Bestiář

Schroedingerova kočka Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 33

Skupina: Nemrtvý

Životaschopnost: někdy

Útočné číslo: beta fí + zeta na druhou = hodně (zoufalost)

Obranné číslo: alfa pí - gamma/delta na třetí = moc (ještě větší zoufalost)

Odolnost: co

Inteligence: 0

Velikost: Beta

Zranitelnost: šelma žijící v krabici vedle radioaktivního uranu a jedu, ale N 0

Pohyblivost: omezená/krabice

Poklady: radiaktivní izotop U238, nějaký ten arsenik

Zkušenost: 0

Bojovnost: 0

Síla mysli: 0

Popis:

K lepšímu pochopení tohoto článku doporučuji nejprve pročíst nějaké ty články zaobývající se kvantovou fyziku, ale není to nutností. (Jen si proboha nemyslete, že jsem na tohle nějaký expert, taky jsem si přečet jen pár věcí zevrubně hovořících o zmiňované látce).

Schroedingerova kočka je podivný tvor, jehož existenci si nikdo nedovede vysvětlit. Někteří lidé říkají, že byla vytvořena magií, jiní, že přiletěla z daleké planety jiného solárního systému a někteří dokonce tvrdí, že je výtvorem šíleného sadistického vědce, ale takovým báchorkám už přece nikdo nevěří, nebo snad ano?

Každopádně Schroedingerova kočka tu jaksi existuje a to je fakt, který musíme brát na úvahu, hlavně proto, že tahle čičinka dokáže pořádně znepříjemnit život dobrodruhův.

Schroedingerova kočka žije převážně v kartonových krabicích, kde bydlí v sousedství radioaktivního izotopu nějaké věci, jejiž jméno nelze ani pořádně vyslovit, a taky nějakého toho jedu.

Životním náplní této podivuhodné kočky, je zkoumání zda je živá nebo mrtvá. Proto jsou většinou krabice, které kdysi tyhle kočky obývaly nebo pořád obývají, popsané po všech stěnách nesmyslnými rovnicemi, kterým doposud nikdo nerozumí, přičemž někteří slavní vědci a mágové jedním dechem dodávají, že jim nerozumí snad ani kočka sama.

Největším nepřítelem Schroedingerovy kočky je odjakživa Heisenbergův princip neurčitosti. Nenávist mezi těmito dvěma vznikla kdysi dávno, samozřejmě že nikdo nemá ani potuchy, kvůli čemu nebo snad komu. Někteří mudrcové sem tam utrousí v této souvislosti slovo kvantová fyzika, ale kdo má sakra vědět co je zas tohle?

Stejně tak nemá ráda, když ji někdo vyrušuje z jejích výpočtů. Kdykoliv někdo nadzvedne víko její krabice, kočka buďto a) zemře, nebo b) s šíleným výrazem v očích vyskočí na vetřelce.

Nejhorší na tom všem je, že vetřelec nikdy neví co se s kočkou stane, neboť do té doby, než otevře víko, je kočka zároveň živá i mrtvá (jen se tohle proboha nepokoušejte vysvětlit vašemu příteli krollovi, protože kdo ví, kdo pak bude živý a kdo mrtvý). V druhém případě má vetřelec pramálo šancí a je nejvýše pravděpodobné, že bude roztrhán na kvarky.

Schroedingerova kočka žije pochopitelně samotářský život, protože se jim zřejmě nechce riskovat při každém setkání s jinou kočkou padesáti procentní šanci smrti. A tak jsou tyto šelmy odsouzeny k osamělému životu, plném rovnic a výpočtů, tykajících se jejich bytí či nebytí, až do okamžiku její smrti (v případě že byla), nebo do poločasu rozpadu (v případě že nebyla).

To je vše co se týče Schroedingerovy kočky a těšte se na příště – možná si popovídáme o Bose-Einsteinově Kondensátu!

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 33

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Nejhustější je životaschopnost: někdy


 Uživatel úrovně 0

Tak to mne opravdu pobavilo :-)) Jeste ted delam preklepy, protoze se u toho rehtam :-))


 Uživatel úrovně 0

Nemá to chybu.Proste je to báječné.Fyzice sice nerozumím ani za mák,ale perfektně jsem se zasmál


 Uživatel úrovně 0

No, tak konečně po deseti minutách křečovitého smíchu můžu napsat, jak je to skvělý.


 Uživatel úrovně 0

Vybornej for priste chci Heisenberga, Teorii chaosu, Specialni teorii relativity a vlnove vlastnosti fotonu


 Uživatel úrovně 0

Tak kvantova fyzika? Mno, jen za tuhle hlasku: Kdykoliv někdo nadzvedne víko její krabice, kočka buďto a) zemře ...
Jelikoz uz jsem kousky sve branicic posbiral, davam za * * * * * !


 Uživatel úrovně 5

Nagash: Mozna je to tim, ze jsi nepochopil ten vtip...


 Uživatel úrovně 0

To je ale blbost.


 Uživatel úrovně 0

Perfektni, zvlaste pokud se timhle clovek tak trochu vic zabyva :-) Sice pro Drd pouzitelny leda po upravach jako treba ze ta krabice by mela byt z nejakeho pevnejsiho materialu - kocka by karton znicila (doporucuju olovenou truhlu. No radioaktivni izotop se da vzdycky nejakej splasit. Jen bych nezkousel tam tu kocku nechavat zavrenou moc dlouho, nebot by mohla umrit z trochu jinych pricin. Jinak bezva oddech, kdyz se nekdo zabyva kvantovymi jevy v kapalinach - heliu.


 Uživatel úrovně 0

Dobře, tolwyne, já Ti za to přece nenadávám. Je to docela roztomilý, akorát tam prostě nesedí ta kvantová fyzika; jiná odborná blbost by byla možná lepší. Ale to nech bejt. Kvantovou fyziku nikdy nikdo zcela nepochopí, takže je její znalost relativní - nesnášim školu, tam se to tak "relativně" nebere.
Asi se ti zdaj 2* málo, jenže já sem to vážně nehodnotil z hlediska logičnosti!