Bestiář

Hvězdička noční Hodnocení: Geniální

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 36

Skupina: Magický tvor

Životaschopnost: 1-2 životy

Útočné číslo: (1/+1 popálení + 0/+1 kyselina) = 1/+2

Obranné číslo: (+10+1) = 11

Odolnost: -

Inteligence: 10

Velikost: A0

Zranitelnost: C, J, N (zvláštní) + G,K (jen mráz)

Pohyblivost: 20/(okřídlenec

Poklady: nic

Zkušenost: 20

Bojovnost: 0

Síla mysli: 0

Popis:

Vzhled

Hvězdičky jsou zvláštní bytosti, vzhledem podobající se bludičkám. Jsou to malá (do 2cm) poletující světélka, která za tmavých nocí září hebkým bleděmodrým svitem. Za letu velmi slabě bzučí a pokud rychle prolétnou kolem něčího ucha, je slyšet vysoký tón hvízdnutí vzduchu.

Hvězdičky jsou shluky magenergie, které se postupem času vyvíjely, až v nich nakonec vznikl život. Dospívají již po dvou měsících od narození a jejich průměrná délka života je 2 roky, poté se rozplynou v bílý obláček magenergie a uniknou do prostoru.

Z jejich těl sálá slabé teplo, které při doteku s pokožkou jemně hladí. Avšak, pokud jim hrozí nebezpečí, dokáží i nepříjemně popálit.

Málokdy je lze spatřit o samotě. Většinou mají kolem sebe několik svých družek.

Světélko nemusí mít jen kulatou podobu, mohou se různě natahovat, smršťovat a kroutit (ovšem jejich objem zůstává zachován). Jedna hvězdička má objem kolem 4 centimetrů krychlových. Může měnit tvar podle potřeby, ale nikdy nemůže být žádný rozměr menší než 1mm.

Takto dokáže mnoho hvězdiček vytvářet světélkující obrazce, nádherné tak, až se z toho tají dech. Některá starší a zkušenější hejna hvězdiček se umí seskupit dokonce do prostorových tvarů a napodobovat tak krásy okolní přírody. Dokáží napodobit vše, co je kolem nich a není příliš velké. Přízračnými zvířaty a rostlinami počínaje, přes kameny, skály, hvězdy a měsíc, a kapkami deště konče. Vše co se jim zdá krásné a zábavné okamžitě napodobí. Proč tohle dělají nikdo neví, ale pohled na jejich noční tance je opravdu úchvatný.

Způsob života

Jak již bylo ze začátku nastíněno, hvězdičky tráví většinu života vytvářením překrásných obrazů jejich okolního světa. Ale co dělají ve dne, čím se živí, … To bych právě chtěl zde vysvětlit.

Hvězdičky noční žijí nočním životem, jak již jméno napovídá. Při západu vylétají a před úsvitem se vracejí. Pokud se stane, že se některá z nich zapomene a neschová se před slunečními paprsky, již jí není pomoci a během chviličky se rozplyne.

Obývají místa, kde je hojný výskyt magenergie (v blízkosti čarovných stromů, a voňavých květů s magickou mocí, jiskřících vodopádů apod.). Naopak velké množství nashromážděné magické síly (kruhy magenergie) jim škodí a dokonce i zabíjí. Vhodné podnebí je jakékoli, kde často neklesá teplota pod -20°C. Takovýto mráz už jim ubližuje. Hvězdičky ale milují tance mezi sněhovými vločkami. Ovšem, pokud není teplota kriticky nízko.

Před sluncem se schovávají ve skalních puklinách a jeskyňkách, kde si budují svá obydlí. Vytvářejí si velké, prostorné (samozřejmě pro jejich velikost)sály a chodby, způsobem, nad kterým je třeba se pozastavit.

Těla hvězdiček dokáží produkovat malé množství poměrně silné kyseliny, kterou používají k naleptávání vnitřku svých obydlí. Takto budují různé klenby, sloupy a jiné další věci, jenž by měly být ve správném paláci. Výstavba trvá dosti dlouho, zvláště, když musí hvězdičky naleptat nějaký velký výstupek, který jim zrovna do domu nesedí. Je třeba brát zřetel na to, že hvězdičky noční levitují ve vzduchu a proto pro ně nahoře a dole neznamená skoro nic. Podle toho jsou stavěny jejich sídliště. Kulaté síně, s kruhovými chodbami (tunely), různé prohlubně a odpočívadla, vše symetricky. Ale pozor, na fyzice stavby to nic nemění, klenba musí být stejně podepřena, jako u lidských staveb – gravitace je všude, i když na hvězdičky při pohybu moc nepůsobí.

V obydlí hvězdiček je stálá teplota, asi 32°C.

Někdy mohou hvězdičky přebývat i pod vodní hladinou, a také mají ve svých obydlích vystavěné místnosti zaplavené vodou. Nevydrží tam více jak hodinu, pak se jim voda začne zdáti nepříjemná, a honem ven. Průměrná hvězdička dokáže být pod vodou tři až pět hodin, potom umírá. Voda z ní totiž pomaloučku vysává tolik důležitou životní energii.

V takovémto obydlí žijí stovky, někdy i tisíce nočních hvězdiček. Přečkávají zde den. Budují dále svůj příbytek, odpočívají a hrají různé hry. Nejoblíbenější hrou je „Zrcadlo“ a „Hoďkamínek“.

Zrcadlo je jednoduché. Jedna skupina vytvoří obrazec a druhá jej musí co nejdříve bez chyby zopakovat. Pokud jeden „tým“ udělá chybu, jednu hvězdičku musí vyloučit. Tak to jde dál, až už je v druhé skupině tak málo hvězdiček, aby dokázaly sestavit daný obrazec v tak malém počtu - prohrávají.

Hoďkamínek je podobný našemu fotbalu. Tato hra by se nedala hrát bez energie, kterou dokáží hvězdičky hýbat lehkými předměty (obdoba telekineze). Kroužením kolem předmětu jej zvednou a dokud se nepřestanou soustředit, kroužit, předmět mohou přemisťovat. Samy mezi sebou si mohou síly rušit a posilovat. Ale zpět ke hře.

Nejdříve si najdou malý kamínek, z něj pak leptáním vytvoří kuličku. Ta je tak těžká, že ji jedna jediná hvězdička sama neuzvedne. To je základem celé hry, jsou potřeba minimálně dvě, aby dokázali kamínkem hnout. Je to lítý souboj (bezkontaktní a mírumilovný :o), bitva o kuličku. Jako ve fotbale jsou dva týmy a dvě branky. Co s kuličkou dále, to by mělo být každému jasné.

Je možno si všimnout, že jejich hry jsou kolektivní a může se do nich zapojit mnoho hvězdiček. Občas se pořádají i závody v letu tunelem, ale to jen při zvláštních příležitostech.

V noci vyrážejí hvězdičky na lov. Živí se vázanou magenergií, kterou do sebe vstřebávají. Jedna hvězdička potřebuje jeden mag na tři dny. Pokud týden nic nejí, může umřít. Počítá se také s tím, že některé hvězdičky zůstávají v sídlišti, jiné se starají o mladé a … Pro tento případ může hvězdička noční pojmout další dva magy. Lze to na ní poznat, má na sobě červenou tečku. Avšak tuto magenergii si nemůže schovávat na horší časy, po hodině, nespotřebovaná, sama unikne. I kdyby si ji hvězdičky mezi sebou předávaly.

Pokud jsou hvězdičky „najedeny“, začíná noční rej, víření a tančení. Hrají si a tvoří různé obrazce. K ránu zamíří zpět domů.

Jednou za rok, průběhem léta - při novu, probíhají noční námluvy. To se v tmavé noci objevují prazvláštní abstraktní obrazce, vzniklé v překrásném tanci namlouvajících se světélek. Během noci se spárují dvojice a ty se potom rozletí pryč z velkého hejna někam za samotou. Tam tančí ve dvou ještě nádhernější milostný tanec. Uprostřed největšího víření dojde ke splynutí obou hvězdiček v jedno oslnivé světlo. Když vše pohasne, rozdělí se a mezi nimi vykoukne malá, úplně titěrná hvězdička.

Pro pořádek, u hvězdiček se nerozlišuje pohlaví, k rozmnožení dojde splynutím stavby magie, která se zformuje do podoby potomka.

Mladé hvězdičky jsou krmeny magií, jak již bylo popsáno výše.

Přesvědčení

Nejraději bych jej neuváděl, protože již dávno na něj nehrajeme, ale když to musí být. Přesvědčení jsou různá, ale nikdy zlá (tj. ZkD, ZmD,N). Hvězdičky nejsou zlé, pokud není potřeba, nebojují. Samozřejmě, své obydlí zuřivě chrání a nenechají nikoho vejít dovnitř. Hlavně a to určitě, nevodí zbloudilé dobrodruhy do močálů, jak to dělají bludičky.

Jsou celkem zvědavé a vše musí prozkoumat a později i napodobit.

Pokud se jedná o magy, můžou alchymistovi nadělat nepříjemnosti, ale většinou se snaží být při lovu co nejnenápadnější. Alchymista si často všimne úbytku magů, až už je pozdě.

Zvláštní síla – telekineze

Již dříve jsem napsal, že hvězdičky ovládají pohybování předměty. Zde uvedu jen přesné údaje.

Jedna hvězdička dokáže hnout s předmětem jednu minci těžkým, avšak nikdy ne z větší vzdálenosti, než jeden sáh. Síly jednotlivých hvězdiček se mohou sčítat, takže velké hejno dokáže přenést i těžší předměty. Všechny hvězdičky musí kolem předmětu kroužit (nemusí to být přímo kružnice, jen by měly létat kolem dokola a být pořád v pohybu), jinak síly nepůsobí. Použít těchto sil trvá jedno kolo a rychlost, s jakou lze předmět přemísti je asi 2 sáhy za kolo.

Při používání této schopnosti má každá hvězdička noční postih –2 k obraně a útočit nemůže vůbec.

Kyselina

Kyselina, kterou vylučují je dosti silná, nato, aby s ní naleptaly kámen. Jenomže jí produkují tak malé množství, že při kontaktu s kůží moc nezraní. Kov, ani kámen potřísněný touto tekutinou nejsou moc poškozeny. Na leptání je potřeba dlouhé doby a několika hvězdiček, což lze použít v boji jen velmi ztěžka.

Jedna hvězdička dokáže za den (dvanáct hodin), vyleptat do kamene 1cm krychlový.

Zranitelnost

Hvězdičky jsou převážně magické a proto na ně neplatí obyčejné ani stříbrné zbraně. Snad jen zbraně s démony jim mohou ublížit.

Dále na ně působí všechny blesky, normálně, jako na kteréhokoli jiného tvora. Mráz a mrazivá kouzla způsobují hvězdičkám taktéž zranění.

Zvláštní účinek má však na ně bílá střela (a kouzla jí podobná). Ta hvězdičky nezraní, ale paralyzuje je. Takto zasažená hvězdička noční klesne k zemi a tam leží a nemůže se hnout po dobu tolika kol, za kolik by byla zraněna životů.

Magenergie

Magenergie, která tvoří hvězdičky je poněkud zvláštní, obsahuje totiž život. Když hvězdička zemře, magie vyprchá. Z tohoto důvodu z ní NELZE vydestilovat žádná magenergie. (Aby chamtiví alchymisti věděli:o)

Něco závěrem

Tak jsem vám něco napsal o tajuplných bytůstkách, jenž tančí za nocí a ohromují kolemjdoucí dobrodruhy svými nádhernými světýlky.

Doufám, že vám po těchto pár řádcích přirostou hvězdičky k srdci, jako mě, když jsem je psal…

Erric McGrizzly

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 36

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

opravdu mě to zahřálo. jako dobrý příběh na dobrou noc. divím se, že to nevyhrálo OHZD.


 Uživatel úrovně 0

Výborně!


 Uživatel úrovně 5

Jo, na nepodstatný věci se tady právě zapomíná a proto jsou ty nestvůry tak blbě hodnocený.
Mysli si co chceš, ale podle mě je to důležitý - vědět, jak žijí...


 Uživatel úrovně 0

Je to gute, ale jak si hvezdicka lepta obyblicko mi pride nepodstatny. 4*. nic vic nic min


 Uživatel úrovně 0

Bez komentaře!5


 Uživatel úrovně 5

Díky všem. Jsem rád, že se světýlka líběj.


 Uživatel úrovně 0

Tak takový díla si yasloužej "jenom" 5*


 Uživatel úrovně 0

fakt dojemny, sem se pri cteni skoro rozbrecel, ne delam si srandu, co mam dat jinyho nez 5


 Uživatel úrovně 0

To, jak se spolu dvě hvězdičky "vychrápaj" a vypadne z nich malý hvězdičátko, je vážně dojemný. ;>

A já myslel, že dokonalá je jen moje holka...


 Uživatel úrovně 0

Sakra Erricu, tady ti všichni dávají za 5*! Vypadá to ještě na větší trhák než zápasník a skřeti!
Že bych dal alespoň provokativně za 4*? Ne, nejsem potvora. Mě se ten příspěvek moc líbil už v Moudré sově. Jak říkal drakomor, to pohladí na duši...