Bestiář

Prácechtivec Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 21

Skupina: Cizí Postava

Životaschopnost: 1/3

Útočné číslo: (+2+0)=+2 / (+4+0)=+4

Obranné číslo: (+1+1)=+2 / (+0+3)= +3

Odolnost: 10

Inteligence: 13/13

Velikost: B/C

Zranitelnost: Humanoid

Pohyblivost: 16/ 21/ Humanoid

Přesvědčení: neutrální

Poklady: 150

Zkušenost: 300/750

Bojovnost: 1/4

Síla mysli: 6

Popis:

,,Rychle poběž nebo to nestihneme! Křikl po druhovi Gotz a spěchal dál. Tu se mu do cesty postavil obrovský barbar: ,,Naval všechny prachy co máš a dej mi taky ten svůj krásnej obleček. Tady máte peníze, ale oblek si nechám! DEJ ho sem!" Vykřikl barbar a už už vztahoval ruku na člověka. Gotz se najednou začal zvyšovat, oči mu zčernaly a pevným hlasem na barbara zařval: ,,Chcípni pozemský červe!" A dvakrát ho praštil do hlavy, pak se mohutnými kroky rozběhl ke kovárně, kde už vyčkával kovář a zákazníci. Při každém kroku se snižoval až u kovárny stanul ve své normální velikosti."

Popis:

Prácechtivcem může být jedině člověk, je to neobyčejně pilný člověk, který doslova visí na své práci. Vzhled je jakýkoliv, může jím být jakýkoliv člověk.

Způsob života:

Jeho jedinou prioritou je práce, dokáže pro ni i umřít, pokud mu někdo brání v cestě do práce, pak se rozhořčí a zabije ho, je fanaticky posedlý prací, někdy když nestihne svou práci dodělat, tak si ji buď vezme domů, anebo zdvojnásobí, nebo ztrojnásobí svou pracovní rychlost. Výrobky od něj jsou neocenitelnou kvalitou. Prácechtivec si cestou do práce také úzkostlivě hlídá peníze a ostatní věci které nese s sebou, zloději pozor! Je to samotář, nikdy se nežení, nechodí do divadel, nebo na trhy, poutě, pokud to nemá něco společného s jeho prací, nebo jeho konkurenty, které je schopen do základů zničit. Nepoužívá žádné zbraně, protože bojuje narychlo. Přestože je samotář, tak se může s jinými prácechtivci z práce sdružovat do temných kultů a uctívat práci! Nejhorší pro prácechtivce je, když přijde o práci, z jakýchkoliv důvodů, potom se jí bude snažit získat zuby nehty zpět, z pracovních důvodů například že se chová jako "studený čumák", apod.

Styl boje:

Jak již víte prácechtivec používá své bojové schopnosti jen tehdy, když se mu pokouší někdo zabránit v tom pracovat, nebo když chce zničit konkurenci. Mezi jeho bojové schopnosti patří:

1)Zvětšení
počet akcí: 1
magenergie:1mag/1kolo
trvání: jak se mu zlíbí
Prácechtivcova výška se zdvojnásobí. Pro tohoto prácechtivce jsou změněná měřítka. Prácechtivec se po skončení kouzla zase zmenší.

2) Dvojí úder
Bonus k iniciativě: +2
Počet akcí: 2
Prácechtivec praští svého protivníka dvakrát po hlavě, čímž mu ubere 6 - 16životů, 50% šance na bezvědomí soupeře. Soupeř se brání pastí 8 - obratnost - ubrání/neubrání.

3)Útočný kryt
Bonus k iniciativě: 0
Počet akcí: 2
Při první akci se prácechtivec kryje, útočník musí překonat past 5 - síla - zasáhne/nezasáhne, aby prácechtivce zranil, a tím mu znemožnil výpad. Pokud se to útočníkovi nepodaří, tak má postih k obraně -3, protože se ho prácechtivec pokusí z krytu napadnout.

Magie:

magy:15magů

Prácechtivec získal své umění magie svou pílí, ale také tak, že jeden z prvních prácechtivců chtěl zničit konkurenci tak, že si nastudoval kletby a ty potom proti nim začal používat, posléze se ostatní prácechtivci také naučili kouzlit, také tomu přizpůsobili svůj životní styl.

Prácechtivec používá jednak magii v souboji, jednak ji používá i v práci. Aby rychleji udělal výrobek používá prácechtivec rychlost, která ale neubírá výrobku na kvalitě. Umí také používat kouzla oheň, světlo, dým, zamkni, odemkni, které využívá při zneškodnění konkurence. Magy získává ve spánku, který se podobá tranzu, stylem, že za 3 směny si obnovuje 1 mag. Pokud ho někdo v jeho tranzu vyruší, tak je zraněn počtem magů získaných v tranzu x k6 životů. Zůstává mu jen tolik magů kolik jich měl před tranzem.

Využití:

Prácechtivec se dá uplatnit v široké škále možností. PJ může prácechtivce nastrčit například zloději, pokud prácechtivec zjistí že ho zloděj okradl tak ho co nejdříve zneškodní, protože nenávidí jinačí profese než je ta jeho. Nebo může dostat družina úkol zneškodnit prácechtivcovskou sektu, apod.

Poděkování:

Poděkování ode mě si zaslouží všichni kdo mi pomohli v Dílně v Moudré Sově, jmenovitě Gryffintom, Spize (díky nim jsem dopsal magii, takovou jakou je), Embir a Aryan (tihle dva se zase zasloužili o změněné jméno postavy).

Všem vám moc děkuji, že jste mi pomohli doladit moje dílko.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 21

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Moc se mi na něj nezdá ta inteligence... Je sice fakt, že umí trochu kouzlit, ale to je přece jenom moc vyská inteligence podle mě... Bych tam dala tak 10.
Krásná Elfí čarodějka Eilonwy


 Uživatel úrovně 0

Tohle je hodně rozporuplné. Na jednu stranu se mi moc zamlouvá nápad vůbec něco takového zpracovat. Originalita je cenná a pokud je to navíc využitelné, je to moc fajn. 5*

Zarazilo mne zpracování. Sice chápu, žes to psal dost volným stylem, a osobně mi to připadalo i docela vtipné, jenže zůstává to napůl cesty.

Pravidlově je to dost pod průměrem a dá se tam najít hromada chyb (co se stane, když se setká potvora velikosti F na 36. úrovni, s neprorazitelným krunýřem z kdovíčeho OC: 50 a obratností -2 s prácechtivcem? No prácechtivec jí dá dvě rány pěstí a ona si hodí 50% na omdlení, nedej bůh, aby jich potkala víc naráz třeba při útoku na město). Záměrně přeháním, ale prostě pravidlově je to nedotažené - psali o tom i ostatní. 1*

Co se týče samotné RP stránky popisu, tak tam je to trochu lepší, ale také si to nedodělal a zrovna tam mne to hodně mrzí, protože tohle je IMHO CP spíš do hry zaměřené na hraní role. Moc by se mi líbil třeba nějaký popis zvrhlé sekty, sloužící démonovi práce, která si vybírá chudáky workoholiky a potom je pomocí temných rituálů přetváří na prácechtivce. Moc rád bych se dočetl podrobnosti o těch temných rituálech, o obětech pro démona.. o jejich chování a o tom, jak se postupně odcizují svým rodinám. Šla by z toho udělat v podstatě sociální satira, ve které by PJ hráčům ukázal některé problémy dnešního světa. Nebo trhlá parodie na komunismus - prácechtivecká sekta by si stanovovala nemožné pětiletky, toužila by po změně celé společnosti v prácechtivce a vzívala by společné soužití plné práce, práce a hmm práce. :o))
Ať už bys to rozpracoval jakýmkoli směrem, bylo by to fajn. Jen to prostě chtělo víc času a energie, nešetřit nápady a to mi tam chybí. Za to, že jsi nevyužil ten potenciál, jak podle mne šlo, dávám 2*

I když mi tam vadí i další drobnosti (úvodní příběh mohl lépe ukázat povahu prácechtivce - nesnídám, nesvačím, nestihnu to nestačím), oceňuji hlavně tvůj talent i čas, který tě to určitě stálo. A protože se těším na nějakou tvou další, podobně originální, ale pečlivěji zpracovanou práci, budu si tě třochu předcházet a dám 3* :o)


 Uživatel úrovně 0

hranostaj:
Tam není napsané nic, vůbec nic že si pomocí kletby přivlastnil použitelnost pro své potřeby "pozitivní pomocné magie", tam je napsáno že skrze pokusů s kletbami si ovlastnil magické schopnosti a to jsou 2 zcela odlišné věci!
Ale já nepočítám s tím že se to mermomoci musí všem líbit.
Měl by ses nad svými příspěvky zamyslet a zformulovat do jednoho, protože zbytečně zahlcuješ diskuzi.

abbé Faria


 Uživatel úrovně 0

ok ... takze kleba je pozitivní pomocná magie ? ? ? :)) ...

myslim že jedině vysvětlení Terryho Pratcheta by mě potěšilo ...
a taky si myslim, že si měl trošku počítat s tím, že se to někomu nemusí líbit:) tj. vše

množství teček ještě neovlivňuje fakt, že tam ty věty sou :)
teď ti nechám prostor pro poslední slovo a pak dost flamování


 Uživatel úrovně 0

Hranostaj:
Mno, kdybys psal v celých větách tak bych to asi pochopil lépe, ale aspon se o to pokusím.
Pokusil jsem se o (nejspíš) první zpracování Prácechtivce, nebo-li Workoholika pro potřeby DrD, jeho vznik;
Nevím jestli znáš nějaké "workoholiky", ale workoholikem se prostě člověk narodí, má rád práci nadevše na světě, uzpůsobuje jí své potřeby a v tomto případě se workoholikovi trošičku uzpůsobuje duše a on se naučí(postupně) jakési zvláštní schopnosti.
Nevím jak to myslíš s tím doupětem, ale podle mě příspěvek smysl dává, jinak bych ho sem neposílal, sám jsem ho před odesláním nechal v Dílně spočívat měsíc, pak nevím proč si se tam neozval, měl jsem tuším upoutávku i na fóru, ted se ti kritizuje co? Podle mě je Prácechtivec využitelný, dosvědčuje to text pod nadpisem Využití. O démonu jsme tu již hovořili tu jsem přiznal svou chybu, objasnění magie je napsáno v textu.
Nevím jestli to děláš schválně, nebo v tom ještě neumíš chodit, ale působíš na mě arogantním dojmem, je to jen můj pocit.

abbé Faria


 Uživatel úrovně 0

tak ... když hodnotím dílo čtu ho ... a díky tomuto zbytečnému protiargumentu že sem si ho ani nečetl ... si ukázal ty něco o sobě :))

a jak tak asi vznikl sám od sebe ??? jeho vznik ?... když děláš doupě mělo by ti to dávat nějaký smysl ... nic by nemělo být zbytečný ... taková bytost je sice pěkná ... ale spíš bych to bral jako nějakou formu prokletí ba přímo jako démona prácechtivosti + vedlejší účinky ... prácechtivec může být sebevíc magická bytost ale i ty nějak vznikají ... a proč to víš jen ty ... nebo ne ? .)
se pochlub


 Uživatel úrovně 0

Hranostaj:
- Smysl existence? Ha? - Práce
- Proč slabé, napiš mi proč, rád se polepším

Obecně mi tvá kritika Prácechtivce moc nesedla, moc mi neřekla o tobě, ani o tom co si myslíš o mém díle, snad jen to že nestojí za přečtení a že sis ho ani nepřečetl. Prosím tě abys jsi si text ještě jednou pořádně přečetl a pak zvážil své vyjádření vůči jemu, jak kdysi někdo řekl:

,,... odvolávám co jsem odvolal a dovolávám se čeho jsem se dovolal..."

abbé Faria


 Uživatel úrovně 0

nepřipadne mi to ani trošku použitelný ... chybí mi smysl existence ... a jako nějaká zlepšovací anomálie do doupěte mi to přijde slabý


 Uživatel úrovně 0

Všem děkuji jak za slovní, tak za hvězdičkové hodnocení, mé srdce ještě pookřálo při pohledu na tisknutí, 40x! To jsem tedy nečekal, ale moc vám děkuji, je to krásný pocit.

abbé Faria


 Uživatel úrovně 0

...prijme 2*.

Dodat mohu snad jen to, ze rozsahla debata, kterou jsme zde vedli, by mela byt u dobreho prispevku zbytecna. Ctenar musi vsechno pochopit z textu (o zakladnim principu nemluve) a teprve dodatecne se na nejakou urcitou nejasnost zeptat autora, ktery mu ji nasledne osvetli.

Proto jsem dal dve. Toto jsou nejuvazeneji volene hvezdicky, jake jsem na tomto serveru kdy udelil :)