Bestiář

Písečný vlk Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 24

Skupina: Magický tvor

Životaschopnost: 5

Útočné číslo: (+1+2)=3 (tlama); (+1+1)= 2 (tlapy)

Obranné číslo: (+5+1)=6

Odolnost: 21

Inteligence: 1

Velikost: B-C

Zranitelnost: C,G,I,J,K,N2

Pohyblivost: 18/magický tvor

Poklady: nic

Zkušenost: 289

Bojovnost: 11proti skupině větší než jejich počet neútočí)

Popis:

Písečný vlk je podoben klasickému vlka, s tím rozdílem, že je celý tvořen pískem. Jediná „nepísečná“ část jsou jeho oči. Jedná se o magicky tvořené rubíny, které po zániku vlka zmizí. Když se takový vlk pohybuje, tak ztratí hmotnou podobu, vypadá jak masa písku unášená větrem. (Větší skupiny, co se přemísťují, mohou být mylně zaměněni za písečnou bouři.)

Tito záhadní tvorové se vyskytují v písečných pouštích nebo v oblastech s větší koncentrací písku, ve smečkách čítajících 5-10 jedinců. Útočí na každého, kdo se dostane do jejich teritoria, ovšem netroufnou si na skupinu, která je větší než jejich počet.

Zvláštní útok:

Udušení. Píseční vlci mohou začít kroužit kolem své oběti a tím jí začnou dusit. Dušení je past na Obr+roz ~ 5 ~ nic/dušení Nebezpečnost pasti se zvyšuje o 1 za každého vlka, který kolem oběti "krouží". Pokud oběť v hodu proti pasti neuspěje, past se zvýší o 1. Na past se hází každé kolo. Samotné dušení probíhá tak, že oběť přichází o 1-3 životy za kolo. Pokud písečný vlk někoho zabije dušením, udušený se sám promění v písečného vlka. – Po postavě zůstanou veškeré věci, které měl u sebe.

Pokud někdo písečného vlka zabije, tak se celý vlk změní na materiál, ze kterého vznikl, na písek.

A teď několik faktů:

Vznik:

Několik desetiletí nazpět alchymista jménem Zirfal. Většinu jeho života věnoval studiu domácích zvířat a jejich domestikaci. Pokoušel se pomocí astrálních sil naprosto ovládnout mysl domácích tvorů. Poměrně se mu i dařilo, ke konci experimentů ho téměř jakékoli ochočené zvíře poslouchalo byť na něj jen pomyslel.

Jenže jeho pokusy vedly dále. Pokoušel se domestikovat i divoká zvířata. Jelikož žil na pokraji velké pouště na jihu neměl příliš mnoho materiálu. Jediný materiál co měl, byla zvířata, která mu přiváželi v klecích. Obvykle mu dováželi vlky, protože kus severněji byli přemnožení. – Místní monarcha proto podporoval jeho výzkum. Vlci mu způsobovali velké ztráty na dobytku i lidech.

Při jednom takovém pokusu s vlkem se vlk dostal z obojku a napadl Zirfala. Při narušení práce explodovala veškerá magenergie, kterou měl alchymista při sobě. Odmrštila vlka od Zirfala a alchymista ihned na místě zemřel. Vlk byl zraněný, odbelhal se do pouště, kde nakonec zemřel. Ovšem to bylo vše. Ve vlkovi bylo veliké množství koncentrované magické síly. Jak je známo, mageenergie je nevyzpytatelná a podle toho se zachovala. Těsně než vlk zemřel, přenesla se do písku a věrně napodobila postavu i mysl vlka. Vznikla tak magická bytost tvořená pískem.

Dodatky

  • Zranění u zvláštního útoku je dáno i tím, že vlk je tvořen pískem, tedy postavu i odírá.
  • Věci, které zůstanou po postavě, jsou obroušeny a zdeformovány pískem – Nechám na PJ, jak s tím naložení, ale měl by na to myslet.
  • Důvod proč vlci útočí na vše živé ve svém okolí, je ten, že jsou hnáni hladem. Bohužel nejsou schopni se takto nasytit, a proto budou věčně hladoví. Vlci obvykle opustí postavy po prvním pokusu je pozřít, jenže v tu dobu většinou bývají hrdinové mrtví.

Jedná se o doplňkovou nestvůru pro oživení průchodu postav pouští. Ovšem, kreativita PJ je neomezená.

Příklad: Postavy jsou najati na ochranu karavany, která převáží vzácné látky. Po prvním dnu pochodu v nehostinných podmínkách pouště uvidí postavy zvláštně se pohybující písečný mrak. Napřed si myslí, že se jedná o pouštní piráty. Jaké je pak pro ně překvapení, když prožene jen písečná smršť, která pří útoku vypadá jak vlk s rudýma očima. Určitě to je ďábel z pekel…

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 24

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

adamos: je tam písané, že sa rozmnožuju tym udusením. Že keď niekoho vlk udusí tak z neho vznikne dalši no nižšie som písal prečo sa mi to nezdá.


 Uživatel úrovně 0

Nemyslm si že je to ideální postava kterou by měli potkat posavy v poušti.Dokonce ani nechápu jakto že jich může být víc.Zatoulal se přeci jen jeden.Takže ja být tebou bych o té postavě psal jako o vzácné a tím víc bych rozepsal její život v poušti.A za druhé nechápu kde se vzali v jeho očích rubíny a proč tedy po vlkově smrti zmizí.A za třetí se mi ani nějak nezdá ta schopnost udušení.No nevim,nevim.Asi si to dělal narychlo.Což je škoda protože nápad t není zas tak špatný.2* ale při lepším zpracování by to byl kandidát klidně na 3-4*.Možná příště..


 Uživatel úrovně 0

No měl sis s tím dát víc práce.Trochu to rozvíst to jak vznikli a množení bych vyřešil jinak,třeba že to jak bouchla ta magenergie tak se to vnich nějak zakodovalo a teď se živí magenergií.na ostatní zaůtočí jen pokud brání teritorium jinak od pohledu na každého z koho vycítí aktivní magenergii (kouzelník,hraničář.)ne alchymista.Takové postavy obklíčí a začnou sát magenergii.Když se budou postavy bránit začnou na ně dorážet tlamou a drápy.Až nazbírají určitý počet magů tak vznikne další vlk.To s tím udušením se mi moc nepáčí.


 Uživatel úrovně 0

Aha tak to som si zrovna nevsimol :) No, ale mne osobne sa to ako napad az tak velmi nepaci... ked vlk vznikol tak, ze sa otlacil do piesku tak by sa logicky po uskrteni cloveka otlacil do piesku clovek. Aspon toto mi pride ako logickejsie riesenie, no to uz by bola potom piesocna rasa a nie len vlci... a tu vec, ze sa smecky neodvazia na skupiny väcsie nez je ta ich asi spominat ani netreba...:)


 Uživatel úrovně 8

Pokud písečný vlk někoho zabije dušením, udušený se sám promění v písečného vlka.


 Uživatel úrovně 0

No je tam napisane ako vznikol ten prvy, ale nie ako sa rozmnozuju dalej. Su tam pisane priklady ked utoci smecka... a dalsia vec je, ze z jedneho jedinca ak sa teda zachoval pri vlkovi aj gonochorizmus je, ze z jedneho jedinca sa asi cela rasa nevyvinie :)


 Uživatel úrovně 8

Evermore: však to jeho rozmnožování je v podstatě magický proces... asi by sis to měl pořádně přečíst ještě jednou.


 Uživatel úrovně 0

Mal si to asi viac rozpisat, lebo ako mapad to neni zle... ja by som tam len spravil take nieco, ze by to bola potvora co sa da len magicky vyvolat... ak je vlk tvoreny cisto z piesku tak je asi tazko mozne aby sa rozmnizoval nie?


 Uživatel úrovně 0

chtělo by to trochu dopilovat
:) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)


 Uživatel úrovně 8

Zombie: http://www.youtube.com/watch?v=r4adCTyPiYc