Bestiář

Anihilátor-požírač Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 14

Skupina: Humanoid

Životaschopnost: 14

Útočné číslo: (+2 + 2/+2) 4/+2 (pařáty); (+2 + 5) 7 (kousnutí) + zvl.

Obranné číslo: (-1 + 5) 4

Odolnost: 16

Inteligence: 3

Velikost: B

Zranitelnost: humanoid ale A0, M0

Pohyblivost: 7/humanoid ale neunavuje se

Poklady: 0

Zkušenost: 400

Bojovnost: 6

Síla mysli: /

Popis:

Anotace: Nestvůra ničící předměty hráčů určená pro obohacení bojového apetitu družiny, kterou je možné použít kdykoliv a kdekoliv.

Anihilátor-požírač je vyhublý humanoidní tvor s šedavou kůží. Jeho nejvýraznějším znakem jsou bezesporu mohutné čelisti odhalující nenasytný chřtán nicoty. Tlama anihilátora je členěna na několik kostěných kusadel a samotnou čelist, kterou tvoří tři řady ostrých zubů. Nažloutlé oči bez výrazu těkají z místa na místo, nosem neustále větří kolem sebe, otevírá a zavírá tlamu, klepe kusadly a vytváří tak dojem, že něco hledá. Pohybuje se shrbený, paže s ostrými drápy volně svěšeny podél těla. Pomalu, ale neúnavně, postupuje vpřed.

Anihilátor je vyslancem nicoty. Objevuje se zničeho nic na náhodných místech a jeho jediným úkolem je pozřít přebývající jsoucno. V reálném světě, tak jak je zprostředkován každému živému tvoru, je totiž takřka nekonečné množství toho, co je. Každé smítko prachu, každý sen, každá myšlenka, byť sebeabstraktnější, všechny sféry, všechny nadpřirozené bytosti, neuchopitelný princip magie, vzdálené hvězdy, boj dobra a zla, řádu a chaosu, toto vše a mnohem víc je. A anihilátor představuje to, co není.
Nicota, která tedy není, ale přesto existuje, je neuchopitelná, ale velmi snadno může sama uchopit. Pokud tedy ve světě náhle dojde k tomu, že jsoucno začne vytlačovat to, co není, a skutečně velmi těžko lze zcela s jistotou říct, kdy se tak děje, objevuje se anihilátor, aby znovu rozšířil državy ničeho.
Není v lidských, dračích, ani sférických možnostech poznat, kdy se anihilátor objeví, protože by to znamenalo vědět to, co není. Říct, že se anihilátor „objevuje“, také není přesné vystihnutí jeho příchodu. Anihilátor se neobjeví, on tu náhle zkrátka je. Je však možné, alespoň rámcově, určit, kde bude. Je, jednou více a jednou méně, přitahován vědomým jsoucnem. To znamená, že nejspíše není/nebude na místech, o kterých by se obecně málo vědělo (například na zapomenutém ostrově).
Pro naše potřeby stačí říci prostou větu: Když už anihilátor je, určitě se o něm dozví velké množství rozličného bytí.

Po tom, co požírač je, vydá se náhodným směrem kamkoliv, protože jsoucno je všude okolo něj. Jeho fyzická schránka je velmi úzce propojena s nicotou, takže zničením jeho těla (dostatečným poškozením) veškerá nebezpečí, která přináší, pominou. Anihilátorova tělesná schránka je sama o sobě však zcela fyzická a skutečná, platí pro něj všechna pravidla i omezení skutečných tvorů a nemá žádný vztah k magii. Nicota kolem jeho těla funguje jako smrtelný závoj, rostliny odumírají, dlažba se obrací v prach, za anihilátorem tak zůstává jen spálená země, pustina bez ničeho(ano, správně, něco stále zůstává, je to spálená země s něčím, tedy bez ničeho – pokud by byla s ničím, nebyla by). Požírač vše vstřebává a nicota v něm, jako správný apetit, roste. Čím déle anihilátor je, tím více začne požírat sám sebe. Zevnitř z jeho těla se začnou linout podivné temné šlahouny a požíračovo tělo začne zahalovat jakýsi černý plášť, za nímž se skrývá nic. Ten závoj je černý, protože skrz něj není vidět, ostatně nicota nemůže být spatřena. To znamená, že čím déle anihilátor je, tím více není.

Každý den svého bytí se anihilátorova životaschopnost sníží o dva (přijde o 2k8 životů). V momentě, kdy tímto způsobem (nebo jakýmkoliv jiným) klesne jeho počet životů na nulu, umírá/zmizí/není.

Onen nicotný závoj, který kolem sebe anihilátor šíří, je však jen malou odezvou jeho schopností. Se svou poměrně omezenou inteligencí může ničivé síly nicoty svést do úderu pařátů a stisku svých čelistí. S každým úspěšným útokem je šance, že své oběti ublíží ještě víc. Jedná se o past Roz ~ 2 ~ nic/anihilace. Úroveň anihilátora se pro potřeby pasti mění podle toho, jak dlouho už požírač je. Čím déle je, tím silnější je past. První den své existence se jeho úroveň počítá jako 2, sedmý (poslední) den 14. Uspěje-li obránce, zvyšuje se při dalším anihilátorově úspěšném útoku past o jedna. Pokud obránce v hodu na past neuspěje, efekt se určí hodem 1k6:

  1. SZ používané zbraně je sníženo o 2 (působí i na magické zbraně)
  2. zničen předmět, který má hráč ve vybavení zapsán na prvním místě
  3. KZ nošené zbroje snížena o 1 (působí i na magické zbroje)
  4. zničen předmět, který má hráč ve vybavení zapsán zhruba uprostřed (určí PJ)
  5. oběť ztrácí dalších 1k6 životů
  6. zničen předmět, který má hráč ve vybavení zapsán na posledním místě

Jestliže SZ zbraně, nebo KZ zbroje obránce klesne na nulu, je zbraň/zbroj nenávratně zničena. Pokud není možné zničit předmět, nebo oslabit zbroj či zbraň (postava už u sebe nic nemá), postupuje se jako v bodě 5. Anihilátor může v jednom kole zaútočit buď dvakrát svými pařáty, nebo jednou kousnutím. Postava zabitá anihilátorem přestává být a není možné ji žádným způsobem obnovit. S anihilátorem není možné vést mentální souboj ani si ho podrobit.

Důvodem, proč sice anihilátor dokáže okamžitě zničit jakkoliv rozměrnou věc uvnitř vybavení postavy, ale zbroj a zbraň mu trvá podstatně déle, je silnější vědomí existence jak zbroje, tak zbraně, kterou právě dotyčný drží v ruce. Meč, který válečník drží v ruce, si uvědomuje daleko lépe, než soudek piva na zádech, třebaže něco váží. Ostatně anihilátor nerozlišuje věci podle jejich váhy, ale právě podle toho, jak moc dotyčná věc je. A každá věc je tím víc, čím víc si ji kdo uvědomuje.

Magické zbraně a zbroje - anihilátorova zvláštní schopnost ovlivňuje zbraň či zbroj samotnou, snižují se tedy statistiky základního předmětu, jakoby tam žádný démon nebyl. Útočný či obranný démon je samozřejmě touto změnou ovlivněn.
Anihilátor zasáhne válečníka, který má u sebe meč bastard (6/0/+1) očarovaný útočným démonem +6. Síla zbraně tohoto meče tedy po opravách činí 12. Válečník v hodu proti anihilátorově pasti neuspěje a na kostce hodí 1. SZ meče bastardu je sníženo o dva a zároveň tím utrpí i útočný démon, takže síla zbraně je celkem snížena o čtyři (dva body za anihilátorovu schopnost a další dva, protože útočný démon nemůže přesáhnout dvojnásobek původní síly zbraně).

Hodnoty předmětů takto snížených anihilátorovou schopností nelze nijak opravit ani přirozeně navýšit. Dotyčná věc totiž postupně přestává být, není tedy z vnějšího pohledu nijak poškozena. Každý, kdo předmět poté nasadí, či jednoduše vezme do ruky, okamžitě pozná, že je s ním něco v nepořádku. Pro obchodníka to například znamená, že bude vidět velmi nekvalitní dílo.

Artefakty - síly nicoty jsou tak mocné, že jim dokonce podlehnou i nejsilnější známé magické předměty, artefakty. Vědomí každého artefaktu je ale příliš silné i na anihilátora, neboť každý takový předmět obsahuje i část duše svého tvůrce. Na anihilaci artefaktu ve vlastnictví postavy potřebuje požírač alespoň čtyřikrát úspěšně použít svou schopnost plus číslo v rozmezí 1-4, které určí PJ podle věhlasu daného artefaktu. V tomto případě se nerozlišuje, zda je předmět aktivně používán či nikoliv. Je-li artefaktem zbraň či zbroj, snižování statistik neprobíhá.


V DrD vždy čas od času dojde k tomu, že každý PJ hledá něco nového, čím by mohl zpestřit bojový jídelníček družiny. Anihilátor-požírač má sloužit právě k tomu. Chtěl jsem vytvořit nestvůru, jejíž bojové schopnosti a celkově vzezření by byly něčím novým a neokoukaným a zároveň jí dát takový popis, který by umožnil ji vložit kamkoliv. Skutečně není žádné omezení toho, kdy a jak anihilátora použít, nemá žádné zábrany a ani není možné toho o něm příliš zjistit, jedině snad následky jeho existence, ale ani o těch sféry moc nevypoví, protože vše kolem anihilátora přestává být, neumírá, takže je to jakoby někdo přestřihl onu pomyslnou šňůru toku informací ve sférách. Možná i tím by mohl být pro hráče něčím zajímavý, ale z druhé strany ho nelze používat nijak aktivně, poněkud mu chybí variabilita jiných nestvůr a tak skutečně není ničím jiným, než vonící pečení na krvavém podnosu ukovaném z řinčení zbraní a sršící magie.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 14

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

S těmi pevnými překážkami je několik možností. Zjednodušeně řečeno můžou nastat jen ty dva případy, které jsi popsal.
- anihilátor přijde ke zdi, zjistí překážku a začne ji obcházet.
- anihilátor přijde ke zdi a pokusí se ji zničit.

Zajímá nás druhá možnost. Pokud bychom hledali nejrychlejší řešení, potom jednoduše můžeme dodat nějaké časové intervaly, po které se vždy zvýší poškození budovy podle PPP. Jde ale o to, že například kamenný dům, na jehož postavení bylo zapotřebí vynaložit mnoho času a úsilí, bude ke svému staviteli, nebo obyvateli, připojen velmi silným vlastnickým poutem. Také všichni další, kdo dům třeba jen vidí, nebo jím kdy prošli, znesnadňují anihilaci. Cihlovou zeď, kterou sice někdo postavil ale lidé ji vnímají jen pasivně, bude snadnější zničit. Oproti tomu městské hradby, na kterých stojí vojáci a na jejichž stavbě se podílely stovky lidí po několik let, nedokáže jeden anihilátor rozložit ani za ten týden (pokud jich ovšem nebude víc).

Otázkou zůstává, jestli by si pro sebe nemohl anihilátor třeba vypálit díru, kterou by prošel. Do jisté míry ano, mohl by ničit kámen po kameni. Ale jakmile by došel do situace, kdy by zničením dalšího kamene narušil větší stavební celek, musí se potýkat s budovou celou.


 Uživatel úrovně 0

Dílo v kterém se ztrácím co je a co není...Každopádně luxusní nápad...udělat něco z ničeho...:D...možná to bylo vysvětleno možná ne ale ptám se: Když Anihilátor narazí na zeď pokusí se jí obejít nebo ji rpstě spáli zničí to co je a de dál ??...myslím tím jestli je schopen procházet pevnými překážkami


 Uživatel úrovně 8

Doplňen obrázek dodaný autorem.


 Uživatel úrovně 8

Ilustraci k anihilátorovi jsem umístil do Moudré Sovy do sekce Obrazárna.


Zdenál: Kladeš zajímavé otázky, ale jsou směřovány velmi konkrétním směrem a jejich výsledkem má být pochopení jednání něčeho, co není. Odpovědi můžeme hledat porůznu. Kdysi jsem slyšel větu:

O zázracích je známo, že jsou.

Vedle toho můžeme položit další, velmi podobnou:

O nic je známo, že není.

Takže abych nejprve trochu obhájil možnost existence anihilátora - samotná možnost toho, že anihilátor vůbec může být je obsažena v tom, že anihilátor jednoduše je. Znamená to, že je to anihilátor, kdo je, ne Nic. Anihilátor je, Nic není. Nic je Nic (ale zároveň vlastně Nic není Nic) a není ničím jiným. Stejně tak anihilátor je anihilátor a nic víc. Nic samo o sobě nezasahuje do tohoto světa. vlastně nemůže, protože pokud něco je, nemůže se stát, že by to zároveň nebylo. Nic tedy nemá žádnou motivaci k tomu, aby něco nebylo. Jestliže něco tu motivaci vytváří, pak je to anihilátor sám. Jenže anihilátor je, na rozdíl od Ničeho. Ten tedy motivaci mít může. Požírá jsoucno, požírá bytí, požírá to, co je. Jestliže požírá podstatu bytí, a požírání může znamenat, že ji rozloží, tedy že v něm bytí nebude, potom v něm zůstává pouze Nic. Na počátku je pouze anihilátor, ale záhy je jak anihilátor, tak i Nic. A ono Nic se zvětšuje tak, že ve výsledku náhle anihilátor nebude. Ale protože možnost toho, že se může objevit je dána tím, že je, tak jeho hmotná podstata zůstává a může se tedy někdy znovu objevit. Je dobré si všimnout toho, že anihilátor neanihiluje všechno dokonale, protože duchovní stránka věci (jméno) nadále zůstává. Proto také sám není dokonale anihilován, v okamžiku smrti přestává být, ale díky tomu, že je, může být znovu. Toto je také důvodem, proč země, po které se prochází, zůstává bez ničeho, jak uvádím v textu.

Udělám malou odbočku, která ale může tvé otázky zodpovědět lépe. Obecně řečeno je živnou půdou Ničeho paradox. Totiž paradox vlastně zobrazuje to, co nemůže být. Například může poukazovat na to, že daná podstata věci vlastně vylučuje sebe samu. Pokud o Něčem prohlásím, že to není, tak je to vlastně paradoxem, protože Něco musí být. Samotné vyjádření, že Něco není je vlastně nesmyslné, protože Něco musí vždycky bezpodmínečně být. Jediné, co být nemůže, je Nic. Jestliže Nic není, pak nemůže být. Máme však pro Nic pojmenování - vnímáme tedy Nic jako Něco? Určitě ano. Paradox je zjevný, protože významem Nic je Něco, co nemůže být, ale to, co nemůže být je zároveň paradoxem toho, že ani nemohu říct, že to nemůže být, protože v momentě, kdy něco takového pronesu, určitě dané Nic přestává být ničím a začíná být něčím. Už jen to, že Nic by mělo mít nějaký námi hledaný význam z něj dělá Něco. Jestliže tedy ty pokládáš otázku o tom, zda Nic může mít vůbec nějaký atribut, pak jsi se dostal do tohoto koloběhu. Nutno ovšem říct, že tvá otázka je plně na místě a je správná. Jde jen o to, že samotnou otázkou už z Nic děláš Něco. Proto jakákoliv má odpověď na tvou otázku jen rozvíří zmíněný paradox, ale nikdy se nedozvíš, jak to tedy má ve skutečnosti být. Ve skutečnosti to totiž být nemá.

Veskrze jde o to, že ono skutečné Nic nezná žádnou otázku o sobě, protože Nic žádné vědomí nemá. Nic totiž narozdíl od něčeho funguje dokonale, ale právě tím, že není. Jakákoliv naše kategorizace Ničeho, jakákoliv naše otázka toho, co by to tak to Nic mohlo být, to všechno nám znemožňuje odpovědět, protože odpověď o Ničem by byla něčím, ale především by z Nic dělala Něco, tudíž by už nebyla Ničím. Proto ve výsledku jsem nucen přijmout, že Nic není a to je vše, co s tím můžu dělat.

Nic není.

O Nic nemohu říct nic. A já v tomto příspěvku tvrdím, že anihilátor vzniká z ničeho. Říkám to na základě toho, že Nic sice není, ale protože neexistuje žádná otázka, žádné pravidlo ani žádný zákon, který by se dotýkal ničeho, můžu snadno anihilátora využít tím, že řeknu, že neexistuje zábrana jeho příchodu. Dokud totiž není, potom je nutné jen přijmout fakt, že anihilátor není. Jestliže je, funguje jako jakýkoliv jiný tvor. Dokud anihilátor není, může mít jakékoliv vlastnosti a mohl by je mít i potom, co by byl. Já jsem řekl, že má vlastnosti tyto, oplývá tedy nedokonalou formou anihilace, a na vás je to jen přijmout a anihilátora využít, nebo zavrhnout a říct, že je to nesmysl a proto anihilátor nikdy ani nebude. :)

Něco se na základě motivace na nic měnit nemůže (ostatně, měnění se něčeho na nic, takto popsáno, se na základě výše zmíněného mění vlastně zase jen na něco). Otázkou zůstává, zda je skutečně možné, aby Něco přičiněním pouze Ničeho už více nebylo.

Nemůže.

Nemůže, proto tento svět funguje na základě Něčeho, do čeho Nic nemůže zasáhnout. Nic také není tím, co zasahuje, ani v rámci anihilátora, protože je to on, kdo zasahuje. Anihilátorem proudí síly nicoty a uvnitř jeho těla může být i nicota samotná, ale jak už jsem zmínil, anihilátor je, narozdíl od Ničeho. Protože je však stále Něčím v Nějakém světě plném Něčeho, není možné, aby tu Nic jen tak ovlivňovalo chod tohoto světa. Lépe řečeno, Nic nemůže tento svět ovlivnit přímo nijak. Anihilátor může, protože mu to umožňují mechanismy toho kterého světa. Zásadně však funguje na principu Něčeho, nikoliv Ničeho, třebaže z Ničeho může vzniknout.

Také zde hraje zásadní roli nedokonalá anihilace, která, i po úspěšném použití jeho zvláštní schopnosti, vždy něco zanechá. Nedokáže vymazat vzpomínky na tu kterou osobu, pozřít její jméno a zkrátka vyvrátit duchovní bytí. Člověk sice přestává být svou smrtí, ale přetrvává dále právě ve vzpomínkách a paměti. Až když je Něco zcela kompletně zapomenuto, tak to zcela kompletně není. Něco takového však anihilátor nemůže nikdy dokázat, tak mocný není. Tak mocné je pouze čiré a samotné Nic, ale to do našeho světa takto násilně nezasáhne.

Tudíž ve výsledku - všechny otázky, zda se Něco může měnit na Nic, zda Nic vůbec může zasáhnout do tohoto světa a zda je to vůbec možné - na všechno lze odpovědět, že to možné není. Jediným možným zůstává, že anihilátor je a tedy může být. Dále však není nutné se těmito otázkami trápit, protože otázky Ničeho se s anihilátorem řešit nemusí. Anihilátor funguje zásadně na principu Něčeho, i jeho zvláštní schopnosti, po kterých Něco i nadále zůstává. Jeho síly spočívají jen v tom, že na určitém nedokonalém principu Ničeho dokáže přeskočit naráz všechny kategorie rozkladu a daná věc přestává být v rámci smyslového světa. I to však může napomoci tomu, nebo výrazně urychlit, proces skutečného zapomění a skutečného nebytí. Ovšem i jeho mechanismy fungují na principu Něčeho, tudíž jeho vztah k Ničemu je skutečně pouze takový, jaký jediný může být, to jest vzniká z něj. I to je však dost na to, aby sám o sobě přežil pouze týden.

Tuším, že velmi zvláštní fakt, že jsem napsal, že se objevuje pouze v případě, kdy jsoucno přesahuje to, co není. Je to však pouze prostý paradox, který, jak už jsem popsal výše, pouze poukazuje na to, že anihilátor, který není, může být, protože je.


 Uživatel úrovně 5

Proč by chtělo nic pohltit něco. Má k tomu nic nějakou motivaci? A jestliže má nic motivaci, nestává se pak už něčím? (anihilátorem) A proč by se vůbec něco na základě motivace (nebo obecně jakékoli pohnutky - a to je také otázka, má nic mít alespoň nějaké atributy?) mělo měnit v něco? A když už je něčím, jak může být jeho podstatou nic?


 Uživatel úrovně 0

Velmi kvalitně provedená nestvůra, které myslí na všechno. Je přiměřeně silná, zajímavá, s efektivním zvláštním útokem apod.
Není to sice nic, co pozvedne úroveň hry (tedy, v některých případech si může), ale zaručeně neurazí. Velmi dobře.
Zkušenosti bych možná zvedl na 500, 600. Přece jen, je dosti nebezpečná, neboť po dvou kolech boje se vám může stát, že příjdete o svou zbraň.


 Uživatel úrovně 0

Leč tato bestie už svou existencí porušuje základní zákony fyziky je to dobrý nápad velice mě zaujal výraz jsoucno:-) líbí se mi vysvětlení\popis podstaty jeho existence\neexistence v každém případě je to dost silný nepřítel kterého bych ve hře použil jen pro vysoké úrovně a velice z řídka nicméně použít se dá a to velmi dobře a snadno. Touto bestií se dá velice snadno zmnšit síla družiny pokud by přišla o některé sevé mocné zbraně artefakty nebo dokonce postavy jenž jsou pohlcené ničím:-D
líbí se mi nápad i zpracování. Nicméně tím že se obejvuje nahodile z ničeho nedá se ani zkoumat a jeho existence je v podstatě neskutečná úvod díla není zcela vhodný a tí myslím frázi "jedná se o VYHYNULÉHO tvora" protože nepochází z tohoto světa ani z astrálních sfér a ve vztahu ke všemu co JE vlastně neexistuje protže on je nic a zároveń všechno.


 Uživatel úrovně 8

Zranitelnost N byla zvážena, ale protože anihilátor není magický tvor (a i v textu uvádím, že žádný vztah k magii nemá), neviděl jsem za podstatné ji uvádět. Principy hmotného světa platí pro anihilátora v plné míře dokud existuje, ale jeho podstatou je nic, ne magie. Lépe řečeno, vzniká z ničeho. Tvor sám nepředstavuje nicotu, je jen jejím nositelem. Je pravdou, že jsem zde udělal chybu v popisu, když jsem napsal, že anihilátor představuje to, co není. Anihilátor je zcela obyčejný hmotný tvor, který se najednou někde objeví a začne se jednoduše někam pohybovat, přičemž za sebou bude zanechávat jen zkázu, tudíž bude na obtíž všem lidem a bude nutné se ho zbavit, než nadělá co nejvíce škod.

Všechny sféry vědí o anihilátorovi tolik, že je, tak dlouho, dokud je. Vědí o něm všechno, co vědí i o jiných tvorech. O nicotě ale nevědí nic, protože nicota není. Taktéž, když anihilátor ještě není, tak o něm nevědí.

Jinak ale nemá smysl hledat v této nestvůře něco, co v ní není. Jejím účelem (a píšu to jak v úvodu, tak v závěru) je být pouze nestvůrou určenou pro boj. Všechno ostatní už je zbytečné, protože o něm nejde nic zjistit. Je popsán tak, aby neměl žádné vazby k tomuto světu, proto je možné ho využít kdykoliv. Ale nelze od něj očekávat nic víc. Proto jsem považoval za naprosto nadbytečné řešit otázky, jak ničí jednotlivé materiály, domy či hradby (i když jsem nad tím uvažoval), protože jsem ho vytvářel už za tím účelem, jaký jsem popsal v příspěvku. Myslím si také, že tento účel anihilátor plní. Že to není plnohodnotná nestvůra, která funguje v souladu s tímto světem... ano, není. Ale takový anihilátor ani nikdy být neměl. :)


 Uživatel úrovně 8

Dakeyras:
"Každý den svého bytí se anihilátorova životaschopnost sníží o dva (přijde o 2k8 životů). V momentě, kdy tímto způsobem (nebo jakýmkoliv jiným) klesne jeho počet životů na nulu, umírá/zmizí/není." - postavy na nízkém levelu by ho tedy museli potkat hned první den, aby pocítili jeho sílu na plno (tedy, o pasti to tak neplatí)

V textu je zmínka o tom, že ani sféry ani draci neví, kdy se anihilátor objeví, nicméně mi chybí zmínka o tom, jaké sféry o anihilátorovi budou schopné něco pověděti.

Krom Syrusem zmíněné zranitelnosti N (která by mne samotného netrkla) mi přijde i zajímavá úvaha proměnná zkušenost (zde je ale diskutabilní, jestli je požírač nebezpečnější s vysokou životaschopností nebo s vysokou pastí)

Nápad se mi líbí i jen z toho hlediska, že anihilátor projde krajinou, zmizí a družina má zjistit, co se to vlastně vůbec kurnik stalo??? : )

V kontextu bestiáře mi přijde dílko na 3-4* (3* jsou málo, na 4* by šly nějaké věci rozpracovat, rozepsat - třebas vznik, inteligence a chování, nepožírání terénu (a propo, jak je to vlastně s budovami?) atd), ale dílo shledávám bez chyb, tudíž zaokrouhlím nahoru.


 Uživatel úrovně 0

příspěvek se mi moc nelíbí.......ta myšlenka, že něco co není má tak konkétní a hmotnou podobu (humanoid) a tak konkrétní účinky mi přijde absurdní...nejsem filozof (fuj!) ani fyzik (fuj!), ale stejně mi to přijde takový podivný, jak může něco co není ovlivňovat a přetvářet něco co je :-D ale to nechám stranou, do téhle debaty nemůžu nijak přispět.