Bestiář

Kadibuda Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 23

Skupina: Hmyz

Životaschopnost: 6/+1

Útočné číslo: (+4 +0/+1) = 5

Obranné číslo: (-2 +5) = 3

Odolnost: 12

Inteligence: 1

Velikost: C - E

Zranitelnost: B, C, D, G2, H/2, I, J, K2, L

Pohyblivost: plaz

Poklady: 200/0

Zkušenost: 150

Bojovnost: 12

Síla mysli: 0

Popis:

Popis: Tento tvor je vzdálený příbuzný nám dobře známé žížaly. Samotný tvor má hnědozelenobílé zbarvení a šiškovitý tvar těla. Povrch jeho těla tvoří hnusná rosolovitá hmota zakrytá tenkou vrstvou kůže, pod kterou se skrývá už tlustší kůže. Tento rosol zajišťuje kadibudě stálou tělesnou teplotu a je taky zásobárnou tuku. Po celé délce těla taky rostou ve čtyřech řadách asi dvaceticoulové štětiny sloužící k pohybu (ale pohybuje se i tím, že částečně pojídá hlínu před sebou a vytlačuje jí za sebe). Tělo se skládá jen z jedné části, a to z hlavy, v které je jen obrovská "díra" na příjem potravy (v dospělosti veliká asi 1,5 sáhu a v ní asi 2 sáhový jazyk), srostlé se zbytkem podlouhlého těla.

Život: Kadibuda žije pod zemí, protože nesnáší sluneční světlo. Nikdy nevylézá na povrch - ani v noci. Pod zemí má však dobrou orientaci. Většinou žije pod nebo v blízkosti měst a vesnic. Nikdo neví, jak to dělá, ale díky své orientaci se vždy dostane tam, kam chce - tj. do blízkosti kadibudek, kde pak začíná její lov. Dožívá se asi 20 let, ale záleží na tom, jak častý má příjem potravy. Je to hermafrodit (má samčí i samičí pohlavní orgány), ale na rozdíl od živočichů jako je např. hlemýžď, se může rozmnožovat sama. Dochází tu také k lehké degeneraci, jenže těmto primitivním živočichům to nevadí. Rozmnožovat se však může jen jednou do roka, protože její spermie dozrávají velice dlouho. Asi 2 měsíce po oplodnění snese kadibuda 1-10 vajec s kožovitým povrchem. Mláďata se rodí po 2 měsících. Od snesení vajec až po vylíhnutí se kadibuda o vejce nestará. Mláďata po vylíhnutí jsou samostatná a živí se malými tvory žijícími pod zemí. Jejich velikost je asi 20 coulů.

Lov: Tento tvor loví v dospělosti výhradně humanoidy. Ne že by nepozřel i něco jiného, ale jeho taktika (jestli se to ovšem dá takto nazvat u tvora s inteligencí 1) spočívá v tom, že se podzemím podhrabe až pod kadibudku, spolyká její obsah (ten projde jejím tělem a vyleze ven druhou stranou), roztáhne pusu a přilepí ji na spodní stranu prkýnka a čeká. Až příjde nějaký nešťastník na velkou, z ničeho nic kolem něj omotá svůj dlouhý jazyk a stáhne ho do sebe. Je to past pro oběť Obr + Sil ~ 9 ~ nestáhne/stáhne. Tuto past berte však jen jako orientační, protože zde záleží na velikosti postavy a prkýnka. Berte však v úvahu obrovskou sílu kadibudy. Jestli-že se kadibudě podaří obět stáhnout, tak si stažená postava háže proti pasti Odl ~ 4 ~ 1k6/2k6 žt., protože v útrobách kadibudy je leptavá trávicí látka. Kadibuda postupně svou kořist rozleptává asi 1 týden, poté vyvrhne zbytky. Po stažení oběti pro ni však šance na záchranu nejsou nulové - může totiž po dobu Odl/2 kol resp. do vyřazení a smrti, kdy má vzduch, kadibudu bodat zbraněmi na boj tváří v tvář délky max. 1. Útoky mají kvůli nedostatku místa jen poloviční účinek.

Zabití: Kadibudu je celkem těžké zabít. Při útoku vedenému z jejích útrob se nebrání. Při útoku zvenčí se kadibuda taktéž nebrání, ale snaží se co nejrychleji zdrhnout. Její rychlost je 0,5 sáhu za kolo.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 23

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Tyhle potvory jsou prostě úžasný.Akorát by mě zajímalo, jestli si té potvory jde nějak všimnout, něž si dotyčný/á sednou na místo věčného klidu.


 Uživatel úrovně 0

nepaci sa mito je to strasne hmmmmm divné nikdy by som to nepouzil


 Uživatel úrovně 0

deshi: Nic není bez chyby... a kdyby to bylo, tak to není už ono :-)


 Uživatel úrovně 0

Milý Mithrile,

nápad je to prazvláštní, což mu však neubírá na použitelnosti a originalitě, takže to hodnotím kladně. Ovšem pár věcí by tu bylo.

1) Když máš uvedené úč, kdy ho ten tvor používá? Pokud žije pod zemí, tak tam za ním asi dobrodruzi nepůjdou a když "číhá u prkénka" tak jsi psal past na vcucnutí/pozření.

2) Než doroste délky, živí se čím? Nejdřív broučky, když se vylíhne, ale potom? To jako šňupá hlínu nebo žere krtky?? To není ve zlým, ale mělo by tam být, čím se živí mimo nebohé "s...."

3) Říkáš, že je těžké kadibudu zabít, ale když má průměrně 30 životů, tak si s ní ten, kdo je uvnitř sice jen tak neporadí, ale když má někoho venku, tak ten vnější ji zvládne hravě.

4) To že útoky uvnitř mají jen poloviční účinnost se mi nezdá, když je to tvor velikosti i E, tak musí mít uvnitř docela dost místa, ne? Nehledě na to, že s dýkou se dá operovat i v malém prostoru.

Takže za nestvůru, jež není typu Superman, má originální nápad, ale je trošku nedodělaná dávám 3 body.

S úctou deshi


 Uživatel úrovně 0

Beltar: Cože, to si děláš srandu ne!!!Tohle teda neni určitě za 0*!!!Nevím, jestli znáš pravidla a jestli vůbec víš, o co se na tomhle serveru jedná!!??A to známkování je stejně tvoje věc!!!

Mithril: Mě se to moc líbí, je to kvalitní článek, nic mi na něm nevadí a nechybí, a tak ti dám 4*!!!


 Uživatel úrovně 0

Beltar - To je pravda, ale stejně nemusíš dávat hned 0* .


 Uživatel úrovně 0

Beltar: Čím by se to jinak živilo???Když ne lidma...a od toho jsou potvory,no ne?


 Uživatel úrovně 0

Beltar:
1) Někdy je potřeba vraždit nevuňátka...
2) To záleží na každého světě...

Jinak, tady se nehodnotí podle toho, jestli se ti to hodí nebo ne, ale podle kvality - to už je tvoje věc, jestli to použiješ nebo ne. á bych mohl dát 0* k temnému elfovi a říct, že nemám rád zlo...


 Uživatel úrovně 0

Rozhodně je tio zajímavý nápad, jak zlikvodovat slabší popstavu. Teoreticky barbar válečním a pod by možná měli šanci přežít. Jinak je to docela vyrovnané, po čílech, až na tu zkušenost. Měla by být mnohem větší.

Pravda je, že tyto akce moc neřešíme ... to by však nemělo vadit.

Takže 3*


 Uživatel úrovně 0

1)Nevím jak vy, ale mi tyhle věci ve hře zrovna moc neřešíme (venčení se), a pokud takhle PJ zabije postavu, a že to je skoro jisté je to trochu nefér nemyslíte?
2)Jak pak se asi ty kadiboudy živily před tím, než si lidi začali stavět kadiboudy?