Bestiář

Nejlepší přítel člověka Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 30

Skupina: Zvíře

Životaschopnost: *

Útočné číslo: *

Obranné číslo: *

Odolnost: *

Inteligence: 0

Velikost: *

Zranitelnost: zvíře

Pohyblivost: *

Poklady: *

Zkušenost: 0

Bojovnost: 0

Síla mysli: 0

Popis:

Psi

„ Občané vsi Knedlíkov, sešli jsme se tu abychom vyřešili závažný problém. Ten problém jak všichni víte je smečka zběhlých psů o dvaceti kusech, ke kterým stále přibývají další. “začal starosta Komnouch svým hlubokým hlasem. Sedl si a ukázal na vyhublého muže, zahaleného do záplatovaného pláště. „Toto je, občané vsi Knedlíkov, známý psisař Tom Kočka, na svém kontě má už sto psů ,ať už mrtvých nebo živých. Tento muž vyřeší naší krizi, ale je tu jedna věc, která vás nepotěší, za hlavu jednoho psa chce deset zlatých.“ Halou proběhl šum. „Vím, vím je to trochu dražší pro občany vsi Knedlíkov, ale vyřeší to naši krizi, už žádné roztrhané boty, žádné terorizování řezníka Chramstmasa, ani bobky na naší frekventované silnici a ani mizení ovcí, prostě nic. A mimochodem pan Kočka umí skvěle vařit, po každém úspěšně dodělaném úkolu dělá skvěle hotdogy pro celou ves.“ V hale se ozývalo: „Hm, Ooo“. Starosta povstal a řekl: „Peníze dávejte, našemu spolehlivému pokladnímu, každý pět zlatých.“ Vořech odtáhl ucho ode dveří a pelášil pryč, za svou smečkou…

V pravidlech DrD se pokud vím moc o psech nepíše a tak jsem se rozhodl, že tyto „nejlepší přátelé člověka“ lépe popíšu. Psů je více druhů vlčáci, dobrmané, pudlové atd. Všichni psi chodí po čtyřech mají ocas (většinou) a ostré zuby, ne však jako vlci. Psi jsou zásadně městští a nebo vesničtí tvorové. Pro psy je typické, že jsou velice vyčůraní, nejsou samozřejmě inteligentní, mají jakousi vlastní psí inteligenci. Psi se ne moc často shlukují ve smečkách, tak jako vlci, ale jsou i takové případy a to jsou potom velice různorodé smečky. Nejčastěji mají teplý domov, plno jídla, ale žádné feny a to většinou přinutí extrémně nadrženého psa utéct, pak tvoří ty smečky protože „Ve dvou se to lépe táhne“.To samé platí pro feny, ty jsou však poslušnější.

Dveře jsou otevřené, teď můžu utéct, ale před tím bych si měl obstarat zásoby, v kuchyni se něco najde a na zahradě mám pár kostí od loňska. Jo to pude. Pomyslel si pes. „ Ty si mi ale roztomilý pejsánek chceš dát napapat“ chytla ho bába. Ne, to ne bába, nejhorší člověk z týhle smečky „Grrrrr“. „Co to je ošklivý pes půjdeš za to na mráz“. Jo to je ono hodná bába, hodná. Otevřela dveře a pudl spadl na ledové schody. Ted jsem zmrzlý, ale svobodný.

Psi mohou být velikosti A a B, největší známý pes byl známý bojovný pes „Maxipes“ Fík též známý jako Blboun. Odvěkými nepřáteli psů jsou kočky. Kočky nesnášejí tak (že proti nim mají +2 k Uč a mění se v berserka), že je vraždí (nebo se o to snaží) hned jak je uvidí.

Smečka

Smečky psů mohou být početně jakkoliv velké. Vůdcem se stane ten nejsilnější a ostatní ho poslouchají, je zde veliká hierarchie. Vůdce má okolo sebe psoguardy, nejčastěji to jsou úplně vymaštění dobrmané. Další jsou špiclové, kteří dělají vše proto aby se vůdcovi zalíbili. Prozkoumávají území, hledají kořist atd. Nejčastěji to jsou vořechové. Ostatní jsou nezávislí psi, kteří mají nějaký důvod k terorizování lidí ( pomsta, krvežíznivost, jen tak aj.).

„Hauuuuuuuuuuu“ zaznělo celou vsí.“ Už jsou, tu, za chvíli přijdu o své klobásy a krásné vonné salámy“ zakřičel řezník Chramstmaso. „pane Kočko je váš čas“ pohleděl starosta na zahaleného. Zahalený přikývl a vstal. Vzal si i svou zbraň. Sekeru s tvarem kočičí hlavy a topůrko s tvarem ocasu. „Tak jděte, jděte“ popoháněl ho starosta. Už se těšíme na hotdogy. Šel ulicí a teď je viděl, více než třicet psů „Sakra“ zabručel zahalený „Je jich třicet, tolik koření na hotdogy nemám“ vytáhl sekeru a stál. Smečka se také zastavila. Všichni tušili, kdo to je.

Rozdělení psů podle ras

V zásadě je šest druhů : ostří, mazlové, malí blbí, moudří, vořeši. Ke každému druhu uvádím dva psy. Ne vždy, ale toto pravidlo platí někdo může mít jezevčíka zabijáka a někdo dobrmana miloučkého mazlíčka. Řídil jsem se spíše podle obecných názorů.

Ostrý

To jsou většinou psi, kteří nezaberou ani po tažce uzených koček. Jsou poměrně velcí, mají hodně velké zuby a jsou dost vymaštění.

Dobrman


Životaschopnost: 3
Útočné číslo: (2+ 2/+1)=4/+1 tlama
Obranné číslo: =(1+1)=2
Odolnost: 10
Velkost: B
Bojovnost: 8
Zranitelnost: Zvíře, ale to platí u všech pejsánků
Pohyblivost: 17/šelma
Vytrvalost: 13/šelma
Inteligence: 1
Poklady: Možná nějaké kosti
Zkušenost: 15

Dobrmané, jak jistě všichni víme, jsou krátkosrstí, velcí a vychrtlí psi s velkými zuby. Zbarveni jsou většinou černě s zrzavou náprsenkou, nebo jenom zrzaví. Co se týče jejich psí inteligence není tak vysoká, jako vlčákova (moudří psi). Dobrmané bývají nejčastěji hlídací psi (viz. Hraničář)


PitBull

Životaschopnost: 2+2
Útočné číslo: (3+ 2/+2)=5/+2
Obranné číslo: (1+0)=1
Odolnost: 12
Velkost: A
Bojovnost: 9
Zranitelnost: Zvíře
Pohyblivost: 15/šelma
Vytrvalost: 12/šelma
Inteligence: 1
Poklady: Cenné sbírky pošťáckých noh
Zkušenost: 20

Postrach všech koček a pošťáků, ano to je PitBull. Malý, ale neuvěřitelně silný. Barvu má jakoukoliv (myslím tím psí, nemůže být modrý). Dá se používat jako bojový pes, ale špatně se vychovává.


Mazlové

Do této skupiny psů patří téměř všichni psi, záleží pouze na vychování a povaze psa. Tito psi vás vždy doma uvítají s hýbajícím se ocasem a ještě víc uvítají pořádnou kost.

Kokršpaněl

Životaschopnost: 1+2
Útočné číslo: (0+1/+1)=1/+1
Obranné číslo: (2+0)=2
Odolnost: 7
Velkost: A
Bojovnost: 2
Zranitelnost: Zvíře
Pohyblivost: 14/šelma
Vytrvalost: 10/šelma
Inteligence: 1
Poklady: Dokonalý umělohmotný míček
Zkušenost: 5

Kokršpaněl má dlouhou zrzavou místy černou srst. Má neodolatelný pohled. Je to veselý pejsek, který si s vámi vždy něco zahraje a vždy se s vámi pomazlí.

Bernardýn

Životaschopnost: 3
Útočné číslo: (3+1/+0)=4/+0
Obranné číslo: (0+2)=2
Odolnost: 13
Velkost: A-C
Bojovnost: 3
Zranitelnost: Zvíře
Pohyblivost: 16/šelma
Vytrvalost: 14/šelma
Inteligence: 1
Poklady: Pár soudků kořalky na zahřátí
Zkušenost: 15

Je sice velký, ale vůbec ne zlý. Rád by se mazlil, ale to co mu teče z huby člověka většinou odradí. Nejčastěji je vídán na horách, když zachraňuje životy. Zbarvení má bílé s fleky.

Malí blbí

Nejvíc naštve, když jdete a vrhne se na vás agresivní jezevčík, nakopnout ho nemůžete, to by vás majitel mohl zažalovat. Malí blbí psi jak už bylo řečeno jsou velice agresivní, jsou velice stateční, dovolí si i na draka, který je přivítá s otevřenou … tlamou.

Jezevčík

Životaschopnost: 1+1
Útočné číslo: (0+ 1/+0)=1
Obranné číslo: (3+0)=3
Odolnost: 10
Velkost: A nebo B (když jsou hodně dlouzí)
Bojovnost: 11
Zranitelnost: Zvíře
Pohyblivost: 16/šelma
Vytrvalost: 12/šelma
Inteligence: 1
Poklady: Majitel
Zkušenost: 5

Nejhorší z malých blbých psů je asi jezevčík (samozřejmě jsou i hodní a milí jezevčíci). Vždy vás napadne z postraní ulice, kde to nečekáte, a když ho chcete kopnout tak to nejde. Pobíhá ze strany na stranu a vy si ani nevšimnete, že už je za vámi. Jezevčík je oblíbený jako myslivecký pes.

Pudl

Životaschopnost: 1+1
Útočné číslo: (0+1/+1)=1/+1
Obranné číslo: (2+1)=3, když je ostříhaný tak(2+0)=2
Odolnost: 9
Velkost: A
Bojovnost:10
Zranitelnost: Zvíře
Pohyblivost: 14/šelma
Vytrvalost:10/šelma
Inteligence: 1
Poklady: Sada hřebenů nůžek, panička a sud parfému
Zkušenost:5

Podle mého názoru je to ten nejblbější pes, ale znám i chytré pudly. Pudl je nejčastěji viděn u své paničky, která žije v dojmu, že ji ten pes zvyšuje charisma, ve vyšší společnosti možná, ale hlavně jí snižuje inteligenci o 2 (ten můj Puflíček to je zlatíčko, a mezitím trhá její oblíbené šaty). Pudl má dva druhy obrany když má ještě srst a když jde na prestižní výstavu.

Moudří

To jsou klidní, chytří a věrní psi, kteří za vás dají život. Vždy vám leží u nohou, zavedou vás na dobrou stopu. Vy jim to, ale musíte oplácet, když je budete tlouct tak z nich budou ostří psi.

Německý ovčák (V DrD pouze ovčák)

Životaschopnost: 2+3
Útočné číslo: (1+2/+1) = 3/+1
Obranné číslo: (1+1)= 2
Odolnost: 12

Velkost: A, B
Bojovnost: 6 (pokud ostrý tak 8)
Zranitelnost: Zvíře
Pohyblivost: 16/ šelma
Vytrvalost: 14/šelma
Inteligence: 1
Poklady: bačkory, každé ráno nové noviny
Zkušenost: 15

Ovčák je but moudrý nebo ostrý, záleží na pánovi. Většinou jsou hraví a skvělí aportéři. Zbarveni jsou do žluta a do černa. Moudrým psem může být každý pes, když je dobře vychován. Uvedl jsem vlčáka protože ho mám doma.

Vořeši

Rozhodně nejrozmanitější druh a určitě nejchytřejší. Jejich vlastnosti jsou podle předků rodičů. Fyzické vlastnosti zjistíte tak že sečtete hodnoty dvou křížených a vydělíte dvěma

Příklad - Pudlo bernardýn

Životaschopnost: (3+1) : 2 = 2 2+1(bonus u pudla), bonusy se počítají samostatně
Útočné číslo: (4+1) : 2 =2,5=3 (zaokrouhlovat nahoru) Uč 3+1(bonus za pudla)
Obranné číslo: (2+3nebo +2) : 2 = 2,5 nebo 2 = 3 nebo 2
Odolnost: (9+13) : 2 = 11
Velkost: A,B,C to je jedno
Bojovnost: (10 +3 ) : 2 = 6,5= 7
Zranitelnost: Zvíře
Pohyblivost: (14 + 16) : 2 = 15/šelma
Vytrvalost: (10 + 14) :2 = 12/šelma
Inteligence: 1
Poklady: Popelnice
Zkušenost: (5+15) : 2 = 10

Jedná se o extrémně hnusného psa. Má spláclý nos (slintá) kudrnatá srst zbarvení jako bernardýn. No a máme obludu.

Ano byl to známý psí zabiják, známý jako Kitekat Psofuj. „Grrr, haf, haf“ ozvalo se sborem. Sekera Kitekata se blyštila v namodralé záři měsíce. „Pojďte, pejsánci pojďte, mám pro vás buřtíky“ zabručel Kitekat. „Nic vám neudělám, opravdu“. „Ha ha ha“ ozvalo se psím sborem. „Když ne, tak ne čoklové“ rozeběhl se. Byl kousek od nich a pak se to ozvalo. „Haf Haf grrr Haf“ to nečekal, ale měl, jezevčíci vylítli z pozarohu a řítili se na něj ohromnou rychlostí. „Vzdávám se proti tolika, jezevčíkům nemám šanci, porazili jste mě.“zaskučel. Měl velkou smůlu, že v této smečce byli jezevčíci, postrach všech psisařů … sebrali mu buřty.

Značkování

Každý pes má své teritorium, které označuje svou smradlavou (aspoň pro nás) močí. Psi jsou jako lidé. Jediný rozdíl mezi nimi a námi je, že my bojujeme o hrady a oni o pařez s optimálním umístěním. Psi stejně jako mi mají mocenské boje, nejhorší je když psovi načůrá nějaký vořech před frňák. Když to cizí pes uvidí tak se zasměje, ten druhý se naštve a začne mu nadávat (štěkot). Nadávky a provokování poté působí celý jejich život.

Vznik psa a stáří psa

Podle DrD ho stvořil nějaký bůh, důvod je asi ten, že chtěl ukázat lidem jak je spokojený nebo nespokojený. Vořechy stvořil na odklízení odpadků, chtěl ukázat, že lidi jsou prasata, Malí blbí, chtěl lidi trochu naštvat atd. Stáří psa, jak všichni víme, počítáme jeho lidský věk krát sedm.

Ochočení

Ochočení psu je poměrně jednoduché, je to obat buřtování. Budete-li psovi dávat každý den najíst a postupně ho přivedete domů tak je váš. Nejlépe to jde s malými blbými a nejhůře s ostrými.

Město padlo, psi ho dobyli. Kdo tam byl ten zažil hrůzu, ten kdo neutekl skončil s utrženými nohavicemi a roztrhanými botami někde na ulici vedle psích bobku. Řezník Chramstmaso tomu do posledních sil bránil, ale pak to pustil a hodně to smrdělo. Starosta Komnouch zmizel, prý se zabil, ale spíš si sbalil věci a odjel. Tom Kočka se už k povolání psisaře nevrátil začal hubit krysy, přezdívali mu krysař podle psisaře.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 30

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

asi by som dal 4*spracone pekne ale neoriginalne


 Uživatel úrovně 0

Silverdan: No he tohle patří k mým prvním méně podařenějším příspěvkům. S kočkama a s Papouškama nemá takové zkušenosti jako se psi. Hm, ale řekněme, že chystmá už dlouhou dobu sepsat Vykostěje a pohádkové bytosti 8)


 Uživatel úrovně 0

Je to takové srandovní, nikdy by mne nenapadlo dát do Bestiáře Psa. Nechystáš taky Kočku, nebo Papouška? Je to fakt dobrý, takové srandovní.. 5*


 Uživatel úrovně 0

Chtel bych videt toho pudla s bernardynem.


 Uživatel úrovně 0

Chtel bych videt toho pudla s bernardynem.


 Uživatel úrovně 0

Poněkud humorné zpracování, ale dobrý nápad a dobře napsané.
Pudl s bernardýnem? Dovedeš si to představit?
PS. Jezevčíci sou fakt kurvi.


 Uživatel úrovně 0

Deshi - Abych pravdu řekl moc jsem se na hraničáře nokoukal a to byla asi chyba. Příště budu v tomhle směru lepší. Ano tím chci říct pouze to, že mezi člověkem a psem vznikne určité pouto, jako obvikle vzniká. S tím dobrmanem to beru asi spíše válečný pes, ale taky může samo hlídat. V pravidlech je to pokud vim udělaný tak, že hlídací pouze upozornuje já jsem měl na mysli spíš ty ostré vězenské psi.

S úctou Schullin Koulle


 Uživatel úrovně 0

Schullin Koulle: ad dobrman) Já měl na mysli to, že když vezmu hlídacího a válečného psa, vycházím z parametrů, které mají u hraničáře a tam je hlídací v boji o poznání slabší, než válečný. No a dobrman mi přijde, jak ho z nám z našeho světa pěkně ostrý pes, takže spíše válečný. To s tím vycvičením beru, čili chceš říci, že ochočením nezískává vlastnosti hraničářského psa? Potom by ale ten, který je podle hra pravidel válečný, musel mít po ochočení a následném vycvičení větší oč a úč, než jen po ochočení, jinak by ztratil jako válečný pes smysl a mohl by ho mít každý, kdo si nějakého psa ochočí.

S úctou deshi


 Uživatel úrovně 0

Deshi - Již na začátku děkuji za připomínky a hodnocení a ujištuji vás, že už kurzívou psát nebudu, protože i já mám s jejím čtením problémi a to dobře vidím.
No dobrman a hlídací pes - větinou hlídá určité oběkty, ale múže i válečný. No nevim jestli lovecký to asi ne. Ochočování působí spíše na necvičené psi. Sice si ho ochočíte, ale hned to nemůže být hraničářský, protože se musí na něj vycvičit.

S úctou Schullin Koulle


 Uživatel úrovně 0

to all: nevím jak vy, ale jelikož mi zrak už tolik neslouží, když někde vidím kurzivu (na tomto serveru) tak to zkopíruju, hodím do wordu a zvětším na 15 velikost arial písmem a hned je to čitelnější :))

to Schullin Koulle: dobré oddechové počteníčko. Ovšem jako přínos pro hraní Drd? Nevím, mělo-li by to fungovat, tak by muselo těch ras být více a rozdělených dle podnebných pásů a u každé uvedeno, zda může být některým z typů hraničářova psa.

A ještě dvě malé poznámky: proč je dobrman hlídací pes?? a nějak mi tam chybělo, jestli si na to jídlo může psa ochočit každý (v tom případě má nebo nemá schopnosti jako některý hraničářský) nebo jenom hraničář?

Takže díky za zábavu a směle dále. Dávám dva body.

S úctou deshi