Bestiář

Bezejmenný Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 16

Skupina: Ostatní

Životaschopnost: 3

Útočné číslo: 0 + síla zbraně

Obranné číslo: 0 + brnění

Odolnost: 14

Inteligence: 9

Velikost: A - C

Zranitelnost: humanoid

Pohyblivost: 12

Přesvědčení: neutrální

Poklady: žádné

Zkušenost: 80

Bojovnost: 10

Síla mysli: 0

Popis:

Do krčmy vstoupil muž. Už na první pohled budil respekt. Přišel k hospodskému, který byl o pět hlav menší než on (chudáčci hobiti), a objednal si pivo.

"Můžu přisednout?" Otázal se jednoho ze zdejších ochmelků a jeho zbroj zachrastila, jak se skládal na židli.

"NE."

"Jinde není volno." Konstatoval cizinec a lokl si Rúvianské velryby, zdejšího chmelového krále.

"Řikám - vstaň a vypadni."

To už všichni v hospodě s napětím sledovali Bimbase a báli se o jeho zdraví. Bimbas jejich obavy rozhodně nezdílel.

"Tvoje matka byla asi pěkná šlapka, co? Vyspala se s krollem a pak ses narodil ty..."

To už dobrodruh nevydržel a dal opilci pěstí do obličeje. Bimbas se složil pod stůl a zdálo se mu o drakovi, kterého zabil, a o princezně, kterou...osvobodil.

Právě z řad takových slabochů pochází Bezejmenní.

Jsou to lidé, kteří nikdy nic nedokázali, nikdy je nikdo neocenil, ale přesto o tom až do konce života snili. Touha po uznání je totiž u některých tak velká, že ani po smrti nedojdou klidu a jejich duše pak zůstává na zemi. Vypadají stejně jako v nejlepších letech svého života, jen mají vysněný meč, jaký by kdysi ani oběma rukama neuzvedli, a brnění, ve kterém by dřív ani krok neudělali. Ve dne nejsou vidět a tak ani nic nedělají, protože by stejně nikdo neviděl, kdo je ten "borec", který jednou ranou zabil starýho Milda. Zato v noci, jakmile uvidí, že někdo s někým bojuje, zaútočí na nejbližšího účastníka souboje a ani o tom nepřemýšlí. Až po tom, co je někdo znovu zabije, zmizí, odejdou do říše mrtvých a otravují duše jiných vyprávěním příběhů, které se staly nestaly...

Pokud se potkají dva bezejmenní, může setkání dopadnout různě - buď se spojí, nebo se porvou - stejně, jako by tomu bylo za jejich běžného života.

Mohou vlastně dělat co chtějí - jako by jim někdo dával šanci - jednou jsi to pokazil, tak teď zkus žít líp. Ale oni nemají o nic zájem, ve dne spí a v noci hledají konflikty.

Žena v černém se bránila třem ozbrojencům, ale nevypadalo to, že by s tím měla nějaké větší potíže. Bimbas se zaradoval, rozběhl se a zezadu ťal po šermířce svým obouručním mečem. Musela mít čtyři páry očí - jeden z nich vzadu. Vyhnula se ráně a z otočky naslepo po Bimbasovi sekla svou šavlí. Ten se zachvěl a zmizel. Ozbrojence to překvapilo. Válečnice toho využila a ukončila život toho, co byl nejblíž. Bimbas už mezitím vyprávěl mrtvým o tom, jak po dlouhém boji přemohl jednu slečnu a potom ji...a ještě...a taky...

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 16

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Je to určitě zajímavá myšlenka....

Zejména pak musím pochválit ten příběh - to Bimbasovo nadávání bylo dokonalé :-)


 Uživatel úrovně 0

Dobrý, ale jak řekl Elvisuv_duch, to jméno mi tam nesedne. pod tím jménem si představím něco hrozivého, co se učenci ani neopovážily pojmenovat, ne nějakého vyděděnce.


 Uživatel úrovně 0

Bezejmenný - dodělám to, udělám to líp. Trochu rozpačité to je, protože narozdíl od ostatních věcí, které doma přechovávám celou věčnost, jsem tohle rovnou naťukal sem.


 Uživatel úrovně 5

Mě se to líbí. Ale byl jsem přeci jen trochu zklamaný, když jsem to četl. Název mluvil o daleko lepší potvoře. Ale máš u mě 4. Prostě mi to úplně nesedí. Nevim


 Uživatel úrovně 5

Napad je to hezky, zpracovani je taky na urovni, ale celek je takovy nejaky rozpacity... :-)


 Uživatel úrovně 0

napad je dobry, ale podla mna by sa taka dusa skor snazila naplnit svoje sny, nez aby len tak pobehovala po svete. A ak snivala o tom, ze sa stane napr. magom, tak je jej ten mec a brnenie na nic.


 Uživatel úrovně 0

Noeh, john_jarik: Možná je to píčovina, ale když si to myslíte, tak aspoň napište proč.
Noeh: Klidně si tu nulu dej, když ti to udělá radost:-)
Vši: Od teď budu házet všechno nejdřív do dílny.


 Uživatel úrovně 0

Noeh: Asi tak. Když příspěvek rozepíšeš, tak tím rozhodně neomezíš možnost cizího PJ si daný objekt upravit, naopak to spíš může inspirovat. Já osobně bych nic z toho tady nepřejal do svého světa tak jak to tu leží. Ale někdy se najde zajímavý nápad, který stačí jen trochu poupravit a je to ono. Ovšem to se netýká objektů s chabým popisem, protože to si raději vymyslím něco od začátku.


 Uživatel úrovně 5

Marat: nejde o to aky je PJ .... ale aky mas prispevok ... aj osobne by som ti dal nulu ale dal som si zavezok ze hodnotim iba od 2 a vyssie ..... kazdy dokaze napisat prispevok kde si kazdu druhu vec domysli PJ ... ty vsak musis pisat pre tych najvecsych pakov ktory prvy krat v zivote drzia DrD v ruke .... a vysvetlit kazdu drobnost a napisat o kazdej vynimke .... tj vse


 Uživatel úrovně 0

Almad: myslíš, že má cenu psát nějaké omezení? To je hloupost PJ, když mu dá takovou zbraň. Ale jediné inteligentní řešení (i když pro blbečky) mě napadá, že by měl jakoukoliv nemagickou zbraň. To by pak ale omezovalo ty rozumné PJ.
Zombie: Každý neschopný pako tak neskončí, s tím počtem je to hloupé, už mě taky napadlo řešení - Bezejmenným se stane pouze to bezejmenné pako, které někoho vybuzeruje natolik, že umře nepřirozenou smrtí...To řešení s tou zbraní - jakou znají zbraň si stejně určí PJ, takže se to omezení ani nemusí psát...
B) dobrý nápad, asi to tak udělám.
C)to nevím - jak by se k tomu stavěli lidé, kteří je předtím znali? Bylo by to dost podivné - myslím, že by se dal počet jejich činností rozšířit, ale rozhodně ne všechno. A den? To nevím, proč?
KILLMAN: Dík:-)