Bestiář

Drakolev Hodnocení: Geniální

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 29

Skupina: Magický tvor

Životaschopnost: 10

Útočné číslo: 9/+3(pařáty),10/+6(tlama)+zvl

Obranné číslo: (+4+5)=9

Odolnost: 25

Inteligence: 10

Velikost: C

Zranitelnost: zvláštní

Pohyblivost: 25/šelma

Přesvědčení: neutrální

Poklady: 1000/20

Zkušenost: 2000

Bojovnost: 0

Síla mysli: 0

Popis:

„Konečně jsme se dostali na pevnou zem. V sopce bylo zatracený vedro. Brogharn děsně páchl. Ale to byla asi jediná věc, která mi na něm vadila. V ruce svíral svého bastarda a ostražitě si prohlížel okolí. Mimoděk jsem si otřel čelo. Byl fakt děsnej hic. Brogharn do mě štouchl. Podíval jsem se směrem, který mi naznačil. To co jsem tam spatřil se mi navěky vrylo do paměti. Byl to ten nejúžasnější tvor, kterého jsem kdy viděl. Měl lví tělo, jen na končetinách se leskly šupiny a měl vysunuté drápy. Ocas měl jako sám satanáš. Ale co na něm bylo nejúchvatnější, byla jeho dračí hlava. Byl celý rudý a měl i rudou hřívu, která se třpytila jako by v ní přeskakovaly jiskry. Drápy i rohy se zdály být zlatými. Jeho oči zlověstně plály. Brogharn sevřel meč až mu zběleli klouby a připravil se na boj. Právě včas. Ta bestie skočila...a Brogharn taktak odrazil její útok. Pak se spolu chvíli bili.Pak najednou Brogharn zařval a v záplavě krve se s rozdrcenou lebkou svezl k zemi a začal mu vytékat mozek. Ten se začal mísit s krví a začaly spolu tvořit nahnědlou břečku. Udělalo se mi špatně. Chtělo se mi zvracet. Ta bestie se na mě podívala a já se dal na útěk. Byla zatraceně rychlá. Náhle jsem jí ucítil těsně za sebou. Skočila po mně, ale naštěstí mě přeskočila. Ale hned byla zase čelem ke mně a opět útočila. První útok jsem odrazil holí-a pak si pamatuji jen bolest a tmu...“

Starý šedovlasý muž dovyprávěl příběh a poškrábal se na pahýlu jež mu zbyl z jeho ruky. Smutně se usmál a zavzpomínal na svého přítele Brogharna.

Darkolvi jsou výsledkem nezdařených pokusů temných kleriků. Od lvů zdědil silné tělo a od draků nějakou tu inteligenci a možnost používat - byť značně omezeně - dračí dech a schopnost používat magii.

Drakolev dosahuje velikosti poníka. Jeho tělo ze všeho nejvíce připomíná tělo lva. Jediné co jej odlišuje jsou šupiny na končetinách a nezasouvající se drápy. Kolem krku má hustou hřívu z níž se vynořuje hlava podobná hlavě draka. Na ocase není klasická bambulka, ale jakýsi trojúhelník připomínající vzdáleně ocas ďábla..

Drakolvi se vyskytují ve třech druzích:


Drakolev ohnivý

Tento se vyskytuje v sopkách, na pouštích a místech, kde je stále vysoká teplota. Má rudou kůži a rudou hřívu, která vydává rudozlatý lesk, a zdá se, že v ní přeskakují jiskry. Drápy i rohy mají barvu zlata a oči ve tmě žlutě žhnou. Zvláštním útokem drakolva ohnivého je ohnivý dech. Ten ho stojí 50 magů a má dosah 50 sáhů. Drakolev však smí dech použít jen jednou denně. Ohnivý drakolev je zranitelný jen stříbrnými a kouzelnými zbraněmi, vodou a mrazem (dvojnásobné zranění), hraníčářovými údery, energetickou a psychickou magií a bílou střelou.

Oheň jej nezraní a za každé kolo působení ohně mu přibudou tři životy.Proti ohni je zcela imunní.


Drakolev ledový

Vyskytuje se na ledových pustinách, ve vysokých horách a všude tam kde je chlad. Jeho barva je modrá a modrá je i hříva. Ve hřívě tančí malé žlutomodré jiskřičky. Drápy a rohy mají stříbrnou barvu. Oči ve tmě vydávají bleděmodrou zář.

Dechem ledového drakolva je mrazivý chlad. I on ho smí používat jen jednou denně. Stojí ho 50 magů a má dosah taky 50 sáhů.

Zranit tohoto drakolva lze jen stříbrnými a kouzelnými zbraněmi, ohněm (dvojnásobné zranění), hraníčářovými údery, energetickou a psychickou magií a bílou střelou.

Je-li vystaven působení mrazu(ne přirozeného chladu) přibudou mu 3 životy. Proti mrazu je zcela imunní.


Drakolev černý

Jak z jeho jména vyplývá je celý černý, jen jeho oč mají barvu ryzího stříbra.

Vyskytují se v jeskynních systémech mírného pásma. Jeho dechem je kyselina a používá rovněž jen jednou denně. Tento dech má rovněž dosah 50 sáhů a stojí jej 50 magů.

Tento druh je zranitelný jen stříbrnými a kouzelnými zbraněmi, ohněm a mrazem (poloviční zranění), hraníčářovými údery, energetickou a psychickou magií a bílou střelou.

Proti kyselinám je zcela imunní a za každé polití kyselinou se mu vyléčí tři životy.


Zvláštní schopnosti:
Vidění ve tmě: pravé (tzn., že vidí jako na světle)
Nedají se zastrašit.
Maskování: ve svém přirozeném prostředí mají nápadnost -10%
Dech:

magenergie: 50 magů
dosah: 50 sáhů
počet: 1* denně
Úč dechu je rovno momentálnímu počtu životů drakolva.
Magie: drakolvi jsou rovněž zběhlí v magii. Jejich denní dávka magenergie je 100 magů. Všichni drakolvi ovládají tyto kouzla: dým, hyperprostor, magický štít, neviditelnost, rychlost, zpomalení, zlom kouzlo, améba, zrcadlové kouzlo.
Ledový drakolev pak používá tato kouzla: ticho, zmrzlý blesk, chlad hvězd, ledový blesk. Ohnivý drakolev má tato kouzla: světlo, rudý blesk, oheň, ohnivá koule.
Černý drakolev zná tato kouzla: tma, černý blesk, temný úder, odzbrojení.

Drakolev je jednou z nestvůr na něž se nevzpomíná s radostí a často je tou poslední nestvůrou, kterou člověk spatří...

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 29

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Moc dobré!!Dal bych 10 kdybych moch!! ;o]


 Uživatel úrovně 0

Jsem radostí bez sebe. Příběh skvělí, opravdu.
Drakolev ohnivý:
Myslím, že jsi přehnal 50 sáhový dosah ohnivého dechu. Na tak malé stvoření (poník) je to příliš. Skus si to představit (fíha). A to je také problém všech třech Drakolvů.
Zvýšil bych Drakolvovi inteligenci viz kouzla.
Můj dojem: Až na pár drobností, skvělé, vypracované, originální. Jsem nad míru spokojen :o)


 Uživatel úrovně 0

Už jsem tu potvurku viděl i na obrazku a fakt se mi zamlová


 Uživatel úrovně 0

je to fajn priserka (5*), az na jednu fuckt kozmeticku chybku v popise. lev NEMA zatahovacie pazure na rozdiel od ostatnych mackovitych seliem (alebo na rozdiel od vecsiny, niesom zoolog ani odbornik na macky)


 Uživatel úrovně 0

Moc hezký!!!


 Uživatel úrovně 0

dobre popsane ×××××5××××


 Uživatel úrovně 0

dobre, ale ak su vysledok pokusu temnych klerikov, mali by mat zle presvedcenie, teda podla mojho nazoru