Bestiář

Fretka zlodějka Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 14

Skupina: Zvíře

Životaschopnost: 1

Útočné číslo: -1+2/+1=1/+1

Obranné číslo: +5+1=6

Odolnost: 10

Inteligence: 1

Velikost: A

Zranitelnost: Zvíře

Pohyblivost: 18/zvíře

Poklady: až 50 zl

Zkušenost: 10

Bojovnost: 2

Síla mysli: 0

Popis:

Ochočení: 6

Jde o přibližně 30-40 centimetrů dlouhou fretku, která se však vyznačuje svou zálibou. Ráda totiž bere nestřežené věci. Nejen blýskavé předměty a jídlo, ale téměř cokoliv, co unese a vypadá jinak než je v jejím okolí běžné (neukradne šišku, ale například měšec ano). Tyto předměty pak odnáší do svého doupěte v zemi či sklaní dutině. Vyskytuje se v lesích mírného a subtropického pásu, na loukách vcácněji. Několik případů výskytu fretky zlodějky bylo zaznamenáno i ve městech.

Tam je zavlekli lidé. Zjistili totiž, že fretka díky své velikosti je lepší, než leckterý zloděj. Je také poměrně snadno ochočitelná a společenská. Na trhu se dá sehnat za 50-100 zlatých a tento vklad se většinou vyplatí. I pokud nemyslíte pouze na osobní obohacení, může vám tento malý zlodějíček pomoci.

Pokud se fretka pokusí něco ukrást (například na popud majitele) její šance na úspěch závisí na ostraze předmětu. U předmět, na který jen občas někdo koukne je šance až 80% (ještě záleží na terénu - v poušti by asi byla zpozorovaná dříve, než by se k předmětu dostala). U předmětu, který je sledován lépe, ne však nepřetržitě, je šance okolo 20%. U stále sledovaného předmětu je sice šance nulová, ale pokud se podaří strážcovu pozornost odlákat (například druhou fretkou), je to již hračka. I pokud je spatřena, má šanci na útěk lepší než ostatní. Může se například protahovat poměrně úzkýmy skvírami (od 5 cm průměru). Pokud se může boji vyhnout, nebojuje. Pokud je však zatlačena do kouta, kouše a snaží se uprchnout. V takových chvílích pouští i svůj úlovek.

Ve volné přírodě žijí v rodinách (samec, samice, mláďata). Stravu obstarávají střídavě oba rodiče.

-lord Odol-

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 14

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Fretka je velmi zajímavá, není přesílená a přesto se dá použít, pouze by tam mohly být více rozebrané pravděpodobnosti, něco jako třeba 2 zvláštní schopnosti jako u zloděje i když třeba po výcviku přes 6 úrovní.
lord Odol:
Dobrá poznámka, ale fretka určitě nebude útočit, když má bojovnost 2.


 Uživatel úrovně 5

Noeh: Nevim presne jak se cvici psi, ale podobny vycvik prodelavaji i fretky. Rozkazy by tedy mela prijmat asi jako pes. Ja psa nemam, ale mam kocku. Takze by NEmela poslouchat jako kocka :-). Dva mesce a ty chces jenom JEDEN? No, prikazy jako hranicar dava svym psum. Nevim, jak resite kdyz chce aby pes zautocil na potvoru vlevo, ale tak nejak by se takovyto prikaz resil s fretkou.


 Uživatel úrovně 5

celkom pekné ... určite by sa to dalo popísať lepšie a bola by z toho fakt super vecička .... chcel by som vedieť ako sa jej dávajú rozkazy ... napríklad sú dva mešce vedľa seba ... ako jej nakážeš že má zobrať ten ľavý ??? :-)))


 Uživatel úrovně 0

NAREZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! UAAAAAAAAAAAAA
Mam noviho pritele Fretka ktera coruje pro carodeje a on ji trochu pomuze svejma kouzlama.jooooooooooooo.Jsem novy mistr zlodej bojte se.


 Uživatel úrovně 0

Tak nějak jsem na tom neshledal chybu... využitelnost v DrD bude jistě vysoká, jak soudím dle předchozích ohlasů.


 Uživatel úrovně 0

SUPER, můj lupič mátaky fretku, ale nevěděl jsem jak je to s pravděpodobností. Moc mi to pomohlo.


 Uživatel úrovně 0

je to dobry ja mam uz takovou fretku celkem dlouho. je to fakt dost dobry.jako zlodej ji docela hojne vyuzivam. libi se mi ten popis rodineho zivota