Bestiář

Démonický válečník Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 19

Skupina: Magický tvor

Životaschopnost: 20 (59+8k6 životů)

Útočné číslo: (+4x2+2+0/+1+5/+4+4)=19/+5 (nebo 20/+4) +7 k iniciativě

Obranné číslo: (+0+7-5-3)= -1

Velikost: B

Zranitelnost: humanoid

Pohyblivost: 19/drak

Přesvědčení: zmatené zlo

Poklady: rytířská zbroj, lektvary bílé hvězdy a rudého kříže

Zkušenost: 5 000

Síla mysli: SUM=35; SOM=36

Popis:

síla:19/+4
obratnost:11/+0
odolnost:18/+3
inteligence:9/ -1
charisma:7/ -2

„Dobrý den, mistře.“ „I tobě, válečníku. Co si přeješ?“ „Před lety jsem získal meč.“ Položil ho před theurga. Byl vyrobený z temné oceli, velmi ostrý, bez zdobení, jen v čepeli vyraženy magické runy. Meč hrdiny. „Vím, že v něm byl zaklet démon, už není. Chci dalšího. Toho nejlepšího.“ „Útočného démona, nebo máte nějaké zvláštní přání?“ „Útočný.“ „Dobrá, a čím platíte?“ Bojovník vyndal z brašny vak a položil ho na stůl. Zacinkalo množství peněz. Učedník spočítal v různých měnách dohromady pět set liber. „Dobrá, to bude stačit.“

zapisovací amulet, kancelář theurga Likurgose, 21. července roku 1221

Kde žije a co dělá?

V údolí Manheweltském usadivše se démon nelidský, brání obchodu mezi městy Novigradem a Stregoborgem. Z vyprávění zúčastněných zvíme o šíleném muži, jež bez příčiny napadl mnoho kupců a náhodných pocestných, nejednu rodinu kupeckou o živobytí připravil či dokonce zabil, mnoho otroků rozcupoval a o veškeré styky se Stregoborgem tak Novigrad připravil. Tento muž je velmi nebezpečný. Útočí od pohledu, maje strašlivou sílu, mečem jistě kouzelným proklaje srdce každému, kdo postaviti se mu odváží. O stylu boje dále víme, že démon tento se nikterak nebrání a zdá se, že mu rány na těle nevadí. Běda tomu, kdo by se ho zdolati pokusil.

kronika města Novigradu, květen roku 1223

Jak vypadá údolí Manheweltské, jeho nynější domovina?

Nezbývalo mi než-li uposlechnout přímý rozkaz a vydat se do nechvalně proslulého Manheweltského údolí, kdež sídlí nelidský démon, který již mnoho lidí zabil. Já projíždím se zprávou do Stregoborgu, aby tamní vévoda povolal vymítače, neb nikdo jiný tu stvůru zdolat nedokáže a na panství Novigradském není známo že by se vymítač nalézal. Můj úkol je smrtelně nebezpečný, ovšem dluhy mé rodiny, které mohu všechny takto umořit, mi nedovolují ho nepřijmout.

zápis z deníku bezejmenného formana, ze dne 8. srpna 1223

To, co jsem uviděl, bylo strašlivé. Ten netvor je jistě ze samého pekla. Hned první den jsem spatřil dva kupecké vozy, kterak stojí mimo silnici. Jeden zde musel stát již přes rok, měl jen dvě kola a byl i jinak pobořený, druhému se to však muselo stát nedávno. Nejhorší byla ta těla. Mnoho těl, nedávno zabitých, v rozkladu. Puch hniloby zažral se do mého oblečení a jistě mě bude trápit po zbytek mé cesty, ovšem lepší, nežli pohled na červy se hemžící lidské vnitřnosti.

Po cestě potkal jsem ještě další podobné vozy, napočítal jsem jich celkem šestnáct. A mrtvol bylo přes stovku. U starších případů šlo někdy těžko poznat jednotlivá těla. Něco přes polovinu vozů bylo dál mimo cestu, nejspíš se tedy splašili koně, pokud mohu soudit. Musí to tedy být opravdu strašlivá stvůra.

Největší šok pro mne byl, když jsem dorazil ke karavaně složené ze tří vozů. Napočítal jsem dva tucty mrtvých vojáků. Takovou armádu zabít najednou...

zápis z deníku bezejmenného formana, ze dne 16. srpna 1223

Jak démonický bojovník vznikl?

Dne 29. srpna 1223 jsem byl najat vévodou ze Stregoborgu, abych za tři sta padesát liber zabil stvůru, jež se skrývá v Manheweltském údolí a škodí lidem. Podle vévody zabila již desítky lidí, podle jednoho posla přes stovku. Rozhodl jsem se tedy napřed posbírat informace. Toto je opis zprávy ze zapisovacího amuletu theurga Likurgose, záznam ze 3. srpna roku 1221:
Bojovník si přišel vyzvednout svůj meč. Mistr teprve prováděl zaklínání, neboť minulého dne se toto minulo účinkem. Bojovník byl vyzván, aby posečkal. Po třetině hodiny se ozval z pracovny theurga strašlivý křik. Jeho pomocník se šel podívat, co se stalo. O chvilku později se mistr Likurgos vyřítil z pracovny. V ruce měl bojovníkův meč, a s ním na něj zaútočil. Bojovník se pokusil Likurgose zastavit, avšak Likurgos byl v bojovém amoku rychlejší a silnější, bojovníka zabil. Poté utekl.
Z tohoto záznamu usuzuji na určitý druh fatálního neúspěchu při zaklínání démona astrálních sfér. Podle jiného záznamu měl být v meči zaklet bojový démon. Neslyšel jsem ještě, že by takový démon na místo předmětu posedl člověka, avšak zřejmě se tak stalo. Pokud bojový démon získal kontrolu nad tělem, mohl v průběhu uplynulých dvou let změnit tělo theurga a vytvořit z něj bojovníka, jakým je teď. Agresivního berserkra, který útočí na vše živé.

Pokud jsou mé úvahy správné, pak je Likurgos velice cenným předmětem zkoumání a měl bych ho přivést živého. Zaplaceno však mám za jeho hlavu. Snad bude stačit skalp...

deník vymítače, 6. září roku 1223

Jak je bojovník vyzbrojen, vybaven?

... theurg: Pověz, jakými zbraněmi bojovala ta stvůra.
mrtvá duše: Měl těžký kyj, v něm železné ostny.
theurg: A dál? Co mě na sobě?
mrtvá duše: Těžkou zbroj, kroužkovou košili, přes prsa pláty železa, chrániče předloktí.
theurg: A dál?
mrtvá duše: I přes kalhoty měl kroužkovinu, holeně ještě překryté chrániči.
theurg: A helmu?
mrtvá duše: Ne.
theurg: A další věci? Co měl ještě u sebe? Prsteny, amulety, náramky. A v čem nosil věci?
mrvá duše: Jen zbroj a zbraň, jinak nic. Snad čutoru.
theurg: Díky.
mrtvá duše: Není zač. Pomsti nás.

zapisovací amulet, kancelář theurga Kalimera, Likurgosova učně, rozhovor s mrtvým vojákem, 11. září 1223

A teď pravidlově...

Celkově o bojovníkovi

Démonický bojovník vznikl v důsledku fatálního neúspěchu jistého theurga při vyvolávání útočného démona. Tento démon nezamířil do připravené zbraně, ale do theurgova těla. Theurgova mysl, otevřená styku se sférami, se nedokázala účinně bránit. Mysli se spojily a vznikl šílený, agresivní maniak, který zabíjí každého, koho uvidí. Démon posílil theurgovo tělo, dal přesnost jeho úderům a přiměl ho k životu vraha. Tak se bývalý theurg zdokonalil v boji, jako by nestačilo bojové šílenství, ve kterém se nachází takřka pořád (berserkr).

Démon přímo či nepřímo ovlivnil všechny vlastnosti. Původně šikovný, celkem pohledný člověk je nyní neupravený, neohrabaný barbar, místo magických atributů má v ruce kyj a mlátí do všeho živého.

V oblasti, kde se vyskytuje, dříve panoval obchod, avšak tomu démonický bojovník zabránil. V oblasti se nachází několik tábořišť, mezi kterými se démonický přemisťuje, když někoho potká, tak ho zabije. Má rychlého koně (u patníku na hranicích Novigradu a Stregoborgu naleznete mrtvolu koňského handlíře) a když si někoho všimne, je takřka jistě mrtvý.

Je pravděpodobné, že se démonického pokoušeli zabít různí dobrodruhové a lovci nestvůr, ovšem démonický se vyvíjí. Již není tak beznadějně tupý, jako dřív, a družině dobře vyzbrojených dobrodruhů se jistě vyhne. Možná má i luk či kuši. Démon se naučil používat alespoň část inteligence těla. Tak si snad i jednou do měsíce dopřeje koupel...

Životy

Jako berserkr má démonický dvojnásobek životů, což mu dříve postačovalo, avšak, jak jsem řekl, vyvíjí se. Již to není pořád nemyslící bojový kolos, a v takovýchto případech má počet životů standardní. Démonický se ovšem znovu „naučil“ vyrábět primitivní léčebné lektvary, konkrétně rudý kříž a bílou hvězdu. Spolu se schopností léčení vlastních zranění jako válečník na 6. úrovni je tak i se svým záporným obranným číslem (berserkr se nikterak nekryje) dostatečně odolný, či spíš „trvanlivý“.

Bojové dovednosti

Démonický válečník má bonus k iniciativě (+3+6-2)=+7. Je to bojovník na 6. úrovni s 3mi útoky za 2 kola, v boji berserkr (jeden útok za kolo navíc) a jelikož bojuje těžkou obouruční zbraní (těžkým kyjem), má ještě postih -2.
Díky démonovi má speciální bonus k ÚČ (+4). Jedná se o obdobu útočného démona ve zbrani, válečník tak lépe vede útok.
Jako bojovník má v ÚČ také přesnost a drtivost, resp. průraznost.

Berserkr si počítá do ÚČ svůj bonus za sílu dvakrát, každou akcí útočí (5 za kolo) a útok na něj probíhá jako útok na nehybného protivníka (započítáno v OČ).

Otázky a odpovědi

Účinkuje na démona kouzlo „rozptyl kouzla“?
Ne, neúčinkuje. Na Démonického válečníka je v podobných případech pohlíženo jako na kouzelný předmět s démonem astrálních sfér.
Lze démona uspat?
Ano, lze, pokud se tak stane, tělo opět ovládne theurgova duše. Bude značně dezorientovaná, vzpomínky na dobu, po niž byla ovládána démonem, budou jen velmi kusé a nesouvislé, navíc může trpět výpadky paměti z předchozí doby a může mít změněné určité charakterové vlastnosti (bude agresivnější)

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 19

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

největší debilita co sem tu kdy viděl...firefucker se překonal :-D


 Uživatel úrovně 0

Docela dost mocný démon


 Uživatel úrovně 0

tjcombo: Tvá kritika se skládá z vyjádření, že dílo je "Sračka" a "totální hovadina", přičemž ani nenapíšeš proč (byť uznávám, že se mi dílo nepovedlo). A věk je irelevantní. Když už ho ale chceš znát, není nic jednoduššího, než se podívat do statistik.

Zkus se vyjadřovat slušněji a podložit svou kritiku argumenty.


 Uživatel úrovně 0

jE TO CELKEM SRAČKA ALE I DOCELA ZAJÍMAVÁ


 Uživatel úrovně 0

Tedy, nevím, jestli to už někdo napsal do diskuze, ale OČ -1 neexistuje, minimum je vždycky 0.


 Uživatel úrovně 0

Felix Jaeger: Toto dilo se sestava predevsim z textu psaneho kurzivou...
Fafrin Vok: zmena fyzickych parametru


 Uživatel úrovně 0

Zatim to vypadá velice dobře uvidim jak na to zareaguje moje velká družina která opravdu už hodně zažila.


 Uživatel úrovně 0

Felix Jaeger:

Chceš-li smysluplně diskutovat a něčeho dosáhnout, nevolíš zrovna tu nejlepší volbu. Spíše naopak. Napsat, že bys to stihl za hodinu a že hezké jsou leda tak texty psané kurzívou (a ještě k tomu ":-P"...), to není dobré.
Tvé "hodnocení" není vůbec věcné a i když není Firefanatikovo dílo zrovna nejskvostnější, takovou směšnou kritiku si nezaslouží (což ostatně žádné dílo).

Pokus se psát srozumitelněji a věcněji. A ještě k tomu se zamysli nad tím, jestli bys to pravdu dokázal napsat V TAKOVÉ FORMĚ za hodinu a pak rovnou do rubriky, hm?


 Uživatel úrovně 0

Firefanatic : Jaké další efekty?


 Uživatel úrovně 0

tak tohle bych stvořil za hodinu..hezký sou leda ty textíky psaný kurzívou :-P