Bestiář

Bestie Šílená Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 10

Skupina: Humanoid

Životaschopnost: 7

Útočné číslo: (+4+6)=10,10 (pěsti)

Obranné číslo: (+1+3) =4

Odolnost: 19

Inteligence: 2

Velikost: B

Zranitelnost: Humanoid

Pohyblivost: 22/humanoid

Poklady: 1000/5

Zkušenost: 650

Bojovnost: 11

Síla mysli: 0

Popis:

Tato nestvůra se vyskytuje v jeskyních, které se nepoužívají. V nejbližší místnosti u vchodu má své doupě, ve dne tam přebývá a ohlodává zbytky mrtvol, které ulovila za nočního lovu. Na větší skupinu si bestie příliž netroufá, ale byly známy i případy, kdy tato nestvůra na lovu vybila plnou tlupu skřetů. Je velmi nebezpečným protivníkem, protože pokud oběti neubere alespoň dva životy v jednom kole, kdy útočí, její zuřivost vstoupne a bonus k ÚČ vzrůstá o 3. Pokud ale postavu nezraní vůbec, její bonus k ÚČ vzroste o rozdíl mezi hody (vždy ale nejméně o 3). Takto to jde dále do doby, než je bestie v útoku úspěšná a zraní postavu minimálně za již dříve zmiňované životy. Bestie se velice podobá barbarům - její tělo je však porostlé řídkou srstí a její zuby jsou uzpůsobené k trhání masa. Pokud je bestie hladová, má bonus + 2 k ÚČ. Bestie je nepříjemným a nebezbečným soupeřem i pro postavu na vyšší úrovni.
Tito tvorové jsou samotáři. Jen v období páření se seskupují na jednom místě, kde samci zápasí o samice. Samec má na zádech kostěný hřeben s nachovou barvou, jímž upozorňuje na samici. Po páření samec zůstává se samicí tak dlouho, dokud neporodí a jejich ratolesti nedospějí (2 roky = dospělost.) Bestie žije zhruba 40 - 50 let.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 10

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Mě se líbí ta myšlenka barbara s kostěnným hřebenem na hřbetě:)) to musí být krasavec... Příště se zamysli nad tím, jak by příšerka vypadala a jestli by podobný tvor měl vůbec šanci přežít. tady by se chlupatý barbar vůbec nemohl pohybovat...


 Uživatel úrovně 5

umm, ty útoky narůstají dokud se netrefí ? Chudáci postavy, to z nich po několika úspěšných obranách bude leda tak šlichta k večeři. Pokud je masožravá (viz zuby v popisu), nebude útpčit spíše tesáky než pěstmi ? Pěsti jsou moc silné, na můj vkus.
J.S.


 Uživatel úrovně 0

no já nevím..už jsem viděl i lepší...


 Uživatel úrovně 0

Trochu mi to pripomíná jeden game book Steve Jackson STRAŠLIVÝ NETVOR číslo 24 263 odkaz,ale jinak docela dobrý 2*


 Uživatel úrovně 0

Tu obranu bych možná trochu snižoval, ale jinak to je celkem pěkné. 4*


 Uživatel úrovně 5

Ten nápad s tou narůstající zuřivostí je výborný.. akorát by se možná měla snižovat obrana, takhle je to docela brutální...


 Uživatel úrovně 0

Velice pěkné, propracované a celkově zajímavé, dávám 5*.


 Uživatel úrovně 5

Tak co na to říkáte. Našel sem to ve svym sterym bestiáři, když sem prolejzal starýho dračáka...