Bestiář

Šedý drak Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 22

Skupina: Drak

Životaschopnost: 25

Útočné číslo: 17/+2, 17/+2 (pařáty), 16 (tlama)

Obranné číslo: (+3+14)=17

Odolnost: 25

Inteligence: 19

Velikost: D

Zranitelnost: drak

Pohyblivost: 15/drak (na zemi), 20/drak (ve vzduchu), 9/drak (ve vodě)

Přesvědčení: neutrální

Poklady: 50/1000 (viz. níže)

Zkušenost: 56250

Bojovnost: 0

Síla mysli: 0

Popis:

Dodatečné vlastnosti

Síla mysli: 165
Dech: 4x denně
Dosah: 90 sáhů
Magenergie: 60 (300) magů

Vzhled

Šedý drak je mohutný, majestátně vyhlížející zástupce svého druhu. Celý povrch těla pokrývají matně se lesknoucí šedavé šupiny, které zdálky vypadají jako by byly z kamene. Čelistní kosti jsou rozsedlé, takže hlava vypadá o něco větší, než je. Z šedého povrchu hlavy jakoby září drakovy oči. Mají naoranžovělé bělmo na kterém dobře vyniká světle modrá až tyrkysová duhovka. Má nepříliš dlouhou mohutnou šíji, která je zakončena objemným tělem, které je ale šedý drak schopen mistrně ovládat. Pařáty na širokých nohách nejsou příliš dlouhé a mají sytě černou barvu. Drak má spíš delší ocas, u kořene široký tak, že ho neobejme ani kroll. Šupiny na hřbetě jsou sytě šedé až černé, postupně směrem k břichu nabírají stříbřitého nádechu.

Povaha

Šedý drak se nerozzlobí ani nerozradostní snadno. I afektované jednání u něj probíhá v řádu desítek minut. Pokud ho však něco hryže dlouho, je pak jeho zloba rovněž hluboká a strašlivá. Změna emocí u šedého draka prostě probíhá mnohem pomaleji, než je lidem (humanoidům) přirozené. Povahy je spíše mírné, nezlobí se rád, ale má pevně stanovenou hranici za kterou už ve svých ústupcích nezachází. Neshromažďuje velké poklady. Sbírá věci spíše ze sentimentu a sběratelských vášní. Poklad který družina může najít tedy nebývá velký, ale může obsahovat věci nevyčíslitelné historické hodnoty, které draku zbyly po jeho předcích.

Výskyt

Šedí draci nejraději vyhledávají nepřístupná a málo obydlená skalnatá pohoří mírného, vzácně chladnějšího pásma. Jsou velmi vzácní. Na kontinent, který by se dal srovnat s Asií připadá v průměru jen asi šest takovýchto draků. Šedý drak plavat umí, ale vodu příliš nemiluje. Nejvýš tak nějaké větší horské pleso. Rozhodně ne žádná moře. Je 40% pravděpodobnost, že se bude jednat o moudrého draka, ale při jejich nízkém výskytu to stejně činí z moudrého šedého draka velkou raritu.

Sociální život a vývoj jedince

Pokud je šedých draků tak málo, jak se množí? Ano, je skutečně spíše náhodou, že se potkají samec a samička šedého draka. Aby tento druh přežil, pramáti příroda obdařila šedé draky nejdelším životem ze všech známých draků, kromě zlatého. Šedý drak nerad cestuje a za život mění své bydliště jen párkrát. V období jakési puberty je však svými pomalými ale mocnými hormony puzen k jakési velké cestě. Básník by řekl, že ho pojme touha jít někam do dálav. To je další z přírodních mechanismů, jak zvýšit pravděpodobnost setkání dvou šedých draků. Cesta trvá většinou několik let a ačkoli se na ní drak nevydává z žádné "nadrženosti", většinou vzplozením potomka končí. Dračice snáší většinou jen jedno, vyjímečně dvě vejce. Mládě je poměrně brzy zanecháno samo sobě a vychovává se v podstatě samo. Jakýmsi závěrem mladistvého období je právě velká cesta, kterou drak podniká přibližně v jedné dvacetině svého života. Tehdy také pokládá základy svého pokladu, který dále roste jen pomalu. Důležité: Velkou cestu podnikají samci i samice.

Boj

Šedý drak nemiluje pompézní a heroické bojové scény. Má rád klid a případné půtky se většinou snaží řešit nějak rychle a čistě. Nezdráhá se používat magii. Nejraději má kouzla materiálních oborů. Cizí mu není ani mentální souboj a užívá ho raději, než svých drápů. Skoro nikdy nebojuje tlamou - je to pod jeho úroveň, není přece žádná šelma. Dechem šedého draka je kamenný prach až malé úlomky kamenů. Je 60% pravděpodobnost, že zranění jím způsobené bude jen stínové (postavu nezasáhnou žádné z větších úlomků), ale oběť si hází na past Obr-8-nic/oslepnutí na 3-5 kol + zranění očí za 2 životy krát úroveň.

Herní využití

Šedého draka může PJ použít nejčastěji jako prvek náhody. Jak z popisu vyplývá, předpokládat ho téměř nelze. Nejčastěji postavy šedého draka potkají na jeho velké cestě.

První ze sedmi...

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 22

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

jj souhlasim se sycmou..


 Uživatel úrovně 0

jj souhlasim se sycmou..


 Uživatel úrovně 0

Nemám tomu téměř co vytknout až teda na ty číselné údaje o kterých mluvili jiní. Nechápu proč má tento článek průměr jen 3* myslím že má minimálně na 4,5 protože je to špičkový článek až tedy na ty čísla.

smycma


 Uživatel úrovně 0

Dobré, nemam co vic bych dodal, až na to že ta útočnost je dost malá, jak už poznamenal přede mnou Suk.


 Uživatel úrovně 0

mam rad drakov, takze fajn...
ale mas tam nieco co uz mozno bolo spomenute, ale vzhladom k rychlost mojho netu to nechcem zistovat: preco ich je malo, ked su dlhoveky? nie nenapisal si ziaden dovod, preco by mal byt loveni humanoidmi a okrem nich je podla mna malo tvorov, co by dokazali tak velmi vyhubit drakov...dal by som 2*


 Uživatel úrovně 0

Zdravím autora

Tak číslům. zrovna jsem se díval do pravidel a u všech moudrých draků je útok tlamou silnější než útok pařáty. Ale to je jen detail.

Zkušenosti jsou hodně přehnané.

Jak můžou lesklé šupiny vypadat jako kámen?

Co to znamená spíš deůšé ocas?

On dědí věci po svých předcích?

40% je skoro polovina, takže o nějaké raritě nemůže být řeč.

Takže vezměme příklad. Samice odletí na velkou cestu, nechá s oplodnit samcem v jeho hnízdě a zase letí zpátky?

Mládě se o seb prakticky stará samo? To je nějaké divné.

Může se stá trvalé osepnutí? Třeba, když někoho trefí kamínek přío do oka?


 Uživatel úrovně 0

Zas dalsi drak,uz by se s nimi mwlo brzdit,ale je to podle me prumer.jinak souhlasim se vsemi pod sebou.


 Uživatel úrovně 0

Souhlasim s vetsinou prispevku pode mnou. Snad bych jen prihodil, zes mohl napsat, jak vznika onen dech. Napsane to sice neni prakticky u zadneho draka, ale tu praci to mohlo ozivit.
Mozna te to potesi, ale z biologie vim, jak vypadaji rozsedle celistni kosti - ale mohls napsat, ze maji nizsi a sirsi lebku ;-)
Mozna by slo (ale pocitam, zes to nechtel) pri tak malem vyskytu udelat z toho draka hermafrodita - bylo by zajimave udelat dvoji setkani s druzinou, jedno jako samec, druhe jako samice.
To je tak vsechno. Na draky je to pomerne malo (mirne pod prumer), takze davam 2*.
Zaverem se omlouvam za interpunkci, nemem ceskou klavesnici.


 Uživatel úrovně 0

Pokladám to za dobré. Aspoň máme na výber ďalších drakov. A nie je nad to, keď ide netušiaca družina da spárov im ešte neznámeho draka.


 Uživatel úrovně 0

Další drak, dalších pár čísel do bestiáře. Uznávám, že jsi si dal poměrně záležet na důkladném popisu, nicméně chybí tomu nějaký nápad, nějaký důvod, proč by PJ sáhl raději po tomto drakovi, než po jiném ze škály draků v DrD. Prostě, budu-li někdy potřebovat aritmetický průměr mezi duhovým a černým drakem (což vzhledem k šíři sortimentu draků z PPZ a PPP nepředpokládám), vystačím si s kalkulačkou...

Vzhledem k tomu, že je to hezky napsané, a poctivě zpracované, dávám 2*.