Bestiář

Thi-i-la - Ďáblův pavouk Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 16

Skupina: Hmyz

Životaschopnost: 1/4 (1-2 živ.)

Útočné číslo: (-5+3/+1) = 0/+1 (přední končetiny)

Obranné číslo: (+5+2) = 7

Odolnost: 10/

Inteligence: 1

Velikost: A (podle 1.6.: A0?)

Zranitelnost: zvíře

Pohyblivost: 4/hmyz

Poklady: žádné

Zkušenost: 0

Bojovnost: 5

Síla mysli: 0

Popis:

Jedná se o hmyz, domorodci označovaném jako Thi-i-la, ve (velmi) volném překladu to znamená "Oči ďábla" (pochopitelně domorodci ďábla neznají). Tělo Thi-i-ly je velikosti pěsti a vypadá velmi podobně jako pavoučí, zelenobílé barvy s motivem (dle očitých svědků hrůzostrašných) očí na břiše a na zádech. Z těla vybíhá pět párů zelených nohou, v poměru k tělu je to 2:1. Vyjímkou jsou přední nohy, které jsou zakrnělé s ostrým ozubením a Thi-i-la je používá k lovu. Dožívá se pěti let, rozmnožovat se může až druhé jaro.

Thi-i-la loví menší nelétavý hmyz a drobné hlodavce (do velikosti asi 5 cm), tedy je to masožravec.

Jako nepřítel dobrodruhů by se příliš neuplatnila, i přes její pevný krunýř (má totiž vnější kostru). Důvod, proč by se jí měli dobrodruzi obávat, je její způsob rozmnožování. Ke svému vývinu potřebují mláďata mezihostitele.

Výskyt: džungle, obecně vlhký tropický pás

Zvláštní: rozmnožování (no jo, zní to divně). Funguje to přibližně takto: Samice je začátkem jara oplodněna samcem. V samici se následujících 14 dní vyvíjí jediné mládě v podobě asi 5 mm larvy. Mezitím musí samice najít mezihostitele. Jakmile je cíl vybrán, samice se mu musí dostat k mozku, lebku kadélkem probodne a larva se musí dostat dovnitř. Je-li mozek dostatečně velký (alespoň lidský), oběť má poloviční šanci, že proces přežije s újmou na inteligenci (1k6), která již nejde nijakým způsobem obnovit. Larva (z 90% to bývají samice) se v mozku na 2 týdny zakuklí, kdy se oběti zpočátku zdají ve spaní noční můry, které později (asi 2. týden) přejdou v úděsné vidiny za bílého dne. Po uplynutí této doby se larva vykuklí a začne pomalu požírat mozek. Každý den se postavě sníží inteligence o dva a má 20% šanci (každý den), že zemře. Postava, jejíž inteligence klesne na nula neumírá, ale hází si každý další den na smrt (stále 20% šance). Malý pavouček dožere mozek a již vyspělý se vydá na svou první výpravu světem...

Další druhy: Existují ještě jeden lesní druh, který je ovšem velmi vzácný. Ten, narozdíl od jeho bratránka z džungle, tvoří kolonie (o přibližně 15 jedincích), jejíž střed tvoří jediná samice. Tento druh obývá malé jeskynní komplexy.

Dovětek: Zda použiješ tohoto pavouka na spící dobrodruhy, nechám na tobě, PJ (vlastně by nestvůry měli číst jen oni). Je poměrně vhodný na zápletku pro dobrodružství (hledání magického způsobu, jak ho v mozku zlikvidovat, kdy mají dobrodruhové málo času), ale chceš-li postavu tímto postihnout, bude to velký risk pro hráče i pro PJ (pro PJ pro hněv hráče, pro hráče... to je snad jasné). Proto s mírou. Mimochodem: postava ani nemusí vědět, že v sobě něco má. Může akorát pojmout podezření (snížená inteligence... co to toho pavouka najednou popadlo?... atp.).

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 16

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

No myslim, ze to nejdulezitejsi bylo receno - pozirani mozku, nedostatek samcu, zadna zkusenost, probodnuti lebky a dalsi a dalsi mouchy u tohohle pavouka :)


 Uživatel úrovně 0

Tohle je podle mně blobost.


 Uživatel úrovně 0

je to dobrý náopad, ale myslím si, že by postava ten vývoj larvy v mozku přežít a možná jsmse přehlíd, ale jak se ta larva do mozku dostane? A jak je velká? Jo a pochybuju, že jdyž se v mozku vyvíjí, tak, že to ta postava přežije! Už jsem to našel, tak ona probodne lebku, tak to už podle mně postava nepřežije a i kdyby tak újma na inteligenci 1k6 je trochu malá, buˇna 21, nebo smrt! A to ta dva je už podle mně blbost, prostě bych to udělal tak, že tam tža samice naklade víc vajec a člověk pomalu umírá!Může to být zajímavější.Zatím nhlasuju, ještě si to pročtu, ale s takovou bych ti dal 3-4*


 Uživatel úrovně 0

Sakra chlape - vždyť jsme Ti našli spoustu chyb v dílně a většinu si jich tu nechal - proč si tam nedal třeba pavouka verze 1.1 ?

Kdybys to tam dal ještě alespoň jednou před odesláním, tak by to bylo více jak za 1. Tu máš jenom proto, že ten příspěvek před Tebou byl mnohem horší...

S pozdravem S.A.Terátor


 Uživatel úrovně 0

Ctěný Marcusi,

když si přečtu tohle, tak bych řekl, že jste s conanem, co psal ječíká, bráchové :(((

1) Malé zvíře nemůže mít kz =2
2) To má stoprocentní šanci, že lebku probodne? Nebo si musí hodit na útok, z textu není jasné.
3) Přežít vyžrání byť i jen poloviny mozku je blbost.
4) Z 90% se línhou samice, tak to ti za několik let vymřou po meči.
5) Postava, jejíž Int klesne na 0 už není ani zvíře, takže za ni hraje PJ a je-li to proces nevratný, je vlastně mrtvá (pro hráče určitě), protože už snad nezvládne ani kontrlovovaně vyměšovat.

Takže celkem jako conan za nula.


S úctou deshi


 Uživatel úrovně 0

sorry 3*


 Uživatel úrovně 0

jak to ta osoba muze vubec prezit?
Co ten pavouk jak se dostane ven?
Nezabije pritom dobrodruha?
Proc za nej nejsou zkusenosti?Dal bych pak jeste jedny zkusenosti za to ze postava prijde na to jak ho dostat ven aniz by si moc ublizila.A to me privadi na dalsi myslenku.Jakym zpusobem se muze hrdinovi podarit dostat toho pavoucka z hlavy nebo to je na me jako na PJ?
Davam 4*


 Uživatel úrovně 0

1.Oč se mi zdá trochu vvsoký na malýho pavoučka, tím nemyslím obratnost ta odpovídá.

2.Proč Zkušenost: 0, asi si na to zapomněl nebo co, ale je to divný.

3.Když ti ten pavouček mozek sežere, tak se to dá přežít. No nemám co bych na to řekl.

4.Na 90 procent se narodí samice a v kolonii je asi 15 samců a jedna samice, zbytek jsou asi amazonky, že?

No není to nejhorší, ale ještě by to chtělo dodělat, takže ti nebudu kazit průměr svým hlasováním.


 Uživatel úrovně 0

Trošku drsný :o).
No a přitom vyžravání bych dal ještě nějaký postih. Jinak dobrý. 4*.


 Uživatel úrovně 0

nebudu tu popisovat, co rekli jini, snad jen vazne trochu upresnit to, jak se maly pavoucek dostane ven, navic jsi na zacatku napsal, ze s lidskym mozkem se to da prezit a na konci, ze pavoucek mozek zere, dokud ho celej nesezere.
A taky se mi nezda, ze u lesniho druhu jsou kolonie se 14ti samci a jednou samici, kdyz se rodi na 90% samice......kam se ty ostatni podeji?