Bestiář

Kovožrout Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 13

Skupina: Humanoid

Životaschopnost: 1/3

Útočné číslo: (+2+3/+1)=5/+1(tlama)/(+4+3/+1)=7/+1(tlama), (4+2)=6(pěsti)- 2x za kolo

Obranné číslo: 4/(+1+7)=8

Odolnost: 19

Inteligence: 0

Velikost: A0/A-B

Zranitelnost: zvíře, D1/2, B1/2 / humanoid, ale A1/2, B1/2, D1/2

Pohyblivost: 1/zvíře/17/ humanoid

Přesvědčení: zmatené zlo

Poklady: 300/5 (doupě)

Zkušenost: 15

Bojovnost: 12

Síla mysli: 0

Popis:

Poznámka: Údaje před lomítkem patří larvě - kokonu, údaje za ním patří již dospělému jedinci.

... I není tvora, který by práci horníků - dolovčů znepříjemňoval více, nežli tento Kovožrout. Ani nejsvětovější učenci říci přesně nebohou, zda kovožroutus pochází ze severu či z jihu. Dobrodruhům zrna všelikého je radno vyhnouti se jim obloukem převelikým, neb zlé nestvůry tyto by mohly přilákat štít jeho či zbroj jejich z kovu dělaná...

Kodex Konhutský, kapitola 78 - O stvůrách mineráložravých...

Tento tvor byl kdysi dávno vyšlechtěn z tvora zvaného kamenožrout menší. Měl za úkol sabotovat práci s kovem v trpasličích dolech. Leckdy se také stalo, že železa v dolech bylo tolik, že se tam kovožrout přemnožil a začal budovat vlastní ekosystém. To trvalo tak dlouho, dokud nebyl donucen ho z nedostatku surovin opustit. To byla pak pohroma pro všechnu obydlenou část v okolí dolů. Kovožrouti napadali prakticky cokoli, co na sobě mělo nějaký kov. Byť jen naušnici či prsten. Největším debaklem se potom obvykle stával střet těchto tvorů s oplechovaným jízdním rytířstvem, neboť pokud kovožrout uvidí tolik jídla, začne vyvádět jako pominutý a chce vše jen pro sebe a svůj rod. S ostatními se kvůli tomu může i povraždit.

ZPŮSOB ŽIVOTA

Kovožrout má dvě stádia vývoje. Nejprve samice - nejvyšší z klanu - rodu je oplodněna nejsilnějším samcem a po 4-5 týdnech snese kokon vajíček (těch tam je až 70). Kokon je kulovitého tvaru nejvíce 30 coulů v průměru. Kokon jako takový má však i své pohybové a trávicí ústrojí - pro vajíčka je něco jako náhradní matka. Má vlastní tlamu, která není vybavena zuby, ale jakýmsi ostrým jako hrana zobáku a tvrdým minerálem, který je schopen drtit veškeré známé kovy měkčí než křemen). Také jeho trávicí soustava je schopna kovy rozložit a transformovat na univerzální kov, který je v těle schopen nahradit třeba jak železo, tak zinek. Část z nich jde do vajíček, které si neumí sami kovy vytvořit a tak je musí takto přijímat a část z nich vytvoří ochranný obal kokonu, který vajíčka chrání. Kokon má pohybové ústrojí velice nedokonalé - má jen jakýsi skákací aparát, kterým se odráží a přichycuje na kovy, které potom konzumuje tlamou, která je umístěna hned vedle aparátu mezi přísavkami, které kov k sobě přisají. Po 2 - 5 týdnech vajíčka v kokonu dozrávají (záleží na množství kovu, které do sebe kokon dostane) a potom se na kokonu vytvoří prasklina, která se postupně zvětšuje, až se kokon rozpadne úplně. Z vajíček se vyklubou malí, nejvíce 7 coulů dlouzí ještěříci. Ti nemají žádnou ochrannou kůži jako dospělci, ani nemají kostru. Místo ní mají jen hladkou strunu. Pak nastává obrovská expanze růstu. Během 24 hodin se jejich velikost znásobí 10x. Do této velikosti však doroste nejvíce 15 jedinců a nevyklube se jich víc než 25. Ti se živí kokonem, který je téměř z kovu a svými mrtvými sourozenci. Za další 2 dny dorostou do normální velikosti mezi 100 - 160 couly a vyroste jim ochranná kůže. Jakmile se jim však vyvine, už je to znak toho, že už dál neporostou. Stávají se dospělými a generace, která odroste z tohoto kokonu se pak nazývá klan nebo rod. Ti spolu stále putují a brání se navzájem. Nikdy proti sobě nezaútočí. Mohou se spojit i s jinou generací, ale tam jsou vazby volnější. Leda by jich bylo málo. Pak by mohli vytvořit tzv. tísňovou generaci. Tzn. založeno za účelem přežití a vytvoření nové generace.

POTRAVA

Tito tvorové se živí vším. Mimo to musí požírat větší množství kovu, protože jejich tělo a schopnosti i kvalita kůže jsou na tom závislé. Musí spořádat minimálně 5 mn kovu denně. Kokon minimálně 12 mn kovu denně. Proto rodiče kladou kokony do míst, kde je kovu dost.

VZHLED

Kokon již byl popsaný. Nyní dospělý jedinec. Vypadá jako ještěr s humanoidními rysy (něco jako gremlin). Má šedou až šedozelenou kůži a tmavé černé oči. Vypadá poněkud vyhuble, avšak je velice silný. Jeho kůže je sice silná, ale dokonale pružná a skvěle se v ní může kovožrout pohybovat.

ZVL. SCHOPNOSTI

Kovožrouti mají jednu nepříjemnou vlastnost a to pokud vidí hodně kovu na jednom místě (např zbroj), jsou velice nepříčetní a bojují o ni do posledního dechu. Navíc bojují s totálním nasazením a jejích ÚČ se zuřivostí zvyššuje o 3. Na druhou stranu se přestávají bránit a jejich OČ klesá o jedno. Pokud kovožrout nejedl potřebné množství kovu tak pět dní (má rezervu nad 20 mincí, jeho bonusy a postihy se zvyššují na dvojnásobek.

HLAD

Kovožrout dokáže vydržet bez kovu až 30 dnů. Za tuto dobu se mu dělá kovový dluh, který se počítá na nepřijmuté mince kovu za ten den. Do dluhu 75 mincí to nevadí. Jakmile však dosáhne dluh této hranice, nemůže se už zvyššovat. Proto se místo dalších započatých pět mincí nad maximum se snižuje jeho KZ kůže o 1. Na 1. Poté se snižuje jeho síla místo každých započatých 10 mn nad maximum v dluhu o 1. Jakmile se síla dostane na -1 kovožrout umírá.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 13

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

no je to celkem dobry neni mozna ani co vytknout ale jsou tu i lepsi clanky kterym sem nedal pet hvezdicek a ten tvuj je takovej lepsi prumer proto ti davam treri hvezdicky!


 Uživatel úrovně 0

Celkove si to sam asi predelam, ale napady k pouziti tu jsou urcite. Ja teda * * *


 Uživatel úrovně 0

zajímavá potvůrka, kterou bych nechtěl potkat v jeskyni (a vůbec kdekoli...)


 Uživatel úrovně 5

Soráč! 15 je za kokon. Za potvoru je 60.


 Uživatel úrovně 0

Patnact zkusenosti je fakt dost malo.




 Uživatel úrovně 0

velmi zajimava potvurka. jen by me zajimalo, s takovymi obrovskymi cisly, jestli jsi to, ze je za nej celych 15 zkusenosti myslel vazne, nebo je to nejaky povedeny vtip.

Co se tyce tvych popisu, misto "mekci nez kremen "bych mozna pouzil "s tvrdosti mensi nez 7" takhle je to zavadejici, navic, ocel ma tu tvrdost vetsi, takze si kovozrout moc nepochutna

Velmi me pobavil pojem univerzalni kov, tobe pojem chemie nic nerika, ze? Pokud jsi tam nenapsal nic o magii , tak se na me nezlob, ale nic takoveho neexistuje a ani existovat nemuze.

Dale, tech 15 mladat, co se vyklube z kokonu by zemrelo hlady, protoze by ten kokon sezraly uz prvni den v poledne, natoz, aby z nej vyzily 3 dny.

Taky se mi nezda, aby z tvoru, kteri maji 7 coulu a zadnou kostru behem 3 dnu byl dospely jedinec, ja vim, ze cesty matky prirody jsou nevyspytatelne, ale tohle ti nesezeru

Dalsi vec, napsal jsi, ze se zivi kovem a proto byli nasazeni do dolu k trpaslikum.......mno, tak leda, ze by sabotovali tezbu tim, ze by zrali minerum krumpace, pac v dole neni kovu, co by se za nehet veslo, je tam jen kovova ruda, coz je, podle me, kamen s nizkym procentualnim obcahem kovu.Takze to asi nejsou kovozrouti, alebrz kamenozrouti a na tech krumpacich by si taky nepochutnali, pac je to tvrda ocel.

Velmi me pobavila ta jejich zurivost. Nemam nic proti tomu, videt tolik jidla, asi bych byl taky silenej, ale to, ze maji +3 k UC a to, ze se nebrani je ohodnoceno -1 k OC, to se mi nezda, pokud vim, kdyz se nekdo nebrani, tak se od OC odecte jeho bonus za obratnost a jeste 5 za utok na nebraniciho se protivnika. pokud se nejak prez noz zmenily pravidla, tak mi to rekni, omluvim se ti.

A posledni vec, ze kdyz nemaji kov, tak prvnich 14 dnu, sili a pak zacnou slabnout je velmi zajimave...a to se jim ty bonusy zacnou odecitat i od tech bonusu pri zurivosti?

Tak to by bylo asi tak vsechno. Ber to ode me jako radu, jakych chyb se pro priste vyvarovat, nenech se odradit, jen....se ti to ted proste nepovedlo.


 Uživatel úrovně 0

Docela dobrá úvaha. Máš to dobře promyslený, ale má to mouchy. Celkem dobře ti je vysvětlil Almad. Když je vychytáš bude to dobré.

S úctou Mortweel


 Uživatel úrovně 5

;c))) Začínám přemýšlet, že sepíšu nějaký ultradokument, bude se jmenovat třeba "Objevujme češtinu", nebo "Cesta do tajemných hlubin českého jazyka". Bude představovat doposud netušené možnosti a tajemná zákoutí, která zábavnou formou studenta naučí, že čeština obsahuje také souvětí (tzn. více vět jednoduchých), nebo dokonce že je tu něco jako slovosled ;) No, to nejpodstatnější jsem opravil, ale celé přepsat a přeformulovat to nemůžu...

Vcelku by mě zajímalo, z čeho je složen ten kokon. To musí být totiž nějaká superultra plazma, protože z toho, co popisuješ, se v podstatě chová jako plnohodnotný živočich. To znamená, že musí mít svůj mozek, trávící ústrojí a podobně, což je věc, kterou bych od obalu na vajíčka fakt nečekal.

Nejvyšší z klanu - tím je míněna fyzická výška, nebo společenské postavení? Na základě čeho se do tohoto postavení dostane?

Promiň, ale skákací aparát jde označit snad všemi možnými slovy, kromě "jednoduchý". Víš, co všechno je potřeba ke skoku?!?

IMHO není délka vývoje jedince závislá na příjmu potravy, na tom je spíš závislé fyzické zdraví plodu. To je jako kdybys u lidí napsal, že matka porodí za 6 měsíců - 2 roky, podle toho, jaký má přísun potravy. Dobře, možná je to fantasy, ale stejně...

Nevim proč, ale "tísňová generace" mi tak trochu připomíná "tísňová volání". Mimochodem, jak se k sobě chovají rody za normálních okolností? Jak vlastně vypadají vztahy uvnitř rodu? Jak daleko od sebe žijí, mají nějaká teritoria (pojem "putování" je takový mnohoznačný)?

Psycho popis hladu ^___^

No nic...pro příště to chce o trochu víc domyslet a taky trochu hladit, aby se to dalo číst ;) Nápad mi sice připomíná jeden starý vtip ("Je to šedé a žere to kameny"), ale není to tak špatné, určitě pokračuj :))