Bestiář

Balrog Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 26

Skupina: Magický tvor

Životaschopnost: 9

Útočné číslo: (+6/+4/+6)=10/+6(bič), (+6+9/+0)=15/0(meč), (+6+6/+2)=12/+2(sek), 12/+2 (palcát)

Obranné číslo: (+3+6)=9

Odolnost: 20

Inteligence: 12

Velikost: C

Zranitelnost: viz. níže

Pohyblivost: 12/drak

Přesvědčení: zákonné zlo

Poklady: 100/10

Zkušenost: 550

Bojovnost: 0

Síla mysli: 0

Popis:

Balrogové byli nejstaršími z Maiar, kteří se stali služebníky temného nepřítele Melkora, se změnili v démony.

Ve vznešené elfštině se jim říkalo Balrogové- démoni moci.

Ze všech Melkorových služebníků byli silnější jen draci. Balrogové byli obří démoni podobní lidem s valjící ohnivou hřívou, a z nozder jim šlehali plameny. Zdálo se že se pohybují v oblaku černého kouře. Hlavní zbraní balrogů byl mnohapramenný ohnivý bič, a přestože nosili palcát, sekeru a plamenný meč, jejich nepřátelé se děsili nejvíc právě biče. Byla to tak strašlivá zbraň, že i obrovská zlá Ungoliant, Velká pavoučice, kterou nemohli zahubit ani Valar, byla zahnána z Melkorovy říše ohnivými šlehy Balrogů.

Nejzlopověstnějším z plemene Balrogů byl Gothmog. V Beleriandských válkách padli Gothmogovu biči tři velcí elfští páni. Po Bitvě pod hvězdami skolil Gothmog Feanora, nejslavnějšího z elfích králů, přímo u brány Angbandu. V bitvě Náhlého plamene zabil Fingona velekrále Noldor. Nakonec vedl- opět v Melkorových službách- vojsko balrogů a jeho zlobří gardu, a velel legiím skřetů i dračímu plemeni při útoku na království Gondolin a jeho vyplenění. Zabil elfského pána Ectheliona, ale tehdy při pádu Gondolinu byl tímž Ecthelionem rovněž zabit na Králově náměstí.

Při každém Melkorově povstání a v každé melkorově bitvě byli balrogové mezi jeho nejpřednější bojovníky, a tak při ničivé Válce hněvu jíž skončila Melkorova říše, vyhynula i většina balrogů.

Říká se, že mnozí prchli z poslední bitvy a zahrabali se až ke kořenům hor, ale po tisíciletích již o těchto zlých bytostech nebylo ani vidu, ani slechu a většina lidí věřila, že navždy odešli ze země.

Avšak ve třetím Slunečním věku trpaslíci dolující hluboko pod Morií náhodou vypustili pohřbeného démona. Jakmile byl na svobodě srazil dva trpasličí krále, shromáždil k sobě skřety a zlobry, a trpaslíky navždy vahnal z Morie. Jak se líčí v Červené knize Západní marky, panování balroga se nikdo nepostavil, dokud ho nesmetl z vrcholu Zirak- zigilu čaroděj Gandalf po bitvě na můstku v Khazad- dum.

Předcházející řádky vyprávěli o dějinách balrogů v kraji z něhož pocházejí- tzn. ve Středozemi. Pravda je taková, že někteří balrogové se nezahrabali, ale vznesl se ke hvězdáma vyhledali si nové světy v nichž by mohli páchat zlo. Takto se rozšířili po celém Mnohovesmíru.

Balrog je tedy ohnivým démonems humanoidním 3-4 sáhy vysokým tělem. Chodí oděn do ohnivé zbroje,a používá čtyři strašlivé zbraně: Ohnivý bič, palcát, sekeru a planoucí meč.

Zranitelnost: Balrog by se dal zařadit mezi mag. tvory. Je zranitelný i obyčejnou zbraní ( B 1/4), kouzelnou zbraní ( C1), stříbrnou zbraní (D1/2), hraničářovými údery (I1), útočnými kouzly (J1/2), fyzickými kouzly (L1/2), kouzly psychickými (M1) a bílou střelou (N1).

Útoky ohněm, ohnivými kouzly atp. nepůsobí žadné zranění, ale Balroga posilují. Za každých 10 magů ohnivých kouzel mu přibude 1 život. Naopak kouzla ledová mu působí zranění dvojnásobné, stejně jako voda.

Zvl: útok: Balrog disponuje dechem podobným dechu draka. Jeho dosah je 20 sáhů, a smí ho použít jendvakrát denně, a jeho síla serovná jeho počtu životů.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 26

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Skvěle někdo tady umí kopírovat..Tolkien se obrací v hrobě... zpracování dobré ale nemusel jsi to kopírovat z toho Silmarilionu mohl jsi ho vymyslet sám takto jsi vlastně jen nashromáždil poznatky o balrogovi z knížky a pak to sem napsal....I když to už taky něco vyžaduje si dát tu práci...Když to vezmu kolem a kolem a ještě jednou kolem tak to skvělé až na tu délku


 Uživatel úrovně 8

Super. Já balrogy miluju a ta stručná historie ze Silmarillionu ,je to prostě super. Moc se mi to líbý ,akorát by to mohlo být delší.


 Uživatel úrovně 0

balrogy mam rad ale skus vymysliet nieco vlastneho


 Uživatel úrovně 0

Nemám rád, když někdo jenom opisuje a nevymyslí k tomu nic vlastního.



 Uživatel úrovně 0

Popis super, ikdyž je to z Pána prstenů. Bestie je, ale podle mě na barloga moc slabá. Dávám 3*


 Uživatel úrovně 0

Na to, ze podla legendy ho popisujes ako VELMI silnu nestvuru,
je 550zk trochu malo, nie...
Ale ten pribeh to zachranil. (Tu cast som este necital)
4*


 Uživatel úrovně 0

PS proc zranitelnost nenapises do zranitelnosti??


 Uživatel úrovně 0

Cefeus:Jen to rozepiš!!!

Vojta Mág


 Uživatel úrovně 0

Darcen:To je Lord of the Ring!!!

Vojta Mág