Bestiář

Drakonián Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 15

Skupina: Humanoid

Životaschopnost: 10

Útočné číslo: +6+SZ (většinou široký meč)

Obranné číslo: -1+7+zbroj=6+KZ

Odolnost: 25

Inteligence: 11

Velikost: B

Zranitelnost: humanoid

Pohyblivost: 16/humanoid(zem),10/drak(vzduch)

Přesvědčení: zákonné zlo

Poklady: 10/10

Zkušenost: 250

Bojovnost: 0

Síla mysli: 0

Popis:

Je to humanoid s hlavou připomínající hlavu dračí. Jsou vytvářeni temnými kleriky z vajec dobrých draků.
Většina temných čarodějů je staví do čela svých armád a staví z nich své osobní strážce. Skřeti z nich mají strach,ale poslouchají je.Pokud mají možnost drakoniána zabít učiní tak. Pozor!Když drakonián přijde o všechny životy mění se v kámen.Pozor tedy na zabodnuté zbraně.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 15

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Jako čtenáři DragonLance mi tam pár věcí chybí. Tak třeba to, co se s ním děje po smrti. Jedna možnost tam je zmíněna - zkamenění. Ale co ty další dvě varianty? Myslím, že vybuchující kosti a změna jejich mrtvoly v kyselinu docela oživí hru. Další věc je to, že jsou dva typy drakoniánů (snad si to pamatuju dobře, už je to nějaký čas, co jsem to četl) a to bojovníci a čarodějové ( myslím že v knize pro ně měli označení auraci a bozaci, ale nechtějte proboha po mně,jak to přesně je :-D)

Kaski: Nevím, jestli je úplně správné označení jeho pohybu ve vzduchu drak, i když teda podle pravidel se mi na to nějak nic jiného nehodí,asi by to chtělo nový typ pohybu. Mají jen zakrnělá a malá křídla, takže spíš ve vzduchu plachtí, než že by lítali.Docela se hodí při výsadku z draka, kdy drak nemůže přistát a je potřeba vysadit posádku - drakoniáni seskočí a křídly pouze mírní svůj pád a korigují, kam přesně dopadnout. Nebo taky když je hrdinové shodí z útesu - taky můžou díky plachtění přežít. V draka se neproměňují.

Zharradan-Marr: používají se celá, nevylíhnutá vejce. Proces vytváření by se měl odehrávat u oltáře nějakýho temnýho božstva (v knize Thakisis) formou magického rituálu temných kněží, takže žádný hadičky ani jiné aparatury. Co se týče jejich dospělosti či jejího nedostatku, tak tady si nejsem už úplně jistý, ale mám pocit, že se rodí už jako dospělí a vyvinutí jedinci. Po svůj život jsou samostatní, ambice mají také vlastní, stejně tak jako chtíče. Stejně jako ostatní, např. lidští vojáci touží po povýšení, slávě, moci, alkoholu,ženách a podobných věcech.

Doufám, že to autor nebude brát jako rejpání nějakýho hnidopicha, tak jsem to rozhodně nezamýšlel. Jen se mi zdálo, že by to chtělo pár informací navíc. Přeju další úspěšnou tvorbu.


 Uživatel úrovně 0

Umí létat ve vzduchu. Má tedy dračí hlavu a také KŘÍDLA. Nebo se promění do dračí podoby, když chce létat? Kde takoví humanoid vezme tak velkou (brutální) odolnost?
Chtělo by to opravdu lépe propracovat a bylo by to fine.


 Uživatel úrovně 0

nepaci sa mi to hlavne pre to ze mam rad Raistlina a Karamona ja ich milujem


 Uživatel úrovně 5

Kromm: akdo ne...


 Uživatel úrovně 0

Autore ty si asi čet Dragon Lance


 Uživatel úrovně 0

Je mi fuk, jestli je to z ňákýho Feistovo románu - je to zajímavá příšera upravená pro Drd.


 Uživatel úrovně 0

Jakže jsou vytvářeni? Z vajec dobrých draků? Z nevylíhnutých nebo pouze prázdých skořápek? Ze žloutku? Z bílku?
Jakým způsobem? Oni to vejce očarujou nebo do něj napojí ňáký hadičky a pak se z něj vylíhne Drakonián?
Musí poté ještě dospět nebo se rodí už jako dospělí jedinci?
Mají vůbec svou vlastní svobodnou vůli a ambice nebo fanaticky slouží svému stvořiteli?


 Uživatel úrovně 5

Feist ?


 Uživatel úrovně 5

pěkné...