Bestiář

Lichvář Izidor Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 13

Skupina: Cizí Postava

Životaschopnost: 65 životů

Útočné číslo: SZ + 0

Obranné číslo: KZ + 4

Odolnost: 15/

Inteligence: 13/+1

Velikost: A

Zranitelnost: humanoid

Pohyblivost: žádné (12/0); mírné (9/-1); střední (6/-2); velké (3/-4)

Přesvědčení: zmatené zlo

Poklady: 800 (upravte dle svého světa)

Zkušenost: 100

Síla mysli: -

Popis:

Úroveň: 9
Síla: 10 /0
Obratnost: 17 /+3
Charisma: 15 /+2
Povolání: Sicco

Lichvář Izidor

V hospodě byste se od opilého štamgasta mohli o Izidorovi dozvědět toto…

„Myslíš Havrana? Tu falešnou trpasličí svini? Toho surovce, vydřiducha a zloděje? Na toho si dej kamaráde pozor. V celém městě není nikdo tak prohnanej jak von… Ale pssst… To se nesmí říkat nahlas… Aspoň ne tady v centru města. Pár takových už bylo, co si nahlas stěžovali. Dnes už si nestěžujou – jsou rádi, že jim srostly kosti. Ten zmrd má kolem sebe několik hromotluků, který by pro něj snad i chcípli. Asi je dokáže dobře zaplatit – a to víš kámo, trpaslíci a zlato – stačí jeden záblesk lesklý mince a udělaj cokoli! Jednou – to už je pár let, sem se dostal až po kolena do sraček. Hodně sem tenkrát pil. Všude dluhy a kapsy prázdný. Sháněl sem nějaký peníze, abych mohl poplatit aspoň tolik, aby mě nepřipravili vo střechu nad hlavou. Chodil sem po celým městě a hledal práci, jenže nikde nic nebylo...“

„Pár dní nato někdo vpodvečer zabouchal na moje vrata. Myslel sem, že už je to městská stráž a chtěl sem vzít roha voknem, ale nedalo mi to a vykoukl sem zpoza záclony před dům. Stál tam prťavej trpaslík a na strážnýho nevypadal. Tak sem ho pustil dál… A von – to se podrž – že se vo mě doslech, a že mi prej pučí tolik, kolik budu potřebovat. Kdopak by půjčil prachy někomu jako sem byl já? Byl sem v tej době bez práce a furt namočenej v pívu.. Když už sem ho držel za kabát, že ho pošlu ven zkrze zavřený dveře, tak šáhnul do kapsy a hodil na zem měšec kterej při dopadu tak hezky cinknul. Že prej nemám dělat blbiny a kolik že teda chci…“

„Půjčil sem si tenkrát 70 zlatejch. Bylo mi divný, že nechce žádnou smlouvu, podpis … nic. Stačilo mu jen moje slovo, že mu to do půl roka vrátim. Ale ne 70, ale rovnou 140 zlatejch – a já i přes to, že sem neměl vůbec páru vo tom, kde ty prachy vemu, sem na to kejvnul. Prachy sem potřeboval a von mi je nabízel. Co bude dál, vo to sem se nestaral ani za mák…“

„A zas bylo dobře, poplatil sem všechny dluhy, barák mi zůstal a ještě sem se hezky nalil. Ale po čtyřech měsících sem se dočkal první návštěvy. Už to nebyl ten trpaslíček jako předtím. Už byli trpaslíčci tři a rozhodně nebyli tak mrňaví, milí a vstřícný jako ten první. Přišli mi připomenout, že mám za dva měsíce panu Morethovi vysolit na ruku 140 zlatejch. Když vodešli, tak sem prohrábnul kapsy a vobrátil barák na ruby a zjistil že mám jen nějakejch 12 a navíc v drobnejch. Docela pech. Tak sem rychle vzal nějakej špinavej džob, a makal prakticky ve dne v noci, protože ty chlapíci mi zrovna sympatický nebyli.. Je to neuvěřitelný, ale dokázal jsem vydělat dobrejch 33 zlaťáčků. Řekl sem si, že to bude zatím pánům stačit a hodil se do klidu… Pár dní na to přišli… tak sem jim vesele votevřel dveře a voni, že si jdou pro ty prachy. Když sem jim dal ty vydělaný zlatý a řekl sem jim, že víc nemám, že to milostivýmu dodám pozdějc, tak mě to stálo ještě uříznutej malíček a zlomený dvě žebra. Řekli mi, že přijdou za měsíc pro zbylý prachy a dvacet navrch za zpoždění splátky. Pochopil sem, že tohle už není prdel a ... a .... u všech hromů to jsou voni ... no ty jak vešli ... nikdy jsem Ti nic neříkal ... jasný??!!
Postarší barbarský kameník, pod vlivem levné kořalky…

Jak vypadá …

Lichvář Izidor Moreth je trpaslík. I na trpaslíka je však velice malý, ale působí velmi sebejistým a důvěryhodným vzezřením. Měří asi 120cm, váží necelých 80kg a je mu 49 let. Barva jeho vousů (a ochlupení celkově) je černá, kdyby měl vlasy - jako že nemá, protože si je denně pečlivě holí - budou černé také. Díky této (u trpaslíků) netypické barvě si vysloužil i přezdívku Havran. Velmi na sebe dbá. Jeho tvář nezdobí jediná jizva, jak by u trpaslíka někdo jistě čekal. Ozdobou jsou pouze jeho vousy, které jsou denně myté a pečlivě pročesávané před tím, než do nich ráno co ráno zaplete dva silné copy. Jeho oči jsou hnědé až černé a malý kulatý nos dodává jeho tváři víraz vstřícnosti a trochu i roztomilosti. Chodí v botech z hnědočerné kůže a drahých (stříbrnou nití šitých) zelených plátěných kalhotách a béžové nabírané košili, která dokonale schovává kroužkovou zbroj. Přes košili má přehozenou vestu v barvě kalhot a je-li venku chladno, hodí si přes ramena ještě plášť s velkou kápí, který vzadu lehce tahá po zemi. Pod kroužkovou zbrojí má ještě tuniku, takže je patrné, že vrstev na sobě má víc než dost. Je to také jeden z důvodů, proč jeho hladce holená hlava je téměř neustále plná krůpějí potu.

Na každém z jeho tučných prstů se leskne jeden zlatý prsten a několik z nich je zdobeno drahými kameny. Kolem krku visí několik přívěsků z různých drahých kovů, včetně přívěsku ze zlata s motivem zlodějského cechu, který je schován zrovna tak pečlivě jako kroužková zbroj.

Silný kožený opasek, který je ze stejné kůže jako boty, slouží nejen k držení kalhot na Izidorově tlustém břiše, ale také k upevnění pochvy s krátkým, bohatě zdobeným mečem. Když bude člověk opravdu pozorný, může si všimnout i dvou zdobených dýk, které jsou každá v jedné botě.

Jak se chová a co dělá ...

Pan Izidor Moreth je velký obchodník a má svůj obchod v centru města. Obchod je tvořen poměrně velkou nákupní halou a vzadu je ještě zrovna tak velký sklad. Nákupní hala je rozdělená na dvě částí – v té první je úplně nové a nepoužité zboží a v té druhé je zboží zánovní, které vykupuje od lidí, které ho už nepotřebují… (jak je ale nastíněno z úvodního monologu v hospodě, tak jistě ne vše kupuje -spíše si ho bere jako nevratnou zástavu). Prodává prakticky cokoliv kromě potravin. V obchodě najdete nábytek, nádobí, koberce, nářadí, ale i víno a kořalku – zkrátka na co si vzpomenete.

Izidor působí velice příjemně a je to obchodník jak má být – dokáže si získat přízeň zákazníka během několika okamžiků. Je velice všímavý, vstřícný a bystrý a jeho odhad člověka je téměř neomylný. Když s nim mluvíte, máte okamžitou odpověď na každou jeho otázku a o jakémkoliv předmětu Vašeho zájmu Vám dokáže poutavě odvyprávět jeho historii. Takový zákazník si pak snad ani neuvědomí, že je nesmysl, aby na tomto rozvrzaném houpacím křesle sedával sám Abdul Rammáh odněkud z Orientu…

Skutečný zdroj jeho výdělku...

Samozřejmě, že obchod panu Moretovi vydělává pěkné peníze (přece jen je v centru města), ale jak jste již pochopili, hlavní zdroj výdělku je trochu jiný. Je to lichva a pevné postavení ve zlodějském cechu. Lichva není zakázaná, alespoň ne v tomto kraji ovšem mlácení a mrzačení lidí už zakázané je. Ale Izidor chce mít dobrou pověst obchodníka na úrovni a ta se s povoláním lichváře moc neztotožňuje. O tom že je lichvář ví jen málokdo a ten kdo to ví, tak o tom radši nemluví. A ten kdo věděl, že je ve zlodějském cechu – už čuchá ke kytkám… Jestli slyšel nějaký Morethův špeh našeho barbara v hospodě, tak určitě bude mít (chudák stará) o zlomeninu víc.

Moreth má velmi rozsáhlou síť zvědů a špehů právě díky zlodějskému cechu. Díky tomu moc dobře ví, kdo a kdy potřebuje peníze a jak na tom je a jestli má čím ručit. Takový člověk je ještě pár dní sledován a pozorován a jakmile je jasné, že dotyčný je naprosto v koncích a neví jak dál, tak se objeví malý milý trpaslík Izidor. Ten vypadá pro dotyčného „zákazníka“ jako dar od bohů... Samozřejmě že daný nebožák netuší, že je předem prověřen, nebo že něčím ručí, ale Moreth velmi dobře ví, co se ukrývá za zdmi jeho domu. Nikdy by nepůjčil někomu kdo bydlí v rozpadlé chatrči, ze které není co odnést. Každý „zákazník“ je vždy pečlivě prověřen, než mu je panem Morethem milostivě zapůjčeno. Jestliže z něho nekouká moc peněz, tak se pan Moreth jistě obtěžovat nebude.

Co se úroků týče, tak je to hodně idividuální. Záleží na člověku, který chce půjčit a hlavně kolik chce půjčit. Většinou Izidor požaduje spaltit dvojnásobek půjčené částky, ale někdy to může být i troj, nebo dokonce čtyřnásobek půjčené částky.

Ptáte se proč někdo z napadených nejde za městskou stráží? Ale jistě – lidé kteří si půjčí a zjistí, že nejsou schopní splácet a stanou se obětí vydírání upalují k městské stráži co jim nohy stačí. Ale neuspějí. Velitel městské stráže (nebo někdo jiný – vysoce postavený) je Izidorem Morethem velmi dobře zaplacen, aby proti němu nepodnikal žádné kroky a ten si vždycky vymyslí něco, aby z toho dostal jak svého přítele Havrana, tak sebe (nedostatek důkazů apod). Navíc s ním Izidior jedná přes několik prostředníků, takže si tyto dva muže nikdo nedá hned tak dohromady.

Kromě této pojistky má Izidor okolo sebe několik bouchačů, kteří za něho vyřizují vzkazy, doručují jeho upomínky a samozřejmě ho bedlivě chrání. Mají za to nemalý peníz. Počet těchto pobočníků nechávám v rukou PJ – záleží na situaci a počtu rozjednaných pohledávek. Izidor si takové muže najímá a zase propouští dle potřeby. Každopádně je zde 6 trpaslíků, kteří jsou ve službách stále. Jsou to jeho nejspolehlivější a nejtvrdší muži. Všichni jsou válečníci (bojovníci) a jejich parametry jsou uvedeny níže. Pozor! Trpaslíků je sice 6, ale neznamená to, že chodí stále spolu a že jsou stále u sebe nebo u Izidora. Každopádně pracují vždy minimálně ve dvou, aby jeden druhému mohli krýt záda, kdyby se něco semlelo…

Zbraně, zbroj a boj

Zbraně které má Izidor při sobě jsem zmínil již v popisu, takže chci jen zdůraznit, že krátký meč i dýky mají parametry přesně podle pravidel. Jediný rozdíl je v ceně a váze, protože všechno je bohatě zdobené... Řekněme že jejich cena by mohla být dvoj až třínásobná. Co se pak zbroje týče, tak jsem použil kroužkovou (s vycpávkou - tunika) - i přes to, že to trochu odporuje pravidlům. Chtěl bych zde vysvětlit, že zbroj Izidorovi slouží pouze k ochraně bude-li nečekaně napaden a vzhledem k tomu, že je to statný chlapík, tak nemá problémy s jejím nošením. Pouze v boji je mu trochu naobtíž a do něho se dostane zřídka kdy. Většinou má kolem sebe své válečné pobočníky, kteří boj odslouží místo něho. Jeden z nich se ho mezitím pokusí co nejrychleji dostat do bezpečí. Ovšem probojuje-li se k němu družina, bude se jistě baránit a vzhledem k jeho výhodě v obraně jsem se rozhodl, že pokud na sobě bude Havran mít svou kroužkovou zbroj, bude mít vždy postih k ÚČ -1.

Lichvář a družina…

Jak to skloubit? Pokud mají Vaše postavy pronajatý dům (nebo alespoň některá), může se stát, že nebude práce, a že se dostanou do tíživé situace. Do toho přijde dlouhá a krutá zima a dobrodružství je na světě. Nebo se to může přihodit někomu z příbuzných nebo přátel postav (samozřejmě to může být i někdo úplně cizí, ale jen stěží bude mít čím zaplatit a postavy to nemusí přijmout…). Ty pak přijdou požádat o pomoc (pravděpodobně až po první návštěvě Izidorových pobočníků – kdy už bude nějaká ta modřina a boule). Postavy se zapletou do vyšších kruhů a navíc díky zlodějskému cechu bude Izidor vždy o dva kroky před nimi. Dokáží se vyrovnat s tímto nebezpečenstvím vaše postavy? Jsou natolik chytré, že usvědčí Izidora i velitele stráže? Nebo budou zavražděny v tmavé uličce a pohozeni v chudinské čtvrti jako oběť hospodské potyčky…?

Dále je možné že Izidor půjčí lupičovi v rámci výcviku na jeho klíč. Je to částka, která se lupičovi nemusí podařit hned splatit... Nebo si družinu najme nějaký člověk, aby pro něho našla poklad, který má být "někde" zakopán. Když má pak družině zaplatit, poví jim, že toto všechno musí dát lichváři, ale pokud by ho družina lichváře zbavila, mohli by z toho mít daleko víc, než jen cenu za najití pokladu... Další varianta může být, že místní obchodník osloví družinu s tím, že Izidor je sprotý zloděj, který bere peníze z loupežných přepadení. Své dluhy vůči Izidorovi zamlčí a najme družinu, aby Izidora zlikvidovala. Důvod je prostý - tento obchodník chce zaujmout Izidorovo místo... Postavy se zapletou do vyšších kruhů a navíc díky zlodějskému cechu bude Izidor vždy o dva kroky před nimi.

V některých případech by Izidor mohl dlužníkovi umožnit splatit dluh i nějakou protislužbou - to by pak mohlo nahrát na další děj: Postavy by se zadlužily, pak by nebyly schopné sehnat peníze několikrát po sobě a několikrát po sobě by dostaly "co proto", a pak by se jich Izidorovi "zželelo" a nabídl by jim, že na jejich dluh zapomene, když něco ukradnou, někoho zabijí apod. (prostě špinavou práci, na kterou by nechtěl/nemohl nasadit svoje hochy). Buď by to skončilo tak, že postavy budou zadrženy, vymluví se na to, že je k tomu pod pohružkou násilí Izodor donutil, ten ale všechno zapře a velitel stráží pochopitelně "uvěří" spíše ctihodnému obchodníkovi než nějakým přivandrovalcům, takže postavy poputují do vězení, otroctví či nějaké vzdálené trestanecké kolonie apod., nebo postavy úkol zdárně splní, Izidor jim dluh sice odpustí ale začne je nutit do dalších špinavostí, tentokrát je však bude vydírat "nezvratnými důkazy", že právě ony zabily dotyčnou oběť / ukradli dotyčnou cennost (apod.) a neopomene jim říci, že s tím klidně mohou jít za strážemi, ale ať potom počítají s tím, že proti Izodorovi se důkazy nenajdou žádné, zatímco proti postavám jich bude víc než dost (což by postavy opět dostalo do vězení/otroctví/trestanecké kolonie)...

Morethovi bouchači

Leingad: šupinová zbroj; válečná sekera ÚČ = 6/+3 a OČ = 1; lehká kuše ÚČ = 2/+1 OČ = 0
Turul: šupinová zbroj; štít; válečné kladivo ÚČ = 7/+2 a OČ = 4; vrhací sekera ÚČ = 3/+1 OČ = 2
Oronel: šupinová zbroj; řemdih ÚČ = 5/+3 a OČ = 2; lehká kuše ÚČ = 4/+1 OČ = 2
Clotain: šupinová zbroj; válečná sekera ÚČ = 9/+3 a OČ = 3; oštěp ÚČ = 5/+1 OČ = 2
Selgi: šupinová zbroj; štít; šavle ÚČ = 6/+2 a OČ = 2; prak ÚČ = 3/-1 OČ = -2
Gwin: šupinová zbroj; válečná sekera ÚČ = 6/+3 a OČ = 2; lehká kuše ÚČ = 3/+1 OČ = 1

Slovo autora: Chyby v úvodní přímé řeči jsou cílené. Chyby ostatní jsou způsobené častým vyrýváním nevhodných obrázků do školní lavcie v době vyučovacích hodin českého jazyka. Za rady v MS a dílně Cechu rubrikových tvůrců děkuji těmto lidem: Samurai (za všeobecné připomínky - zejména co se týče "ukrytí zbroje pod košilí"), Shadowmage a UnknowN (za další zapojení Izidora do dobrodružství), Sniper (za celkový komentář, který jsem se pokusil vzít na zřetel) ... a všem ostatním, kteří se více či méně vyjádřili a tím i přispěli k celkovému dílu...

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 13

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

přesvědčení Vzhledem k tomu že to dělá především kvůli zisku, tak si stojím stále za neutralitou. Taková osoba jinými slovy udělá vše jen proto aby si naplnila měšec a je jedno jestli vykrade pokladničku v kostele nebo jestli zaměstná invalidu aby měla úlevy na daních. Stále ji zajímá jediné, zisk! Osoba přiklánějící se k některé ze stran dobra či zla by měla být už vnímána jako někdo kdo věří a je ochoten i něco ztratit proto aby se zachoval dle představ dobra či zla. Mnich tě nenapadne i kdybys ho sebevíc vytáčel oproti tomu skřet ten prvně bodne a až se pak se ptá.

Popis Věk tebou uvedený za chybu být považován asi nemůže být a to především jak říkáš, každý svět je jiný. Tudíž opravuji svoje tvrzení... V mém světě, světě Asterionu je trpasličí plemeno dlouhověké a proto ... /úsměv

Ve zbytku mi nezbývá nic než s tebou alespoň částečně souhlasit. S těma kroužkama máte pravdu. Osobně bych ale nekombinoval zbroje. Párkrát jsem tu věc na sobě už měl ale i přez to musí být jasné, že do toho nepůjdu „naostro“.


 Uživatel úrovně 5

Gugílku, Ono nosit kroužky naholo, to je k ničemu. Potřebuješ pod kroužkama mít nějakou měkčící vrstvu, jinak by se z té zbroje stalo tetovací zařízení.


 Uživatel úrovně 0

Ahoj gugílku, tedy dám se do odpovědí :o)

Statistiky:
Vzhledem k tomu, že posílá svoje bouchače mlátit, mrzačit a někdy dokonce i zabijet lidi, tak bych ho nehodnotil jako neutrálního, ale jako zlého.

Příběh
Říkám to u každého svého díla, protože v každém díle nějakou koninu udělám .. nejsem zkrátka češtinář, ja má být :o) .. nářečí je dobrej nápad - škoda ho ...

Popis
Více méně není v pravidlech pro DrD zmíněna žádná hranice průměrného věku, takže jde snad pouze o jakéso podvědomí, které všichni máme z ostatních fantasy her, knih a příběhů... Tudiž těžko říct, zda jsem se dopustil chyby či nikoliv ;o)

Charakter + nápň dne
Vzhledem k tomu, že na dovednosti nehraji, tak jsem na ně dočista zapomněl a docela se divím, že jsi první, kdo si toho všiml... Samozřejmě máš pravdu, že jsem tam mohl některé vyjmenovat...

Příjmy
Na to už jsem někde dole reagoval a je to z toho důvodu, že zkrátka nejsem z těch, kteří mají pravidla v malíku ... Stejně jako dovednosti, tak i zleděj je moje slabší stránka ... jelikož jsem za něho nikde něhrál a ani jsem ho neměl nikdy v družině, tak jsem se do tohoto problému nepouště, protože bych tam nadělalspouctu kopanců. To je první důvod. Druhý důvod je ten, že ten kdo nějaký ten zloděský cech ve svém světě má, tak tam Izidora daleko lépe zapojí, pokud Izidor nebude vázán jiným popisem tohoto prostředí...

Zbraně a zbroje
... jsou dostatečně vysvětleny přímo v textu..

Společníci
Nastínil jsem základ, zbytečný popis jsem úmyslně vynechal a zbytek je důležitý pro dané dobrodužství a stím si bude muset poradit daný PJ.

Děkuji za hodnocení a obsáhlou kritiku, které má jistě něco do sebe.


 Uživatel úrovně 0

Copak to tu máme…?

Statistiky:

Až k řádku s přesvědčením žádné výhrady, spíš souhlas. Možná by se dalo vyzdvihnout rozepsání pohyblivosti, urychlí to případnou situaci.

Dle toho jak jsem stačil starého Havrana poznat bych nesoudil že je zlý. Je akorát jedním z těch co by ukrad prsten vlastní matce i s prstem kdyby bylo třeba, proto bych panu Izidorovi přisoudil spíše neutralitu.

Příběh:

Povídání se mi i přes drobné překlepy docela líbilo. Neoslnila mě sice nadprůměrná míra stylistické obratnosti, ale u mě hlavní úkol povídka splnila. Příjemné a hlavně dostatečné seznámení s osobou lichváře a jeho bandou. Trochu mě však mrzí nedotažený pokus specifické mluvy mistra kameníka. Nádherně by mu slušelo nějaké nářečí nebo nějaké vada řeči.

Popis:

Fyzický popis osoby je dotažený téměř k dokonalosti (nic není dokonalé), chybí tu už jen díra na palci jeho rudých ponožek. Dost nemilé zjištění se mi objevilo na očích v podobě věty „a je mu 49 let.“ Trpaslíci jsou jedním z dlouhověkých národů. Dospělost by měla nastávat okolo 80 roku života. 49/letý trpasličí mladík se drží stále ještě maminčiny sukně. Předpokládám však, že si je autor této skutečnosti vědom a že tedy jedná pouze o překlep /úsměv.

Charakter+náplň dne:

V rámci prvního odstavce této podkapitoly mi docela vadí představa supermarketů, ale to bude nejspíš můj problém.
Z popisu charakteru jsem vyrozuměl, že není možné si od ctihodného občana Izidora Moretha něco nekoupit. Jsem trochu rejpal co má rád kostky a proto upozorním na chybějící možnost nastínění pravidlových dovedností. Handlování, trpasličímu lichváři jistě vlastní, jazyky apod.
Musím se pousmát nad dokonalou synchronizací autorova popisu milého a vstřícného trpaslíka v textu a nad roztomilýma očima na obrázku. Kdyby na mě zamrkal, tak mu dám i něco navíc /smích.

Příjmy:

Už mi nezbývá mnoho času, tak jsem tuto část jen letmo přelít, za to se omlouvám, ale i tak musím poukázat na nedostatečnou oporu v pravidlech. Již nahoře jsem si povšimnul poznámky o povolání a začala ve mně klíčit zvědavost, bohužel můj oblíbený sicco se tu jen v kruzích prochází. Čekal jsem nějaký bližší popis celé zlodějské gildy, jejich krytí a případně i nějakých tajných znaku apod., ale to vem čert. Sicco = město a to mi tu schází daleko víc. V jak velkém městě Izidor rýžuje ty zoufalé duše? Jak velkou úroveň (stupeň) sítě jakou Havran má k dispozici?

Zbraně…:

Nezdá se mi kombinace vycpávané a kroužkové zbroje, ale to jen pouze pravidlově. Sám docela dobrou představivost a tak říkám když je tam ten postih k útoku, tak proč ne.

Námět ke hře:

Dokonalé, moc se mi to líbí a jsem si jist, že nebude o zábavu a „zabitý“ čas po boku pana Izidora nouze.

Společníci:

Ještě k bouchačům… Když je máš už tak hezky pojmenované, tak v rámci dokonalosti bych jednotlivě přidal ještě drobný popis jak fyzické, tak i charakterové podoby každého z nich + nějaké drobná výbava závislá třeba na zlozvycích(fajfka, flaška, drogy).
Jo a co se týká střelných zbraní, tak by nebylo od věci zmínit počty vrhacích seker, oštěpů, kopí případně šipek v toulcích.


Závěrem bych chtěl říct že dílko považuji za přínosné a až na detaily velice kvalitní, proto volím 4*. Tu pátou nepřidávám především kvůli nevyužitým možnostem propracování.


Ať se daří!


 Uživatel úrovně 0

Folcwine: Díky :o)


 Uživatel úrovně 5

Každé propracované CP potěší. Zde jako nejvěší klad vidím jednoznačně přehršel možností, jak může CP vytvořit mnoho odlišných zápletek.

Rozpitvávat dílo více už dle mého nemá smysl: ****** :)


 Uživatel úrovně 0

OK, dám na Vás - až někdy budu páchat něco dalšího obrázek bude, ale od profíka :o) ... googlovat nebudu - sic tam je spousta obrázků, ale to by bylo hodně nefér - když originální dílo, tak s originálním obrázkem... ;o)))


 Uživatel úrovně 0

myslím, že samurai má pravdu a já to nemyslel jako výtku je dobře, že se snažíš a ta snaha se cení obrázek není nejlepší, ale je a to je moc důležité.

pokračuj směle dál máš výborné předpoklady. :-)))


 Uživatel úrovně 5

Nene, obrázek je dobrou věcí.

Zkus třeba prolést google s obrázkama či fotkama. To se hodí hlavně u předmětů atd.

Portréty a jiné psotavy ti zhodoví někdo, kdo to umí. Tady na serveru je hodně umělců a dobrých umělců. Vermaen, Archer, Tfoft. Pokud budeš schopen si počkat, než to stvoří a tvůj návrch jim padne do noty, budeš určitě potěšen:)


 Uživatel úrovně 0

Bromm: Díky za hodnocení. Obrázek jsem uplácal jen jako doplněk pro lepší představivost - další ponaučení. Příště se raději obejdu bez něho ;o)