Bestiář

Kadaver Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 15

Skupina: Nemrtvý

Životaschopnost: 1

Útočné číslo: 3/+1

Obranné číslo: 1

Odolnost: 12

Inteligence: 2

Velikost: A-

Zranitelnost: Humanoid + N, E2

Pohyblivost: 8/Magický tvor

Přesvědčení: zákonné zlo

Poklady: nic

Zkušenost: 10

Bojovnost: 12

Síla mysli: 0

Popis:

Tento druh nemrtvého je nekromanty využíván opravdu jen v krajní nouzi. Je to nejodpornější z nemrtvých, protože se vyrábí z těla téměř v jakékoliv fázi rozkladu (ale už ne z kostí). Na pohled vypadá přesně jako to, co to je - hromada kostí pokrytá hnijícím masem. Pohybuje se s velkými obtížemi a poměrně pomalu (postih -3 k iniciativě). Neumí používat žádný druh zbraní (útočí pařáty) a je schopný porozumnět jen těm nejjednodušším příkazům. Jeho jedinou výhodou je jeho cena - do zaklínadla oživ neživého je třeba vložit pouhé tři mágy a na udržení pod kontrolou stačí pouhý jeden mag. Kouzlo však u tohoto nemrtvého vůbec nezastavuje proces rozkladu, ba právě naopak a tak je trvanlivost tohoto nemrtvého pouze 1k10 měsíců, poté se rozpadá.

Zvl. - Jelikož je Kadaver hnijící troska, nachází v něm hnízdo spousta nebezpečných plísní a bakterií. Pokud je postava Kadaverem zasažena alespoň za jeden život, hází si na past Odl ~7~1život/ 1 život každý den. Tuto chorobu lze vyléčit kouzlem uzdrav nemocného, či lektvarem Modré hvězdy (ten už poté ale nepřidává životy.

Zvl.2 - Kadavera je kvůli jeho odporné schránce těžké opravdu úplně usmrtit - pokud je Kadaver mrtvý( a i když jsou jeho životy hluboko pod nulou), je šance 20%, že vstane a bude mít opět jeden život. ( Pro hráče je tento efekt vskutku demoralizující, zvláště pak, pokud se jim to stane u prvního a neví, jak malá je šance na znovuoživení:O)

Z výše uvedených skutečností je jasné, že Kadaveři jsou opravdu nouzová jednotka a používá se, pokud nekromant nemá možnost vybrat, či připravit jiné tělo. Naopak je zřejmé, jaký mají efekt armády těchto nemrtvých, terorizující civilní obyvatelstvo.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 15

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Není co dodat, ostatní už řekli ostatní.


 Uživatel úrovně 0

Je to dost pěknej nemrtvej. Vymýšlíš taky nemrtvý pro nekromanta z Asterionu??


 Uživatel úrovně 0

2 Zombie:Omlouvám se za to, že jsem to neuvel v popisu, ožívá za 1 kolo.


 Uživatel úrovně 5

Hmm, ZA JAK DLOUHO může ožít ? Za kolo, směnu, hodinu ? Je to důležité. J.S.


 Uživatel úrovně 0

No jo nekro...a zase nekro... Perfektní! Za chvíli bys mohl udělat nekro příročku co? Dávám 5*


 Uživatel úrovně 5

Velmi pekná a budem možno trapný ale taká typická RP nestvúra v ktorej nejde ani tak o silu ako o psychologický vpliv, bravo.


 Uživatel úrovně 0

Noehu, kouzlo na něj není potřeba, stačí trochu modifikované oživ neživého, jak už je to napsáno v popisu a tělo, které je také popsané. Vyvolání Kadavera stojí tři mágy a trvá 3 kola, na udržení stačí pouhý jeden mag. Jinak se ti omlouvám, že reaguji tak pozdě.


 Uživatel úrovně 5

fakt celkom pekné ... prosím kúzlo na oživenie tohoto nemŕtveho !!!


 Uživatel úrovně 0

Ehm, oprava velikosti . Nemá to být A-, ale A-B.Omlouvám se za chybu:O)


 Uživatel úrovně 5

Klasika, jen tak dál Regisu.