Bestiář

Ještěr-Gunar Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 21

Skupina: Zvíře

Životaschopnost: 9+3

Útočné číslo: (+4+9/-1) = 13/-1 (pěsti)

Obranné číslo: (+2+6) = 8 (kůže)

Odolnost: 18

Inteligence: 5

Velikost: D

Zranitelnost: zvíře

Pohyblivost: 19

Přesvědčení: zmatené zlo

Poklady: 2000/20

Zkušenost: 615

Bojovnost: 10

Síla mysli: 0

Popis:

Byla noc a my jsme se prodírali a prosekávali lesem. Já člověk hraničář jsem je vedl, když tu se za mnou ozval výkřik. Otočil jsem se ale bylo pozdě. Můj přítel elfí kouzelník, který nám svítil na cestu ležel na zemi rozdrápaný. Sklonil jsem se k němu i když jsem věděl, že bude mrtvý. A opravdu nemýlil jsem se. Tu se vynořila vysoká postava a zařičela. Švihla ocasem do dalšího člena družiny a bylo nás o jednoho míň. Zběsile jsem zařval a vrhl se na příšeru. Ta mojí ránu lehce odrazila a dala pěstí ránu do barbara. Zbyl jsem na boj sám. Jediná spasná věc mě napadla. Vzal jsem větev s ohněm a zapíchl jsem ji do nestvůry. Zavyla a potácela se pryč. Později jsem se dověděl, že to byl Ještěr-Gunar.

Popis: Ještěr-Gunar vypadá jako ještěr (to jste si asi už všimli). Má zelenou nebo hnědou barvu, veliké ruce s drápy, jimiž útočí. Na konci prstů má zaschlou krev od svých padlých nepřátel. Má velice široké nohy, na jeho ocasu se vyskytují malé, ale velice ostré ostny. Na konci ocasu je největší osten, který má v sobě jed. Jinak jeho krev ani kůže není jedovatá. Jeho tělo je zdobeno kresbami barvou kořínků, bobulí krví, zuby svých nepřátel atd. I když je to ještěr tak chodí po dvou nohách. I po čtyřech, ale to většinou, když se chce před něčím skrýt.

Způsob života: Tento tvor se vyskytuje v jeskyních, ale můžou se vyskytovat i v lesích. Tam si většinou najdou nebo vyhloubí dostatečně velikou díru. Nemají rádi světlo a útočí skoro na každého kdo ho nese. Na slunečním světle mohou být, ale budou mít postih (k ÚČ a OČ –1). Slunečnímu světlu se vyhýbají. Tudíž když už putují, tak putují jen v noci. Tento tvor žije asi 2000 let. Ještěři jsou jenom v mužském pohlaví, ženské se u nich nevyskytuje. Ale to neznamená že zahynou. Muži se rozmnožují sami. Jeden Ještěr může snášet vajíčka až do 200 let. Vajíčka nakladou tak jednou za 3 nebo 4 roky. Nasadí jich asi osmdesát, ale do dospělosti, která je v 120 letech, přežijí tak 2-4 Ještěři. Do 78 let je živí samec, pak už si dokáží potravu obstarat sami. Větší přítele nemají, snad jenom ty orky. Ostatní rasy z nich mají strach. Tyto potvory vydrží velice dlouho bez vody. I přes jejich velikost se umí docela dobře skrýt. Trpaslík jej ve tmě neuvidí, protože ještěr á studenou krev. Ve tmě vidí 3x lépe než trpaslík (přece jenom vidí ve tmě lépe než člověk)..Mají špatný čich, ale velice dobrý sluch. Svá mláďata chrání do 78 let velice ostražitě.

Potrava: Titi Ještěři se živí převážně menšími živočichy, protože pro větší by musel pryč z nory a to se mu nechce. Občas z hladu i tu výjmku udělá, ale loví samoyřejmě jen v noci.

Zvláštní útok: Jejich zvláštní útok je jed. V tom největším ostnu mají poměrně dost jedu. Jejich jed je velice nebezpečný. Ale pozor Ještěř si tohoto jedu docela váží. Dává ho jako útok málo kdy. Tento jed se mu doplní za 2 dny. Jed má nebezpečnost 7 použitá vlastnost je odolnost. Zranění za 1-6/3-18 životů. Projeví se během jednoho kola. I po použití jedu může Ještěr ocasem útočit. Dokonce i největším ostnem.

Doufám,že se vám to bude líbit. Je to můj první příspěvek a je mi 11 let. Tak na to berte prosím ohled, ale nemusíte. Jestli se vám to bude zdát moc silné nebo příliš slabé tak si to upravte.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 21

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

No, tak je to tak celkem.. děsný .. No, ale na jedenáct let dobrý.. Teď si myslím, že už bys nenapsal že žije 2000 let..


 Uživatel úrovně 0

Vzhledem k věku to je fakt dobrý. Já bych ve tvém věku přidal tak akorát supernestvůru, která se nedá porazit. Tys to docela zvládl a to se cení. Musím však všem měřit stejným metrem a dělat, že jsem ten poslední odstavec nečetl, to doufám chápeš. Přeji hodně úspěchu v dalším psaní. Jen tak dál!


 Uživatel úrovně 0

Frodou: Díky, ale mám taky připravené dvě věci do Bestiáře... Ale musím je ještě propracovat... :o))))


 Uživatel úrovně 0

Na to kolik ti je let tak to ujde.Ja jsem tu ještě žádnou potvoru nedal, ale už se na to chystám.(jen kdybych pořád nezapomínal to blbé heslo).Ještě trochu vylepšit a je to v klidu.


 Uživatel úrovně 0

Alastor: Díky! Ale pracoval jsem na tom asi 5 dnů. Tys měl věci rychleji.


 Uživatel úrovně 0

Moc se mi to libilo


 Uživatel úrovně 0

Já nechápu lidi, co ohodnotí a nic nenapíší, nebo když napíší ale neohodnotí.


 Uživatel úrovně 0

Rhojos: Tak dík za kritiku...

Ale kde je hodnocení?


 Uživatel úrovně 0

No je to docela dobré, ale to jsem psal již v MS, jen mě zaráží, že v popisu je uvedeno, že má ostré drápy, nicméně ty mu přisuzuješ UČ 13/-1 pěstmi, když má drápy, tak buď bude útočit drápama (pak není namístě záporná útočnost) a nebo když chceš aby útočil zaťatýmy pěstmy, tak má mít dvojí útok, je tam ještě párdrobností, ale je to docela dobré.


 Uživatel úrovně 0

Furt se tak trochu divím, že to nemá průměr víc jak 3. 50%!!!