarodějnici se už nemůžu ani podívat."
"Co povídáš? Vždyť je krásná...."
"To říkáš ty!!"
"A co se ti na ní nezdá?"
"Pořádná baba musí mít fousy!"
"U všech bohů, to je nechutný......"
"Neodmlouvej! Chceš po mě něco, nebo ne?"

SCHOPNOSTI

Většina schopností se nedá slovy a čísly vyjádřit, ale pokusím se o to.

BD může ze své vůle opustit tělo. Délka tohoto oproštění závisí na době strávené v těle. Je to max. 1 směna za týden strávený v těle. Po 9.týdnu se už doba dále nezvyšuje. Volná BD může létat po okolí, jelikož je nehmotná, dokáže procházet hmotnými tělesy (zastaví ji pouze magická bariéra).

Do těla se vrací myšlenkou (okamžitě), nebo po uplynutí max. doby oddělení.

Dále se mohou obě duše "vypnout". Max. délka vypnutí je 1 hodina za týden spolužití. Po 24. týdnu se doba také už nezvyšuje. Pokud se "vypne" původní duše, přebírá BD vládu nad tělem.

Pokud je duše "vyplá", normálně neslyší aktivní duši, ani s ní nemůže mluvit. Pokud aktivní duše chce vyplou vyrušit, musí uspět v hodu proti pasti int+char~10~vyrušila/nic. Pokud tělo utrpí vážnější zranění (alespoň 10 HP), je vypnutá duše automaticky vyrušena.

Také postava, která se snaží zaútočit mentálním útokem na toto tělo musí porazit obě duše zároveň, resp. je útočeno na původní mysl a BD ji automaticky podporuje podle pravidel.


Každá BD, která vznikla přirozeným způsobem má možnost záchrany a dosáhnutí posmrtného klidu. Žel, u každé je to něco jiného (zabití toho maníka, co ho zabil, zaopatření osiřelé rodiny, zakopání svých ostatků v doslechu kostelních zvonů, ....) a ani BD to neví jistě. Jedná se spíš o věc, která ji žene kupředu, na kterou často myslí, nebo o které cítí, že ji je třeba udělat. Mnohdy je tato potřeba ale přehlušena obyčejnou zlostí, žalem, pocitem křivdy, nebo zalíbením v této nové situaci.

Pokud se BD povede svého cíle dosáhnout, je osvobozena a opouští hostitelské tělo. Pokud ne, opouští jej spolu s původní duší při smrti těla.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 24

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Mne se tohle libi moc, jak napad, tak zpracovani...
Zcela zjevne tomu byl venovany cas a myslenky a snaha...
A pro ozvlastneni jak delane...


 Uživatel úrovně 0

NUDAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!


 Uživatel úrovně 0

hehe dost zaujimava myslienka


 Uživatel úrovně 0

Taky dotaz. Co kdyz puvodni duse usne (normalni spanek) a BD nikoliv? Prejima trebas i na chvili kontrolu nad telem? Nebo proste jak to je - nekdy nekdo musis spat :) I za priubeh i za "straseni ve vezi" to nejlepsi.


 Uživatel úrovně 0

Kdyby se válečník rozhodl dlouhá léta studovat jak soustředit svou mysl (což by znamenalo konec jeho válečnické kariéry) tak by se to naučil.magie nemá s tělem nic společnýho pouze s myslí.Už nebudu prudit ale stejně................:-)


 Uživatel úrovně 0

Zachary: tim chces rict, ze , ciste teoreticky, valecnik s inteligenci 18 muze normalne kouzlit? vzdyt nema vlastni magenergii. A ta prave nezavisi na inteligenci. Proste a jednoduse, podle me je s magenergii spjato telo a ne duse


 Uživatel úrovně 0

U kouzelníka nejde o telo ale o jeho inteligenci a pokud bude mít BD inteligenci třeba 20 a tělo bude čerstvě odpočinuté...tak by čistě teoreticky možný aby kouzlil. Mě to přijde jako když mág někoho podrobí a jeho původní tělo je zabito tak se může přemístit do své podrobené oběti a natrvalo ji ovládnout tzn. že může i kouzlit..........


 Uživatel úrovně 0

Připomíná mi to Gluma ( LoTR II) , ale je to fakt hezký. Může to bejt zábava....


 Uživatel úrovně 0

myvy: v jednom RPG je moznost, ze ti zacne tzv. strasit ve vezi...a ja jsem si to jednou dokonce vyzkousel.....a tak jsem si rekl, proc na zaklade toho neudelat neco hratelnyho....snad se povedlo


 Uživatel úrovně 0

no, vyzera to dobre, ale s mojimi hracmi by som to neskusal