Bestiář

Ten, který se vrací Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 12

Skupina: Nemrtvý

Životaschopnost: 1 + X

Útočné číslo: (+0+3/+1)=3/+1+X+Zvl.

Obranné číslo: (+3+0)=3 + X

Odolnost: 19/

Inteligence: 3

Velikost: A - C

Zranitelnost: Humanoid, ale M0, E1, N1

Pohyblivost: 10 + X/ magický tvor

Přesvědčení: zákonné zlo

Poklady: 10-10000/50

Zkušenost: 20

Bojovnost: 0

Síla mysli: 0

Popis:

Tato nestvůra je velmi zvláštním druhem nemrtvého. K jejímu povolání zpět na svět je třeba znát jedno velmi staré a velmi mocné zaklínadlo, které bude uvedeno na konci příspěvku. Jeho vzhled se vždy formuje do podoby, kterou měl zaživa. Pokud ve smrti přišel o nějakou část těla, je tato automaticky nahrazena okolním materiálem ( např. dřevem, kamením, hlínou, ...). K jeho udržení při životě je také třeba velmi unikátní a drahé zařízení, které může vyrobit pouze alchymista na vyšší, než šesté úrovni, jeho popis bude taktéž uveden na konci.

A teď již ke schopnostem samotné nestvůry. Jistě jste si již všimli několika podivných parametrů v popisu a taky pravděpodobně nechápete, proč je na udržení tak slabého monstra potřebná tak drahá výbava. Vazebný předmět musí být velmi kvalitní, aby vydržel zaklínadlo, které udržuje nestvůru při životě. Toto kouzlo je dokonce natolik mocné, že pokud nestvůra zemře, nic se nestane, respektive do 1 směny opět vstane. V praxi to vypadá asi tak, že tato nestvůra zaútočí na družinu, družina ji rozsápe a ona upadne do kataleptického spánku, během kterého vyhodnocuje své zkušenosti, které prožila před smrtí. Veškerá tato vyhodnocení probíhají extrémní rychlostí a v praxi se to projevuje asi tak, že nestvůra je schopna lépe uvažovat a i v boji se postupně zlepšuje a jeho ztuhlost a nepřizpůsobivost jistých částí těla opadává, jak se je znovu učí ovládat. V důsledku toho se každé X v tabulce nahradí počtem úmrtí této nestvůry. Jak je vidět, tato nestvůra se ze svých neúspěchů učí velmi rychle a postavám může dojít příliš pozdě, že příště už se jim ji asi nepodaří zabít...

Zvl.: Další nepříjemnou schopností této nestvůry je, že dokáže sama přeměňovat ukradenou životní energii nepřátel na magenergii ve vazebném předmětu a to v poměru 1ž = 1mg.

Jak vidno, Pj může postavám do cesty postavit různě silnou nestvůru, s možností úpravy, popřípadě je ještě vhodná do podzemního dobrodružství, kde postavy potřebují popohnat. V žádném případě se nemůže vyskytovat v každém dungeonu, neboť je to nestvůra velmi vzácná a jen velmi málo zasvěcenců zná tajemství jejího vyvolání. Navíc musím upozornit, že tento úkon je vždy považován za úkon černé magie, poněvadž duše zemřelého je i po smrti nadále připoutána k fyzickému tělu.

Spoutej duši

Magenergie: 50 magů
Dosah: 2 sáhy
Rozsah: 1 tělo
Vyvolání: 5 kol
Obor: VI
Past: Žvt~3~nic/ smrt(10 - 100)

Pokud kouzelník použje toto kouzlo na humanoida velikosti A-C do 1 směny po jeho smrti, uspěje proti výš zmíněné pasti a má k dispozici patřičný vazebný předmět, připoutá duši zemřelého k fyzické schránce a vznikne výše popsaný nemrtvý.Je to však tak náročný úkon, že kouzelník může udržovat pouze jednoho nemrtvého tohoto typu.Po seslání je však nejpozději do 24 hodin třeba naplnit vazebný krystal udržovací dávkou magenergie, jinak se duše osvobodí a kouzelník už nemá možnost ji jakkoliv znovu připoutat.Toto kouzlo může bez omezení používat i mág.

Vazebný předmět

Magenergie:110 magů
Suroviny: 365 zl
Základ: Diamant, dubové dřevo, zlatá nit, černý samet
Výroba: Týden, doma

Proč musí být tento předmět zpracován právě takto, nikdo netuší, jisté však je, že alchymista musí nejprve vyrobit krabičku ze dřeva staletého dubu, dovnitř, na černý samet musí vyšít jehlou symboly čtyř živlů a rovnováhy a na ten pak položit broušený diamant standardní velikosti(asi jako na talisman), do nějž se uloží dávka magenergie. Přičemž platí, že do talismanu se dá načerpat pouze 1000 magů. Pokud se tam někdo pokusí nacpat více, či tuto sumu přeplní samotná nestvůra, diamant vybuchne. Dále, na každý den existence je třeba pouze 1 + X/2 magů a za každé zmrtvýchvstání se odečte 50 magů. Z toho vyplývá, že tohoto nemrtvého lze zabít vlastně jen třemi způsoby - zničením vazebného předmětu, nebo vybitím magenergie z krystalu(což ovšem může být dosti těžké, když ji tam někdo pořád doplňuje:O) a konečně, zabitím toho, kdo kouzlo vyvolal, jelikož mezi ním a duší mrtvého se v okamžiku seslání kouzla vytvoří vazba, která při smrti čaroděje zanikne. Na závěr ještě doplním tabulku zkušenosti pro X=1, X=2, atd.

40/70/100/140/200/300/400/550/750/1000.Další se dají jednoduše vypočítat podle vzorce uvedeného v PPE - postavy pro PJ.

Přeji vám hodně zábavy s touto nestvůrou.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 12

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Jak na ní působí detonace? Poučí se i zní? A když je rozmetán celý, nahradí se jeho tělo hlínou kompletně, nebo se z něj stane nemrtvé obdoba zemního elementála?


 Uživatel úrovně 0

Je to opravdu unikátní kousek, ale jak ta nestvůra útočí? Pařátem či náhražkou končetiny může používat zbraně? A když ji družina rozsápe a končetiny či části těla odnesou nahradí si je hlínou je to tak? No a co hlava ? Ovládne hlavu s hlíny aby s ní viděl nebo jak? ale je to dost dobré dávám 4*


 Uživatel úrovně 0

2 KILLMAN: Úplné zničení je vlastně možné jen při použití kouzla zmiz, popřípadě jakémkoliv jiném způsobu odeslání těla do jiné dimenze a v tom případě je duše uvolněna =>nemrtvý už není.

2 Noeh: Máš pravdu, i když je vzorec v pravidlech, měl jsem ho tu vypsat : 45 * životaschopnost * (Ú.Č.+útoč.) /(20-O.Č.) * X, kde X je hodnota 1 - 4 dle nebezpečnosti nestvůry ( nechť upraví Pj podle síly družinky).

Díky za připomínky.


 Uživatel úrovně 0

A co při úplném zničení těla nestvůry?
Jinak vcelku fajn potvůrka.


 Uživatel úrovně 5

Marat: a to ešte nehovorím o tých skúsenostiach ktoré by na tom nazbieral:-))) to by bola ina haluz :-))


 Uživatel úrovně 0

Ha, Marate, máš pradu, to mně nějak moc nedošlo. No, zkusím se ještě zamyslet...


 Uživatel úrovně 0

Je to hezké, napadla mě ale jedna nesrovnalost - majitel si nestvůrku vytvoří a zabije. Ta ožije - a on to zopakuje. A tak pořád dokola, až má v podstatě nesmrtelnou bytost. To chce dořešit:-) Nápad je to skvělý, na zpracování se dá ještě dost zapracovat.


 Uživatel úrovně 5

Almad: si Regisa nepochopil .... riadiš sa podľa vzorca v PPE .... chápeš? síce si myslím že ho sem mal prepísať alebo niečo ale má na ot právo odvolávať sa na pravidlá .... mne sa to celkom páči .... ale sú tam aj menši nedostatky .... 4* si to určite zaslúži a budem mať čisté svedomie


 Uživatel úrovně 5

Ad zt - pravda, bude to chtít jiný vzoreček, jenže podle toho, co tam píšeš, by pořád měla mít 20 a to se mi nezdá. IMHO tak 20*(X/2)

Ad popis: jojo :o) Díky...


 Uživatel úrovně 0

A ještě k tomu jsem zapomněl změnit popisek, samozřejmě, že to měl být nemrtvý...