Bestiář

Nezbedné vajíčko Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 26

Skupina: Magický tvor

Životaschopnost: 1 + 1

Útočné číslo: zvl.

Obranné číslo: (0 + 1) = 1

Odolnost: 6/-

Inteligence: 11

Velikost: A0

Zranitelnost: A, B, C, D, G, H, N, P

Pohyblivost: 3/-4

Přesvědčení: zmatené zlo

Poklady: raneček (viz.pois)

Zkušenost: 5

Bojovnost: 0

Síla mysli: 0

Popis:

Další vlastnosti:
Vytrvalost: 6/- 2
Síla mysli: 12
Magenergie: 5 magů


Vzhled

Nečekaně vypadá jako malé hnědé kožovité vajíčko. Je přibližně dvakrát tak velké než vejce slepičí. Užším koncem směřuje nahoru. Stojí na dvou malých, tenkých nožkách. Na nichž má velké červené bačkůrky s červenými puntíky. Po stranách má dvě ručičky, na kterých jsou jasně žluté tříprsté rukavičky se dvěma černými puntíky na hřbetní straně. Ručky i nožky jsou černé. Na vajíčku jsou dvě velké oči s jasně zelenými duhovkami. Pod nimi se nachází malá pusa. A jak jinak na oblém úzkém vrcholku vyrůstají z vajíčka tři tenké černé vlásky, které trčí do vzduchu. Sebou neustále tahá malý klacík na kterém má zavěšený malý raneček.

Vajíčko samo o sobě je velké necelých deset coulů. Nožky i ručky s rukavičkami, respektive bačkůrkami měří přibližně 5 coulů. Vlásky na hlavě měří 3 couly, takže celková výška od bačkůrek po špičku nejdelšího z vlásků je 13 coulů. Šířka vajíčka v nejsilnějším místě dosahuje 4-6 coulů. Bačkůrky, i rukavičky jsou součástí vajíčka a nelze je sundat. Jsou to části jeho těla, které narostly do zvláštního tvaru a zvláštně se zbarvily.


Výskyt a způsob života

Jedná se o magického fantaskního tvora, který se potuluje světem a snaží se v rámci možností dělat neplechu. Nevyskytuje se v chladných a ledových prostředích, protože by umrzlo. Vyskytuje se tedy jen v teplých krajích, občas se zatoulá do krajů mírného podnebného pásu, ale to se většinou odívá do koženého váčku, ve kterém má vyřezané otvory pro nohy, ruce a samozřejmě oči. Vajíčko je samotářské, nijak se nerozmnožuje a jeho vznik je pro všechny velkou záhadou. Pro všechny až na jednoho Theurgha, kterému kdysi nevyšel jeden pokus, ale ten o své chybě nemluví a mluvit nebude. Takže původ vajíčka je ve světě neznámý a vajíčko samo o svém původu nic neřekne.

A co toto vajíčko vlastně tropí? No tropí neplechu. Za prvé je strašně užvaněné a pokud narazí na nějaké obyvatele, či postavy tak ze sebe spustí nekonečný příval keců a povídaček. Vajíčko si je vědomo, jací jsou lidé, trpaslíci aj. humanoidi a rádo si z nich dělá srandu. A podle toho koho potká, podle toho mluví. Potkáli vesnického starostu, tak mu namluví, že právě v tuto chvíli starostova manželka obcuje s kovářem v kovárně na druhé straně vesnice. Potkáli dobrodruhy, tak jim začne vykládat o tom, že v lese nedaleko je jeskyně, ve které je poklad neskutečné ceny, který ale hlídají nějací nemrtví, prý to je prastarý zapomenutý trpasličí důl a ti nemrtví, jsou dávní trpaslíci, přeměněni v Zombie. Vajíčko se baví tím, že všechny mystifikuje. Jeho snahou je udělat za každou cenu co největší chaos a zmást co nejvíce lidí (a jiných humanoidů). To jestli mu postavy, a obyvatelé uvěří, záleží na tom jak moc jej dokáže zahrát PJ a jaké použije přesvědčovací a motivační metody. Vajíčko umí mluvit všemi jazyky a má doopravdy i znalosti o poloze významných či tajných míst, o pokladech a podobně, ale nikomu to nepoví jenom tak. Družiny, které přišli na to jak donutit vajíčko mluvit pravdu a , které jim sdělilo pravdivé informace, dosáhli a nalezli dávno ztracené ruiny i s pokladem v nich, ale to je mizivé procento. Většina uvěří první povídačkám vajíčka a vydá se do neznáma, v důvěře ve slova vajíčka.


Zvláštní schopnost

Jednou ze zvláštních schopností vajíčka je to, že se jej štítí zvířata. Vyzařuje z něj energie, kterou zvířata cítí a jdou mu proto z cesty. Psi v družině budou vrčet a ježit srst, nebo kočky budou prskat a vyhrožovat packama, ale k vajíčku se nepřiblíží. Vájíčko je tímto v podstatě chráněno proti napadení divou zvěří, dravými ptáky a podobně na svých toulkách světem.

Další schopností vajíčka je, že ovládá kouzlo neviditelnost. Potřebuje na jeho seslání pouze 1 mag a může jej seslat maximálně pětkrát denně. Je celkem jasné, že toto kouzlo je jednou z nezbytností, kterou vajíčko používá k tomu aby uniklo před rozlícený davem, který před chvíli neblaze zmanipulovalo. Ale zvířata na něj reagují jako by bylo viditelné, Hobit je schopen jej cítit, a Kroll jej detekuje ultrasluchem.

Vajíčko ovládá i jedno psychické kouzlo, které použije jen v krajním případě. Spotřebuje na něj všech 5 svých magů. Magenergii si doplňuje s půlnocí automaticky. Toto kouzlo sešle na jednu určitou postavu. jedná se o past Int ~ 7 ~ postava odolá a neuvěří slovům vajíčka/ postava uvěří všemu co mu vajíčko v následující směně poví a bude tomu věřit úplně fanaticky. Případně se pokusí splnit to oč jej vajíčko požádá.


Zranitelnost

Protože ne každý ví, co znamenají písmena u zranitelnosti, tak se zde vypíšu konkrétně. Vajíčko je sice kožovité a má tak jakous takous ochranu, ale přesto je velmi zranitelné. Ba dokonce, lze jej čistě zašlápnout a je po něm. Jakýkoliv zásah magickou či nemagickou zbraní, pro něj může být smrtelný. Kroll dokáže toto vajíčko rozmáčknout v dlani, během okamžiku. Lze jej usmrtit i bílou střelou jako každého jiného magického tvora. Na druhou stranu, má vajíčko dokonalou imunitu proti jakékoli magii (Bílá střela je výjimka). Nepůsobí na něj ani hraničářská kouzla ani kouzelnická, nelze si jej ani podrobit, ale lze jej vyzvat na mentální útok, ve kterém obvykle taky soupeři podlehne. Z čehož vyplývá vajíčko je hodně zranitelné. Chudák vajíčko. Jo abych nezaopomněl, nemá moc silný žaludek a pokud vidí násilí začíná silně zvracet, a jeho zvratky smrdí jako zhnilá vajíčka.


Raneček

Nezbedné Vajíčko sebou nosí raneček, který je velký v průměru cca. 5 coulů. jeho obsah je jen na vůli PJ, může se v něm nacházet vzácný prsten, drahokam, či klíč k nějaké místnosti a nebo samozřejmě také nic. Vajíčko je samo o sobě nevyzpytatelné a stejně tak raneček, který je v podstatě odměnou pro družinu, kterou může PJ hráčům dát. Může obsahovat i prokletý prsten a podobně. Předmět z ranečku může vajíčko postavám dát samo od sebe, není třeba jej kvůli tomu zabíjet!


Možnosti zápletek

1.) Ochrana vajíčka - vajíčko přesvědčí dobrodruhy, že potřebuje jejich ochranu. Oni na to přistoupí za tu cenu, že je vajíčko dovede ka zaručeně největšímu pokladu v království. Během putování bude vajíčko samozřejmě tropit neplechu a dělat co nejvíce chaosu a záleží na družině jak v takových zkouškách obstojí, a zdali vajíčko budou vytrvale chránit ve slepé víře. vajíčko je nakonec za odměnu může skutečně dovést ke ztraceným ruinám a... Ale to už je jiný příběh.
2.) Lov vajíčka - Nějaký známý alchymista, si najme družinu aby pro něj našla a chytla vajíčko. Samozřejmě živé. Pokud se jim podaří vajíčko chytit, to se pokusí je během cesty přesvědčit o tom, že alchymista který je najmul je zlý člověk, který chce z vajíčka udělat omeletu, kterou otráví samotného pana krále. A vajíčko má na to aby o tomto postavy přesvědčilo, zvrat může být potom hodně zajímavý.
3.) Podivná vesnice - Družina dorazí do vsi, kde se dějí podivné věci, obyvatelé se vzájemně nemohou vystát, kují jeden proti druhému pikle, ale všichni chodí neustále do hostince, kde se ubytovalo vajíčko. A to vajíčko všem ve vsi radí a to tak zapeklitě, že vesničané nejsou schopni odhalit lež vajíčka. A je na družině , jak se stím vypořádají, zabitím vajíčka by jenom obrátili zlost vesnice proti sobě...


Závěrem

Není to nijak silná bestie, ale je opět další z mých nestvůr na ozvláštnění světa. Vajíčko je obdobou moudré sovy a podobných nestvůr, ale je něco málo záludnější a postavy nedostanou informace jenom tak. Hra nemusí být o tom jak zdolávat velké nezničitelné nestvůry. Zábavu si lze užít i s nestvůrou jako je Nezbedné vajíčko. Přeji Vám ať ve vašich světech natropí pořádnou neplechu. Užijte si sním hodně zábavy.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 26

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 5

Prosil bych pyro88 a Meldor o zdůvodnění jejich hlasování.

děkuji

Tuax


 Uživatel úrovně 0

Je to pěkná prdča, příjemný odlehčení.


 Uživatel úrovně 0

Jehuwa - já vím, ale nebudu se vypisovat se všemi možnými rasami a hmyzami. Jen bych rád věděl, jak je to, když má někdo takovouhle, nebo nižší inteligenci.

Terry


 Uživatel úrovně 0

Sorry, že hodnotím neskoro, ale som tu iba málokedy. Super príspevok, po odpovediach na otázky nemám výhrady, takže za 5*.


 Uživatel úrovně 0

T.:
hmyz nepatří do skupiny všeho živého s inteligencí 1. Protože má inteligenci (většinou) nula. Tak je to alespoň v pravidlech.


 Uživatel úrovně 0

Takže jsem to párkráte pročetl, je to velmi čtivé a celkem jsem se i nasmál.

1. - Ano, chybí přímé uvedení toho útoku - je tam sice zvl - dokonce i v textu, ale popsaný útok, jsem neviděl.

2 - Neviditelnost -
a) hmm, vzhledem k pohyblivosti Nezbedného Vajíčka, by mu před davem, který prostě někam běží s tím, že už skoro druhá řada se cpe na tu první, protože jej nevidí, by jej asi zašlapli.
b) proč stojí jen jeden mag? Co to způsobuje? Nestojí normální hypák 4? Možná by se vyplatil více.

3 - Štítivost zvířat - hmm, nevím, jak je na tom se štítivostí hmyz, který občas přece jenom dosahuje rozměru vajíčka - hmyzem myslím vše živé s int 1.

Celkem vydařená práce, Nezbedně vajíčko, či Vajíčko nezbeda, si jistě najde místo i u mě.

Jinka je tu třeba ještě jeden námět na dobrodružství:

Vajíčko se nemnoží, aspoň myslím že ne ( Jestli Tuaxík to nezměnil, když jsem se jej na to ptal ), tím pádem je jich jen pár. A hle, tu máme zaručeně poslední kousek - no, a dál to nechám na Vás.

Terry


 Uživatel úrovně 0

Tak ja k tomuto nemam ziadne namietky. Skutocne dobre rozpracovane. Jedna z mala priser, a dodatkov vobec, ktore budem pouzivat.

Mam ale predsalen par otazociek: pises, ze sa jedna o magickeho tvora, ale vytrvalost ma 6, cize pocituje unavu. To znamena, ze vlastne funguje ako normalny tvor, iba bol magiou stvoreny a je proti nej chraneny? Asi nie, musi fungovat na principe magie, ked ho je mozne zranit bielou strelou. Tato vec mi velmi nesedi. A citi hlad a smad? A ak nie, ma usta na okrasu, alebo moze tiez jest, hoci to nepotrebuje k tomu, aby prezil.


 Uživatel úrovně 5

Tuax - co se týče magenergie a její doplnění, tak máš pravdu, že není problém to upravit.

Kouzlo na oblbnutí bych tedy ponechal... a opět - nemám problém si tu past snížit.

Se sesíláním máš pravdu.

Alchymisté to nedělají, ale šlo mi o to, že bych takto mohl vajíčko jako Pj uvést do hry... prostě by alchymista (určitě na vyšší úrovni) zkoušel něco naleznout a já bych mu oznámil, že před ním něco magicky září, ale přitom tam nic není... jen nápad - nic důležitého :)

Dík za odpověď, Suk.

irook - doufám, že ty puntičkáří a tak, nemá být nějak moc na mě... já říkám, že je to skvělý příspěvek, ale do kritiky detaily uvedu... i když to vzhledem k propracovanosti příspěvku neberu moc vážně - neovlivní to mé hodnocení, ale zajímá mě to - tak proč se autorů na detaily neptat?


 Uživatel úrovně 5

Fafrin zkus si znovu přečíst bestiář. Zvláště pak co znamenají písmena u zranitelnosti.


 Uživatel úrovně 0

Nemnělo bz to být Vajíčko?
Je jenom jedno, ne?