Bestiář

Kortéská blanka Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 23

Skupina: Ostatní

Životaschopnost: 1

Útočné číslo: 1 - háčky

Obranné číslo: 1

Odolnost: 3

Inteligence: 0

Velikost: a

Zranitelnost: zvíře

Pohyblivost: 2/hmyz

Poklady: nic

Zkušenost: 1

Bojovnost: 3

Síla mysli: 0

Popis:

Kokrtéská blanka je vlastně malý asi 1 cm dlouhý a 0,5 cm široký široký sladkovodní puleček. Po obvodu celého těla má ostré háčky, kterými se brání když se cítí v ohrožení. Má bledě žlutou barvu s rudými fleky. Stává se tak snadnou kořistí pro jakéhokoli vodního dravce. Žije snad ve všech potůčcích, rybnících i bažinách. Živí se mikroskopickými bakteriemi z vody které spolu s vodou polyká malým otvorem na předku hlavičky. Tímto otvorem prohání i vodu z které si bere sobě důležité složky k dýchání. Tato voda je v jeho těle přeměněna na vzduchu podobnou sloučeninu plynů a je vyfouknuta otvorem na zadní části těla. Tímto blanka dostává takový vzduchový pohon kterým vyvine rychlost i 30 km/h.

Zajímavost a využití

Pokud je blanka bezprostředně ohrožena, háčky na jejím těle vystřelí do stran (dokáží vystřelit až na vzdálenost 4 cm). Za háčky jsou napnuty cévky, kterými si je blanka po pominutí nebezpečí přitáhne. Mezi cévkami je natažená průhledná blanka o extrémní pevnosti. Sloučenina plynů kterou blanka vydechuje je dýchatelnáa proto se dá blanka použít jako funkční dýchací přístroj. Blanku chytíme za hlavičku a vložíme do úst(držíme jí u hrbolků u očí a mírně je zmáčkneme. Tím ochromíme její obraný háčkový systém). Společně s prudkým nadechnutím blanku pustíme. Ta spadne do dýchacího otvoru. Vypustí háčky kterými se pevně uchytí stěn dýchací trubice. Průhledná blanka mezi cévkami trošku zvětší svůj objem a ucpe dýchací trubici (je důležité okamžité opuštění souše do vody, protože blanka vydrží na suchu pouze jednu směnu a také kvůli tomu, že implantovaný puleček kompletně ucpe trubici a nejde dýchat). Vlezeme do vody a normálně se nadýchneme. Puleček nabere vodu, a následně nám do plic vypustí vzduch. Vzduch projde plícemi a vrací se k pulečkovi. V této fázi musíme prudce vydechnout aby se blanka na chvíli nadzvedla a vypustila vzduch ven. Kortéská blanka vydrží v dýchací trubici ve vodě neomezenou dobu. Pokud opustíme vodu na souš, nastává trochu problém. Buďto musí osoba vydržet 1 směnu nedýchat, po této době blanka zemře a vy ji vykašlete ven. Nebo se musíte odhodlat k tomu a by vás někdo prudce praštil do krku a tím blanku zabil.

Nebezpečí

Asi nejčastěji se stává, že osoba vdechne blanku obráceně. To ji pak ihned musí dostat z krku ven, jinak se udusí. Dále se pak stává, že pomáhající osoba přežene ránu do krku a způsobí tak osobě s blankou újmu na zdraví. Poslední ne moc častá nehoda je ta, že když blanka v krku zemře, nevykašlete ji a ona spadne hlouběji a vy se udusíte.

Na co dávat pozor

  1. Snažím se blanku vdechnout tak aby zůstala hlavou vzhůru.
  2. Když se blanka uchytí, způsobuje mírnou bolest, nesmím panikařit.
  3. S blankou okamžitě lezu do vody a nezůstávám na suchu.
  4. Na místě kde se vynořím je spolehlivá osoba co mi pomůže s blankou ven.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 23

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Velice originální. Četl jsem i komentáře níž a musím souhlasit deshim, že takto drobný tvor nemůže vyprodukovat tolik kyslíku. Ale přiznám se, že sám netuším, jak bych to vyřešil...
Možná, kdyby si dal člověk těch blanek do krku víc...
Taky by mě zajímalo, jak filtruje vodní nečistoty? Brzo by jí zanesly a nemohla by pokračovat v přeměně kyslíku...


 Uživatel úrovně 0

Je to přehledně udělané, ale rychlost? Ta už je horší... Ale je to fakt super... je


 Uživatel úrovně 5

grimsledea.. no vis me prijde divny ze ta blnak aktivuje svuj obranej mechanismus az v dychaci trubici... vetsina ryb a podobnych twromu maji neobvykle rychle reflexy.. takze bych mozna udelal nejakou pravdepodobost na uchyceni... protze pokud by ji clovek spatne vdechl mohlo by se stat ze by se uchytila nekde jinde... treba by se "branila" trochu drive a zasekle by se treba.. treba.. co ja vim treba jinde napriklad hned u mandli :o) pak by mohlo byt veselo (o:


 Uživatel úrovně 0

Je to super, urcite se to dá využít


 Uživatel úrovně 0

Deshi:

2) Představ si, že má v sobě blanka nějaké ústrojí přes které to může neustále plynule bez přestávky filtrovat. Myslím si, že tak by to určitě stíhala. ( Je to přeci fantasy svět, možné je všechno :-)) )

3) Samotná blanka je maličkatá a tak si představ jak velké jsou ty háčky. Ač jsou velmi ostré a pevné, jsou malé na to aby ti spustily krev i když se ti zaseknou hodně hluboko do krku. ( Zkus jeden pokus: Vem tuhy z mykrotušky, a prudce si je zabodni hluboko do prstu. Uvidíš že se krev moc, nebo vůbec nespustí. Pak si uvědom kolik máš životů, např 10, a řekni si, jestli toto zranění co máš na prstu, by ti v krku ubralo 1 desetinu všech tvých životů. Uf

Kájícně Grimsladea, ten co smrt překonal.


 Uživatel úrovně 0

Grimsladea:

2) Jestli to dobře chápu, ty tvrdíš, že tvor velikosi nehtu na malíčku stačí vyrábět dostatek vzduchu pro člověka? Když připustím, že je to možné, víš jakou rychlostí by musel rozkládat vodu, aby z ní uvolňoval plyny potřebné pro dýchání? To se ti pak sakra zahřál krk a ještě více by to podpořilo můj názor, že budeš uvnitř krvácet.

3) I kdybych pominul předchozí bod, tak když se ti něco zasekne dovnitř do krku, tak ti to musí způsobit zranění alespoň za 1 žt, klidně i jednorázově - no a pochybuju, že háčky způsobují pohmožděniny nebo modřiny, takže musí téct krev :)


S úctou deshi


 Uživatel úrovně 0

Zharradan: Ten černokněžník se jmenoval Grimslade a já jsem Grimsladea :-)))

Spiritusmortis: Blanka se neuchytí v krku, ale až v dýchací trubici takže to s potravou nemá co dělat.

Deshi:
1. Tu rychlost jsem asi trochu přehnal
2. To by ses divil, stačí vyrábět dost vzduchu aby člověka udržela naživu a zbytek vody prostě zůstane v krku.
3. Háčky nejsou tak velké aby způsobily nějaké větší krvácení.


 Uživatel úrovně 0

Inu, ctěný Grime,

nápad je to vskutku zajímavý, ovšem mouchy jsou. Hodnocení bude za 3, protože zpracování je dobré a ty mouchy lze odmyslet, protože Drd nezabíhá většinou do takových podrobností.


1) Při své velikosti, ve vodě, že by blanka měla takovou rychlost? Inu tak to je potom malý ježatý torpedo.
2) Když bude v krku, tak nemůže stihnout filtrovat všechnu vodu, která krkem protéká z toho důvodu, že zkrátka, pokud se postava napije, tak ta voda proudí rychleji, než ona stačí "vzduch" vyrábět.
3) Pakliže se v krku zachytí háčky, tak bych řekl, že způsobí vnitřní krvácení a buď se postava udusí vdechnutím blanky nebo se blanaka zadusí krví, která má jiné složení než voda.

S úctou deshi


 Uživatel úrovně 0

Grimsladea... To je sám proslulý černokněžník z Bažin Škorpiónů, není-liž pravda...?!

Ten nápad je vážně úžasnej, ale tu potvoru bych ve chřtánu asi neriskoval - ani já, ani moje postava. Fuy, štítil bych se toho...

Životaschopnost 1? No možná spíš tak 1/8 = 1život... Takovej červ toho asi moc nevydrží.

/Almad/: Snadnou kořistí se stává nejspíš pro své nápadné zbarvení. - Bledě žluté s rudými fleky; vzpomínáš?

Detail: Technický zpracování příspěvku (obzvlášť na začátku) neni žádná sláva.


 Uživatel úrovně 5

Osino nesouhlasim... dle popisu chapu ze Blanka se uchyti v krku... ten slouzi jako dychaci trubice.. i jako trubice kterou prochazi potrava vcetne piti takze blanka musi prefiltrovat vekere polknute veci... takze nevim jak se ji bude libit kdyz bude "filtrovat" trpaslici vodku....

Ad Autor.. da se s blankou jist?