Bestiář

Babylónská rybka Hodnocení: Geniální

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 30

Skupina: Ostatní

Životaschopnost: 1 život

Útočné číslo: nebojuje

Obranné číslo: 0

Odolnost: 1

Inteligence: 1

Velikost: tak 5 coulů

Zranitelnost: velká

Pohyblivost: ve vodě velká, na souši téměř žádná

Poklady: nemá je kam dát

Zkušenost: 0

Bojovnost: 0

Síla mysli: 0

Popis:

Popis

Babylónská rybka je malá, žlutá, trochu se podobá pijavici. Je to snad nejpodivnější tvor ve vesmíru. Živí se myšlenkovou energií, přijímanou nikoli od svého hostitele, nýbrž z okolí. Má schopnost absorbovat a zpracovávat na živiny veškeré podvědomé frekvence této myšlenkové energie. Do mysli hostitele vypouští exkrementy v podobě telepatické matrice, vzniklé spojením vědomých myšlenkových frekvencí s nervovými signály přijímanými z řečových center mozku, který je vysílá. Praktický důsledek toho všeho je, že když si strčíte babylónskou rybku do ucha, okamžitě rozumíte čemukoliv, ať už je to řečeno jakoukoli formou jazyka.

Výskyt a odchyt:

Rybky se vyskytují v hojných počtech v Echeuských bažinách a okolních mokřadech na východě světa. Žijí zavrtány v bahně a živí se myšlenkami kolemjdoucích poutníků. Největším problémem je jejich odchyt. Ve vodě je normálními způsoby nepolapitelná a díky své mrštnosti téměř neviditelná. Pokud chceme rybku ihned k použití, stačí pouze ponořit pravé nebo levé ucho pod vodu a na něco myslet. Jelikož se téměř nedá na něco nemyslet, rybka si k našemu uchu rychle najde cestu. Bohužel jsou ale Echeuské bažiny daleko na východě a nejenom výchoďané mají o rybky zájem. Pro tento účel vymysleli kouzelníci výbornou metodu na odchyt. Používají k ní ďáblíky. Ihned po přivolání tohoto tvora ponoří jeho hlavu pod vodní hladinu a telepaticky se s ním spojí. Jakmile rybky ucítí kouzelníkovu myšlenkovou frekvenci v ďáblíkově hlavě, ihned se za ní vydají. Ale pouze dvě šťastné se dostanou až do ďáblíkova mozku. Poté je nutné kouzelíkova pomocníčka co nejrychleji usmrtit, než rybky zavaří mozek. Na každé ucho se poté navlékne kožený pytlíček s trochou mokrého bahna. Cílenými údery do ďáblíkovy hlavy dřevěnou palicí se pak dosáhne vypuzení rybek ven do přichystaných váčků. Při této proceduře je nutno dát pozor na zdraví rybek. Chycené zboží je pak možno přepravovat v podstatě neomezeně dlouho, jelikož potravy v podobě myšlenkových frekvencí je všude kolem dost. Občas je však třeba váčky smočit aby rybka v bahně nezatvrdla. Tento způsob je dosti neefektivní co do počtu mrtvých ďáblíků, proto se východní hraničáři již podílí na výzkumu a šlechtění více uché rasy. Tento výzkum je bohužel zatím v počátcích a tak nezbývá než doufat. S více uchými ďáblíky by totiž mohly přijít i masivní slevy babylónských rybek.

Upozornění

Lidem a ostatním humanoidním rasám které mají v plánu využívat služeb rybky se nedoporučuje dávat pod hladinu Echeuského jezera hlavu celou a nebo zavádět rybky do obou zvukovodů, poněvadž dvě způsobí zanedlouho zahlcení mysli hostitele v takové míře, že téměř vždy dojde k nepříjemné a dosti bolestivé explozi dutiny lebeční, po které zcela jistě následuje smrt. Toto upozornění neplatí pro humanoidy s více hlavami.

Jak to doopravdy funguje

Ano, rybka opravdu překládá v postatě jakoukoli formu jazyka, ale pouze mluvenou. Nezáleží při tom kdo mluví, takže to může být člověk, socha, zvíře, nebo klidně kouzelné dveře. Hostitel tedy slyší i co si povídají zvířata (pokud si vůbec něco povídají…), kolemjdoucí cizinci atd. Není však schopen jim odpovídat stejnou řečí. Hostiteli se proto doporučuje držet jazyk za zuby protože nikdy nemůže s jistotou vědět, který z cizinců používá rybku také. Mohly by pak vzniknout veliké nepříjemnosti přímo související s újmou na zdraví apod. Rybku lze se znatelným efektem aplikovat pouze na tvory s inteligencí větší než malou, tedy právě takovou, že jsou schoni rozumět alespoň nějaké humanoidní řeči. Babylónská rybka rovněž nepřekládá čtený text, což velice mrzelo kouzelníka Asebiho, který věřil že je rybka schopna ve spolupráci s oční bulvou zvládnout i psanou řeč. A tak podstoupil na vlastní nebezpečí velmi bolestivou proceduru částečného vyoperování pravého oka. Do lebeční dutiny mu pak byla k očním nervům voperována živá rybka. Ihned po probuzení z narkotického spánku začal kouzelník pociťovat ostrou bolest v pravé hemisféře, začalo mu být mdlo, motat se hlava, halucinace… Celý experiment pak zkončil lokální explozí pravého čelního laloku mozkového, po explozi byl bohužel Asebiho mozek neschopen další práce… Z tohoto důvodu se také již nedoporučuje podobné experimenty zkoušet. Rovněž se dále nedoporučuje urážet cizím jazykem ostatní humanoidy a jiné postavy, zejména pak krále, šlechtice, starosty apod., protože je prokázáno že tímto způsobem bylo zbytečně prolito již spoustu krve a započato hned několik válek.

Inspirací mi byla kniha Stopařův průvodce po galaxii od Douglase Adamse.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 30

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Pokud má obranné číslo 0, nemůže mít tak nadprůměrnou obratnost. Kolika se dožívá? Co má člověk dělat, když mu rybka v mozku zemře?


 Uživatel úrovně 0

Jojo, rybka je bezva, a Stopař taky...



 Uživatel úrovně 0

Je to vazne super. Skvele napsane a navic hodne neobvykle. Kazdy chce vytvorit co nejsilnejni priseru a ty prijdes s necim takovym. Fakt se mi to libi ->5*



 Uživatel úrovně 0

Wow Lucky PJ nevadí ti ksyž si to umístim do svého světa?
jinak co dodat 5*


 Uživatel úrovně 0

Vůbec mě nenapadlo poslat to sem.
Takže za zpracování 4*, za Stopařova průvodce galaxií 5*.


 Uživatel úrovně 0

líbí se mi to,ale popis je celkem neobvyklý.


 Uživatel úrovně 0

Dobrý, jenom mi připadá divný to s tím zabíjením ďáblíků, každý kouzelník může mít ďáblíka jako společníka jen jednou za život a kouzelník má se svým přítelem navíc takový vztah, že pochybuju, že by ho jen tak obětoval pro dvě rybky, ale jinak dobrý


 Uživatel úrovně 0

Fakt hezke, pekne, vinikajici,....5*