Bestiář

Přítulníček Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 19

Skupina: Ostatní

Životaschopnost: 1/2+4

Útočné číslo: 2+zvl.

Obranné číslo: 7

Odolnost: 15

Inteligence: 10

Velikost: A0

Zranitelnost: B, G1/2, I1/4, J1/4, L,

Pohyblivost: 20/magický tvor

Přesvědčení: zmatené dobro

Poklady: 0

Zkušenost: 20

Bojovnost: 0

Síla mysli: 0

Popis:

Přítulníček je malý modrý dlouhosrstý tvor. Vypadá jako hodně chlupatá koule s nožičkami a ručičkami, z chlupů mu kouká jen malý červený nos. Vyskytuje se v lesích na loukách ve velkých skupinách. Je poměrně odolná a bez problémů přežívá. K životu mu stačí minimum potravy, většinou několik druhů trav, a tulení se ke všemu v okolí.

Pokud se postavy přiblíží na dosah přítulníčkům, ti se k nim pokusí přitulit. Bohužel se vyskytují v opravdu velkých skupinách a mohou nechtěně postavy zadusit. Na postavu velikosti A je potřeba 10, na velikost B 20 a na velikost C 35 přítulníčků.

Je to past Odl ~ 4 ~ nic/ zadušení. Za každých 5 přítulníčků navíc se past zvyšuje o jedna. Hází si proti ní každé kolo. Pokud uspěje, shodí ze sebe 10 přítulníčků + bonus za sílu. Na postavu vleze 5 přítůlníčků za kolo(přibližně). K tomu mají 10 magů na den za které mohou sesílat kouzlo Modré blesky.

Jsou velmi vyhledáváni jako domácí mazlíčci, dají se velmi lehce ochočit. Pak se jen přitulí ke svému majiteli a vyžaduje stravu. Modré blesky používá pouze v případě ohrožení sebe nebo svého majitele.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 19

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Velmi dobré pro oživení hraní, určitě to využiju. 4*


 Uživatel úrovně 0

Konečně něco jinýho než jenom velká ohavná potvora zabíjející na každým kroku! To musí všechno v DrD být nebezpečné? A to musé všechno zabíjet naschvál? Ale mohl jsi tam dát kolik je potřeba třeba k zadušení Draka z toho by byly hezký balady :o).A ještě trochu propracovat by taky neuškodilo.Takže 4*.


 Uživatel úrovně 0

pouzil bych vic pritulnicku na zaduseni (zalezi na tom jak velke si je opravdu predstavujes) ale jinak fakt wostry
tolwyn ma pravdu s tim brnenim dal bych najaky bonus


 Uživatel úrovně 0

te+d mne napadla jedna vec....co postavy s brnenim...nemely by tam byt nejake bonusy? Ono je totiz trochu tezke dostat se na kuzi nekomu, kdo ma na sobe tricetikilovy kyrys...


 Uživatel úrovně 0

wow...dost ulitle..libi se mi to, i co se tyce pravidlovych mechanismu je to hezky vyreseno, za *4



 Uživatel úrovně 0

Ty Modré blesky sem myslel použít jen ve velkém nebezpečí jeho samotného, nebo majitele. Co se týče zabití jednoho z přítulníšků, tak moc nevim. Asi se začnou ještě zuřivěji tulit....


 Uživatel úrovně 0

Hmm, hmm zajímavý nápad, ale:

1) V jak velkých skupinách se vyskytuje? To podle toho jak mám velkou družinu, tak jich mám v lese mít?

2) Je to magický tvor nebo zvíře? Jak se množí nebo vyskytuje na světě? Jaké má společenské uspořádání, když žije ve skupině?

3) úč a oč by mělo být rozepsáno, aby byly vydět opravy za vlastnosti

4) Představ si, že máš družinku 3 postav, a teď se setkají s přítulníčky a postavám rupnou nervy, tak jednoho zabijí. Co udělají ostatní? Sešlou na postavu 10, 20, 50??? modrých blesků násobeno čtyřmi, neboť každý přítulníček má 10 mg. Nebo utečou? Proč pak ale ty blesky, blesk je docela útočné kouzlo, ne přítulné.

Takže celkem 2 body.

S úctou deshi


 Uživatel úrovně 0

Hezké a sručné, hezký nápad 3*

PS: Láska až za hrob že :-))


 Uživatel úrovně 5

Musim souhlasit s Noehem ze Pritulnicek alias "tulen" :o) by nemel mit zadna utocna kouzla pusobi totiz na me jako mirumilovny tvor a proto by mi u nej bodlo spis kouzlo typu rychlost (modrejsi ustoupi :o)) nebo hyperprostor (pro rychlejsi umazleni :o))
Ale jo jak rekl Almad pekna kravina...ktera se mi vcelky libi... :o)