Bestiář

Nemrtvý pes Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 24

Skupina: Nemrtvý

Životaschopnost: 3 +1

Útočné číslo: (2+3/+1)= 5/+1 (Tlama) 3x za 2kola; (zvl.)

Obranné číslo: (3+1)= 4

Odolnost: 19

Inteligence: 1

Velikost: B

Zranitelnost: Nemrtvý

Pohyblivost: 15/ Zvíře

Poklady: Žádné

Zkušenost: 60

Bojovnost: 10

Síla mysli: 0

Popis:

Je večer a já čekám na svého strýce. Měl se vrátit před setměním, v tom mě napadlo, že když je tak pozdě po západu slunce určitě se zase zatoulal do nějakého hostince. Jen co mě to napadlo tak jsem zaslechl běžet nějakou postavu k naší chajdě. Podíval jsem se z okénka, a tam jsem spatřil svého strýce, tekla mu krev a křičel na mě " Rychle mi otevři dveře a schovej se''. Otevřel jsem a schoval se na půdu. Díval jsem se z půdy škvírkou ven. Strýc zavíral dveře, a já spatřil jak se blíží 4 psi, ze kterých padá maso při běhu. Strýc to nestihl a psi vtrhli dovnitř, strachy jsem zavřel víko, které vedlo na půdu. Potom jsem jenom slyšel praskání kostí a vrčení těch psů. Chvíli potom jsem otevřel víko a všimnul si jak každý pes nese v hubě kusy masa. Byl to strašný pohled, ráno jsem slezl z půdy, a tam byla jeho mrtvola rozcupovaná na kusy. Bylo mi smutno, a měl jsem vztek, začal jsem prohledávat všechny věci svého strýce a truhly mého otce. Našel jsem meč a pár zlaťáků za které jsem nakoupil nějaké jídlo a věci se kterými si myslím, že přežiji ve světě. Stal se ze mě poutník, který se chce pomstít tomu, kdo ty bestie vytvořil a poslal je na mého strýce.

Strongus Pomstychtiví

Kouzlo kterým oživíte Nemrtvého psa, koně nebo jiné zvíře, které si PJ dokáže vytvořit.


Oživ nemrtvé zvíře *Tytný chaj haf*
Magenergie: viz níže
Dosah: dotek
Rozsah: jedeno zvíře
Vyvolání: viz níže
Trvání: stálé
Obor magie: VI

Tímto kouzlem je možné stvořit zde zmíněné nemrtvé zvíře (pes, kůň atd.). Zde mohu napsat akorát, že toto kouzlo se dokáže naučit Kouzelník a jeho obory, případně nekromant. Bohužel nemohu zde vytvořit tabulku, jelikož nevím kolik z vás ještě vytvoří nějaké nemrtvé zvíře. Kolik magů potřebuje k oživení pes máte uvedeno níže a všechny jiné údaje. Postavy by se neměly dozvědět útočná, obraná atd. čísla této bestie. I když si jej sami vyvolají (mohli by se s vámi hádat o síle útoku atd.).

Vzhled Nemrtvého psa:

Pes vypadá dost děsivě a některým postavám s malou odolností (10 a méně) se udělá při pohledu na něj udělat špatně ( postih k boji i obraně -1 na jedno kolo). Psovi totiž chybí dosti kůže a někdy i kus svalu, na takových místech jsou vidět jenom kosti. Jako každý nemrtví není pes ve tmě vidět infraviděním a to je způsobeno tím, že se tělesná teplota psa mění podle toho v jakém je prostředí. Platí pro něj vesměs stejná pravidla jako pro Zombie, také nemůže na sluneční světlo, a také vidí na 30 sáhů ve tmě. Pokud se mu někdo podívá do očí, uvidí zvláštní temnotu, prázdnotu v očích, prostě vidí tělo bez duše. Hobit nedokáže vycítit nemrtvé takže ani tohoto nemrtvého psa nevycítí, zvířata jej ucítí ale nevystopují ho, jelikož je tenhle abnormální smrad ze psa omámí. Všechna tato zvířata budou dezorientována budou chtít utéct strachy. Důvod je, že Hraničářovi psi mají inteligenci 1 a Kouzelníkovi pomocníci mají více i tak si uvědomují, že jsou to mrtvá zvířata, a že mohou také takhle dopadnout.

Vznik Nemrtvého psa:

Nekromant a kouzelník s kouzlem oživ nemrtvého dokáže vytvořit za 10kol ale za 30 magů a za 5 bodů únavy. Poté co je Nemrtvý pes vytvořen se musí stejně jako zombii zásobovat magy aby jeho tělo drželo pohromadě a poslouchalo jeho stvořitele, musí dostat každý den 10 magů. K vytvoření Nemrtvého psa je zapotřebí mrtvola psa je jedno jakého. Jestli Lovecký, Válečný nebo jenom nějaký, do kterého kopou na ulici řezníci stejně s dodanou magenergií se změní jeho velikost o třídu výše, ale nikdy nebude větší než B takový nárůst a příliv síly dodaný magií by jeho kosti nevydržely. Změní se síla a veškeré jeho hodnoty. Opadá mu nějaká kůže atd. Někdy se mohou vyskytovat Nemrtví psi i sami od sebe na místech kde je zvýšené množství magenergie jako třeba v kobkách nebo Chrámech, ale dost často jsou v pyramidách není to však pravidlem (v těchto místech je větší množství magenergie). Jeho místo je hlavně po boku temných čarodějů a nekromantů. Po smrti jeho stvořitele se ze psa uvolní všechna magenergie, která byla zapotřebí k jeho vyvolání. Jeden uvolněný mag z jeho těla způsobí zranění postavě do vzdálenosti 5 sáhů zranění za dva životy. Na psa neplatí žádná psychická kouzla.

Boj Nemrtvého psa:

Nemrtvý pes se ničeho nebojí a je to velmi oddaný ochránce svého stvořitele jeho výhoda je, že chodí ve smečce o počtu 3 a více jedinců když je jejich počet 3-6 jedinců tak mají bonus +1 k ÚČ. Pokud jich je 7 a více tak mají bonus +1 k ÚČ a +1 k OČ. To je jejich výhoda počtu mají to vytvořeno podobně jako válečníci svou SEHRANOST. Jsou to stvůry, která chtějí maso, krev a nic jiného. Nekromant nebo Kouzelník s kouzlem Oživ nemrtvé zvíře se s nimi dokáže telepaticky dorozumívat a vidět přes jejich oči na vzdálenost 300 sáhů a dávat jim tak primitivní rozkazy jako třeba: Sleduj ho, zabraň mu projít, sežer ho atd. Každý jejich povel je stojí 3 magy, ale není nato zapotřebí žádné zvláštní kouzlo je to spojení mezi Nekromantem (kouzelníkem) a jeho psy. Když povel řekne jednomu, slyší ho všichni psi. Jako na každého nemrtvého působí i na Nemrtvého psa vysoce účinně svěcená voda, působí jim dvojnásobné zranění. Pokud pes útočí ze stínu (tedy postava o něm neví), tak má bonus k iniciativě +1 a k útočnému číslu +2. Jeho pravděpodobnost úspěchu překvapení je 70%- hází se za každého psa zvlášť (nikdy nevíte kolik jich je ;-)).

Zvláštní schopnosti a útok Nemrtvého psa:

Zvláštní útok je stejný jako má zombie, je to vyděšení z jeho děsivého zjevu : Tento útok se počítá na vzdálenost 5 a méně sáhů. Když se útok povede, tak postava na 1k6 kol omdlela. Past se počítá Odolnost+ Roz. =9= Nic/Omdlení. Past je tak veliká jelikož se lidé (postavy jakého koliv druhu kromě odolných krollů) bojí psů, kteří na ně vycení zuby a když k tomu přičteme ještě to, že pejskům chybí kousky těla??? Je to děsné pomyšlení. Asi většina z vás si dokáže představit jak je to asi hrozný, když na vás skočí pes ze kterého při dopadu opadá nějaké maso. Krom toho pes jako každý jiný nemrtví vidí dokonale ve tmě na vzdálenost 30 sáhů, a sami nejsou vidět ve tmě. Jeho první útok je pokus o svalení postavy, snaží se do ní vrazit aby spadla. Je to hod proti pasti Síla =6= Povalení/Nic sražená postava nemůže 1k6 kol vstát, bojovat ani kouzlit.

S touto bestií jsem se popral sám. Tím myslím, že jsem ji sám vytvořil, ale pak jste mi pomohli a bylo to.
Takže doufám, že se vám líbil můj pejsek dáte mu nějaké rozumné hodnocení Díky.

(Jsem začátečník ;-))

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 24

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Hmmm, moc se ti to nepovedlo.


 Uživatel úrovně 0

Řekl bych že si tam měl dát víc svých vlástních věcí,ptz se mi zdálo že je tam moc popisu typu ,,Jako zombie,, a ještě to k opadání svalů,nejsem doktor ale myslím že kdyby mu odpadl sval tak žíví nebo mrtví,kosti by mu z tý nohy asi čouhali a nemohl by chodit,a pak ještě k tomu ,,abnormálnímu smradu,,...smrad snad zvířata k němu dovede,né?


 Uživatel úrovně 0

No líbí se mi útočné číslo.Popis je sice nápaditý,ale zároveň trochu přehnaný.:-)


 Uživatel úrovně 0

posli na vas psa


 Uživatel úrovně 0

koupit


 Uživatel úrovně 0

Je to tocela dobře napsáno, ale připadá mi to celkově moc přeplácané, protože, takový pes potom může spoustu věcí. Například se mi nelíbí útok ze stínu, když před tím někde píšeš, že strašně smrdí, takže asi postavy moc nepřekvapí, když ucítí zápach smrti a o pár vteřin později se na ně vysype smečka psů.
Dále si myslím, že jeho smrad, by měl být spíše usnadněním stopování....leda že by to byl takovej puch že by stopujícímu psovi vypálil chloupky v nose.

A nakonec.....Něčeho se přece bát musí....i kdyby to mělo být jenom, všechno svaté, myslím že posvěcené věci nebudou dělat nemrtvím moc dobře a když na něj někdo vytáhne Sigmarovo kladivo planoucí modrobílým plamenem tak přece musí cítit aspoň respekt.


 Uživatel úrovně 0

No, nieje to boh vie čo. Ale buď v klude. Som na tom pri písaní príspevkov ešte horšie! Dal by som asi 2-
3 hviezdičky. Želám veľa úspechov v ďaľšom tvorení.


 Uživatel úrovně 0

Průměrný nápad, ale zpracování trošičku pokulhává. Na druhou stranu je to dost stručné a je tam toho dost popsáno, žádné chození okolo horké kaše.


 Uživatel úrovně 0

docela zajímavý nápad


 Uživatel úrovně 0

Já bych vám po dlouhé době mé nepřítomnosti chtěl poděkovat za vaši krytiku. Jak tu dobrou tak i tu špatnou. Protože z chyb se člověk učí. Takže děkuji a snad někdy s mím další a snad i lepším příspěvkem naviděnou (na písanou).