Bestiář

Ptakodlak Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 13

Skupina: Lykantrop

Životaschopnost: 24

Útočné číslo: +3 + síla zbraně ((+3 + 4/+2) = 7/+2 (drápy) nebo (+3 + 6/0) = 9/0 (zoban) nebo +3 + síla zbraně)

Obranné číslo: +6 + zbroj ((+6 + 3) = 9)

Odolnost: 13

Inteligence: 18

Velikost: C

Zranitelnost: lykantrop

Pohyblivost: 24/humanoid (9/humanoid na zemi nebo 24/okřídlenec ve vzduchu)

Poklady: 12000/600 (6000/1200)

Zkušenost: 3940

Bojovnost: 0

Síla mysli: 0

Popis:

(parametry v závorkách jsou pro lykantropa ve zvířecí podobě)

Ptakodlaci jsou většinou samotáři žijící buď hluboko (a vysoko) v horách nebo ve skalyskách někde u moře. Bydlívají buď někde v jeskynních, které si však dokáží překrásně zařídit nebo v opuštěných klášterech, kostelech, chrámech, katedrálách atp. Pro družinu bude nejspíše nějakým moudrým čarodějem, knězem nebo lovcem. Vzhledem jsou vysocí, šlachovití tvorové, světlé až bledé kůže. Jsou vždy vážní a přísní. Rozvážní a dumaví. Dobří ptakodlaci nečekají od života nic než klid, jsou to dobráci, kteří se starají jen o dobro svého ptactva. Zato zlý ptakodlaci vyrážejí se svými krkavci, havrany a podobným ptactvem na teror okolních vesnic, kde rabují a loupí. V lidské podobě vypadají jako starší mužíci s dlouhým bělavým vousem, kostěnými končeninami a bystrým rozumem. V boji používají povětšinou dlouhé luky na dálku nebo meče a kopíje na blízku. Ale obvykle mají svou kouzelnou hůlku (ptačí kouzelná hůl by měla být mezi předměty na tomto serveru), která jim v boji bohatě stačí. Na sobě mají peřím pokraté hábity a pláště. Ptakodlak může ovládat všechny druhy obvyklého ptactva v dané oblasti a na čas je seskupit do obrovského hejna, které mu pomůže plnit jeho záměry. Ptakodlak je však se svým ptactem kamarád a tak tito, většinou hnízku v ptakodlakově blízkosti. V podobě zvířete naroste ptakodlakovy pár mohutných a dlouhých křídel, ruce a nohy se mu změní do ptačí podoby. Hlava se mu změní na ptačí, nejčastěji na orlí nebo krkavčí, a celé tělo poroste peřím, většinou na černou nebo bílou barvu podle přesvědčení. Ve svých spárech stále udrží některé zbraně. V lidské podobě útočí ptakodlak dvakrát za kolo. V té ptačí dvakrát zobanem a dvakrát drápy nebo zbraní.

... 52-) O.S. (-82 ...

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 13

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Ilustrační příběh by mohl blíž osvětlit komunikaci mezi ptakodlakem a jeho svěřenci. Má nějaký charakteristický výkřik, podle kterého by mohl zkušený hraničář poznat, že se blíží ptakodlak? Kdyby jsi uvedl pár prvků, pomocných pro začlenění do hry, určitě by to čtenář ocenil. Takhle je to jen darší verze tématu -dlak, které výjimečností rozhodně nevyčuhuje z řady. hodnocení 3* je odpovídající...


 Uživatel úrovně 0

Velmi dobré


 Uživatel úrovně 0

Velmi dobré


 Uživatel úrovně 5

Pokud se nepletu, tak všichni lykantropové jsou savci :o/ J.S.


 Uživatel úrovně 5

Jo, doufám že tu nanajdu nakonec i žabodlaka, krtkodlaka a taky jednoho šutrodlaka :o))


 Uživatel úrovně 0

Docela dobrý, něco takovýho zrovna potřebuju, takže dík za dobrej nápad. Hlavně doufám, že ta moje družina ho nebude chtít zabít. Jelikož je docela hustě namakanej.


 Uživatel úrovně 0

Proti síle lykantropů - žádné námytky, na druhou stranu asi by neměli být silnější než draci...


 Uživatel úrovně 0

Elden: No on totiž takovej lykantrop kterej žije celý kvanta generací potřebuje nějakou tu dobrou power!

Taková dlouhověkost je důvod jeho síly!

KILLMAN: To je asi fakt!


 Uživatel úrovně 5

KILLMAN: mne by sa páčil :-))) skús to napísať :-))) aj hmyzodlaka a rybodlaka :-)))


 Uživatel úrovně 0

No mě se to zas tak moc nelíbí, zejména označení ptakodlak mi přijde pitomé, raději bych rozdělal různé dlaky podle různých druhů ptáků jako třeba Krkavcodlak, Orlodlak atd.

Jak by se vám líbil třeba takopvý Savcodlak?