Bestiář

Oko krvavé Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 10

Skupina: Magický tvor

Životaschopnost: 8

Útočné číslo: pouze zvl.

Obranné číslo: (+3+1)=4

Odolnost: 19

Inteligence: 0

Velikost: C

Zranitelnost: C,D,G,J,K,N

Pohyblivost: 15/ mag. tvor

Poklady: nic

Zkušenost: 400

Bojovnost: 12

Síla mysli: 0

Popis:

...Další nestvůrou převelice zlou a špatnou oko krvavé jest, neboť kdo jest do něj nucen podívati se, se zlou se potáže, poněvadž oko znehybniti ho umí a ve znehybnění tomto zraňuje ho...

učebnoce Louis de Ville - pojednání o magických tvorech

Krvavé oko vypadá vlastně jako sáh a půl v průměru veliká oční bulva, z jejíhož dolního konce trčí cáry kůže. I s nimi je veliké okolo 2 sáhů, což má k velikosti C hodně daleko, avšak toto oko se vznáší asi jeden sáh nad zemí. Bulva sama o sobě nevidí klasickým způsobem. Používá k tomu infravidění a navíc jakýmsi způsobem vnímá okolní svět - třídy velikostí. Jako u hobita, až na to, že dokáže detekovat i neviděné a nemrtvé, které takto "vycítit" nelze. Krvavé oko nelze detekovat právě hobitím čichem.

Krvavé oko si tvoří především zlí mágové jako stráž chodeb a místností. Krvavé oko svému stvořiteli musí ihned vyslat telepaticky zprávu o vetřelcích (oko samo nemá žádnou inteligenci a tuto zprávu podá svému stvořiteli v podobě jakéhosi "snímku" velikostí vetřelců). Pokud má však kouzelník více než pět očí krvavých, může se stát, že se mu rozskočí mozek. Potom se bude chovat, jako by byl obětí úspěšného útoku démona požírače duší.

Zvláštní útok: Krvavé oko útočí tak, že nejprve svou oběť přinutí, aby se do něj podívala. Pokud postava vzdoruje, hodí si na past Int + Roz ~ 10 ~ pohlédne/nepohlédne. Postava, která v hodu neuspěje si dále hází proti pasti na Chr + Roz ~ 15 ~ 1k6 životů/ ztrnulost na 1k6 kol a ztráta 1k6 životů. Postava, která neví, že je oko nebezpečné a klidně se do něj podívá ztuhne ihned. Ve strnulosti ztrácí postava 3-8 životů každé kolo. Ztrnulost lze odstranit megacloumákem, léčivým lektvarem, nebo kouzlem uzdrav lehká zranění. Proti oku lze bojovat pouze tak, že si postava převáže oči šátkem. Pak nemá možnost nějak do něj pohlédnout. V případě neúspěchu natočí sice hlavu směrem k bulvě a dokonce i otevře oči, ale šátek si nesundá. Toto se počítá jako boj s neviditelným protivníkem. Může se stát, že se postava s bulvou srazí. Bulva je však pokryta slizem, který postavu v jiném než kovovém brnění zraní za 3 - 4 životy. Je šance 25% procent u postav s kov. brněním, že sliz do kovu udělá díru (sniž KZ o 1, při fatálu o 2) a zranění za 1 život. Magickým zbrojím sliz nevadí. Další "zbraní" je kyselina. Pokud postava bojuje s okem do 1 sáhu od něj, při zranění za víc jak 4 životy z něj vytriskne proud kyseliny, která zraní postavu za 1 - 11 životů.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 10

author_nick:

Diskuze



 Uživatel úrovně 5

Mno, pořád nechápu proč má oko zvenku louh a zevnitř kyselinu, také úroveň se mi zdá velice silná. Pokud budu chtít a překonám pasti, tak s okem mohu bojovat i s nezavázanýma očima, ne ? J.S.


 Uživatel úrovně 5

Takže vše od a do z. S tou velikostí jsem to přehnal. Oko útočí tak, že donutí postavu psychicky, emocemi - bolest hlavy, strach atd.), aby otevřela oči. Není to však telepatie, ale spíše silnější obdoba kouzla sugesce. Sliz je něco podobného žíravině (zásaditá látka). Postava ztrácí životy ukrutnou bolestí hlavy. Pokud ho tedy oko zabije, exploduje mu hlava. Postava vnímá jen zranění, které způsobuje oko. Ostatní pouze tehdy, jsou-li vyšší nežli 5 životů. Lektvar musí do postavy někdo vlít. Znehybněná postava stojí strnule na jednom místě a s vykulenýma očima vejrá na oko. Sama není schopna pohybu (je to asi jako když kolem vás projde extrémně nádherná a vyvynutá blondýna:)). Oko se tvoří takto: 1) kouzelník musí sehnat oční bulvu někoho (humanoida) 2) kouzelník musí mít přesvědčení buď N nebo ZmZ nebo ZkZ 3) kouzelník musí tuto bulvu po dobu jednoho zaostření vůle mít při sobě, aby do ní mohl hned přelít VŠECHNU svoji MOMENTÁLNÍ magenergii (tj. tak velkou, kterou může získat za 1 zaostření) magenergii - musí být čerstvá. 4) mág musí mít max. magenergii minimálně 35 magů, čaroděj 55 magů. 5) mág musí bít min. na 6. úrovni, čaroděj na 10.


 Uživatel úrovně 0

Vzhledem že hraju za mága, mě docela zajímá jak se takové oko tvoří.


 Uživatel úrovně 0

Hezké spracování něčeho co jsem už viděl, ale i tak se mi moc líbí.


 Uživatel úrovně 5

No, zacinalo to dobre, ale....
zajimalo by me par veci...
Jak vlastne oko utoci, jedna se o psychicky utok, nebo o co? Ubira to dost zivotu na to ze nevime co to je :o) Jakym zpusobem nuti lidi, aby se do nej podivali? Proc ten sliz zranuje, je to kyselina? Prijde mi to takove prekombinovane, ale rad zmenim nazor pokud se tu objevi nejake doplnujici informace.


 Uživatel úrovně 5

No ja by som to nazval horšei spracovaný Beholder ... tá veľkasť C to si fakz prehnal :-))) to znamená že keď spavým príšeru siah vysokú ale bude levitovať 3 siahy nad zemou takto bude D? asi nie ... tam ide o tú plochu kam ju môže postava zasiahnuť .... inak keď hovoríš o strnulosti predpokladám že postava sa nemôže hýbať celá .... no to som zvedavý ako sa vylieči lektvarom :-))) Taktiež som nepochopil to prinútenie postavy otvoriť oči? proste keď ich chcem mať zavreté musel by som byť obeťou mentálneho vniknutia alebo pod aby som ich otvoril .... inak sa mi tiež páči to rozpoltenie mozgu :-)) .... inak prečo má zraniteľnosť D a N??? .... inak je to dobrý nápad .... a mohol si napísať ako si ich tí kúzelníci vyrábajú a ako ich udržujú ..... 3*


 Uživatel úrovně 0

Jo, dobrý, hlavně s tím, že se mu rozskočí mozek, to se mi líbí.