Bestiář

Ohnivá jehlice Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 12

Skupina: Nestvůry magického pole

Životaschopnost: 3 životy

Útočné číslo: ( -3 +2 ) = 0

Obranné číslo: (+3 +1 ) = 4

Odolnost: 3

Inteligence: 1

Velikost: A0

Zranitelnost: zvíře + N, ale G0

Pohyblivost: 9/okřídlenec

Poklady: -

Zkušenost: 10

Bojovnost: 12

Síla mysli: 0

Popis:

Kruh magie: II.
Vysávání: Alchymistická magenergie
Denní dávka: 1 mag/12 hodin

Ohnivá jehlice vznikla zmutováním kopřivy, která se transformovala do pět coulů dlouhé a půl coulů široké jehlice. Jehlice se na jednom konci zužuje do špičky. Ohnivé jehlice, žijí v koloniích o minimálním počtu 4k6 + 6 členů. Celé dny tráví poletováním (jsou tak lehké, že se spíše vznášejí) v kruhu magie a pátrají po nějakém šikovném alchymistovi s truhlou plnou magů. Když nikoho nenajdou konzumují magy, které se v kruhu vyskytují. Ale narazí-li na jakéhokoli živého tvora ihned se k němu rozletí, přičemž rožhaví své špičky do běl. Začnou ho popichovat a když zasáhnou zraní ho za jeden život ohněm. Snahou onivých jehlic je donutit postavu vytáhnout a pokud možno otevřít truhla s magy, aby do ní mohli vtrhnout a vyplenit ji od magů. Po nasycení dají pokoj do doby než ukořistěný mag stráví a to trvá 12 hodin. Chudák ten, kdo nemá v torně zásobu surových magů a nebo neumí rychle utíkat.

Když ohnivé jehlice poletují ve vzduchu vyfukují s širokých konců ohřátý vzduch, čímž se pohybují. Toto vyfukování roje jehlic způsobuje zvuk jako by ho vydával roj vos. V noci se zapichují do hlíny, ze které jim vykukují jen ostré špičky. Pokud na ně někdo šlápne, je to jakoby sáhnul do roje vos. Všechny jehlice v kolonii se ihned vzbudí a zaútočí na opovážlivce.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 12

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

al by som nieco podobné nejakej demonke s ludskou podobou ale takto sa mi to nepaci.
Moj nazor.


 Uživatel úrovně 0

Je to dosť divné a nepáči sa mi to.


 Uživatel úrovně 5

smůla je vtom, že nezveřejňuji verze 2, ale je to jedna z mých počátečních prací a každý nějak začínal :)

Tuax


 Uživatel úrovně 0

Líbí se mi to, ikdyž je to v mém světě nepoužitelné.
Ale líbí se mi to s výhradami.
Takže hodnotím jen 3*


 Uživatel úrovně 0

a jak ten vzduch nasávají, když mají špičku. Přece pro nasání vzduchu potřebuješ "vstupní" otvor. Jak se v nich ten vzduch ohřívá? Co by se stalo, kdyby žádného alchymistu s truhlou nepotkali a vysáli by si všechnu energii z pole, které je obklopuje a mohou v něm lítat?
Jinak se mi to zdá vcelku originální, takže 3*


 Uživatel úrovně 5

Tara
Vzduch potřebují, nasávají ho zahřívají a opětovně vyfukují.
Co ztoho mají? jednají instniktivně, zvířecí int.
Vezmou si jen 24 magů víc naráz nemohou


 Uživatel úrovně 0

Nechápu pár věcí:
Píšeš, že celé dny poletují, spíše se vznášejí, protože jsou strašně lehké. ale taky píšeš, že když poletují ve vzduchu vyfukují horký vzduch čímž se pohybují. Mám to chápat tak, že jsou pořád nažhavené aby se mohli pohybovat nebo ten vzduch je zbytečnej a lítaj i bez něho?
Oni nedokážou vycítit kdo má u sebe alchymistickou magenergii a kdo ne, že útočej na každýho? Co z toho maj?
Když má alchymista v truhličce třeba 40 magů a zaútočí na něj např. 24 jehlic, vezmou si jenom 24 magů nebo všech 40 a tráví je dýl?

Kdybys to měl propracovanější dám ti víc. **


 Uživatel úrovně 5

fakt super napad ... skoda ze si sa mu viac nevenoval. Dam ti 3* ale ak s prizmurenymi ocami .... ak bude dalsi tvoj prispevok tak akurat na hrane tak sa priklonim k horsej znamke.
.
.
.
NOEH


 Uživatel úrovně 0

Vojta nam to je jasne ty souhlasis se vsema...jinak mam nejradeji prispevky ohledne rostlinek a toto je skvely napad.No napsane nic moc ale pouzitelne ano to mi vychazi na 2*.


 Uživatel úrovně 0

Souhlasím s Almadem a Terátorem. 3*.