Bestiář

Goldík Zlatodráček Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 34

Skupina: Drak

Životaschopnost: 8+2

Útočné číslo: 6/+4

Obranné číslo: 8

Odolnost: 25

Inteligence: 30

Velikost: b

Zranitelnost: drak

Pohyblivost: 10/země,16/vzduch

Přesvědčení: zákonné dobro

Poklady: 1000/100

Zkušenost: 1200

Bojovnost: 0

Síla mysli: 0

Popis:

Vzhled: Je to menší dráček, asi dvousáhový velikost B zlatavé barvy. Na hlavě má dva rohy a z čela až po konec ocasu má postupně zvětšující se ostnaté výrůstky. Má menší křídla, ale raději cupitá po zemi. Na bříšku mu zlatavá barva přechází do stříbrné a na zádech má stejné flíčky. Na nohou má menší drápky, sice nebezpečné, ale nerad je používá. Jeho čelist není uzpůsobená ke krvavému útoku a tak radši vypustí svůj dech.

Historie: Zlatodráček je mládě černého draka. Jednou se ve vejci moc rozkutálel a spadl ze svého hvězdného sídla. Propadal se směrem k lidskému světu, ale černý drak ho dohnal a chytil do tlamy. Byl ale napaden hejnem rozzuřených pterodaktylů, jelikož se přiblížil příliš blízko jejich sídlišti. Jeden z pterodaktylů mu vytrhl vejce a letěl s ním na jih. Tam ho napadl pranetopýr a vejce spadlo do řeky. Proplulo kolem dvou hádajících se skřetů a pokračovalo v cestě. Splavilo spoustu vodopádů, až jej nakonec vytáhl černý medvěd. Když jej chtěl posvačit přiletěla moucha zlodějka a vytrhla mu jej. Goldík se probudil uprostřed hnízda a všechny mouchy zkropil pořádným ohnivým flusancem. Spadl z hnízda dolů a země se pod ním rozevřela. Nahoru ho vystřelil výtrysk podzemního andurialu, díky němuž dostal svou stříbrnou barvu. Rozevřel křídla a doplachtil na menší louku. Pohlédl k obloze a vydal se hledat cestu domů…

Povaha, sny a cíle:

Je to dobrý dráček, nemá rád zlo a bezpráví a jelikož má dar lidské řeči snaží se pomáhat kde jen může. Jeho snem je ale dostat se domů, do svého hvězdného sídla. (Pro Pj pěkné dobrodružství ne?). Z hvězd viděl spoustu míst a ví co je smrtelníkům skryto. Moudří draci o něm ví a mají ho rádi, ale nechávají ho, aby si pomohl sám.

Útoky: Nejčastěji používaný útok je takzvaný ohnivý flusanec, obdoba kouzla ohnivá koule, Goldík ale nepotřebuje magenergii a zvládne ji 8* denně. Má schopnosti mága na 16. úrovni. Potom má svůj dech jako černý drak a může jej použít 3*denně. Poslední útok je rozběhnutí se a nabrání na rohy, ten ale používá nerad a je v krajním případě.



Dech………………..3*denně
Dosah………………100sáhů
Magenergie………...500

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 34

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Moc mi nesedí ta schopnost mága na 16. úrovni... Nepsal jsi, že je to mládě hledající cestu domů? Mládě s takovými schopnostmi? Eh...

Ale jinak se mi ta potvůrka hrozně líbí. Výbornej nápad (i když ta cesta trochu přejatá z filmu Dinosaur). A popis taky dobrej.... určitě je to jedna z lepších věcí na zdejším ser-v-šeru :-)


 Uživatel úrovně 0

Pěkný......


 Uživatel úrovně 0

Docela hezký jen se mi nelíbí ta malá životaschopnost


 Uživatel úrovně 0

P-E-R-F-E-K-T-N-Í
Jen nechápu, jak mládě černého draka dostalo zlatavou barvu.


 Uživatel úrovně 0

Husty a historie je jeste hustejsi!!


 Uživatel úrovně 0

Dobrý a ta historie: Proplul kolem dvou hádajících se skřetů. No za 5*


 Uživatel úrovně 0

Roztomiloucky ta historie nic moc(nemam rad disneje:).


 Uživatel úrovně 0

Roztomiloucky myslím ze ho tam zkusíme dostat...


 Uživatel úrovně 0

Historie je dobre ujeta...


 Uživatel úrovně 0

Ta historie mi něco řiká. Nedíval ses náhodou na Dinosaura od Disneye? Jinak je to fakt dobrý, určitě to použiju.