Bestiář

Rasta - Sběratel Hodnocení: Vítěz soutěže Vítěz ZD

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 24

Skupina: Cizí Postava

Životaschopnost: viz níže

Útočné číslo: viz níže

Obranné číslo: viz níže

Odolnost: viz

Inteligence: viz níže

Velikost: B

Zranitelnost: humanoid

Pohyblivost: 19

Přesvědčení: zmatené zlo

Poklady: 100/0 ; 5000/100 (doupě) *)

Zkušenost: 300-450

Popis:

*) je to jen odhad, PJ musí vzít v úvahu nábytek, cenu Knihy (která bude vysoká, ale jak u koho a s ohledem na politickou situaci), oblečení, zbraně a zbroje po návštěvnících atd.
Rasta v číslech
Síla 15 +2
Obratnost 17 +3
Odolnost 16 +2
Charisma 15 +2
Inteligence 17 +3
Úroveň 9-10

"Ááá... vítej, krasavice, ženo překrásná... Dívej se, tahle vitrína je prázdná a ty máš tak krásné ruce..."
Bojíte se chodit podzemím starých, rozbořených měst? Máte rádi temnou atmosféru hřbitovů? Máte rádi umělecká díla z živých tvorů? Pokud potkáte tohoto Sběratele, věřte, že mít nebudete – a to hodně rychle.

Varování – toto dílo může u někoho vyvolat nechuť a odpor.

Vzhled

Kdo by čekal ohavu, shrbeného, chraptícího a smrdutého šílence, byl by na omylu, i když ne tak úplně, protože Rastova záliba a jediná vášeň skutečně není normální. Alespoň ne v pojetí našeho světa jak ho známe.
Vypadá ovšem jako klasický přívětivější barbar. Vysoký 190 coulů, s tmavě rudými vlasy... těžko říct, kde přišel k té barvě (Opravdu tak těžko? Třeba vám napovím dál – ano, nikde to přesně psané není, je to kus tajemna).
Bledé oči, ve kterých se značí přívětivost a skrytá vypočítavost. Tvář má ostré a protáhlé rysy, přesně jak je u barbarů obvyklé.
Od pohledu vypadá na 50 let, což je blízko pravdě. Postavu drží vzpřímeně a již od pohledu je vypracovaný.
Jeho oděv je sestaven z klasických šatů. Kožené kalhoty, kožené škorně a lehká plátěná košile, vše v přírodních barvách. Přes to všechno si ale někdy obléká ještě něco – Kostěnou zbroj. A do nepříznivých podmínek samozřejmě černý plášť.

Za normálních okolností chodí klasicky oblečen (popis výše). Pokud ale pracuje, obleče si koženou zástěru. Kostěnou zbroj si vezme v případě, že očekává návštěvu svých obdivovatelů.

Kostěná zbroj

Stvořil si jí svépomocí a to z kostí a kůže. Kyrys je tvořen z žeber, které jsou hustě kladená nad sebou a přišitá či přinýtovaná na koženou kamizolu. Tu na bocích stahuje koženými pásky. Nárameníky jsou tvořeny z lebek, temeno a spodní část jim chybí, aby se daly nasadit na rameno s tvářemi směřujícími ven. Na rukávech kamizoly přidělal na předloktí několik kostí vřeteních. Opět hustě vedle sebe, čímž vytvořil nátepníky. Jako materiál pro náholenice mu posloužily kosti lýtkové. Takže zbroj kryje trup, ramena, předloktí a holeně. KZ je 3 (můžete dát i 4).

Historie

Tento barbar chtěl být čarodějem. Tajemno magie ho očarovalo už v dětství. Snažil se tedy stát kouzelníkem a naléhal na mistra ve městě, aby ho učil. Ten ho zpočátku odmítal, jelikož z něj cítil nevyrovnanost, která je velkým prokletím mágů a čarodějů. Říkal mu, že na jeho nevyrovnanou mysl je to příliš složité. Rasta se ale nenechal odbýt, naléhal rok co rok, až ho tedy ve věku 17 let mistr přijal. Dle očekávání byl Rasta brzo vyhozen z učení. Se vztekem a zlostí tedy přemýšlel budoucí Sběratel, co dál. Napadla ho alchymie. Šel tedy za alchymistou, aby ho vzal do učení. Byl to napůl bláznem a napůl génius v jedné osobě. Alchymie mu šla lépe, už jen proto, že dokázal snést velké množství nevydařených pokusů, i když se pak dlouhou dobu léčil.

Jednoho dne, když mu bylo 22 let, se mu do ruky dostala zvláštní kniha – to když byl na výpravě za magenergií v mágově domě. Jednalo se o knihu Vysoká Nekromancie. O těchto knihách slýchával pouze legendy, teď jí držel v rukou. Okamžitě zapomněl na svůj úkol, který dostal od mistra a schoval se v katakombách města, kde začal knihu studovat. Po dlouhém měsíci vylezl na denní světlo a šel navštívit svého mistra, neuvědomujíc si, jak dlouho byl pryč. Ten ho ale v záchvatu své šílenosti vyhnal s tím, že mu měl přinést magenergii už před měsícem, ne teď. Rasta se tedy stáhl zpět do podzemí, kde začal tvořit.

K dílu ale potřeboval jednu velice důležitou věc. Lidské tělo. Přemýšlel, čí tělo by mohl použít a toulal se po městě. V jedné zapadlé uličce uviděl stařečka, již bezmocného, skoro mrtvého. Odvlekl ho tedy do svého podzemního příbytku, kde ho pohostil, ošetřil. Zkrátka, daroval mu v jeho posledních chvilkách ono „štěstí a radost“. Nicméně v polévce, která byla hlavním chodem dědečkovy poslední večeře, byl jed. Když stařík bezbolestně umřel, Rasta ho odnesl do vedlejší místnosti a začal postupovat podle knihy. Když udělal vše potřebné, přistoupil k procesu oživování. Tady narazil na svůj kámen úrazu. Nikdy nebyl mágem, nikdy to neuměl a teď si to konečně uvědomil. Vzpomněl si na slova svého mistra: „Ty nikdy nebudeš čarodějem! Nejsi dost vyrovnaný a nezvládneš koncentrovat svou energii.“ V záchvatu vzteku rozsekal tělo staříka, rozmetal veškeré náčiní v laboratoři a celé dny zuřil.

Když se uklidnil, došlo mu, že stařík za nic nemůže. Složil ho tedy znovu dohromady a chtěl mu dopřát důstojného odpočinku. Snažil se jak mohl, aby ho dal do pořádku, ale jeho výtvor stále nepřipomínal onu dobrotivou tvář dědouška. Rozhodl se přistoupit k jinému plánu. Znovu ho „rozebral“ a poskládal do podoby uměleckého díla. //každý má jinou představu o umění, navíc, každý má jiný svět, každopádně by to mělo vcelku šokovat, ovšem zase by z toho měla vyzařovat snaha o důstojnost mrtvého staříka//. Když se na dokončené dílo podíval, v jeho choré mysli svitla myšlenka msty. Msty na mágovi a mistrovi alchymistovi. Jednou stvoří dílo, kde vyjádří své opovržení nad těmito dvěma. Možná právě z nich!

Výskyt a příbytek

Jak vyplývá z historie, Rasta žije v pozemí velkých měst. Buďto zbořených, ale dostatečně slavných, aby se o něm a jeho bohatství vědělo a aby chudák Sběratel měl vlastně co sbírat. Další možnost je v podzemí dosud žijících měst, ovšem jeho pověst nebude zase tolik rozšířená. Ve městě se o něm vědět bude a nejspíše se budou podnikat kroky k jeho eliminaci. Ale jak se dočtete dál, zase tak potřeba to není, vcelku vzato, není to zase nějaký velký „zloun“ – jen šílenec.

Každopádně toto podzemí bude muset být velice velkorysé. Rasta si klade velké nároky na prostor. Základem jsou čtyři místnosti.
První je obývací a reprezentativní. Zde uvítá své návštěvníky, zde je omráčí a zabije. V této místnosti tedy najdeme sedací soupravu, kredenc s nádobím – zřejmě stříbrným a pěkně vystaveným. Příborník, na stěnách gobelíny, na podlaze koberce. V rozích místnosti pak nějaké dekorace – vázy, sošky jiných umělců a podobné okrasné záležitosti.
Další místností bude jeho laboratoř, kterou označuje jako „Preparátium“. Sem po zabití oběť odtáhne a zde z ní (z nich) vytvoří další dílo. Tahle místnost bude vybavena podobně jako pitevna: stolky s nářadím, skalpely, preparačními tekutinami a vším možným harampádím. Uprostřed bude stůl, na kterém pracuje. Tento stůl je vybaven odtokovými kanálky, které svádějí krev a jiné tělní tekutiny do předem připravených kýblů. Věci, které se mu nehodí, končí také v těchto kýblech. Svítí si svíčkami, jejichž světlo zesiluje pomocí kulových zrcadel, pokud vám to příjde moc technické, ponechte mu jen svíčky, pokud máte kvalitnější zdroj světla, použijte klidně i to (kupříkladu můžete použít Nerubianské světlo od Nathaky Warriora – neberte to jako reklamu, spíše příklad). Z Preparátia vedou dveře do katakomb, kde se zbavuje neupotřebených zbytků. Jestliže postavy přijdou přes laboratoř a tyto zakrvácené stoky, plné hnijících ostatků, spatří, budou dozajista patřičně znechuceni a zdrceni.

Další místností, která nemusí být příliš velká, je ložnice. Ano, i Sběratel spí, jelikož je to barbar a ne nějaká zdegenerovaná příšera. Ložnice nemusí být velká, stačí 4 x 4 sáhů. Nutností je však knihovna, která zaplní celou jednu stěnu. Knížky zahrnují témata anatomie, preparace, aranžérství květin, umění sochařské, někdy i poezie, ze které čerpá inspiraci atd. Dalším nezbytným nábytkem je postel. Dále pak křeslo, ve kterém se dá pohodlně číst a nakonec podstavec na knížky, na kterém bude vystavena Vysoká Nekromancie. Na dalším stojanu bude vstavena jeho kroužkovice, kterou může v největší nouzi použít. Místnost bude vyzdobená příjemným a střídmým stylem, který bude totožný s výzdobou přijímací místnosti. Gobelíny, koberec atd.

Poslední místností, která je nutná pro Rastovu spokojenost, je Galerie. Zde vystavuje své exponáty, pěkně za sklem jako v muzeu. Nechce totiž, aby mu někdo na jeho tvorbu sahal a tím jí poškodil. Galerie nemusí být ani tak místností v pravém slova smyslu, může to být klidně jen širší chodba, která vede k reprezentační místnosti. Galerií může být několik, mezi reprezentačkou a laboratoří, hlavní galerie u vstupu do podzemí atd. Pokud Rasta povede svou návštěvu k sobě domů (budoucí exponát) tak nepůjde galerií, nechce jí přece vystrašit. V případě že se galerie zaplní, není problém otevřít další – pokud podzemí dovolí. Jestliže nedovolí, bude se muset Sberatel rozhodnout, co vyhodit. V takové chvíli bude značně deprimován! V galeriích není nic jiného než zasklené exponáty, které jsou osvětlené tak, aby dokreslovaly atmosféru a podtrhávaly účel a obsah díla. Způsob osvětlení je tedy různorodý a závisí na citu PJ.

Ptáte se, kde na to bere? Je to jednoduché, většinu jeho hmotných statků přinesou návštěvníci, neboli naši dobrodruhové a družinky. Ti s sebou samozřejmě nebudou tahat nábytek a koberce, spíše peníze a jiné zpeněžitelné věci, za které Rasta může nakupovat (viz níže, hodně níže, Obchodník).

Život a chování

„Mistře, slyšel sem, jak o vás někdo mluvil jako o nekromantovi...“
Rasta chudáčka nenechal ani domluvit, práskl pěstmi do stolu, až poskočilo nádobí a rozlila se polévka. „Já nejsem nekromant, neberu mrtvým jejich klid! Vždyť já je i pohřbívám!“ zakřičel vzrušeně a vztekle. Pak se zklidnil a pokračoval tichým hlasem, snad zapomněl, že má u sebe krásnou návštěvu. „Jsem umělec, já těm krásným stvořením dávám šanci vyniknout, a když se mi z nich něco nehodí, tak to pohřbím.“
Roland zůstal zmražen, toto skutečně nečekal, lžíce s polívkou se mu zastavila před ústy. „No tak, jez, chlapče, tvé krásné svalnaté paže potřebují energii.“

Rasta žije poklidným životem a dosti monotóně. Jeho denní režim může být posunutý, přecijen žije v podzemí, kde slunce nesvítí a tak když k němu zajdete ve dne, muže mít noc. Když se probudí, patrně se nají ze zásob po dobrodruzích, popřípadě zajde za obchodníkem, který mu jídlo obstará. Po jídle se vydá na obchůzku po podzemí a po galeriích. Opráší svá dílka a celé hodiny se na ne se zalíbením dívá. Další náplní dne může být četba a studium knih, ale nejčastěji tvorba nových exponátů.

Jak jsem již nastiňoval, Rasta je víceméně milý a přátelský a zároveň velice citlivý až labilní. Pro něho není prioritou zabíjet, jen občas, když se mu skutečně moc líbíte. Je schopen si s vámi dlouze povídat, svěřit vám tajemství podzemí, třeba kde je vstup do paláce, hospod, tajných skladů a tak dále. Může být cenným zdrojem informací i surovin. Zkrátka, jak se chováte vy, tak se chová on. To platí i v případě, že z vás bude chtít udělat exponát. Pokud budete slušní, i on bude před smrtí slušný a po smrti vás pohřbí. Pokud budete hnusní a nepřátelští, spíše se chopí zbraně a po vaší smrti vás někde pohodí v katakombách (dále od svého příbytku). Jestliže na něj provedete nějaký podraz, či budete extrémně nepříjemní a Rastovi v hodu na celé tělo padne, že chce celé nepoškozené tělo, může se PJ (Rasta) rozhodnout, že se vám pomstí a bude bojovat a nedbát na poničení těla a ve výsledném exponátu zranění spíše zdůrazní – na znamení vaší porážky a vyjádření toho, jak moc jste mu ublížili.

Rasta je každopádně umělec a jako takový potřebuje inspiraci. Proč tedy občas nezajít na povrch a nepokochat se uměním v nějaké jiné galerii? Tato možnost platí ale pouze v živých městech! Každopádně nebude cestovat nikterak daleko, nikdy mimo hranice města. Bude se chovat přátelsky a nikterak nebude dávat najevo svojí zrůdnost. Bude chodit v převleku, na každou výstavu se oblékne jinak, různými klobouky bude maskovat svojí tvář atd. – to záleží na zvyklostech a kultuře světa. Jestliže objeví někoho, koho by chtěl do své sbírky, pokusí se ho nalákat kupříkladu na večeři nebo na výstavu svých děl. Samozřejmě nebude říkat, o jaká díla se jedná.

Vztahy s okolím

Někdy by se hráčům mohlo hodit znát Rastovy slabiny, které se můžou za silnou úplatu dozvědět od obchodníka. Kupříkladu rád pije absinth, který můžete nazývat Zelená víla. Rád příjme dárek v podobě této tekutiny, nebo nějakou „obět“ v podobě krásky od vedle. V tomto případě se bude chovat přátelsky a lehce důvěřivě.

Ve městě bude také určitě fungovat nějaké to podsvětí. To většinou pro své akce používá podzemní prostory. Jetliže nebudou Rastovi nějak zasahovat do jeho obydlí a zneuctívat jeho umění a jeho samotného, může s nimi vycházet dobře. Můžou kupříkladu i spolupracovat, řekněme, že se Rasta doslechne o překrásné princezně a objedná si únos, bude platit hotově, nebo protislužbou – úklidem mrtvol po válce gangů atd.

Proč jít za Rastou

    Těch důvodů může být hned několik.
  • Rastu zabít, zmocnit se tak jeho jmění
  • Získat od Rasty jeho knihu Vysoké Nekromancie – třeba obchodem (za nábytek, krásné dívky atd.)
  • Záchrana bližních, záchrana na objednávku
  • Z čiré zvědavosti, hlouposti či respektu a obdivování (charaktery dobrodruhů jsou různé)
  • Pokud PJ v podání CP bude prohlašovat, že město otravuje právě Rasta, budou mít tolik slušnosti, že to vyřeší a nepojedou na dovolenou

Způsob výběru oběti

Teď, když jsme zjistili, jak Rasta vypadá, kde bydlí, jak to u něj vypadá a víme i proč jsme tam šli, se musíme chtě nechtě dozvědět, co nás tam čeká a jestli si nás náhodou i vybere.

On je přeci umělec, takže se rozhoduje dle krásy. Jestliže nějaký dobrodruh navštíví jeho podzemní palác, okamžitě jej uvítá. Pečlivě – avšak nenápadně – si příchozí prohlédne. Pokud usoudí, že se mu část těla či snad tělo celé našeho drahého dobrodruha líbí, bude konat.

Ovšem je složité zabít dobrodruha, aniž by bylo poškozeno jeho krásné tělo. Tady záleží hodně na kvalitě a pečlivost Vás - PJ. Je několik způsobů, jak ho zabít a to s ohledem na cíle Rasty. Pokud bude chtít celé tělo, zvolí nebojový způsob, aby nepoškodil svůj budoucí exponát. Jestliže se spokojí třeba s nohou, tak do těla, rukou a hlavy sekat, bodat a škrábat může.

Jak ale poznáme, co Rasta chce? Zase to záleží na PJ, v potaz se může brát aktuální dílo, které Rasta tvoří, ale jinak na to pár tabulek určitě existuje. Budeme se řídit hlavně podle charisma postavy, kterou Rasta hodnotí.

Charisma postavy : procenta Celé tělo Části těla
6 - 7 25 0 100
8 - 9 30 0 100
10 - 12 40 0 100
13 - 14 60 0 100
14 - 16 80 25 75
17 - 18 90 50 50
19 - 20 100 75 25
21 100 100 0

V Prvním sloupci máme charisma postavy, kterou Rasta hodnotí. V druhém sloupci máme procentuální pravděpodobnost, že Rasta projeví zájem. U „horších“ exemplářů má zájem pouze o části. Určitě jste se někdy setkali s tím, že jste potkali někoho, kdo měl překrásný malíček, který jste si chtěli doma vystavit, ale ten nos to prostě kazí. Třetí sloupeček nám udává, jaká je pravděpodobnost, že Rasta projeví zájem o celé nepoškozené tělo. Jak vidíte, čím větší šance na celé tělo, tím menší šance na části – je to jednoduché – proč rozdělovat krásu? Poslední a čtvrtý sloupec udává jaký má zájem o části těla.

Postup zjištění zájmu

Pokud už rasta projeví zájem (úspěšný hod ve 2. sloupci) následuje druhý hod. Ten rozhodne, co Sběratel bude chtít.

Co dělat, když nás Rasta nebude chtít? Pokud se mu nebudeme vnucovat, můžeme vylézt z podzemí bez úhony, ovšem, pokud je Rasta v tíživé finanční situaci, třeba potřebuje koupit velkou tabuli skla na novou vitrínu pro tu dceru šenkýře, může zaútočit jen pro peníze. To záleží na úvaze PJ.

Způsob získání oběti

Jak už bylo řečeno, jsou dva způsoby, jak se zmocnit oběti. Bojem, pokud potřebuje Rasta získat pouze část těla, nebo lstí, jestliže Rasta chce celé tělo.

Pokud chceme pouze ruku, může postupovat takto:

Oběť pozve ke stolu, kde jí pohostí polévkou. Až dobrodruh dojí, Rasta se ochotně zvedne, aby odnesl nádobí. Jakmile se sklání pro talíř budoucího exponátu, tak se levicí může chápat po talíři a pravicí už hledat sekeru, kterou má připravenou v příborníku za dobrodruhem. Stačí jeden sek, jeden rychlý pohyb, troška nepozornosti, nebo neopatrnosti, která je vyvolána Rastovou dobrotivostí a zdvořilostí. Jakmile bude ruka odseknuta, stačí dezorientovaného a těžce krvácejícího návštěvníka dodělat. Co když se z něj ještě něco bude hodit (Oko, zuby), přece ho nenecháme uprchnout.

Pokud chceme pouze celé nepoškozené tělo, může postupovat takto:

Jak napovídá příběh s Rolandem, bude se Rasta snažit postavu otrávit podáním polévky, či jiného jídla jednoduchého na přípravu. Jedy bude mít připravené asi v příborníku a bude se jednat o Melenovu pomstu, Bolehlav, ale hlavně Digitalis.

Když se něco pokazí, bude Rasta bojovat?

Pokud ale nastane jakýkoliv problém a dojde k boji, je Rasta připraven sáhnout po zbrani, které jsou všude možně poschovávané a dojde k boji tváří v tvář. Sběratel je schopen bojovat jakoukoliv zbraní, ale u něj doma najdete spíše krátké jednoruční zbraně, které může i kombinovat. Zbroj nenosí, jelikož ve svém doupěti žije pohodlným životem. Pokud ale třeba vytlačí družinku za dveře své ložnice a bude mít chvíli čas, může se obléknout do své kroužkovice, která visí na stojanu. V tomto případě se vyzbrojí ještě svým bastardem, ke kterému má bonus +1 za rodovou zbraň.

Způsob tvorby exponátů

Vzhled exponátů je různorodý. Těla můžou být nahá, oblečená, ozbrojená (dobrý způsob na schování zbraně) atd. Části těla můžou představovat téměř cokoliv – ruka držící pero, výstava krásných malíčků, grafické tabulky barevnosti očí (samozřejmě z očí). Různé útvary, které se dají vidět v kostnicích atd. – meze se nekladou, záleží na vašem pojetí umění a schopnosti šokovat a znechutit družinu.

Dalším problémem jsou zbytky. Něco může prodat jistým pochybným existencím, krev upírům, nějaké části alchymistům (kdo ví, z čeho všeho se dá destilovat) atd. To co neprodá, či nějak jinak nevyužije (pamatujte, lebka je dobrá svíčka) pohřbí. Jestli je vaše podzemí dosti rozsáhlé, může pohřbívat tam. Nejspíše to úhledně narovná na hromadu a ponechá to svému osudu. Ano, nám to tak nepřipadá, ale jemu to jako pohřeb stačí. Pokud vaše podzemní chodby vedou někam stranou do lesů či na louky, může pohřbívat do země tam, popřípadě žárově, to je jen na vás a na náboženství vašeho světa. Každopádně, Rasta nenechá pár metrů od ložnice tlející zbytky.

Někoho možná napadne, jak je vlastně zařízené, že exponáty se nerozpadají, nesmrdí atd. Nezapomínejte, že Rasta je alchymistický učeň a tak vynalezl konzervační postup. Jakmile je exponát hotov, nechá ho den v lázni palmového vína. Vysoký obsah alkoholu odstraní všechny hnilobné bakterie. Poté vše důkladně potře natronem, což je přírodní sůl, která se těží v pouštních jezerech (když ne natron, tak klasická sůl). Díky natronu tělo vypadá jako živé a ne seschlé, jako kdyby byl sušen na slunci atp. Následuje potření slabou vrstvou Rastova originálního prostředku. Jeho základem je včelí vosk a suroviny se vejdou do 20zl. Vyrábí ho do 1 hodiny a po skončení výroby tím natře celý exponát slabým filmem. Tahle procedura uchová exponát na 3 měsíce netknuté.

Kniha Vysoké Nekromancie

Toto je spíše otázka PJ. Je jen na vás, jakou nekromancii ve svém světe používáte, proto by byla zbytečnost zde popisovat postupy. Někdo prostě zakouzlí a má z ničehož nic kostru, někdo ji preparuje a jinak upravuje atd. Magie je tedy jednoduchá, proto vám nabídnu „mechaničtější“ postup.

Kostlivci

Je velice obtížné sehnat kvalitní tělo bez masa a s nepolámanými kostmi. Navíc je také důležité přesvědčit se, že nechybí žádné důležité kosti. Pokud by chyběly, nemá cenu takového služebníka oživovat, jelikož by z něho vznikl pouze neschopný paskvil. Dále je důležité, abychom měli alespoň představu o tom, co byl náš služebník zaživa. Jestliže to byl mág, je možné, že bude mít i kostlivec nějakou energii a vyšší inteligenci a tak by se mohl hodit jako majordomus.
Mnozí nekromanti pak kosti zpevňují. V kloubech je svazují koženými pásky nebo na některých nepohyblivých místech dokonce sbíjejí kovovými hřeby.

Další věcí je, proč si Rasta tuto knihu nechává. Je to přece památka na jeho neúspěch s magií, ale zároveň ho tato kniha přivedla na cestu, kterou kráčí a tento sentiment je mnohem silnější.

Přátelé Rasty

Pokud Rastu hodláte zasadit do mrtvého a zničeného města, toto snad ani nečtěte.

Obchodník

Tento tlouštík, žijící ve městě notnou řádku let, Rastu zná. Poznali se, když Sběratel bloumal po podzemních chodbách a kanálech města a narazil na sklepení obchodníkova domu, tam začal zkoumat dál a poznal i obchodníka. Z počátku mu byl velice nesympatický, ale pak zvítězila duše obchodníka. Je ochoten Rastovi cokoliv obstarat, jelikož velice dobře – a včas – platí. Obchodník může být jakékoliv rasy, snad jen doporučení – hobit, kudůk, to jsou takoví častí obchodníci. Každopádně by neměl být moc hezký, aby ho Rasta nezakomponoval do děl. Jinak je čistě na vás, jak ho pojmete, pomatujte ale, že on bude Rastu zapírat a zapírat.

“Kolegové“

Mělo by se jednat o skupinku 2 až 3 podobně smýšlejících CP. Kupříkladu: elfí nekromant, upír Karel, sadistický barbar Hugo atd. Občas za Rastou zajdou do podzemí, můžeme třeba zvolit 1. středu v měsíci kolem 17 hodiny, to je jen na vás a tito CP by měli za účel pouze obohatit atmosféru dobrodružství. Vyzbrojení budou lehce a pokud někdo napadne Rastu, jsou ochotni mu okamžitě pomoci, pokud budou na blízku. Každopádně by neměli být lehce dohledatelní, aby neprozradili polohu Rastova příbytku – ať družinka chvíli pátrá.

Další možní přátelé

Rasta, jako mnoho umělců může mít i svého mecenáše. Člověka zvráceného, narušeného, bohatého, ale neschopného tvořit, proto podporuje právě Rastu a chodí k němu na návštěvy, nebo si nechává vyrábět i exponáty k sobě domů.

Poděkování

Mé díky patří hned několika lidem, bez nich by toto dílo nebylo takové jaké je. Jsou to Křeček, UnknowN, Shadowmage, Nathaka Warrior, Saragon a Karel Doleček.

A prosím, nenazývejte Křečka Boo – je to milné označení :)

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 24

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Výborná práce, už sem začal přemýšlet, kam jí zakomponuju:) Výborně propracovaná, promyšlená do detailů a dobrodružství oživí a ukáže družině jak můžou skončit:)
Gratuluji, jen tak dál.


 Uživatel úrovně 5

CP které jsou zajímavé nikoli očarováním svých předmětů, ale svým propracovaným charakterem není nikdy dost.

Podobná CP tvoří atmosféru a tvář různých lokací, do kterých se mohou vypravit dobrodruhové.

Dle mého zcela jasné hodnocení *****.


 Uživatel úrovně 0

TOHLE OPRAVDU NEMÁ CHYBU. AUTOR MA ZŘEJMĚ DOBROU FANTAZII.OPRAVDU SE TOHLE POVEDLO TAKY SKLÁDÁM POKLONU


 Uživatel úrovně 0

pozdravuju ...

Zdařilé dílko, cista 5, neni co řict


 Uživatel úrovně 0

Skládám autorovi poklonu. Tohle je přesně to, co mi tu chybělo. Hned v příštím hraní mojí družinky to použiju. Navíc dílko se příjemně čte a prakticky žádná informace nechybí. Z mojí strany rozhodně není co řešit. 5*


 Uživatel úrovně 0

Mě to nadchlo, je to hrozně pěkně zpracovaný, vcelku bych řekla nechutné umění, ale úžasný nápad...konečně jsem pochopila proč nemám chodit k cizím lidem domů.:) Vážně pěkný:)


 Uživatel úrovně 5

Oni tma můžou jít s tím, že ho zabijí, třeba jou na cestách nekam daleko a tohle berou jako bokovku. Tedy u sebe budou mít dost vecí.

Ano, jeho styl neni zase tak originální. Ael jde o RP a o to jak ho zahajete. RAsta je "navýši", je galantní a vypočítavý. Pokud ho bude PJ hrát mistrně, nikomu jinému se podobat nebude.


 Uživatel úrovně 0

Falhir: Někoho někam nalákat (ať už na slib čehokoli) a tam ho zneužít/otrávit/zavraždit, mi nepřipadá zrovna ojedinělé, spíše tak nějak... klasické. :-D

Samurai: Nepochybuji o tom, že se jeho bohatství dá vysvětlit (také jsem to psal).
Jen k těm dobrodruhům: Skutečně bývají v porovnání s ostatními dosti majetní, na druhou stranu ne každý z nich si asi veškerý svůj majetek nosí na schůzku s neznámým člověkem. A navíc, ti, kteří přežili tak dlouho, aby se mohli stát bohatými, nebývají většinou zrovna hloupí a důvěřiví...


 Uživatel úrovně 5

Zajisté, jeho život je velice nákladný. ael zase musíme počítat s napojením na podsvětí, dobrodruhy (kteří jsou velmi casto bohatí a pokud nemaji prachy, amjí výbavu).

Pokud je mesto v troskach, mohl sve meni nashromazdit z trosek.

Chce to fantasyi


 Uživatel úrovně 0

Lišák: Zřejmě to bude tím, že Rasta je neobyčejný vrah. Jedná se o výjimečné CP, které číhá vně podzemí na dobroduhy. Rozebírat život vrahů je obecné téma; tento vrah zkrátka ví, jak na to, neboť má svou ojedinělou metodu.