Bestiář

Hyperhobit Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 42

Skupina: Cizí Postava

Životaschopnost: 3

Útočné číslo: -2 + síla zbraně

Obranné číslo: (0+1) = 1 (neozbrojen); (0+1-2) = -1 (dýka)

Odolnost: 10

Inteligence: 17

Velikost: B

Zranitelnost: humanoid

Pohyblivost: 7/humanoid

Přesvědčení: zákonné dobro

Poklady: viz níže

Zkušenost: 70

Bojovnost: 0

Síla mysli: 0

Popis:

Vlastnosti

Síla: 7
Obratnost: 13
Odolnost: 10
Inteligence: 17
Charisma: 13
Postřeh: Objekty - 10%
Mechanismy - 15%

NEBERTE TO JAKO ÚRAŽKU. SÁM HYPERHOBIT MI NAVRHL, ABYCH HO PŘENESL DO SVĚTA DRD TAK, JAK HO VIDÍM JÁ...

NĚCO Z MINULOSTI

Před mnoha lety se náhodou potkali muž a žena. On byl Zaaron lidský čaroděj na dvoře krále Boleslava X. a ona zručná zlodějka Doralina, která zmíněného krále obírala podvody o peníze. Seznámili se na slavnostním plese a později se vzali. Dva roky po jejich seznámení matka porodila dítě. Narodil se jim mladý, poněkud zavalitější chlapeček, který byl pojmenován Hyperhobit. Hyperhobit rostl jako z vody, ale také pomalu tloustl. Zpočátku vypadalo spíše jako člověk, jelikož na svůj věk byl velmi vysoký. Ve desíti letech dorostl do výšky 150 coulů a zdálo, že bude mít přes dva metry. Ve jedenácti přestál růst úplně a vyrazil do světa. Přes svoje mládí dokazoval, že má zlodějský talent. Byl to vlastně půl hobit, či půl člověk, ale pro usnadnění budu užívat "náš hobit". Svým vzhledem připomínal více hobita než člověka. Vlastnostmi se také blížil spíše k hobitovi. Lze tedy usoudit, že převládly geny matky. Na svých cestách si náš hobit "opatřil" několik přátel, kteří někdy dopravází na cestách.

Po otci zdědil talent na čarování, ale vůbec se tomu nevěnuje. Od matky zdělil téměř vše. Jednou z vlastností, které náš hobit získal je talent na vybírání kapes. Náš hobit rostl velmi rychle, avšak v jedenácti růst přestal a už nebude dál růst. Hyperhobit si říká, protože má raději hobity, než lidi a ostatní rasy.

POVĚST

Hyperhobit je postava, která má velmi ráda zvířata. Chodí po světě a snaží se ochočit si nějakého toho mazlíčka, ale bohužel se mu nedaří. Jeho údajně pravým domovem je prý menší chaloupka, která se nachází v hobití osadě Hobitov. To tvrdí on, ale je tomu doopravdy tak? Někdo říká, že je to zálesák a žije v lese. Jiní tvrdí, že náš hobit domov nemá a chodí jen tak po světě. Tento hobití zlodějíček je všeobecně známí po hostincích jako "milovník zvířat"...

POPIS A VZHLED

Zlodějíček Hyperhobit měří asi 155 coulů, váží okolo 2750 mincí a je starý přesně 12 let. Většinou chodí neozbrojený (alespoň to tak vypadá). Má dýku a hvězdici. Dýka je jeho nejspolehlivější zbraň a hvězdici používá jen zřídkakdy, protože je levý na hod. Hvězdici má schovanou v botě a dýku u pasu, kde má i kožený opasek. Je oděn v černém oblečení, má i černý plášť a kožené boty. Na plášti má obrázek, který se nápadně podobá písmenům H a H. Jeho hlava má oválný tvar a vlasy má často neupravené. Barva vlasů je špinavě blonďatá a svojí délkou zasahují až k očím. Vzhledem ke svému stáří nemá náš hobit vousy. Na obličeji vynikají tmavě modré oči, kterýma pozoruje ostatní a snaží se něco okoukat.

155 coulů je na hobita příliš. Berte ho jako "přerostlého" hobita.

"Takhle velkého hobita jsem ještě neviděl..."

CHOVÁNÍ

Hyperhobit je dobrák od kosti. Je velmi důvěřivý a nepodvádí své přátelé, ani nepřátelé. Někdy je trochu drzý, ale to jen když má špatnou náladu. To je u něj výjimečné. Je to totiž věčný optimista, který chodí po světě a snaží se být nenápadný. Nesvědčí mu samota, protože se hodně váže na své přátelé a sám nezvládne skoro nic. Má velkou zálibu v jídle a zdržování se v hostincích celkově. Když si náš hobit zažádá alkoholicého nápoje, žádný hostinský mu ho nenalije, protože na první pohled lze poznat, že je ještě malý. Hyperhobit ale stejně není žádný opilec, alkohol ho neláká. Snad jen medovinu výjimečně olízne. Občas se ho někdo ujme a jde s ním do jiné vesnice, aby se mu něco nestalo. Náš hobit si vždy nakoupí velké zásoby jídla a často je spořádá už po cestě.

"Nedáte mi někdo, prosím, nějaké peníze nebo jídlo..."

JAK BY VÁM HO POPSAL NĚKDO JINÝ?

Hyperhobit je proslulý po menších vesničkách zejména kvůli svým činům. Nejedná se však o činy hrdinské, nýbrž činy pečovatelské. Rád se postará o nějaké zvíře, případně ho vykartáčuje, vyvenčí...Proto by jste slyšeli jen chválu. Takto by o něm mluvili lidé, co ho dobře znají. Někteří, které si náš hobit vybral jako další cíl svého umění a kteří ho načapali, o něm budou mluvit jako o malém, tlustém, bezvýznamném, drzém tvorovi.

"Hyperhobit? To jméno jsem už někde slyšel..."

VYBAVENÍ

Stručný výpis hobitova majetku-pouze to nejdůležitější.

-klasický oděv černé barvy, černý plášť s ornamentem (cena: 5 zl.)
-dýka a hvězdice-dýka u pasu, hvězdice v botě (cena: 3 zl.)
-kožený opasek šedivé barvy (cena: 5 st..)
-kožené boty hnědé barvy (cena: 2 zl.)
-měšec s pěnezi-většinou zaje prádnotou, ale když si něco vyžebrá, má něco kolem 5 zlatých mincí
-levnější jídlo na týden-poměrně rychle zmizí, proto ho musí často dokupovat (cena: asi 2 zl.)
-křesadlo, hrnce, pánvička, hliníková lžíce -od každého 2 ks (cena: 3 zl.)
-zlatý prstýnek s rubínem-neznámo kde odcizené (cena: 25 zl.)
-menší torna, uzpůsobená na hobity (cena: 3 zl.)
-měchy s vodou-celkem 5 ks-tedy zásoby na pět dní (cena: 3zl.)
-jiný oděv (aby mohl používat převleky-dle úvahy PJ, ale mělo by to být spíše tmavé oblečení, které má hobit v oblibě,cena: okolo pěti zlatých)

DOVEDNOSTI

Každý si může dovednosti upravit podle sebe. Toto je pouze forma, která je podle mě přijatelná.

- Na sílu: plavání (špatně)
- Na obratnost: vaření (dobře), jízda na koni (velmi dobře)
- Na odolnost: skauting (špatně)
- Na inteligenci: čtení a psaní (průměrně)
- Na charismu: handlování (dobře)

-Náš hobit párkrát spadl při převozu lodí. Proto se chvíli učil plavat.
-Občas mu dojdou zásoby, proto si musí sám něco uvařit. Náš hobit má hrozně rád zvířata. Učil se jezdit na koni (v jeho případě na ponym)
-Někdy cestuje docela dlouho, proto se naučil základy skautingu
-Hyperhobit je nadaný, chytrý hoch. Naučil se trochu číst a psát
-Když nemá peníze, snaží se handlovat.

SLABINY V BOJI

Boj je pro tohoto mladého hobita nepříjemný zážitek, protože je fyzicky slabý a málo vydrží. Dá se chytře porazit několika způsoby, které ho určitě odrovnají:

1.Jelikož je Hyperhobit nenasyta, dá se něj nalíčit past. Je to velmi lehké, protože náš hobit skočí po každém jídle, které zahlédne. V tu chvíli ztrácí kontrolu a popadne ho "požírací šílenství" (to platí pouze tehdy, je-li delší dobu bez jídla). Sní prakticky cokoli poživatelného, bez ohledu na jeho fyzičku a formu. Takže psát jeho váhu bylo zbytečné, protože rychle ztloustne a nenamáhá se to napravit.

2.Hyperhobit miluje zvířata a své přátelé. Řekněte mu, že zabijete zvířátko a on bez rozvahy ustoupí. Dobrý účinek má také výhružka, která je zaměřena na jeho rodinu a přátelé. Snadným způsobem, jak ho lze porazit je i finta. podkopnutí nohou je asi nejlepší, protože náš hobit je nemotorný a dlouho se zvedá ze země.

Nejsnadnější je zmlátit ho. Není na boj stavěný, tudíž je to slabý nepřítel.

ZLODĚJSKÉ SCHOPNOSTI

Hyperhobit je v podstatě obyčejný zloděj, kterých se po světě potuluje mnoho (viz PPZ). Je zkušený asi jako zloděj na 3. úrovni s obratností 13. Má ale pořádný problém. Žádný mistr ho nepřijme do svého učení, protože hobit je neshopný v tomto řemesle. Kvůli jeho nezájmu a zálibě v jídle, se mu úroveň některých schopností snížila a některé už dokonce nezvládá vůbec.

Získání důvěry

Tato schopnost je pro něho snadná. Každý se nad ním slituje a něco mu daruje. Velice snadno si získává důvěru i u cizích lidí. Aby toho dosáhl, musí rozmlouvat s dotyčným alespoň 10 kol (viz PPZ). Na získání důvěry má náš hobit rovných 30% šance na úspěch.

Převleky

Náš hobit se rád převléká. Teké se rád vydává za někoho jiného a to nejen vzhledem, ale i chováním. Na tuto schopnost má rovných 30% šance na úspěch. Náš hobit používá záložní oblečení jen občas. Někdy si ho zajde i vyměnit.

Objevení mechanismu

Náš hobit je bystrý hoch. Na tuto schopnost má přesně 26% šance na úspěch.

Objevení objektu

Stejné jako u předchozího s tím rozdílem, že má na to 31% šance na úspěch.

Zneškodnění mechanismu

Náš hobit je schopen zneškodnit nějaký mechanismus tak, jako každý zloděj. Má na to pouze 24% šance na úspěch.

Otevření objektu

Podobné jako předchozí. Má na to 36% šance na úspěch.

Šplhání po zdech

Tuto schopnost náš hobit sice zvládá, ale hůř, než průměrný zloděj. Jelikož je Hyperhobit poměrně těžký a nemotorný, pravděpodobnost šance na tuto schopnost je 40%.

Skok z výšky

Ze stejného důvodu jako u předchozí schopnosti. Dokáže skočit z výšky, ale dopad na zem je těžkopádný. Pokaždé když náš hobit skočí z výšky, musí si vždy hodit na past, která je Obr - 7 - 0. Když uspěje v hodu proti pasti, dopadne na zem a nic se mu nestane. Když neuspěje, zraní se za 1-6 stínových životů.

Tichý pohyb

Náš hobit vůbec nezvládá tuto schopnost. Důvodem je jeho nemotornost a hlasitá chůze (dupe).

Schování se

U této schopnosti má náš hobit sníženou šanci na úspěch, nemá kam uskladnit své silné tělo. Šance na úspěch je jen 30%.

Vybírání kapes

U této schopnosti je šance naopak zvýšená. Náš hobit je spíše praktický zloděj, dokáže tedy lépe vybírat kapsy. To je jeden z hlavních způsobů, jak si vydělat nějaké peníze. Šance na úspěch je 25%.

Probodnutí ze zálohy

Hyperhobit je jako každý jiný zloděj schopný použít schopnost probodnutí ze zálohy. Většinou to ale nedělá, protože Hyperhobit nemá rád násilí a proto tuto schopnost používá jen nerad. Stejná pravidla jako v PPZ.

"Včera jsem viděl někoho, kdo skočil z hradby a pěkně si nabil..."

CO BY SE STALO, KDYBY HYPERHOBIT ZHUBL?

Tento jev je u našeho hobita jen velmi nepravděpodobný. Zhubnout by mohl jedině ve vězení, na poušti, v zajetí apod. Kdyby se tak ale stalo, určitě by dostal nějaké výhody i nevýhody. Fyzicky by zeslábl, což by v praxi znamenalo -1 k útočnému číslu. Možnost používat schopnost "tichý pohyb" (jako zloděj na 3. úrovni). Když zhubne, rychle opět nabere zpátky všechny síly.

"Jednou jsem viděl hubeného hobita, který hned druhý den byl o něco tlustší..."

A NYNÍ PODROBNĚJI

- Dostává postih -1 k hodu proti pasti (na odolnost)-je zesláblý, není tak odolný
- Skok z výšky-nemusí si házet na past, když spadne.
- Bonus k obraně +1-lehčí, ladnější pohyby, lepší uhýbání
- Schopnost "tichý pohyb" zvládá jako zloděj na 3. úrovni (Obratnost 13)
- Postih k útoku -1 (zeslábl)

JAK SI HYPERHOBIT VYDĚLÁVÁ?

Už jsem to popsal výše, ale něco bych přidal. Jednak to je žebrání, milodary apod. Další způsoby jsou tyto: Někde si přivydělá jako kuchař nebo myje nádobí. Může také krást nebo prostě někde něco najde.

VZTAH K ZVÍŘATŮM

Hyperhobit je mírumilovný tvor. Když byl o několik let mladší, ztratil se v lese. Chvíli se o něj starali druid jménem Kliff. Malý hobit vyhledával opuštěná mláďata, o které se později staral druid. Také si se zvířaty hrál, mazlil, krmil je atd. Druid Kliff totiž přikázal zvířatům svého hvozdu, aby na Hyperhobita neútočili a trávili s ním nějaký ten čas. Časem se zvířata s Hyperhobitem spřátelila a dovolila mu přetrvávat v jejich brlohu. Druid to řekl ostatním druidům, kteří ho uvítali ve svém hvozdu. Od té doby má Hyperhobit jakousi protekci od druidů. Zvířata ve hvozdu na něj nikdy nezaútočí, jedině kdyby je opravdu naštval.

Některá větší zvířata ho si ho nevšímají, ale ta ostatní ho mají ho ráda. Draci ho normálně rozšlápnou...

Když vidí, jak nějaké zvíře umírá, snáží se mu pomoci, jak jen může. Když vidí, jak někdo zvířeti ubližuje, neváhá na něj zaútočit, ale před tím se to pokusí vyřešit diplomaticky. Při ochraně zvířete bojuje stejně zuřivěm, jako kdyby bojoval o svůj vlastní život. Hyperhobit sám osobně žádné zvíře nevlastí.

POTRAVA

Hyperhobit sní téměř každé jídlo. Jediné, co mu nechutná, je sádlo, salámy. Z masa jí pouze kuřecí, králičí a skopové. Z ovoce jí všechno, ale ze zeleniny nejí brokolici. Náš hobit je nenasyta, který spořádá prakticky cokoli. Polévky sní všechy (když v nich není to, co nejí). Často pije vodu, zřídkakdy medovinu (ukradne či dostane) nebo pije kterýkoli druh čaje. Hyperhobit není vegeterián.

Někdy mu dá nějaké jídlo i zvíře, o které se dříve staral nebo druid.

ZVLÁŠTNOST

Hyperhobit má neovládnutý talent na čarování. Když chce mluvit s nějakým zvířetem, většinou se mu to nepovede. Ale když to nepotřebuje, tato "schopnost" se u něj projeví. Je to díky zděděnému talentu na čarování a lásce k zvířatům. Hyperhobit však nemá žádné magy, proto může mluvit se zvířetem jen jednu směnu. Lze to také považovat za dar od druidů...

VYUŽITÍ VE HŘE aneb RŮZNÁ SETKÁNÍ

-Třeba při lovu, kdy vám Hyperhobit vběhne do cesty a bude bránit zvířata.
-Setkání v lese, v hostinci.
-Načapáte ho při krádeži
-Bude u družiny žebrat o jídlo

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 42

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Já jsem velice polichocen, když o mně dělá dílo a ještě s tím, jak ho komentujete. Prostě paráda.


 Uživatel úrovně 0

hmmm...velice pěkné a propracované moc se mi to líbí


 Uživatel úrovně 0

Velmi mě těší pozitivní reakce. Děkuji vám...

Gurni
Dobrý postřeh, to mě nenapadlo...

Salem
Mírumilovný pouze k přírodě :-)

Sir Humphrey
To už bylo vytýkáno, ale stalo se:)


 Uživatel úrovně 0

Dobrý, ale ten název..."Hyperhobit". To není zrovna název, který by se dal použít v každém doupěti, když jsme neustále nabádání, abychom šetřili výrazy typu, "gigantcký", "mage", "elitní", "super" a pod.


 Uživatel úrovně 0

To Desaan: Je to velice dobrá postava... mě se líbí, určitě nebude dlouho trvat a družina, které dělám PJ, na něj narazí... Mě se to líbí, asi bych dal 5*... Jen se mi nelíbí to spojění: je to velice dobrý zloděj a před tím jsi napsal, že je to velice mírumilovný tvor.... Víš moc mi to nesedí, ten kdo krade, není asi moc soucitnej
S úctou............................................. .......Salem
)


 Uživatel úrovně 0

Já jsem 100% pro. tahle postava mě velice zaujala. Je to dobře propracované takže ani nevím na co se tě zeptat. Snad jenom: "žije jen jeden (tudíž je setkání s ním, vzácné) anebo má potomky, či příbuzné podobného ražení?"


 Uživatel úrovně 0

Celkom sa mi to páči. Ja to ozaj pekné, a asi si na tom naozaj pracoval.
Ale takýto príspevok by som skôr čakal od hyperhobita. =).
Ale nepáči sa mi ten názov. Ten sa mi do drd nehodí. Inak fajn.


 Uživatel úrovně 0

Firefanatic
Děkuji, tvé výtky samozřejmě beru a jsem ti vděčný za všechny názory a komentáře:)


 Uživatel úrovně 0

Tvuj příspěvek se mi líbí. Je dost propracovaný a určitě sis s ním dal dost záležet, ale chybí tomu nějaká, ehm, jiskra. Působí to na mě tak, že sis sedl k počítači a řekl si: "Tak a teď vytvořím novou postavu." Jinak je to ale výborné. Prto4*


 Uživatel úrovně 0

Leris

Díky za kritiku i chválu...
Název Hyperhobit vyplývá ze skutečné osoby, která je zde přihlášena. Hned na začátku máš taky napsaný, že to není urážka. Tak ještě jednou díky...:-)