Bestiář

Anubidův válečník Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 39

Skupina: Nemrtvý

Životaschopnost: 10

Útočné číslo: (+4+5/+1)=9/+1(pařáty),(+4+7/+3)=11/+3(egyptské ostří),(+4+6/+2)=10/+2(srpy)

Obranné číslo: (+5+2)=7

Odolnost: 15

Inteligence: 3

Velikost: B

Zranitelnost: nemrtvý

Pohyblivost: 14/humanoid, 17/zvíře

Přesvědčení: zákonné zlo

Poklady: 1000 zl.

Zkušenost: 1350

Bojovnost: 9

Popis:

,,Zpočátku se nic zvláštního nedělo. Kráčeli jsme po rozlehlé travnaté pláni. Pak znenadání prořízl ticho dlouhý přerývaný ryk. Naštěstí opodál stál vysoký strom. Vylezl jsem nahoru, abych se rozhlédl. Po pár vteřinách, co jsem byl zapřen o větev v nejvyšším vršku koruny, se ozval další ryk, tentokrát kratší a nepřerývaný. Moje elfský oči spatřily v dálce skupinku asi sedmi černých postav, rychle se blížících k nám. ‚Něco tam je! Připravte se!‘ vykřikl jsem a napnul šíp na tětivu. Mé uši slyšely tření kovu o kov. Vypustil jsem šíp. Letěl přímo ku tmavé postavě. Spatřil jsem však, že jenom nadskočila a šíp letěl dál. Když se ještě přiblížili, všiml jsem si jejich podivného běhu. Klusali jako psi po čtyřech. ‚Co to je sakra!?‘ zvolal můj přítel. Nikdo mu už neodpověděl. Bestie skočil na mé druhy a začaly do nich sekat jakýmisi tyčovými zbraněmi, srpy a i vlastními ostrými drápy. Bezvýsledně jsem do nich posílal jeden šíp za druhým. Poslední z mých přátel padl s netvořeným obličejem mrtev k zemi. Vzhlédli do koruny stromu, přímo na mne. Pak jeden z nich krátce přerušovaně zavyl a všichni se dali na ústup.Díky tomu jsem jako jediný přežil. Musíte mi věřit léčiteli, byli to nemrtví. Sundejte to ze mě, já je nezabil! Já ne!

Poslední věty elfa Aglana před úplnou ztrátou rozumu


Jak vlastně vypadají?

Anubidův válečník se pozná na první pohled. Na celém jeho těle roste černá srst. Na hlavě se psími rysy, protáhlý čumák pokryt černou srstí, ostré trháky částečně vyčuhující z huby a asi 6-8 coulů dlouhé špičaté uši, nejčastěji nosí potrhanou faraónskou čepici. Oči jsou vždy zabarveny do temně černé, neplatí to pouze pro duhovku, ale pro celé oko včetně bělma a sklivce. Jeho výška je v průměru něco okolo 200 coulů. Na dlaních, jestli se to tak dá nazývat, mu vyrůstají dlouhé asi 10 coulové černé drápy. Na ramenech můžeme také najít zbytky po kožené zbroji, stejně tak na hrudníku. Nohy Anubidova válečníka jsou velice vypracované, slouží k běhu. To napovídá,že tento válečník se pohybuje nejen na zadních končetinách, ale může utíkat i po čtyřech.


Jejich vznik

Tito nebezpeční válečníci vznikl z odpůrců boha Anubise (nebo jiného boha se psí hlavou, kterého si PJ vymyslí). Přiváděli Anubidovi přívržence na scestí. To se bohu samozřejmě nelíbilo. Stihl je snad nejhorší trest, mumifikace za živa. Umírali ve strašných mukách, především proto, že ti, co trest vykonávali, vyndávali vnitřní orgány od těch méně důležitých až po ty životně nezbytné. Nikdo na světě by si určitě nepřál takovou smrt. Anubis jim však nedal pokoj ani po jejich strašné smrti. Znovu je oživil. Jejich vzpomínky na muka jim ponechal, aby v nich vzbudily zuřivost a krvežíznivost. Od těch dob čekají v nejhlubších kobkách na bohatství chtivé dobrodruhy. Není však ani vyloučeno, že by Anubidovi válečníci nemohli z těchto kobek vylézt.


Zvláštní schopnosti

Zuřivý úder

Anubidův válečník bojuje s takovým zápalem, že za každé kolo útočí vždy 2x. Pokud má egyptské ostří, útočí vždy jednou ostřím a podruhé drápy.


Způsob boje a obrany

Jakmile se do okolí 20 sáhů dostane živá bytost, Anubidův válečník se probouzí z transu, ve kterém může přetrvat klidně i celá tisíciletí. To, že jsem vypsal tři způsoby, jak může útočit, neznamená, že bojuje se všemi prvky najednou. Jeden válečník vlastní buď jedno egyptské ostří, srp nebo bojuje pomocí drápů. Napadá všechno a všechny ve svém okolí. Bojuje s větší zuřivostí než berserk. Největší obranu Anubidovu válečníkovi poskytuje egyptské ostří, je největší a má největší krycí plochu. Naopak drápy žádnou obranu neposkytují a srpy pouze malou.

Zbraně

Egyptské ostří

Základ tohoto ostří je přibližně 2 sáhy dlouhá zlatá tyč o průměru asi 8 coulů. K ní jsou na konci připojeny dvě ostří, na kterých jsou ještě pruhy zlata, ostří jako takové je vyrobeno ze slitiny kovů podobné oceli. Délka této zbraně je dána délkou ruky. Jedna polovina egyptského ostří měří tolik, co natažená paže. Pár čísel: 7+3+2


Srp

Rukojeť srpu je celá vyrobena ze zlata, po stranách ozdobena zlatými výběžky s napodobeninami peří. Zatočená čepel, dlouhá asi jeden sáh, je vyrobena ze stejné slitiny jako egyptské ostří. Ne však celá čepel, uprostřed vede od rukojeti k jílci zlatý pruh. Něco k číslům: 6+2+1


Jak žijí(nežijí)?

Anubidův válečník je navěky odsouzen k pronásledování všeho živého. V jejich mysli stále zní, nebo spíše doznívá, Anubidův hlas, který je drží, proti jejich vůli, při životě. Pokud tyto tvory potkáte na otevřené planině, nemá cenu utíkat. Jejich končetiny jim dovolují pohybovat se jako psovité šelmy. Například v lesním porostu se můžete skrýt s vědomím, že máte asi 100% šanci na vaše úspěšné skrytí. I když tito válečníci se v mnohém podobají psovitým šelmám, nemají jejich čich. Dalo by se polemizovat i tom, zda vůbec nějaký čich mají. Pokud jsou probuzeni z transu a jejich oběť jim unikne, začnou se potulovat po okolí. Můžeme se s nimi setkat především v noci. Ne, že by jim vadilo denní světlo, ale přeci jenom raději útočí a pohybují se za tmy. Vzhledem k tomu, že jsou to nemrtví, se neživí ničím, nemusejí ani jíst, ani pít.

Dorozumívací prostředky

Nemají žádný zvláštní jazyk. Dorozumívají se jednoduše jako psi ve smečce. Tady máme způsoby jakými se mohou dorozumívat a jak se dají přibližně přeložit.


Způsob komunikace Překlad zvláštní účinek
Dlouhé nepřerušované zavytí (30 s) Pomoc! všichni válečníci v okolí 1 míle se probudí
Dlouhé přerušované zavytí (30 s) Tady! přivolá všechny válečníky v okolí 1 míle
Krátké nepřerušované zavytí (7 s) Útok Všichni válečníci zaútočí na zvolený cíl
Krátké přerušované zavytí (7 s) Ústup Válečníci takticky ustoupí
Zavrčení Dávej si pozor! žádný
Zakňučení Bolí to! žádný
Nech mě být! Omlouvám se! žádný

Využití

Tito válečníci se dají například umístit jako strážci nějakého pokladu, který se nachází hluboko podzemí. Nejsou sice silnější než upíři, ale ve větším množství dají dobrodruhům zabrat. Nemusíte se však omezovat pouze na temné kobky. Anubidovi válečníci mohou strážit všechno a téměř všude. Další návrh na využití je například, že se objevilo nezvykle mnoho těchto válečníků. Dobrodruhové musí zjistit, co se děje. Jistě vás napadne mnoho a mnoho dalších využití pro tyto nemrtvé.


Slovo autora

Někteří z vás nejspíš poznali, že jsem se nechal inspirovat filmem Mumie. Zdálo se mi, že je škoda takového nápadu. Proto jsem si vypůjčil pouze vzhled. Doufám, že je v nějakém ze svých dobrodružství využijete.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 39

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Je to zkopírované ale to je dobře takhle aspoň když by ho chtěl někdo použít a nějaký hráč je neznal nemusí mu to zdlouhavě vysvětlovat.
já bych toto dílo ohodnotil 4* protože se mi moc líbí zpracování


 Uživatel úrovně 0

Anúbidův bojovník- nebyl náhodou v ,Mumie se vrací´?

Je dobré že někoho napadlo to zpracovat - na druhou stranu se mi zdá, že je to spíše kopírování nápadu někoho jiného.

Tak nevím, k bodování bych dal asi 3 (nápad +5, originalita -2)


 Uživatel úrovně 0

Mne připadá,že Anubiův válečník se vyskytuje docela často ve hrách a filmech s alespoň trochu egyptskou tématikou.tím chci říci,že to není žádný převratný vynález.

Další věc je v tom,že ve světě,kde není žádný bůh s psí hlavou(třeba v mém případě.Všichni moji bohové jsou humanoidní a nemají žadné zvířecí články těla) jsou Anubiovi válečníci celkem zbyteční.Navíc mi připadá,že by Anubiovi válečníci více zvláštních schopností.Co třeba "smrtící skok",či "šakalí zavytí"?

No,hlasovat již nemohu,ale dal bych asi 2,což stejně nejde (originalita 0,zpracování 3 ).


 Uživatel úrovně 0

Není to špatnej nápad ale ani nic moc extra. To že se někdo inspiruje filmy mě nevadí, sám čerpám inspiraci do DrD z filmů a knih, ale myslím, že by se do hry neměla zatahovat existující mytologie. Protože když už použiju tuhle nestvuru, měl bych použít i boha Anubise a ten zas nemůže být bez všech ostatních a to svazuje :-)


 Uživatel úrovně 5

Takový obyčejný válečník, kdo viděl film, snad ani nepotřebuje tento příspěvek. Na to, že to má takka nulový nápad, mě příspěvek nakovec zaujal.

Není pitváno, tam kde nic není a vcelku je řečeno vše podstané ( i když mohlo být více "vychytávek" ).

Nemyslím si, že se přesílený a že by se mu měli stahovat statistiky dolů. Celkově se asi vyrovná válečníkovi na 10 úrovni. Dobrý PJ si určitě rozmyslý dát, jich víc než 3 do jedné grupy ( i pro postavy cca 12 lvl ).

Jediný velký nedostatek ( vyjma absence NÁPADU ) vidím ve světech, kde bohové nemají přímou moc nad světem nebo do světa nezasahují.

Nápad 0,5*, zpracování 3,5* průměrem mi vyšlo hezké 2*.


 Uživatel úrovně 0

Mně se to docela líbí ale přece jenom se mi tram nezdá to svolávání v okruhu 1 míle, vždyť zavytí se může nést blíž nebo dál dle terénu. A ještě, jestli je tyč srpu celá ze zlata, tak musí být (ono zlato samo je mněkké natolik, že do něj člověk udělá rýhu) celý srp nanic, jak z otázky obrany tak útoku.


 Uživatel úrovně 0

Nápad neni špatnej ,ale jestli tuhle příšeru použiju ve hře tak jí trochu změnim čísla(dolů).


 Uživatel úrovně 0

No co bych k tomu mohl říci? Když všechno podstatné již řečeno bylo.
No třeba to, že ... Anubis (2. pád bez Anubida) je sice jméno Egiptského boha, ale řecké! To egiptský je Anup (2. pád bez Anupa). (škoda že to všude neskloňujou správně - viz např. Hvězdná brána)
A dál: Na nemrtvé podle pravidel verze 1.5 působí sluneční světlo tak, že: přízračné ihned rozpouští
a ty hmotné (zombie, ghůl) zničí za životaschopnost -1 směn! A kdyby byli tito Anubidovo bojovníci vůči slunečnímu světlu "imuní", mohl by to někdo svést na bohy,
ale to by potom mohl být imuní jakýkoliv nemrtví, a vlastně by k tomu stačilo
se jenom párkráte pomodliti. Timdle stylem by se za chvíli většina světů dusila
v kouři zničených měst a smrti!
To jest vše co si o tom myslim. (zatim)


 Uživatel úrovně 0

Zdravím všechny, jedinou kladnou věc, kterou na tomto dílku vidím, je to, že je to čtivé, i když místy slohově neucelené. A myslím, že není k věci opakovat stalé dokola ty samé chyby.
STRUČNĚ A JASNĚ hodnotím 2**.


 Uživatel úrovně 0

Pohyblivost má být šelme, aby se mohli při sprintu pohybovat 2x rychleji, než humanoid se stejnou pohyblivostí.
Odolnost má být 19, protože tak je určena pro nemrtvé.
Říkat, že veškeré nabýdnuté zbraně jsou silně přesílené, asi nemá moc cenu.
Ostatní blbosti už zmínily ostatní. Přestože se to pěkně čte, nemám za co dát hvězdiču (zprasený převzatý nápad hvězdičku dostat nemůže)