Bestiář

Mlžník průsvitný Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 14

Skupina: Nestvůry magického pole

Životaschopnost: 2 - 6 životů

Útočné číslo: -

Obranné číslo: -

Odolnost: -

Inteligence: 6

Velikost: A0, vyjímečně A

Zranitelnost: C,J1/2,N

Pohyblivost: 6/-2

Přesvědčení: zákonné dobro

Poklady: -

Zkušenost: 10

Bojovnost: 0

Síla mysli: 0

Popis:

Kruh magie: I.-III.
Vysávání: ZkD magenergie
Denní dávka: 5 (1/1směnu)
Dosah: 18 sáhů

Mlžník průsvitný se podobá malému shluku bílé, až šedé mlhy. Pokud jej pozorujete zdálky, tak uprostřed jeskyně uvidíte malý obláček, který se neustále mění a v neustávajícím vnitřním tanci. Jeho části se trhají a pak se zase spojují a celá ta podívaná je nesmírně krásná a postavám se může zdát, že objevily smysl své existence. Nebudou chtít od Mlžníka odtrhnout oči a budou jen stát a zírat na tu nádheru. Musí si hodit proti pasti int~6~úspěch je že se postava vzpamatuje a neúspěch že stále pozoruje tu podívanou. Proti pasti se hází co směnu při neúspěchu. Pokud postava uspěje tak už je proti ní imunní. Pozor použitá vlastnost inteligence se odečítá! Mlžník obvykle setrvává na jednom místě, kde neustále levituje několik sáhů nad zemí. Když ucítí potravu, tak se levituje směrem k ní. Živí se magenergií, ovšem magenergií klerickou, nebo aurou dobra u paladinů. Nepohrdne ani magenergií kouzelníků, ale pouze se ZkD přesvědčením. Mlžník si myslí, že jeho údělem je pomáhat dobru na tomto světě a využívat k tomu jeho služebníky. Pokud nějakého takového potká, tak z něj začne odčerpávat magenergii a to rychlostí 1 mag za směnu. Pokud je dotyčný do něho zahleděn tak 2 magy za směnu. Zatímco jej zpracovává tak putuje za tím komu ji uzmul a zkusí sním navázat kontakt pomocí telepatie. Pokud je do něj postava zahleděná tak je úspěch automatický, jinak se řiď stejnojmennou schopností u hraničáře. Pj by měl pamatovat, že Mlžník je vlastně čirým zhmotněním dobra na daném místě. Bude se snažit vyzvědět co tu postavy dělají a může jim dát radu. Jak přečerpává více a více magů, tak postupně roste. Při šesti mazích je už zhruba velikosti A. Poté, pokud je na blízku nějaká bytost s horším nebezpečím než neutrálním, tak na ni Mlžník vyvolá jeden bílý blesk. Takhle už mlžník odhalil nejednoho zrádce a nepoctivce. Pokud bytost na blízku není, tak pomalu odlevituje na jinou část jeskyně a tam nerušen usne a probudí jej jen přítomnost nějaké zlé bytosti, na kterou by vyvolal své kouzlo. Teď mi zbývá jenom říci že se vyskytuje v prvních třech kruzích magie a magenergii dokáže odčerpávat do 18 sáhu. Pokud jde o zranitelnost, tak normálními zbraněmi je Mlžník nezranitelný a platí na něj jen kouzelné zbraně, pokud na něho někdo vyvolá kouzla bleskového typu, tak ho zraňují jen za polovinu. Při útoku na něj je jeho obrané číslo rovno nule. Dobrovolné odčerpávání magenergie je velmi příjemné a dokonce odstraňuje 1k6 bodů únavy, jelikož se chce Mlžník odvděčit dané „oběti“. Nedobrovolné pak jako mírná bolest hlavy. Mlžník je jedno ze stvoření, které chtějí svou vlastní špetkou přispět na pomoc dobru a setkání s nimi je spíše příjemné než nepříjemné.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 14

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Originální to svým způsobem je. Hodilo by se, aby se Mlžník dále vyvíjel (A, B, C...) za počet odčerpaných MG.
Mohlo to být trošku úhlednější (odstavce).
Co když Mlžník vypálí jeden bílí blesk na "zlého" nepřítele, vystřelí druhý? Za jak dlouho? Bude záležet na počtu načerpané MG?
Zhypnotizuje ho?


 Uživatel úrovně 0

No je to takové obyčejné. průměr => 3*


 Uživatel úrovně 0

docela dobrý. Jenom mi přijde málo, když se odvděčuje pouze tím, že vysávání je příjemné.


 Uživatel úrovně 0

nevim, jako zakonne dobry by asi neublizoval dobrym postavam tim, ze jim sebere magenergii ve chvili, kdyz je nablizku neco zleho, ale kazdy dela, co umi, ze?
Jinak moji zlodejce to pripada jako velmi fun, koukat se, jak okoli slabne a slabne8-))))



 Uživatel úrovně 0

Preci jenom je nestvur magickeho pole hodne malo jinak bych byl prisnejsi...


 Uživatel úrovně 0

Me to pripada jak zare neklidna ve zmensenem...


 Uživatel úrovně 0

MNe sa to vidi na teku normalnu potvorku, no proste priemer.


 Uživatel úrovně 0

Souhlasím s Bulbou až na to že vím že nezáleží na délce příspěvku ale na jeho kvalitě. A dlouhý příspěvek nemusí být kvalitní. Ale je pravda že je to neoriginální a nic zvláštního. 1* protože jsem hodný.


 Uživatel úrovně 0

Krátké ,neoriginální - *.