Bestiář

Chrlič strážce Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 15

Skupina: Magický tvor

Životaschopnost: 60životů(15)

Útočné číslo: (+2 + 3+2) = 5+2 pařáty (2×za kolo)

Obranné číslo: (+1 + 7) = 8

Odolnost: 18

Inteligence: 0

Velikost: a

Zranitelnost: B/5, C/2, C+, D+/4, G/4, I/3, J/4, N/2

Pohyblivost: 6

Přesvědčení: neutrální

Poklady: nic

Zkušenost: 1000

Bojovnost: 0

Síla mysli: 0

Popis:

,,Dělej Kvítko, co se s tim tak děláš?''
,,Počkej sim tě, je to dost složitej zámek''
,,Bránu jsi odemknul na jeden pokus!''
,,Dyť řikám že todle je složitej zámek!''
,,...Tak už to bu...Detrin nás ochraňuj!!!''
,,Co to melěš...A do pytle, ta socha se hýbe...''

Tak tohle byl záznam rozhovoru mezi dvěma zloději, hobitem Kvítkem a člověkem Drvenem, kteří si šli nakrást nějeké cenné věci do starého hradu. Měli ale tu smůlu, že když otevírali jedny dveře, tak nevěděli, že ty dveře byli chráněny Chrliči. Jakmile se totiž Kvítko začal hrabat v zámku svými paklíči, aktivoval právě dva Chrliče, kteří stáli vedle dveří jako ,,okrasné,, sochy.

Tak a teď k popisu: V zásadě mohou mít jakoukoliv podobu, nejčastěji se ale podobali různým ještěrúm nebo drakům. Abych uvedl příklad, popíšu Chrliče, se kterým se setkali Kvítko a Drven:

Hlava, která se částečně podobá hlavě aligátora, sedící na 20 coulů dlouhém a 10 coulů širokém krku (hlava je zmenšená tak, aby vůči krku svou velikostí působila přirozeně), který vystupuje z malého těla které stojí na nohách, opatřených drápy (přední nohy uzpůsobeny tak aby se s nimi dalo útočit před sebe) a ze zadní části vychází ocas, který je stočený kolem podstavce, na kterém socha stála. Socha byla vyrobena z temně šedého kovu a při bližším pohledu může pozorovatel zjistit, že oči jsou o něco světlejší.

Tak, to by byl popis.Nyní popíšu jak Chrliči vznikli apod.

Takže: to dostal jeden Theurg zakázku, aby pro jednoho mága vyrobil nějakou věc, která by ho chránila. Theurg si lámal hlavu, nevěděl co udělat a tak šel s těžkou hlavou spát. Jak tak spal, zdál se mu sen: Stál před branou a snažil se jí otevřít. Pak někde nad svou hlavou zaslechl nějaké zvuky a když vzhlédnul, díval se do tlamy nějaké příšery, která vychrlila proud nějaké zelené tekutiny který ho zasáhl do břicha. Pak se na tu nestvůru podíval a pak začal řvát, protože ta tekutina byla kyselina, a v tom samém okamžiku se probudil a řekl si: ,,Fuj to byla hrozná noční můra...ale...no..TO JE ONO!!!'' Ještě té noci si od mágových železných soch aby mu z kvalitní oceli udělali sochu na podstavci která má vypadat přesně tak jako ta příšera z jeho snu. Řekl jim, aby mu ji odnesli do dílny, kde se zavřel, a začal propátrávat sféry. O den později předvedl mágovi výsledek svého snažení:
,,Pane, toto je ten strážce, kterého jste chtěl.''
,,Vždyť se vůbec nehýbe, tak jak může něco strážit?''
,,Máte nějakého ,,postradatelného,, otroka?''
,,Jistěže...''

Přišel jakýsi muž, který byl očividně mágovým druhým tělem.
,,Řekněme,'' řekl theurg ,,Že má chránit tento drahokam, pokud si ho bude chtít vzít někdo jiný než já. Teď přikažte svému nohsledu aby ho vzal.'' ,,Hmmm...''

Muž se sehnul a uchopil drahokam. V tom okamžiku se socha pohnula a hned potom uchopila svými předními končetinami toho muže, otevřela tlamu a vychrlila na něj jakousi neznámou zelenou tekutinu. Ještě než stačila skápnout na zem, tak se všechna vpila do těla onoho muže, a prakticky okamžitě se odpařila i s tkání kterou obalovala. Z muže moc nezbylo. ,,Fajn, beru.'' řekl mág.

Jak čas postupoval, chrliče se prodávaly a jeden vládce si dokonce chrliči ,,ozdobil,, své hradby. Někteří to viděli a říkali si že to vypadá hezky, a tak si začali zdobit své domy a hrady nemagickými chrliči. Pak přišla zakázka na zmenšení magických chrličů a tak vznikl Dráček strážce.

Chrlič má původně nemagický základ (kamenný nebo kovový) do kterého je poté zaklet démon, který ho změní v to, čím má být. V ochránce. Jeho barva záleží na tom, z jakého kovu/kamene je vyroben. Po oživnutí se barva jeho očí (celých) změní na žlutou. Oživne vždy když je splněna určiá podmínka (když se někdo pokusí otevřít tyto dveře a nebudu to já) a pak udělá to co mu tvůrce zadal (a zabij toho kdo se o to pokusil) obě tyto instrukce zadává tvůrce. Je li zraněn nebo použil dech a svůj úkol splnil vrátí se na svůj podstavec a usne. Za 12 hodin se mu doplní 1 život, 1 použití dechu za 24 hodin. Je li zabit, roztříští se na milióny kousků a magenergie vyprchá.


Zvláštní útok: Proud kyseliny
2×mezi probuzením a usnutím (dobíjí se během spánku, viz výše)
ÚČ je rovno aktuálnm počtu životů

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 15

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Trochu mi to připomíná hru Blood 8-).
Super, určitě to použiju.


 Uživatel úrovně 0

good...4* =)


 Uživatel úrovně 0

celkem to je dobré dávám 4*.


 Uživatel úrovně 0

Je to dobrý, docela zajímavý příběh o vzniku. Mám pár připomínek - mohl bys určit pravidlla pro výrobu (jaká sféra kolik magů atd) , jestli může ta příšera chodit kde chce (jdi vedle mně a zabij každýho kdo se hne)


 Uživatel úrovně 0

Je to dobrý, docela zajímavý příběh o vzniku. Mám pár připomínek - mohl bys určit pravidlla pro výrobu (jaká sféra kolik magů atd) , jestli může ta příšera chodit kde chce (jdi vedle mně a zabij každýho kdo se hne)


 Uživatel úrovně 0

Dobré....Po těch věcích v Hraničáři...:-)


 Uživatel úrovně 0

hooodně dobré...jen tak dál!


 Uživatel úrovně 0

Ale jooo, je to pěkný.


 Uživatel úrovně 0

Pěkná potvora. Dá se použít a je to podle mě o dost lepší a variabilnější než sochy z pravidel. Rozumě popsané detaily. 4*


 Uživatel úrovně 5

Práve som o chrličoch čítal vo Warhammeri a celkom sa mi to páči ... len je to až príliš prešpekulované ... ale na 4* to je určite.