Bestiář

Griffin Hodnocení: Geniální

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 20

Skupina: Zvíře

Životaschopnost: 11

Útočné číslo: (+5+5)=10 (zobák), (+5+8/-2)=13/-2 (tlapy)

Obranné číslo: (+5+5)=10

Odolnost: 23

Inteligence: 15

Velikost: C

Zranitelnost: zvíře+M

Pohyblivost: 15/šelma (na zemi), 22/okřídlenec (ve vzduchu)

Zkušenost: 1000

Bojovnost: 0

Síla mysli: 0

Popis:

Jedná se o magicky vzniklé tvory. Griffin má hlavu a křídla dravého ptáka a zbytek těla je lví. Kdysi byli poměrně běžní, ale dnes je setkání s volně žijícím griffinem velkou vzácností. Většinou žije na dvoře nějakého vládce a funguje jako jezdecké zvíře. Jsou známy i případy, kdy nějáký dlouhověký griffin působil jako taktický poradce armády a generál. Griffin je tvor od přírody velmi vznešený a odvážný. Ještě se nestalo, že by griffin utekl z boje, byť byl naprosto beznadějný. Gryfové jsou taká podobně jako lvi nebo orli symboly královské moci a síly (jsou vlastně spojením obojího). Pokud nějaký vládce získá do svých služeb gryfa, pravděpodobně se jej za žádnou cenu nevzdá, je to vlastně věcí prestiže.Spojení taktiky šelmy a zuřivosti dravce a to vše ve vzdušném souboji, to je griffin. Manévrovací schopnost gryfa je 17. Při prvním útoku ze vzduchu má griffin +5 k ÚČ tlapami a zároveň se snaží cíl srazit na zem. Jedná se o past Sil+Odl~16~ nic/sražení. Sražená postava nemůže 1k6 kol vstát, bojovat ani kouzlit. Griffin může v jednom kole útočit tlapami i zobákem, ale jen na jednu postavu.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 20

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Jedná se o pěkně zpracovanou nestvůru. Stručně, výstižně tak jako v pravidlech.


 Uživatel úrovně 0

Konečně po dlouhé době nějakej strohej a přitom krásnej potvorák :D


 Uživatel úrovně 5

hmm pěkné, povedené... snad jen ještě trochu omáčky...


 Uživatel úrovně 0

velice povedené


 Uživatel úrovně 0

Na můj vkus je tam přeci jen málo detailů. Nemám výtky, jen to, že to je kratší a je to škoda. Souhlasím s Findredem. 9/10 si to určitě zaslouží. Já se přiklonim k tý bezvadný čtyřcípý orion.


 Uživatel úrovně 0

Morter:Co by dělala bojovnost u inteligentního, myslícího tvora??
Ta nula tam je jako proškrtnutí.


 Uživatel úrovně 0

Škoda, že není systém hvězdiček 1-10. Dal bych zřejmě devět. Něco tomu chybí a přitom je to prosté, krátké a...fantastické. 5* Zdar Findred z Celenu-jsem zvyklej se podepsat!


 Uživatel úrovně 0

I když podle mne žije hlavně v mírnějších horách, ale to nevadí.


 Uživatel úrovně 0

Já Gryfa používám už hodně dlouhou dobu ( z HOMAN jsem ho neokopíroval, už jsem ho využíval dřív, než jsem ho hrál), ale tento článek jest velmi propracovaný! Určitě 5*.


 Uživatel úrovně 0

2Teddy: naopak. V HOMAM obslehli muj napad. :o) Ale ne, myslim, ze tohle je standartni legenda o gryfech, ktrerou znam ja i tvurci HOMAM. ( mimochodem dik za upozorneni )