Bestiář

Duhový had Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 11

Skupina: Zvíře

Životaschopnost: viz. tab

Útočné číslo: viz. tab

Obranné číslo: viz. tab

Odolnost: viz

Inteligence: 0

Velikost: viz. tab

Zranitelnost: viz. tab

Pohyblivost: viz. tab

Přesvědčení: neutrální

Poklady: viz. tab

Zkušenost: 0

Bojovnost: 0

Síla mysli: 0

Popis:

Mládě 1-2 sáhySamec/Samice 3-5sáhůPraotec hadu 6-8sáhů
Životaschopnost 2+3 / 3+3 (dle velikosti)4+3 / 5+3 / 6+3 (dle velikosti)7+3 / 8+3 / 9+3 (dle velikosti)
Útočné číslo 4/+1(tlama) + zvl.7/+1(tlama) + zvl.8/+1(tlama) + zvl.
Obranné číslo 3+3=65+4=94+4=8
Odolnost 17 1717
Velikost A-B B-CC-D
Zranitelnost zvíře zvíře zvíře
Pohyblivost 10/plaz
25/vodní tWor
8/plaz
20/vodní tWor
6/plaz
20/vodní tWor
Inteligence 1 11
Přesvědčení neutrální neutrální neutrální
Poklady nic kůže kůže
Zkušenosti 190/380570/660/750840/930/1020

„….. sjíždíme již druhým týdnem tuhle proklatou řeku. Všude komáři, vřískající opice a samá džungle. Začínám to tu opravdu nenávidět a navíc je náš domorodý průvodce tak trochu blázen. A po dnešní události mám podezření že má i špatný zrak. Jeli jsme totiž o5 a pro změnu zase lodí. Když tu před námi plavalo nějaké zvíře. Asi buvol. Už se chystal náš hraničář že jej uloví avšak než napnul svůj luk objevila se ta obří černá Hlava podobna hadí a stáhla to zvíře pod vodu. Vše proběhlo hrozně rychle.

Když jsem se ptal našeho průvodce co to bylo tak mi s vytřeštěným výrazem v očích sdělil že to byl Duhový had. Hehe ať už ti domorodci tolik nekouří.. kdo ví co vůbec kouří. Prej duhovej had odkdy je duha černá nevím buď moje znalost jejich jazyka je špatná nebo někdo z nás má špatnej zrak……..“

Z deníku neznámého dobrodruha
Větší část deníku je rozmočená a text je nečitelný


Tento deník byl nalezen u břehu reky spolu s dalším vybavením těla však nalezeno nebyla. Byly však objeveny kousky barevné kůže neznámého twora…

Život

Nejčastějším místem výskytu jsou řeky a jezera s čistou sladkou vodou nacházející se v tropických oblastech....

Dokud je had ještě mladý (do 50 let) může se vyskytovat i mimo vodou. Avšak postupem času kdy dorůstá do mnohem větších rozměrů vyhledává vodu která mu usnadňuje pohyb.... a lov... Tito tWorové se dožívají úctyhodného věku přes 100let... (za každých 15 let povyrostou o 1 sáh)... když samička dosáhne dospělosti.. cca ve 30letech... stává se plodnou.... Samička může každý rok porodit až 15 mláďat která se ihned po narozeni mají čile k světu (pro rejpaly: jsou živorodí :o)).... Samice rodí mláďata na souši a v době porodu je značně zranitelná.... Mláďata která dorůstají délky až 0,7 sáhu loví většinou menší hlodavce, ryby a popřípadě vodní ptactvo.... Postupem času kdy dosahují větších délek loví větší zvěř, která se chodí napájet k řece..... častými oběťmi se stávají také ženy a koupající se děti..... Tito tWorové jsou nejzranitelnější v době kdy řeky a bažiny pravidelně vysychají. V toto období upadá Duhový had do stavu strnulosti (proste leží a šetří svoji energii).... Před tímto obdobím zvyšují svoji loveckou aktivitu.....


Boj

Očití svědkové tvrdí že viděli jeho obří černou hlavu jak stáhla člověka pod haldinu bez větších problémů… odkud tedy ten název Duhový had….. Jeho hlava je sice celá černá, avšak zbytek těla je zbarven do barev duhy….. je to asi nejsilnější zbraň tohoto hada… postava která spatří hadí tělo si háže proti pasti int ~ 6 ~ nic/omámení (na past se háže na konci každého kola)… omámení se projevuje neschopnosti jakékoliv akce (útoky jako na nehybnou postavu).

Pokud je omámená postava zraněna za 1 a více životů háže si na past int ~ 4 ~ probuzení/nic… probuzená postava si už neháže do konce souboje na past omámeni…Jinak v boji používá k útoku svoji tlamu….avšak pokud je první útok veden z vody má bonus +4UČ a napadená postava si háže proti pasti Sil.+Obr. ~6~ nic/staženi pod hladinu… had pustí postavu pouze v případě že je zraněna za 10 živ. A více…

Kůže tohoto hada je velice cenná u každého obchodníka…. Pokud se postavám podaří získat dostatečné množství kůže…můžou ji prodat nebo si nechat vyrobit duhovou zbroj…

Nepovinné…..

Duhová zbroj

OČ: 5
Váha: o 1/3 nižšší než normální kožená zbroj
Cena: kůže + 100zl + náklady viz. text

Na každou zbroj je zapotřebí 1,5x tolik kůže než je zapotřebí na výrobu obyčejné zbroje (výrobce si musí vyrobit spec nitě z této kůže) nebo stačí normální množství avšak zbroj je pote zničitelná… Jak již jste asi pochopili.

Duhová zbroj je v podstatě kožená zbroj avšak s těmito bonusy…. Zbroj má +2OČ….a postavy bojující proti nositeli této zbroje si háži na past omámení (s tím rozdílem že past je nižší int~4~nic/omámení a na past si háže každý kdo zbroj vidí více jak 1 kolo, proto se doporučuje nějaký přehoz na sebe abychom se vyhnuli problemům se strnulými
vesnicemi :)) … a samotná zbroj je nezničitelná (v případě použití nití z kůže)…. Velkou nevýhodou této zbroje je fakt že omámeni mohou být i spolubojovníci kteří zbroj spatří…..

Ke zničitelnosti zbroje tolika: tím mám na mysli, že zbroj se nemůže opotřebit v boji… avšak může věkem… (s tím rozdílem, že vydrží 4x déle než obyčejná kůže… diky magii)… dále nemůže být zničena kouzly ani zbraněmi…..(u dračího dechu je však 80% pravděpodobnost že bude zničena.. k hodu se počítá bonus za Obr x 10)

Cena se pohybuje kolem 100zl za zbroj + náklady postavy která se na výrobě podílí

Požadavky na výrobu: velmi zručný zbrojíř + pyrofor nebo therug min 12ur. (do zbroje musí byt vpraveno 20mágů dně po dobu celé výroby).. Výroba trvá 3 týdny (pokud k sešití budou použity obyčejné nitě výroba je o týden kratší)….

Pravděpodobnost uspěšné výroby je 50%... (neůspěch se projevuje tím že postavy pracující na výrobě se „zahleděly“ do kůže…. A postup výroby musí být opakován…. Pokud je někdo bude každý den navštěvovat a kontrolovat, zvýši se tím pravděpodobnost výroby.. avšak postava se nesmi zahledět….. :o))

Postup výroby: zbrojíř první týden vloží kůži do speciálního roztoku který je obohacován alch. Magenergíí. Po tomto týdnu získá kůže větší pružnost pevnost a zabrání se jakémukoliv budoucímu rozkladu… Následující týden vyrábí nitě (není podmínkou). Poslední týden se věnuje sešívání… avšak výroba je natolik náročná že ji nezvládne kdejaký zbrojíř…může se také stát že pokud si postava přijde za 3 týdny pro zbroj tak jediné co najde budou dvě strnulé postavy…..:)

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 11

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Dobré ale chtělo by trochu vylepšit. Dal bych 3*


 Uživatel úrovně 0

Milý spiritusmortisi,

pěkný nápad, nebo přesněji řečeno využití legendy z jiného země. Jako poznámku mám opět pohyblivost, zkrátka si nedovedu představit, že něco se ve vodě neunaví a na souši po čase ano. Když to vezmeš do důsledku, tak se to bez nepřátel, nejak jsem si nevšiml, že by mělo přirozeného nepřítele, neunaví, tím pádem může stále volně plout, nemusí spát atd. Takže to je něco jako žralok? Ale jakmile to vyleze na souš, tak to dejme tomu někdo pronásleduje a uštve to k smrti, neboť se to unaví. Já být tím hadem, tak na zem nevlezu za nic, v řece je ryb dost.

A za druhé ta duhová zborj. Nápad s omámením hezky zpracovaný, poznámka, že to funguje i na spolubojovníky, klaním se, že jsi ji tam dal a nepředpokládal to jako automatické. Ovšem, že každý den se dá 20 magů při výrobě? Beru-li týden 7 dní, jelikož je to náš svět a ty jsi jiný neudal, spotřebuje se na výrobu 420 magů. Proč nepovolám démona ze 4. sféry za 200 magů a nezakleju ho do normální zbroje? Ušetířm a vzhledem k magii bude mít stejnou výdrž jako tebou popsaná.

A ještě takový malý dotaz, když had ztrácí kůži, předpokládám, že se jak roste svléká, jak velký kus musí být, aby si postavy házely na omámení?

Takže celkem za 4 body.

S úctou deshi


 Uživatel úrovně 5

Hodně podobné duhovému hadu z legend amazonie..chtěl jsem ho sem dát, ale předběhl jsi mě..nu co..dám sem jiného:-)))


 Uživatel úrovně 0

co říct....ujde to!


 Uživatel úrovně 5

ehm zpusob obzivy je myslim popsan v pasazi zivot....

jj pravdou je ze je to napsano znacne narychlo... von jedinej cas je v praci.. a toho taky neni moc :o)

jo jasne za ty tecky se omlouvam ale je to jista deformace... no vono je blby rict ze z povolani ale... :o)

no a v cem je to psany..? nechtej to ani vedet :oD

No a ty nakldy jsou umyslne nizek... jak jsi se zminil placeni theruga a zbrojire bude neco stat.. a navic postava uz prodelava na tom ze kuzi nemuze prodat... ehm ted jem si vsiml ze zde chybi orientacni cena kuze.. takze cena se pohybuje cca kolem 6zl za 1mn.. avsak vydelani teto kuze je mnohem narocnejsi....


 Uživatel úrovně 5

Mám určité a zajisté nepotvrzené podezření, že tohle bylo napsáno v nějaké šílenosti, jako je FrontPage nebo Word s exportem do html...díky za tu tabulku (byť tam byly špatně parametry), ale ten text plz. příště pošli jako plain, lepší, než tohle pseudoHTML. Ty hafa teček jsou akceptovatelná v diskuzích, kde vyjadřují určitou náladu, rozpoložení nebo něco (sám je ostatně taky rád a často používám), ale v příspěvcích to nemá co dělat, je to nečitelné, je to jako chaotické plácnutí několika myšlenek na papír. 100 zl. jako náklady se mi zdá velmi, velmi málo - i když je fakt, že náklady na toho theurga a zbrojíře budou velmi, velmi vysoké :) Mimochodem, proč jsou ty nitě (ne)povinné? BTW čím se ten had například vlastně živí?