Bestiář

Padlý hraničář Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 23

Skupina: Cizí Postava

Životaschopnost: 12

Útočné číslo: (+5+11/+1)=16/+1 (meč), (+4+8/+2)=12/+2 (luk)

Obranné číslo: (+4+8)=12

Odolnost: 22

Inteligence: 16

Velikost: B

Zranitelnost: viz níže

Pohyblivost: 21/+5

Přesvědčení: zákonné zlo

Poklady: Něco kolem 300 zlatých, výzbroj

Zkušenost: 8000

Bojovnost: 0

Síla mysli: 0

Popis:

Poslední strážce padl, Gesson si utřel čepel meče o cíp pláště a namířil si to ke krytému vozu. Jeho tři kumpáni jej následovali.
„Prosím vás, nic vzácného u sebe nemáme, jen pár zlatek,“ pravil starší chlapík v kvalitním plášti s kožešinkou, vystoupil z vozu a zavřel za sebou dvířka.
„No to se ještě uvidí, kolikpak zlatek vlastně vezeš, pupkáči,“ ucedil Gesson a jal se obejít kupce.
„A ten tvůj povoz jistě skrývá i další pokládky – nevezeš náhodou dcerušku, co?“ přisadil si hubený zrzoun s ošklivou dýkou v ruce. Kupec zesinal v obličeji a zalapal po dechu.
„Ne… prosím vás, neubližujte jí… je ještě mladá.“
„Ale to my právě máme rádi, viď Barputte?“ zachechtal se zrzoun.
„Jo,“ holohlavý bručoun s nabitou těžkou kuší nervózně přešlápnul na místě.

Náhle se ozvalo zachroptění, Gesson se otočil a uviděl svého třetího přítele žuchnout na zem se šípem v zádech – jako pytel brambor. „Sakra, co se to…,“Gesson nedopověděl – na kraji lesního porostu se hnulo křoví a na cestu vyšla postava zakuklená v šedém plášti. Luk upustila na zem a od pasu vytáhla meč.

„Ty jeden zmetku, tys dostal Lordana!“ štěknul zrzoun a otočil se na holohlavého kušníka, „Barputte, sejmi ho!“

Barputt se otočil a zacílil. Zakuklenec byl od něj asi deset kroků, takže nemusel spěchat. O vteřinu později se ozvalo zadrnčení tětivy a slilo se se zazvoněním kovu o kov. Holohlavec zůstal s otevřenou pusou – nemohl uvěřit, že někdo na tak krátkou vzdálenost odrazí šipku mečem. Ve svém údivu ale nezůstal dlouho, najednou ho zvedla ze země neviditelná síla a odhodila jej několik sáhů dozadu. Křupnutí páteře bylo slyšet snad i uvnitř vozu.

„Já… já… to tak nemyslel,“ zablekotal zrzek, rozevřel prsty a ošklivá dýka spadla do hlíny. To už byl tajemný cizinec v pohybu – ladně překonal několik sáhů mezi ním a banditou, pak švihnul mečem odzdola nahoru a hubené tělo sebou mrsklo ve spršce rudých krůpějí na zem.

Gesson nebyl schopen až do teď reagovat. Zakuklenec se blížil k němu, plynule, jako by se nic nestalo. Až nyní si zbojník všiml, jak cizinci září meč zeleným světlem. To světlo jen umocnilo ten nepříjemný pocit okolo žaludku. Gesson se ho bál.

To už byl neznámý u něj a rovnou z pohybu zaútočil. Čepele se setkaly – při kontaktu vyprsklo několik jisker, které zasypaly Gessonovi kabátec. Meče se do sebe zaklesly i při druhém zakuklencově výpadu, ale Gesson nebyl žádný šermíř – neuměl využít chyby soupeře, nebo nějak vyčkávat – bojoval instinktivně. Smrt na sebe nenechala dlouho čekat. Po dvou neúspěšných výpadech změnil cizinec tempo a prudkým odseknutím zničil Gessonovu zbraň. O zlomek okamžiku později cáklo něco horkého na kupcův obličej.

„Dě-děkujeme vám,“ pokusil se o úsměv kupec a rukávem si rozmazal krev po obličeji, „ani nevím, jak se vám odvděčíme.“

Zakuklenec prošel kolem kupce a jakoby mimochodem mu přejel mečem přes hrdlo. Starší chlapík zabublal a svezl se na zem.

Všechno tohle sledovala z vozu kupcova paní, žena ve středních letech stále dobře vypadající, zejména kvůli kosmetice z východu. Cizinec se nyní blížil k vozu, nechávajíc za sebou krvavou paseku.

„Nechápu, jak jste mohla tak dlouho vydržet s tím hlupákem, madam,“ pravil příjemným hlasem, když otevřel dvířka od vozu.

„Můj muž?“ zamrkala paní a setřepala kapky slz do klína.

„S prominutím,“odpověděla kapuce, „můj pán s vámi a vaší dcerou má jisté, hm, plány.“

Úvod a vznik

Padlý hraničář je unikátní nestvůra (unikátní = jediná svého druhu na celém světě), zčásti magického původu.

V nedávné minulosti byl čaroděj Raik odsouzen za několik zdánlivě nesouvisejících a ohavných vražd, jimiž se snažil ovládnout plnou moc černé magie a démonologie. Záhadným způsobem se mu však podařilo dostat z antimagické cely (dodnes není vyloučeno, že neměl nějakého komplice) a uprchnout daleko na západ do pouště, doufajíc, že jej nikdy nikdo nebude hledat. Mýlil se.

Po jeho stopách byl vyslán elitní chodec v královských službách – hraničář Vart. Vědom si svých kvalit, nebál se Vart vstoupit do Nekonečné pouště sužované nelidskými vedry a zrádnými písky. Po měsíci se mu podařilo Raika nalézt, ne však překvapit, a tak propukla bitva. Zřejmě tomu chtěl osud, že po vyčerpávajícím boji se podařilo čaroději stopaře zajmout a uvrhnout do nejčernější kobky, jaká kdy na světě byla k dispozici.
Raik mučil svého vězně po mnoho týdnů, promlouval k němu, našeptával, pozvolna ničil jeho mysl buňku po buňce, až – na hraně dalšího roku – Varta zlomil. Z veškeré hraničářovy osobnosti zbyla pouze tělesná schránka a zničená mysl naprosto poslušná čarodějově vůli.
S tím se však Raik nespokojil – nemohl věnovat svému novému příteli tolik vzácné energie – rozhodl se proto přenechat tělo velikého hraničáře někomu jinému. Až z hranice poslední astrální sféry s nicotou povolal Raik padlého démona Gistruua, a po dlouhém mentálním boji přinutil jednu část démonovy podstaty ovládnout Virtovo tělo, druhou pak použil k vytvoření astrálních mostů, jež mu umožňovaly snadný přístup do nejvzdálenějších sfér.
Protože Raik nemohl opustit své pouštní sídlo (jedině jeho duševní síla mohla udržet část démonovy podstaty v poslušnosti), využíval pro tyto účely ovládnuté tělo hraničáře Virta. Chodec sice ztratil mnoho svých dovedností z důvodu poničení značné části jeho mysli, ale Gistruuova podstata mu dodala zase mnoho jiných.
Později, když zpět ve společnosti plnil Virt úkoly pro čaroděje, se začalo mluvit mezi lidmi o Padlém hraničáři.

Popis a vzhled

Padlý hraničář vypadá na první pohled jako normální člověk. Asi 180 coulů vysoký, šlachovitý (tak, jak hraničáři mají být), tmavě modré oči, dlouhé světlé vlasy a světlou pleť. Při pohledu zblízka je však možno spatřit, že obličej byl kdysi dost poničený. Nese na sobě známky mnoha jizev, krevní žilky a vlásečnice na spáncích jsou tmavé a dobře viditelné, rty bledé a málo prokrvené, bělmo očí zažloutlé. Ani přítomnost tak mocného démona jako je Gisstruu nemůže zahladit všechny stopy po fyzické i psychické trýzni, kterou Virt zažil. Celkové vzezření je však více méně kladné (charisma 17/+3).
Oblečení používá Padlý hraničář různé, podle situace, v níž se nachází. Rád je nenápadný a pokud možno zapadající do společnosti. Vždy však nosívá kroužkovou zbroj, meč u pasu a luk přes rameno. Po přírodě se toulává většinou v dlouhém cestovním plášti s kapucí, v civilizaci raději bez něj – moc dobře ví, jak jsou lidé k záhadným cizincům nedůvěřiví.

Dokud Gistruu neopustí Virtovo tělo, zůstane hraničář věkově nesmrtelný.

Meč, luk a zbroj

Démon Gistruu využívá všech prostředků, které měl k dispozici Vart – to znamená i meč a luk.

Meč je jednoruční, s čepelí dlouhou něco málo přes sáh, s rukojetí potaženou rudou kůží a záštitou tvarovanou do dračích krků s hlavami. Čepel je za normálních okolností tmavě šedá (při jeho výrobě byla použita ruda i z trpasličích ložisek daleko na severovýchodě) a neustále ostrá.

S mečem se ale stala podivná věc – v momentě, kdy tělo Virta ovládl Gistruu, démon meče opustil materiální svět a vrátil se do mateřské sféry. Jeho místo v meči zabrala opět část Gistruuovy podstaty a celou duši meče znetvořila. Dovoluje sice používat nadále Virtovi schopnosti chodcova meče, dokonce nyní funguje i jako zbraň proti démonům z 11. sféry (pokud je na blízku démon – do 60 sáhů, tak meč světle zeleně září. Protože ve Virtovi sídlí část Gistruua, meč září stále – pokud se tedy nějakým nedopatřením nedostane dále než na 60 sáhů od Virta), bere si však za to i jistou daň – životní sílu (celkem úr*3 životů denně, Virt je na dvanácté úrovni, takže se jedná o 36 životů za den). To znamená, že meč musí zranit živého tvora aspoň za tento počet životů, aby byl nasycen. Pokud tomu tak není, donutí meč vlastníka pořezat sama sebe (je to past Odl-16-nic/pořezání). Pokud dojde k tomu, že meč vlastní neživý tvor a nedostane se mu tohoto přídělu energie (a nemůže se ani pořezat – respektive může, ale bez požadovaného účinku), ztrácí zbraň své kouzelné vlastnosti dokud se mu odporné choutky nenaplní. Meč nezajímá žádný pud sebezáchovy, prostě donutí majitele pořezat se, i kdyby měl zemřít.

Parametry: jednoruč., 11/+1, OZ: +1 (proti démonům 15/+5), kapacita magů pro chodce je zvýšena o 10. Meč má také 8 vlastních magů na den.

Další zbraní je luk. Jedná se o dlouhou, skládanou a vyřezávanou elfí verzi, kterou Virt vyhrál na střeleckém turnaji v hlavním městě. Dřevo je naoranžovělé, ze stromu Alas, rostoucího jen ve vysokých nadmořských výškách. Není kouzelný a tak je Gistruuem nedotčen.

Parametry: dlouhý luk, 8/+2.

Kroužková zbroj je rovněž nekouzelná, avšak vykována nejlepšími trpasličími řemeslníky na světě. Má matnou stříbrnou barvu.

Parametry: KZ = 8, velikost B.

Zvláštní a mimosmyslové schopnosti

Virt dokáže používat všechny schopnosti a kouzla chodce (i jeho meče) na 12. úrovni. Protože na místě jeho duše sídlí část démona Gistruua, je zranitelný pouze kouzelnou zbraní s démonem alespoň ze 7. sféry, kouzly (proti psychickým a vitálním má bonus +5) a bílou střelou. Je poměrně odolný i proti mentálnímu útoku (SM 30), podrobit jej nelze.
Mimosmyslové schopnosti má rozvinuty lépe než kterýkoliv jiný hraničář – ovládá všechny na 12. stupni znalosti.
Kouzla Úder varování, Úder zloby a Úder nenávisti umí zformovat do skutečného úderu, kdy místo zranění může protivníka odhodit na vzdálenost rovnou počtu životů, které by kouzlo ubralo. Terč kouzla pak může být pohmožděn, při velké vzdálenosti (např. 15 sáhů) hrozí i nějaké zlomeniny (např. odl-8-nic/zlomenina, past s každými dvěma sáhy roste o 1). Toto ponechávám na zdravém úsudku toho kterého Pj.
Meditovat pro magenergii může po 5-ti hodinovém odpočinku (přítomnost démona mu zajistila vysokou odolnost).

Poznámka: Virt byl původně chodec na 16. úrovni, ale zničením části jeho mysli čarodějem Raikem ztratil čtyři úrovně. Poté, co jeho tělo obsadil démon Gistruu, se dále v tomto (chodeckém) řemesle nezlepšuje.

Boj a strategie

Pokud s někým (s postavami) nemá Padlý hraničář nic společného (tzn. zrovna je nehledá), bude se snažit jakémukoliv násilí vyhnout. Je sice možné, že jeho meč bude potřebovat nažrat, ale k tomu použije Virt raději někoho „poddajnějšího“ (toulavé psy, nějaký ten vesničan, ve volné přírodě zvěř). Pokud ale nechce v dané oblasti na sebe příliš upozorňovat zabíjením zvířat (či lidí), může klidně využít agrese postav a pustit se s nimi do křížku, a až se meč nabaští, uteče (toto zvolí jen za předpokladu, že bude sám napaden a navíc bude mít proti družince jakous takous šanci – jinak vycouvá).
Pokud ovšem bude mít s družinou nějaké plány (respektive jeho pán, Raik), pokusí se je nejdříve přemluvit (sice se to nezdá, ale Virt je celkem veselá kopa a pěkná slibotechna – navíc jej ovládá pekelně zlomyslný démon), pokud to nepůjde, nebo prostě dojde k ozbrojenému konfliktu, uteče a pak udeří ze zálohy.
Ve volné přírodě používá hodně luk a otrávené šípy (odl-7-1-6/2-12, jed „stříbrný štír“), v souboji jeden na jednoho pak meč a údery (zloby, varování a nenávisti). Proti kouzlům má jednak odolnost (viz výše), jednak asi bude mít aktivní Magické zrcadlo.
Taky je vhodné zmínit, že jistojistě nebojuje do posledního dechu – pokud na své soky nestačí, pokusí se je dostat příště a jinak. Možností má spoustu.

Závěrem bych chtěl podotknout, že tato nestvůra byla stvořena hlavně pro zábavu. Pokud se to někomu nezdá, klidně si může Padlého hraničáře změnit, použít cokoliv, co se mu bude zamlouvat. Nic není striktně dané.
Upozornění: tato nestvůra je smrtelně nebezpečná – ovládá několik zákeřných způsobů likvidace protivníků, disponuje velkou silou (zejména velmi omezenou zranitelností) a navíc je to defacto CP (a CP, jak nám říkají pravidla milé děti, jsou ty nejnebezpečnější nestvůry pod sluncem).

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 23

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

mě osobně se to líbí asi to dám do příběhu až zase budu PJ(jak to znám tak budu muset být),


 Uživatel úrovně 0

Je to hrozné!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!


 Uživatel úrovně 0

Skvělý příspěvek. Velká originalita, dobré zpracování. 5*


 Uživatel úrovně 0

-příběh je skvělej (a hlavně originální)
-vznik je taky dobrej, s tím Raikem (mimochodem, irooku, nechtěl bys udělat Raika taky jako cizí postavu sem do bestiáře??
podle mě toto dílo má HOOODNě málo (jestli nějaké má) chyb.za 5*


 Uživatel úrovně 0

Mellon:
Virt o sobě neví ani trošku - kdyby věděl, bojoval by a snažil by se démona buď zbavit a nebo by se obětoval a pokusil se tak démona vypudit z materiálního světa.
Démon Gistruu ovládá Virta naprosto 100%.


 Uživatel úrovně 0

Dost dobrý. Jen by mělo zajímalo jestli ho ten démon ovládá úplně, nebo o sobě aspoň trochu ví.


 Uživatel úrovně 0

Dobry .A jak rikal Suk detaily zlepsuji prispevek, ale vseho moc skodi.(tim nemyslim tento prispevek).


 Uživatel úrovně 5

irook - souhlas - z důvodu případného nezájmu a neúčelnosti byla diskuse přesunuta do pošty, Suk.


 Uživatel úrovně 0

Suk:

tohle není žádné slovíčkaření - jedná se o postoj, který mi vadí. Mě je nějaké hodnocení úplně ukradené - jen se mi hrubě nelíbí, že nějakým detailům (nepodstatným, aby bylo jasno), dáváš takovou váhu. Zrovna tenhle můj jed je příkladem toho, jak se k tomu stavíš. To, že tam není uvedeno nic jiného, není proboha chyba. Pokud u tebe ano, tak se OPRAVDU nemáme o čem bavit. Tos mi radši měl dát ten průměr. Kdy už konečně pochopíš, že ne všechno, co v popisu chybí, je na úkor kvality?

irook.

PS: klesnuls u mě okamžitě, jak jsem to zjistil - a tvé hodnocení pro mě tím pádem neznamená žádnou váhu. Klidně se o tom můžem dohadovat dál, ale asi v poště, ať nerušíme diskuzi. Přece jen, už se to netýká konkrétně tohoto díla.


 Uživatel úrovně 5

irook:

no a je to tady. citace: Odkdy jsou super příspěvky super jen díky nějakým titěrným detailům??? ... já nikdy netvrdil, že jen!!!! Jen sem napsal, že přávě detaily vynesou dílo průměrné na úroveň díla nadprůměrného - volně zopakováno... taky jsi si mohl všimnout, že jsem ti dal 4* a ne ty 3* , které dávám za příspěvky bez detailů a doplŇků.... no nevím, jestli se dost dobře chápem... šlo mi jen o příklad, který mi byl do očí - je to logické - čím je něco dokonalejší, tím menší chybky začínáš vidět a hledat... ale klidně se o tom slovíčkaření můžem hádat a dohadovat dál - mě to byví :)))

S úctou, Suk.

P. S. - to by mě zajímalo, odkud jsem tak zhruba u tebe jako uževatel klesnul :)