Bestiář

Blafouk Hodnocení: Geniální

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 20

Skupina: Humanoid

Životaschopnost: 1

Útočné číslo: -1+síla zbrane

Obranné číslo: (+2+1)=3

Odolnost: 12

Inteligence: 7

Velikost: A

Zranitelnost: humanoid

Pohyblivost: 12/humanoid na území bažin

Přesvědčení: zmatené zlo

Poklady: Blaf -viz níže

Zkušenost: 60

Bojovnost: 9

Síla mysli: 0

Popis:

Blafouci jsou jednou z větví skřítků, která se od svého původního národa v dávných dobách oddělila. A to ne dobrovolně. První předci Blafouků, byli ve skutečnosti z národa skřítků vyhnáni. Protože to byli jedinci neštítící se zlých skutků. Jejich škodolibá kouzla nesloužila k pobavení či potrestání, ale k ublížení a zabití.

Vyhnanci ze skřítčího národa zatrpkli a hledali místo, které by pro ně bylo jako stvořené. A někdy v té době se dostali k bažinám, kde se jim kupodivu zalíbilo. Fascinovala je ponurost bažin a nebezpečí číhajicí na každém kroku. A tak vstoupili do bažin a usadili se. Během jedné generace (několik desetiletí, podle některých starců prý staletí) se zcela přizpůsobili nehostinnému prostředí.

Popis

Vzhledem připomínají člověka, tedy až na svou výšku. Blafouci dorůstají do výše kolem 50 coulů. Jsou tedy o proti běžným skřítkům (z pravidel) o něco vytáhlejší.

Od hlavy k patám jsou neustále potřeni blátem a humusem z bažin. Tato krycí vrstva slouží nejen k lepšímu splynutí s okolím, ale je i dobrou ochranou proti obtížnému hmyzu. Blafouci nenosí oblečení, tedy až na bederní roušku. Ozbrojeni bývají tesáky, které používají jako dlouhé meče.

Blafoučí směs "Blaf"

Jeden Blafoučí alchymisticky nadaný jedinec, vytvořil směs (značně odporné chuti) z humusu bažiny, kořene dubu, a vody z bažin. Ta po požití umožňuje Blafoukům volně chodit po bažinách bez nebezpečí propadnutí. Směsi, díky níž jsou tak lehcí, že mohou chodit i po klidné, neprodící hladinně vod v bažinách, říkají Blaf.

Jedna dávka učinkuje po dobu tří hodin, proto u sebe Blafouci vždy nosí na krku kožený váček, s několika dalšími dávkami, pro případ nouze.

Zvyky

Blafouci si budují v bažinách podzemní sídla. S pomocí kouzel vysušují a zpevňují bažinatou půdu směrem dolů. Tou pak vedou tunely až do míst, kde je již pevná půda či skála. V té zakládají rozsáhlá sídliště. Jedná se o rozsáhlý komplex mnoha chodeb a místností. Velikost závisí na počtu obyvatelstva.

Blafouci zakládají na povrchu bažin svá políčka, s různými vyšlechtěnými (aby byly schopny růstu v bažinách) plodinami, přičemž svádí občas urputné boje s ostatními obyvateli bažin, kteří by měli chuť pustošit jejich políčka.

V okolí polí mají na stromech strážní posty. Stráže dbají na odhánění obyvatel bažin od polí.

V blízkosti vstupu do tunelů vedoucích k Blafoučím sídlům, pokladají různé pasti a staví zde silnější strážní posty. Do každého sídliště vedou spravidla minimálně tři tunely. to záleží opět na počtu obyvatel, žijicích v podzemním městě.

Octne-li se v bažině nějaký humanoidní tvor jakékoli rasy a objeví-li ho Blafoučí dvoučlenná hlídka, pokusí se zapříčinit jeho smrt. Blafoucí nenávidí všechny humanoidy. Je-li humanoidů více, dojde jeden Blafouk pro posily, zatímco druhý člen hlídky sleduje nepřátele.

Blafouci jsou schopni se v bažině pohybovat tak rychle, že jim málokdo stačí. Jiní si musí dávat pozor kam šlapou, přičemž Blafouci znají bažinu téměř dokonale. Ale na pevné půdě mimo bažinaté území ztrácejí Blafouci jistotu a každý krok volí opatrněji (pohyblivost: 6/humanoid). Tedy pokud se zrovna s řevem neřítí na nepřítele.

Kouzla

Každý Blafouk dokáže ranním soustředěním získat na den 2 magy a skupina například pěti Blafouků je schopna seslat kouzlo stojící 10 magů. Blafouci si svá kouzla přísně střeží a nikoho jim neučí.

Některá kouzla:

"Propad"

Za použití jednoho magu je Blafouk schopen proměnit dočasně na jednu hodinu, pevnou půdu v regulérní bažinu. A to plochu čtyř sáhů čtverečních. Ale po půl hodině začne půda pomalu tuhnout zpět do svého původního stavu.

"Lucerna"

S pomocí 2 magů, je Blafouk schopen vytvořit iluzi lucerny, která je v noci vidět z velké dálky i když je mlha. Kouzlo "lucerna" může Blafouk zrušit pouhou myšlenkou a její trvání je 5 hodin, ale maximálně do prvních ranních slunečních paprsků. Toto kouzlo je Blafouky využíváno v noci pro zavedení, nevítaných poutníků bažinami do těch nejnebezpečnějších míst, odkud není návratu. Tedy pokud neumíte chodit po bažinách jako Blafouk. Lucerna se vznáší vedle Blafouka a následuje ho.

"Šplouch"

S pomocí jednoho magu Blafouk sešle kouzlo, které způsobí zavlnění bažiny, včetně pevné půdy. Na ploše o rozloze deseti čtverečních sáhů. Postava stojící na místě jež se zavlní si háže proti pasti Obr ~ 5 ~ postava vlnění ustojí/pád. Obyvkle se na spadnuvší postavu z blízkého okolí vyřítí skupina ozbrojených Blafouků, využívajicí momentu překvapení.

"Strom-most"

Kouzlo seslané s pomocí šesti magů stvoří iluzi (past Int ~ 5 ~ postava iluzi odhalí/postava je přesvědčena že vidí strom.) silného stromu, který překlenuje nějaké nebezpečné místo. Strom je na omak pevný a dá se po něm jít, ale obvykle ve středu stromového mostu, nad nebezpečným místem strom již není hmotný, což má obvykle za následek pád do záhuby.

"Brčko"

Octne-li se Blafouk v úzkých je schopen zahrabat se do humusu bažin a s pomocí tohoto kouzla stojícího 1 mag si vytvoří neviditelné brčko. To vede na povrch a Blafouk jím dýchá. V zemi je vidět jen malá dírka vzduchového kanálku.

"Ostrov"

S pomocí 4 magů jsou Blafouci schopni seslat psychické kouzlo s pastí ~ 3 ~ nic se nestalo/viz. níže. Kouzlo mohou seslat na 1-2 postavy. Postava, která neuspěje proti pasti získá pocit, že se octla na pevném ostrůvku o rozloze jednoho sáhu a všude okolo se rozprostírá voda bažin, v nímž sem tam stojí strom. Za každé 4 magy navíc vložené do tohoto kouzla se síla pasti zvýší o 1.

Blafouci ovládají celkem na dvacet kouzel bažiny. Jinak nezapomněli ani běžná skřítčí kouzla (oslí uši, prasečí rypák, vysypání váčku s penězi, protržení batohu aj.)

Blafouky mám opravdu rozpracované a budeli zájem, mohu sem dodat výpis všech jejich kouzel bažiny. Dále bližší informace o jejich způsobu života jak v sídlištích v podzemí, tak na povrchu. I takové speciality jako taktiky boje, s využíváním obyvatel bažin aj.

Vzhledem k tomu, že nejsou vhodní pro hráčské postavy, vložil jsem je zde a ne do nových ras. Myslím, že z výše uvedeného si o Blafoucích dokáže každý udělat svou představu.

Přeji vám ať se Blafouci stanou plnohodnotným oživením jinak často pustých bažin ve vaších světech.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 20

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Je to skvělý zpestření bažin. Nešlo by udělat něco, jako ,ohnivý skřítek´?


 Uživatel úrovně 5

Elwin pracuju na zpracování plné verze tak aby se tady dala vytisknout. Během čtrnácti dnů bych ji měl mít přepracovanou a odeslanou.
S pozdravem Tuax


 Uživatel úrovně 0

Výborné a originální nemohu jinak než 5*. Obzvláště se mi libili kouzla bažiny mohl by jsi my je prosím poslat?


 Uživatel úrovně 5

Tyr: tunely se pohybují výškou od 70 do 100 coulů. A šířka je nejčastěji 50-100 coulů.



 Uživatel úrovně 0

Me se to dost libi. No nevim co dodat. Proste podareny potvurky. Jeste by me zajimalo, jak jsou velky ty jejich tunely (jestli se muzou dostat postavy dovnitr). Myslim, ze asi ne, ale nejak si nejsem jisty.


 Uživatel úrovně 0

Fakt dobrý. už se těšim na ty nový kouzla.
vojta mág: ' je vlevo nad Shiftem( pravým ) , hned vedle Entru.


 Uživatel úrovně 0

Málem bych zapomněl hlasovní. Samořzejmě 5*.


 Uživatel úrovně 0

Its Good!

P.S: Nevíte někdó jak se dělí na klávesnici apostrof? Já vím že to sem nepatří ale takhle mi tam chybí apostrof :o).