Bestiář

Alien Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 35

Skupina: Ostatní

Životaschopnost: 2

Útočné číslo: 7 / +7 (pařáty), 10 / 0 (ocas)

Obranné číslo: (3 + 3) = 6

Odolnost: 17

Inteligence: 4

Velikost: B

Zranitelnost: zvíře, ale G2 (oheň), H0, J2

Pohyblivost: 20 / zvěř

Přesvědčení: zákonné zlo

Poklady: nic

Zkušenost: 1250

Bojovnost: 12

Síla mysli: 0

Popis:

Světlo pochodní pohltilo tmu a družina dobrodruhů vešla do prostorné kamenité místnosti s osmi sloupy podpírající ve výšce 15 sáhů ve stínu zahalený kupovitý strop. Mohutného bojovníka se skrytou postavou v hnědé kápi s kuší následuje elfí kouzelník a nakonec se vynořuje i svalnatý člověk s dlouhým lukem. Rozestavují se u sloupů a kroll bojovník nečekaně spustí: „Obrovská místnost.“ „Buď zticha a radši obhlídni ty sloupy“ napomene ho hobit prohlížejí si zajímavé nákresy na stěnách. Za chvíli elf řekne: „Tady nic není, vraťme se.“ Na to zloděj zajímající se o lingvistiku zareaguje: „U obrazců jsou napsány runy Farethurských poutníku, počkejte než si je přečtu.“ „Dobře víš, že nemáme čas“ pronese hraničář.

Halou se pronese drásající vřesk. „Co to bylo?“ odtrhne se od čtení hobit. „Já nevím, šlo to od stropu, mě se to tady nelíbí“ odpoví mu člověk. „Thrane, posviť na strop!“ zavelí elf. Hraničář zapálí šíp o čarodějovu pochodeň, zamíří nahoru a vystřelí. Zaseklý šíp osvítí několik černých podivně vypadajících tvorů držících se stropu. „Co to sakra je?“ zakřičí Thran. „Ať je to cokoliv, já to rozdrtím, tak slezte a pojďte ke mně!“ prohodí kroll a připraví si kyj pokrytý hřeby.

Pět nestvůr se pustí a spadnou na zem. Teprve teď jde spatřit jejich strašné vzezření. Dva metry vysoký šlachovitý hubený tvor s lesklou hnědočernou kůží bez jediného chloupku, s drápy na rukou a na nohou a s dlouhým článkovitým ocasem. Ze zad mu vyrůstají čtyři zatočené výrůstky. Protáhlé hlavě se skrytými oči dominuje dvojitá čelist s několika tesáky platinové barvy, z nichž se spouští oslizlé sliny.

Vetřelci se za zvuku charakteristického syčení rozběhnou směrem k nim. „Střílejte!“ zavelí kouzelník. Hobit vystřelí šipku na nejbližší nestvůru a zasáhne ji hlavu, hnědá kapalina vycházející z rány postříká střelce, tvor mezitím spadne na zem. „To pálí!“ řve hobit držíc si obličej. Mezitím kroll jednoho odpálil proti zdi, ten se rozprskl a začal z něho vycházet jakýsi kouř. Další vetřelec neodolá ohnivé kouli a rozprskne se na všechny strany. Čaroděj si oddychne, ale v zápětí mu jeden tvor ze zadu vykousne mozek svoji vnitřní čelistí.

Hraničář snažící se zasáhnout nějakého vetřelce však mine a proto zavelí na ústup. Další vetřelci padají na zem až začíná být situace značně nepřehledná. Kroll se snaží neúspěšně krýt zbytek ustupující družiny, zohavený hobit ještě stačí zasáhnout jednu stvůru, než skupinka zmizí v chodbě.

„K východu!“ převezme velení Thran a běží temnou chodbou, kroll se zlodějem ho hbitě následují. Honěni skřeky vražedných tvorů se dostanou až do loučemi osvětlené hlavní chodby, širokou kolem pěti sáhů, vysokou přes osm. „Kam teď Lame?“ Udýchaně se hraničář zeptá zloděje. „Sakra, já nemám vůbec ponětí, tady to neznám.“ Z levé strany osvětlí pochodně několik alienů. „Doprava!“ rozhodne Lam. Následováni skupinou vetřelců běžících po všech stěnách chodby doběhnou až k masivním dřevěným dveřím s železným kováním o tlustými nýty. Vběhnou do místnosti a rychle za sebou zavřou, kroll to ještě pojistí o stěnu opřenou závorou.

„Co to bylo za bytosti.“ vytahuje hraničář náhradní pochodeň z torny a myšlenkou ji zapaluje. „Ať to bylo…“ zírá kroll na osvětlenou místnost, jejíž stěny tvoří jakousi slizovitou tkáň hnědé barvy. Podlaha je pokrytá mlhou, z ní se vynořuje asi tucet oslizlých, 40 coulů vysokých „vajec“, čtyři z nich mají otevřený křížovitý otvor. „A teď kudy?“ vyhrne ze sebe zloděj. Z mlhy se náhle vynoří několik malých světlohnědých tvorů s osmi nožkami v přední části a dlouhým tenkým ocasem. Hraničář vyhrkne: „Zabijte ty sv…“ nedořekne; nejbližší tvor na něj nečekaně skočí, nožkami se omotá kolem hlavy a tělem zakryje celý obličej…

A L I E N

Vetřelec je agresivní forma života, dokonale vybavená pro vyhubení lidské rasy.

HISTORIE: Nikdo vlastně neví, odkud se vetřelci vzali, jestli tu byly od pradávna, nebo jestli jsou výtvorem nějakého šíleného theurga, či čaroděje. Jedno se ví ale jistě, jsou tady, a jsou velmi nebezpeční. Většina dobrodruhů, co našla hluboko v jeskyních jejich hnízdo se bohužel nedožila doby, kdy by to mohla někomu říct. Všeobecné legendy však vyprávějí o tom, že kdesi v hlubinách jeskyní na východních opuštěných ostrovech žije národ nebezpečných ještěrek, rychlejších než poslové Gotherijského království a silnějších než bojovníci severních zemí (pozn. autora: z toho jde usuzovat, že pozorovatel neměl moc času vetřelce pozorovat zblízka).

VZHLED: Vetřelec má velmi hubené šlachovité tělo, pokryté hnědočernou vlhkou pevnou kůží bez chlupů. Do zadu protáhnutá banánovitá hlava s velmi vyleštěným čelem, dolní část zabírá pouze obrovská čelist s ostrými zuby (většinou z nich stékají husté sliny), uvnitř jí se nachází ještě jedna menší vnitřní vysunovací čelist dlouhá něco kolem 10 coulů. Černé malé oči jsou ukryté na stranách (pozn. autora: i já sem měl dost problému s jejich hledáním). Ramena tvoří tenké článkovité kotouče, velmi zřetelný hrudní koš a úzká pánev. Ruce i nohy jsou sice hubené ale velmi svalnaté, s čtyřmi prsty s jako břitva ostrými tesáky. Ze zad mu ještě vyrůstají čtyři zakroucené pevné výrůstky (pravděpodobně slouží pro orientaci v prostoru). Celkově vetřelec budí dojem bizardní noční můry.

Síla: 20 / +4
Obratnost: 18 / +3
Odolnost: 17 / +3
Inteligence: 4 / -3
Charisma: 1 / -5

KREV: Krevní oběh vetřelce je velmi zajímavý. Pro přenos kyslíku mu neslouží jako u lidí červená krev, ale místo toho mu tělem putuje velmi agresivní kyselina, pro vetřelce přirozeně neškodná. Pokud bude někdy v budoucnu vetřelec zasažen (alespoň za 3 životy), musí si postavy zdržující se v jeho blízkosti hodit na past: Obr ~ 9 – vzdálenost v sázích ~ uskočil / kyselina ho zasáhla. Na past se hází maximálně do vzdálenosti 5 sáhů, a to každé kolo, kdy je zraněný vetřelec v blízkosti postavy. Pokud postavu kyselina zasáhne hází si na další past: Kvalita zbroje ~ 10 ~ zbroj zadrží / 3k6 životů + rozežírání. Pokud v hodu neuspěje, kyselina se dostane ke kůži. V tom případě každé další kolo ztrácí 1k6 životů až do doby, než mu na zranění padne 6. Jestliže vetřelec padne mrtev k zemi, kyselina v něm obsažená začne propalovat zem (přestane stříkat), kolik plochy rozleptá zaleží na materiálu a úsudku Pj, Kámen je vůči kyselině odolný.

CHOVÁNÍ: V hnízdě vetřelce ovládá matka – královna, ta většinou telepaticky určuje vetřelcům úkoly. Pokud se však vetřelec vzdálí dál od svého hnízda, řídí se svojí vlastní inteligencí a vynalézavostí. Jestliže spatří potenciální oběť, určitě nebude hodiny přemýšlet jak na ni zaútočí, místo toho se bezmyšlenkovitě vrhne do boje. Postaví-li se mu k dosažení cíle nějaká větší překážka (dveře, láva atd.), uklidní se a začne přemýšlet, jak ji obejít.

ZVLÁŠTÍ SCHOPNOSTI: Vetřelec disponuje dalšími exotickými schopnostmi, jsou to:

Lezení po stěnách - vetřelec dokonale zvládá chození po stěně, či stropu - pohybuje se na ni stejně rychle (a dobře) jako po zemi.
Rychlost - vetřelec má díky své ohromné rychlosti 2 útoky za kolo, respektive bonus +6 v rozšířeném soubojovém systému.
Ocas - jestliže vetřelec zasáhne někoho ocasem, tak mu kromě obyčejného zranění způsobí omráčení, je to past: Odl ~ 8 ~ -3 k UČ, OČ a iniciativě / ochromení. Následky trvají i následující kolo. Útok ocasem může vetřelec použít pouze jednou za dvě kola.
Vyhryznutí mozku – pokud se vetřelci podaří v boji zasáhnou jedním útokem pařáty alespoň za 10 životů, zaútočí i vnitřní čelistí. Pro postavu je to past: Obr ~ 5 ~ nic / vyhryznutí mozku. Jestliže má postava na sobě helmu, tak se vyhryznutí nepodaří (posoudí Pj). Nebezpečnost pasti se dále ještě upravuje:
- Postava je velikosti A: -1
- Postava je velikosti C: +1
- Postava se nemůže pohybovat (je svázaná): +3 (neplatí pravidlo zásahu pařáty alespoň za 10 životů)
Pokud se alienovy vyhryznutí podaří, obnoví se mu polovička zbývajících životů vyhryznutého (a postava naopak všechny ztratí).
Vzezření - vetřelec vypadá velmi hrůzostrašně, je to směs bizardního vzhledu, oslizkých slin a strašného vřískotu. Každá postava, která aliena uvidí, si musí hodit na past: Odl ~ 7 ~ nic / ochromení na 1k6 kol. Při ochromení se postava nemůže pohybovat, ani provádět žádnou jinou činnost. Každá postava, která proti hodu uspěla, si už na další setkání házet na past nemusí.

S P O L E Č E N S T V O

VAJÍČKO: Slizké, na dotyk měkké vajíčko hnědé barvy je vysoké asi 40 coulů, v průměru 25 coulů. Ve vrchní časti mají křížovitý otvor, který se po uplynutí inkubační doby typicky „otevře“ do stran. Spodní část je opatřena čtyřmi nožkami, pravd. pro lepší stabilitu. Kolem vajíček se většinou nalézá ochranná atmosféra, tvořící jakousi mlhu (je těžší než vzduch – drží se u země). Uvnitř vejce se nenachází nic menšího než

PŘÍSAVKA: Je malý tvor světlohnědé barvy s osmi nožkami vyrůstající z přední časti těla a dlouhým tenkým ocasem. Jejím jediným posláním je najít nějakého humanoidního tvora s dýchacím otvorem. Až si nějakého vyhlídne, opatrně se k němu přiblíží a potom mu vyskočí na dýchací otvor a pevně se tam uchytí (většinou se nožkami uchytí kolem hlavy). Tento skok ber jako past: Obr ~ 10 ~ mine / přichytí se (hází postava). Poté mu speciálním kladélkem naklade zárodek samotného vetřelce do jeho hrudi. Oběť neudusí, pouze ji způsobí spánek a po nakladení zárodku ji opouští a hledá si další potenciální cíl.

Životaschopnost: 1-4 životy
Útočné číslo: Zvl
Obranné číslo: (3 + 1) = 4
Odolnost: 10 / 0
Inteligence: 2 / -4
Bojovnost: 4
Velikost: A
Zranitelnost: zvíře, G2 (oheň), H0, J2
Pohyblivost: 12 / zvěř
Zkušenost: 20

Ze zvláštních schopností přísavka ovládá: Lezení po stěnách

PLAZIVEC: Začátek jeho života bývá většinou okamžik, kdy se vykouše z hrudního koše oběti. Tento hnědočerný slizký tvor je sice zatím malý, nemá ještě plně vyvinuté končetiny, ale kousat už umí. Také se už velmi rychle pohybuje. Jeho cílem je jíst, aby mohl dorůst v plnohodnotného vetřelce. Plazivec si ale oběti musí vybírat, většinou jde po nějaké nižší zvěři (např. po kočce – znalci vědí), neb není zatím dost silný. Pokud zraní cíl alespoň za 10 životů (celkově v boji), může se někam schovat a dokončit svoji přeměnu.

Životaschopnost: 1
Útočné číslo: (0 + 3) = 3 (kousnutí)
Obranné číslo: (3 + 2) = 5
Odolnost: 14 / +1
Inteligence: 3 / -4
Bojovnost: 8
Velikost: A
Zranitelnost: zvíře, G2 (oheň), H0, J2
Pohyblivost: 15 / zvěř
Zkušenost: 65

PODĚKOVÁNÍ:
Všem, kteří přežili dlouhé čekání na tuto nestvůru:-)

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 35

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Už jsem zde narazil i na predátora. Zkusím je poslat proti sobě...

P.S. Pokud bychom chtěli doslovně brát z předlohy, tak jsi zapomněl uvést, že mají průsvitné zuby tvořené neznámou látkou, která je 5krát odolnější a pevnější než sklovina a jsou pochopitelně odolné i proti kyselině. A hlavně působí dost efektně :))


 Uživatel úrovně 0

Avatar,Godric,Jaravor: Jojo...kdyz rekne nekdo, ze to neexistuje a nemuze existovat, tak je videt, ze nema zadny prehled. Tak co takhle peroxykyseliny? O tech jste asi nikdy neslyseli. Godrick asi urcite ne, kdyz nezna zadnou kyselinu. Takova kyselina peroxyoctova je organicka latka, je to kyselina, vaze kyslik a muze ho odstepit (dokonce to dela moc rada), coz muze vysvetlovat velke popaleniny (kyselina oxiduje)... Takze si to prosim priste overte, nez zacnete v chemii tvrdit, ze neco nemuze existovat...
Jo na veterine se tohle asi moc neuci, ale na chem. prumce se o tom zminuje...

Zdar Megahu


 Uživatel úrovně 0

Je to dobře zpracované, ale nelíbi se mi, že se do DrD pletou potvory z nějakých her.Aliens jsem taky hrál, ale nemám na to dost dobrý žaludek.Jinak dávám 4


 Uživatel úrovně 0

Milor z Kerbrihain:

Aliens sem hrál... To s tou přísavkou sem přehmátl. Není problém si to upravit.


 Uživatel úrovně 0

Waterdeath: Omlouvá tě pokud jsi nehrál Aliens vs Predátor. Ale druhy vetřelců nejsou jen 3, krom toho zde není zmínka o nejdůležitějším článku jejich rodu: Královně. Přisávač po nakladení zárodku okamžitě zemře! Vetřelec nemá živt. pouze 2 já (čili max. 16ž) je o něco houževnatější. Krom toho zde není moc zmínek o fungování společenstva vetřelců.

S uctou Milor z Kerbrihain


 Uživatel úrovně 0

To je možný ale zmínka tam o tom bejt mohla


 Uživatel úrovně 0

Kouďák: odkud doopravdy pochází není pro postavy důležité (ani ne pro PJ), myslím, že jim stačí jen historie alienů ve fantasy světě. (postavy do vesmíru lítat asi nebudou)


 Uživatel úrovně 0

Příběh je dobrej ale historie je smyšlená ( do DrD vcelku dobrý). Ještě jedna poznámka: Alien nemá skoro žádnou inteligenci ale řídí se pudově. Snaží se chránit matku (především). (Asi jsi ho stvořil podle filmu ale udaný vlastnosti jsou dobrý). Je dobry že jsi alieny uvedl ale do historie jsi mohl napsat odkud doopravdy pochází. Popis je dobrej ale s tou historii to neni nejlepší.


 Uživatel úrovně 0

Už se nemůžu dočkat až to použiju... super ! dávám 5*


 Uživatel úrovně 0

Ehmm alieni oci nemají jak ste na to prisli? Dyt to rikal sam ten jejich tvurce v +packu k cedecku dvd jak prisel na jejich podobu.

Taky sem hodil do vyhledavacu alienky a dival se na tvuj prispevek a srovnaval a srovnaval a...dosel sem k nazoru ze to sice neni opsane nicmene je velmi jednoduche napsat tento typ prispevku jelikoz je to spis recenze... co se tyce ruznych druhu tak to mas zpracovane chaoticky, parametry pasti atd.. jsou VELMI prehnane tlupu zoldaku by sejmul alien tim ze by je OCHCAL ze stropu atd...jednotlivym fazim životniho cyklu ses venoval minimalne a presto tu vidim tak vysoka hodnoceni...ne nezlob se na pet to neni äni nahodou a ctyri taky ne dal bych dva ale vzhledem k tomu ze s drobnymi upravami je to pouzitelne mas 3*.