Bestiář

Temný Anděl Hodnocení: Vítěz soutěže Vítěz ZD

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 68

Skupina: Nemrtvý

Životaschopnost: 8+3

Útočné číslo: 3+síla zbraně +zvl.

Obranné číslo: 3+síla zbroje

Odolnost: 19

Inteligence: 19

Velikost: C

Zranitelnost: nemrtvý

Pohyblivost: 9 - zem 18 - vzduch

Přesvědčení: zákonné zlo

Poklady: -

Zkušenost: 5700

Bojovnost: 0

Síla mysli: 0

Popis:


Poznámky z denníku ctihodného otce Jasana Haluzy

Dnes píšeme dvacátý den čtvrtého měsíce roku Vyhrožujícího delfína. Časně ráno mě vzbudila mladá rodinka. Jejich syn churaví. Snažil jsem se mu pomoci bylinek a mastí, ale nic nepomohlo. Tradiční přírodní medicína selhala. Musím použít magii. Už je to tak dávno. Po mnoha letech jsem opět použil magického léčení a jak vidno má to jistý efekt. Ale bude to chtít čas. Hodně času.


21.4.

Zdá se že jsem jeden z mála lékařů ve městě který je schopen pomoci proti této zvláštní nemoci. Která napadá širokou škálu obyvatel neuvěřitelnou rychlostí. Avšak nejsem schopen poskytnou pomoc tolika lidem.Mám jisté podezření že tato nemoc není přirozená.


22.4.

Nakažena je již polovina obyvatel města. A já jen nečině přihlížím a stejně jako všichni medici a knězi ve městě. Jsme bezmocní. Nevíme jak pomoci. Dnes jsou již první mrtví. Té troše, které jsme schopni pomoci to vypadá jako kapka slzy do širého oceánu.


23.4.

Nakaženi jsou již skoro všichni obyvatelé. Já se nemoci zatím úspěšně bráním diky mým ochranným a léčitelským kouzlům. Ale co ostatní. Podrobně jsem zkoumal tuto nemoc a docházím k závěru že tato nemoc je nějak „magicky vylepšena“. Mám podezření na MOR.


24.4.

Většina nemocných umírá 2 den po nakažení. Městem se šíří strach, panika a bolest. Přítomnost smrti je cítit z okolí. V noci z 23.na 24. se mi zdálo že slyším potulovat se twrory se kterými jsem se setkal dříve. Naposledy jsem je potkal když jsem byl mladší, toulal se přírodou a hledal nějaké to dobrodružství. Když jsem odešel do tohoto města doufal jsem že zanechám veškeré hrůzy venku za branami tohoto města a již nikdy se nebudu muset s nimi střetnou.


Půlnoc 24.4.

Byl jsem napaden. Kolem půlnoci vtrhli do mého domu. Mé obavy se naplnily. „Zombie“. Tworové připomínající lidi. Avšak tito jsou již dávno mrtví, oživeni pomocí magie, která ale nezastavila jejich rozklad a střetnutí s nimi je pro silnější náturu. Rychle jsem vyhrabal ze skříně svůj meč. Připomnělo mi to časy, kdy jsem se za největších lijáků toulal přírodou a udivoval zákazníky kdejakých hospod a putik, když jsem za takového nečasu vcházel suchou nohou. Porazil jsem je bez větších problémů, ale pro jistotu dnes již nebudu spát.


25.4.

V noci jsem slyšel twory mnohem horší a silnější než byly ti s kterými jsem se setkal. Celou noc byl slyšet lidský křik a pláč.

Ráno jsem opustil dům. Procházím město a všude nacházím viditelné stopy po boji. Zdá se, že tito tvorové se plíží nocí a odnáší těla. Moc živých už nezůstalo, ale ti přeživší se museli již zbláznit neboť hovoří o andělovi, který krade duše. Za doby své slávy jsem se setkal s nejedním „nemrtvým“ jak se těmto oživlým kreaturám říká. Bojoval jsem i s nejsilnějším z nich. Upírem. Tento popis však na něj neodpovídá. Asi halucinace způsobená morem. Když jsem se vrátil do domu čekala tam skupinka asi 20 lidí. Domluvili jsem se že budeme spát v jednom domě z důvodu útoků.


26.4.

Minulou noc opět chodily „nemrtví“ městem. Viděl jsem dav upírů který ustupoval z domu. do kterého vešla postava. Viděl jsem jen siluetu a myslel jsem ze je to anděl, protože jediné co upoutalo moji pozornost byla ta křídla. A ta temnota která obklopovala postavu. Nemohl jsem se zbavit pocitu že jej chrání a částečně kryje. A pak ten křik a nářek, který se ozýval z toho domu na ten nikdy nezapomenu. Ne to nemohl být anděl alespoň ne anděl v pravém slova smyslu.

Je večer. Nemůžu spát a ani zapomenout na to co jsem viděl, ale hlavně slyšel včera v noci. Byly jsme přepadeni. Napadli nás upíři. Bylo jich pět měli jasně navrch, ale sotva zabily necelou osminu lidí, naprosto nepochopitelně opustily takto snadnou kořist. Při ústupu jsem viděl v jejich výrazu STRACH. Zešeřilo se. Přesto že je noc a všude je tma tady se ještě víc setmělo. Pak do místnosti vstoupil ON. Vysoká postava s obřími křídly černé labutě, bledá nepřirozeně bledá tvář. Mávl rukou a pět měšťanů se zhroutilo k zemi. Zbytek dorazil asi svým mečem. Nevím co se stalo a jak vše dopadlo. Já jsem utekl. Musel jsem, nemohl jsem tam zůstat.

Podařilo se mi skrýt v malé kapli na kraji města. Na této svaté půdě budu snad v bezpečí. Zvedá se vítr a slyším něco jako let obřího ptáka. Slyším jak se křídla opírají do poryvů větru. Obávám se že to není pták ni žádné jiné živé stvoření. Naposledy pozvednu svůj meč.



Zbytek stránky je od krve



Tento svitek byl nalezen v jedné zřícenině kterou obýval jistý, teď však jistě mrtvý upír.

Krev ve městě začala houstnout pod morovou ránou a zdravých rychle ubývalo. Snažil jsem se schraňovat si své, ale neuspěl jsem. Mor chodil všude. Přes dveře i zámky. Umírající v křečích vypovídali o přízraku, který se městem prochází. Kněží a jiní modloslužebníci prohledávají město. Musím se skrývat. Jsem hladový a zesláblý. Jdu pryč. Síly které zde vládnou jsou temnější než noc. Ano už vidím ten přízrak. Už se neskrývá. Není nikdo kdo by se mu mohl postavit. Nechává mě jít. I sto upírů nezmůže to co on. Vyhladit město.




PS: Díky, Afeiry


Historie zrození

Vznik temného anděla není přesně známý, ale asi s největší pravděpodobností vznikl při útoku na město jehož jméno dnes nesmí být vysloveno. Stalo se že roku Vyhrožujícího delfína se jinak poklidné město s 100 000 obyvatel stalo útokem zrádných necromanů. Těm se podařilo rozšířit po městě nákazu moru která postupně začala hubit obyvatele. Tvrdí se že trpěli velkými bolestmi ve kterých prosily bohy i proklínaly. Občas se jim v mysli objevila postava z dálky připomínající anděla. V tu chvíli v nich svitla naděje že budou spaseni. Avšak pak zjistily, že postava přichází za účelem odvedení duše na místo nekonečné bolesti.

Když vymřela první polovina města „sny“ se staly skutečností Temný Anděl se zformoval z čisté bolesti a utrpení.

Tvrdí se že tento mor nikdo nepřežil. Ten kdo přežil morovou ránu byl zabit „Andělem“. Toto město se posléze stalo hlavním městem temnoty a zla. Otázkou je kdo dnes městu vládne: zda bratři, nebo je to město „andělů“?

Popis

Temný Anděl je asi 255 coulů vysoký, jeho tvář je bledá a podobná elfí. Díky jeho temným křídlům které se podobají křídlům labutí nedá zaměnit s žádným jiným tvorem. Křídla působí jako by pohlcovala veškeré okolní světlo (PJ může určit nějaké postihy za horší osvětlení). Je oblečen do temné rytířské zbroje a vyzbrojen buď obyčejnou zbraní nebo mečem Temnoty viz. text níže.

Život (eh teda neživot)

Andělé nemají rádi uzavřená a podzemní prostory. Proto vyhledávají staré opuštěné hřbitovy, hrady nebo obětní místa. Anděla nenajdete nikdy samotného (sám bývá jen v případě „lovu“ nebo průzkumu) vždy je totiž chráněn svou ochrankou (ta se skládá z 3k6 kostlivců válečníků +1 k životaschopnosti +2 k ÚČ a OČ, 2k6 Zombií nebo ghoulů, a jedné nebo dvou mumií - je zde ale 10% pravděpodobnost že místo mumií bude jeden upír). Pokud je tento anděl nerušen ukládá se k spánku. Spánek probíhá takto: anděl se postaví, stáhne křídla a zabodne do země meč, o který se oběma rukama opře. Pokud v tomto spánku setrvá delší dobu jeho tělo se zanese prachem a pavučinami a je k nerozeznání od pravé sochy (10% pravděpodobnost že jej postavy odhalí).

Často se stává že opouští svůj „domov“ a vydává se na průzkum okolí (nemá rád konkurenci buď si ji podrobí nebo zničí), nebo se vydává na „lov“ (pokud potřebuje nové sluhy).

Boj

Může bojovat jak na zemi tak ve vzduchu. Při boji na zemi z větší části stojí stranou a nechává špinavou práci na své ochrance kterou podporuje svými kouzly. Při boji proti tomuto tvoru mají postavy s dobrým přesvědčením tendenci zničit jej za každou cenu (tzn. +2 k ÚČ a -1 k OČ).Zato postavy se zlým přes. Mají tendenci obdivovat a pozorovat tohoto tvora (tzn. +2k OČ a -1 k ÚČ) avšak u těchto postav je možné že se s nimi anděl pokusí dohodnout.No a neutrálům je to jedno takže ti nedostanou nic.

Pokud se podaří zničit anděla jeho tělo se vznese pár coulů nad zem roztáhne křídla a prohne se v poslední křeči. Poté se oddělí duše od jeho těla které se okamžitě změní v prach. Vše se sesype na zem.

Pokud by měly postavy tendenci zabavit nějaké vybavení je to možné. Avšak z meče zůstane jen jílec (temnota tvořící čepel po smrti totiž pohltí duši a uzavře do nekonečné temnoty a bolesti). Zbroj je možné použít s jediným omezením. Postavy se zlým přesvědčením můžou nosit zbroj bez postihu, avšak neutrální a dobré postavy při nošení obdrží dvojnásobek bodů únavy a -1 k OČ)

Kouzla

Temný Anděl má na den 50 magů. pravděpodobnost vykouzlení je 95%.


Oživení neživého

Magy: 20
Doba: 3 kola
Trvání: stále
Dosah: 10 sáhů
Rozsah: 1k6+1 mrtvých kostlivců + 1k3 +1 zombií nebo ghoulů

Oživí část padlé ochranky.



Prokletí

Magy: 5 magů
Doba: 1 kolo
Trvání: 1k6+1 kol
Dosah: 10 sáhů
Rozsah: kruh o poloměru 3 sáhy

Prokleje postavy což má za následek snížení ÚČ a OČ o 1 a hody proti pastím jsou o 1 vyšší.

(kouzla výbuch kostlivců, bolestivá zranění, přetnutí života, krvácej, vysávání života, léčení nemrtvých životů jsou dílem Jimmyho)



VÝBUCH KOSTLIVCŮ

Magenergie: m, r, s
Magy: 5+2X
Doba: 1 kolo
Trvání: -
Dosah: 10 sáhů
Rozsah: X kostlivců vlastních
Pomůcky: -

Kostlivci vybuchnou a úlomky malých hodně ostrých kostí vyletí směrem, který nekromant zvolí. Úlomky doletí do vzdálenosti až 10+úroveň sáhů, pokud na něco nenarazí. Zraňují všechny před sebou za Xk6 životů. Pokud oči nejsou chráněny, tak si bytost hází proti pasti Obr - 8 - zranění očí/nic, při zranění očí je 30% šance na oslepnutí a 50% šance na částečné poškození zraku.

Uh huh, to byla ale pecka. Snad jste z toho neoslepli?



BOLESTIVÁ ZRANĚNÍ
Magenergie: m, r
Magy: 6+2X (X = max. úroveň)
Doba: 1 kolo
Trvání: 3+X kol
Dosah: 10 sáhů
Rozsah: 1 krvácející bytost
Pomůcky: -

Zranění, šrámy, krvácející rány začnou šíleně bolet a pálit. Bytost ztrácí každé kolo 1k6 stínových životů a 1 normální život, trpí, tzn. UČ -3, OČ -3, nemožnost kouzlit (ztráta koncentrace).

Víš, bolest je jako nemoc. Postupně se tě zmocňuje, ovládne tě. Dostaneš křeče a v poslední fázi umíráš. Nenuť mě, abych to nechal dojít tak daleko.



PŘETNUTÍ ŽIVOTA

Magenergie: m, r, s
Magy: 7
Doba: 2 kola
Trvání: -
Dosah: 15+úroveň sáhů
Rozsah: 1 bytost se životaschopností 1
Pomůcky: -

Nekromant jednoduše přetne šňůru života bytosti s max. životaschopností 1 nebo bytosti, která je blízko smrti (4 životy a míň), u vyšších "čísel" již nelze tak snadno přetnout život. Tvůj hlas je jako bzučení komárů kolem mé hlavy.

Pěkně mě štve… už ne.



KRVÁCEJ

Magenergie: m, r
Magy: 10
Doba: 2 kola
Trvání: 1k3+3 kol
Dosah: 10 sáhů
Rozsah: 1 bytost
Pomůcky: -

Bytost zasažená kouzlem začne krvácet z několika míst. Každé kolo ztrácí 1k3 životů.

Šaty nasáklé krví… to bude hit letní sezóny.



VYSÁVÁNÍ ŽIVOTA

Magenergie: m, s, r
Magy: 4 + X (X = max. úroveň)
Doba: 2 kola
Trvání: -
Dosah: 10 sáhů
Rozsah: 1 živá bytost
Pomůcky: -

Cíl ztrácí 3/2X životů, nekromant X získává.

Sosáčkama sosáme, každý den vždy to samé … jo, životní síla, ta mě nikdy neomrzí.



LÉČENÍ NEMRTVÝCH ŽIVOTŮ

Magenergie: m, r
Magy: 4
Doba: 1 kolo
Trvání: -
Dosah: 2 sáhy
Rozsah: 1 nemrtvý
Pomůcky: -

Nekromant vyléčí nemrtvému 1k6+1 životů.

Staň se věhlasným lékařem nemrtvých, otevři si vlastní polikliniku pro nemrtvé. Teď již beze srandy, toto kouzlo určitě oceníš, neboť nemrtví, jak zjistíš, mívají velice chatrné nezdraví.



Temný úder

viz. pravidla





Spec. vybavení

Meč temnoty

Historie a vznik tohoto meče je opět založena jen na domněnkách a dohadech.

Tvrdí se že kdysi jeden nejmocnějších a nejzručnějších trpasličích národů propadl své ješitnosti. Domnívali se, že dokonalejší zbraně a vybavení vyrobí jen za pomoci nových kovů které musí ukovat v žáru srdce země. A proto se vydali do hlubin země. Tvrdí se že dosáhli samého středu země kde opravdu objevily nové kovy ale ty neukojily jejich touhu po něčem „dokonalém“. V tu chvíli se zrodil v mysli jedno kovářského mistra myšlenka : „Což takhle ukovat zbraň z toho co nás nejvíce obklopuje“, ostatní mistři jen nechápavě koukali ale nic neviděli protože všude byla TMA. Trvalo jim mnoho století než ukovali první meč. Avšak netušili co vlastně stvořili. Tento meč totiž po svém vzniku vábí veškeré zlo z okolí a věřte že v okolí středu země je zla mnoho. Tento meč nemá po svém vzniku žádné zvláštní schopnosti (tedy kromě přitahování zla). Avšak stalo se že jeden z přisluhovačů temnoty se dostal do blízkosti meče. Mistra „otce meče“ brutálně zabil jeho vlastním výtvorem. Neví se co naučilo meč jeho nové vlastnosti ale začal pít krev (tzn. Za každých ubraných 15 živ. Se nositeli navrátí 8 živ. Podmínkou je že zranění musí být jednorázové) a navíc první kdo odcizil tento meč byl Temný Anděl získal další zvl. schopnost. Každého zasaženého nakazí morem (past Odl~4~1k6+2/2k6+4 každou hodinu každá zasažená postava háže jen jednou). Může být léčeno hraničářským kouzlem uzdrav těžká zranění 1*denně po dobu 1 týdne (kouzlo nevrací životy ale může být použitou uzdrav lehká zranění které navrací životy normálně pokud je zahájeno léčení mor způsobuje jen poloviční zranění).


Parametry Meče Temnoty:

ÚČ: 10/+5 +zvl. Viz historie
Délka: 1
Váha: 15 mn
cena: nedá se koupit. Ale je možnost že pokud postavy zavítají do blízkosti srdce země mohou nalézt tento národ a získat tento meč (zaleží na PJ, ale opět dobré postavy tento meč nikdy nepoužijí).

Zvl.: Mor - při zásahu si háže postava na past Odl~4~1k6+1/2k6+2 každou hodinu. Každá zasažená postava háže na past každou hodinu.

Sání životů: Za každých ubraných 15 živ. Se nositeli navrátí 8 živ. Podmínkou je že zranění musí být jednorázové.

Temná zbroj

Rytířská zbroj ukradená nejspíš nějakému mistru kováři který byl součástí klanu obývající srdce země.


OČ: 10
Váha: 400 mn
Cena: stejné jako u meče temnoty





The End

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 68

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 5

pátrání v archývu se vyplatilo a objevlila se zajímavá potvůrka, která se mi zrovna hodí na potrápení příbehu a postav, něco mi ale někdy trošku vadilo:

1) skupina "nemrtví" mi nepříjde adekvátní, nemrtvého musí nekdo stvořit, tento anděl vzniká ze snů a z bolesti.
2) jeho osobní ochrankačítá už skoro malou armádu, dal bych mu maximálně jen pár kouků ghůlů.
3) jak spí, když nemá onen meč? v životě bylo psáno, že může mit i jiné zbraně, než tuto
4) boj - co se po smrti stane s duší?

5) oživnemrtvé - oh. 5kostlivců a jednoho ghůla za 20 magů ? najednou? to je nemyslitelně málo
6) co se dalších kouzel týče, tak ty magy mi připadají opět dost podsazené

7) u meče temnoty mi docela chybí jeho vzhled

to je asi tak vše, osobně bych dal 3*, každopádně dílo má zajímavou myšlenku, která se ale silně váže na svět autora.


 Uživatel úrovně 0

Nóó tak tohle je fakt bomba,tohle jsem tu dlouho neviděl.Dal bych 5* jenže již nelze.


 Uživatel úrovně 0

klobouk dolu pred autorem tak takhle propracovane dilo sem dlouho nevidel


 Uživatel úrovně 0

tak tohle je dobrý!.-))


 Uživatel úrovně 0

řekl bych, že tohle je profesionálně odvedená práce, supeer :-)


 Uživatel úrovně 0

taaak prispevok taky aky by mal byt


 Uživatel úrovně 0

Je to hodně dobrý a vysoké hodnocení si to určitě zaslouží.


 Uživatel úrovně 5

spir. - ano s menší inteligencí - tvůj anděl má int. 19 ... tuším, že upír 21 ... ale není to podstatné. Jen se mi to nezdá, protože upíři nikdy nejsou ti naprostí sluhové.


 Uživatel úrovně 0

Už jsem si tento článek přečetl třikrát a pořád se toho nemůžu nabažit.Je to fakt skvělý.


 Uživatel úrovně 0

Zatim sem toho necet moc, ale tohle patri k nejlepsimu z tech 70 bestii co uz sem prelouskal. Fakt parada