Bestiář

Klokot Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 28

Skupina: Nestvůry magického pole

Životaschopnost: 2-3 životy

Útočné číslo: (-4+1)=0 (zobák)

Obranné číslo: (+4+1)=5 (peří)

Odolnost: 6

Inteligence: 0

Velikost: A0

Zranitelnost: zvíře

Pohyblivost: 17/okřídlenec ve vzduchu nebo 3/okřídlenec na zemi

Poklady: nic

Zkušenost: 5

Bojovnost: 0

Síla mysli: 0

Popis:

Klokot je malý ptáček žlutozeleného zbarvení (o něco menší než holub), s malým oranžovým zobáčkem a nožkama a se smaragdově zelenýma očkama žijící v 3.-4. kruhu magenrgie. Vzhledem možná někoho zaujme jako krásný exotický suvenýr, ale sotva jej asi napadne že tento sladce vypadající ptáček jej klidně může v jednom kole poslat na onen svět… Tak jako většina věcí v kruzích magenergie může být klokot dost nepříjemný.

Zaměřuje se na hraničářskou a kouzelnickou magenergii, k jejímu získání používá zvláštní klokotavé zvuky, které vydává. Těmito zvuky uvede sebe i oběť(i) do hypnotického tranzu. Jedná se o past INT-6-nic/tranz 1k6 směn. Tranz se projevuje tak že postava strnule stojí (sedí, leží,…) s otevřenýma očima, velmi zúženýma zorničkama (asi jako kočka za letního jasného slunečnýho odpoledne, při slunění) a nepřítomným výrazem ve tváři. Během tohoto tranzu, kdy postava nic nevnímá, jí ubývají magy a to rychlostí 5 magů za směnu. Tyto magy se přelévají stejnoměrně do klokota. Z tranzu se postava nedá probudit, ani sebevětším násilím. Pomůže jedině megacloumák (jestli chcete můžete si vymyslet i jiný magický způsob). Pokud postava dnes již byla pod vlivem klokota, má bonus k pasti +1 za každý dnešní tranz. Pokud postava ztratí veškerou magenergii probudí se. Pokud žádnou nemá, nemůže do tranzu upadnout. Z toho vyplývá, že ostatní postavy (válečník, zloděj,…) se do tranzu dostat nemůžou. (Ale pokud používáte nějaké kněze, paladiny, kleriky a jiné povolání s magenergií, tak těmi klokot rozhodně nepohrdne!) Klokot může přijímat magenergii až od pěti zdrojů naráz. Stav po probuzení je velmi podobný kocovině (asi jako po oslavě narozenin

Získanou magenergii klokot použije v brzké době po procitnutí na některé, nebo některá z těchto kouzel: modré, rudé a černý blesky, rychlost, montyho čardáš, hyperprostor I i II, svaž postavu, pavéza a úder zloby. Kouzlí však naprosto náhodně, nevybírá si, prostě si chce zakouzlit. Kouzlení jej totiž neuvěřitelně baví a nejvíc, když si to má na kom vyzkoušet. Takže se vám může stát prakticky cokoliv, může vás z ničeho nic vožahnout blesk, nebo vám v bitce někdo pomůže kouzlem rychlost a váš kouzelník se po tom dušuje že on to nebyl, protože nemá magy,…

Je to nestvůra magického pole a jako taková je dost divná, ale já myslím že se s ní dá užít dost srandy a moc nedoporučuju vyvraždění družiny několika “náhodnými“ blesky.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 28

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Todle je nedotažené.Už jsem četl druhou verzi a ta je daleko lepší.


 Uživatel úrovně 0

V dílně je taková HODNĚ předělaná verze výtám každýho rejpala....


 Uživatel úrovně 0

Je to nedotažené, to je pravda, ale určitý talent se ti upřít nedá. Jen tak dál, příště to ale trochu rozepiš...


 Uživatel úrovně 0

Ahoj! Hele už se nějakou dobu známe a myslím, že jsi to byl právě ty, který mne přivedl na vzorec počítání zkušeností...., ale poněvač vím jaký jsi kamarád s technikou a to hlavně s PC soudím že se jednalo asi o nějaký překlep! dopřát jsi mu mohl i krapánek té intelihence,"takový čaroděj...".Dá se vymanit z tranzu i jiným postupem než přez napadenou postavu?-co takle toho ptáka pěkně nakopnout a to mě přivádí na další nevinný problém- musí se Klokot na to nějakým způsobem soustředit, nebo si lítá jen tak o kolo a nabíjí se....? Jinak v celku hezký nápad a jak už bylo řečeno příště by to chtělo více času a práce!


 Uživatel úrovně 0

Já si myslím, že je to docela dobrý nápad. Dá se to použít, ale možná je až trochu moc silný. Určitě to jako PJ použiju.


 Uživatel úrovně 0

Omlouvám se, pokud se budu opakovat, nečetl jsem pořádně diskusi.

Hezký popis, to se musí nechat. Hezký systém získávání magenergie, ale pak už to začíná dost kulhat.

Proč získává hraničářskou magenergii, když nemá žídné hraničářské kouzlo? Nepřehnal jsi to trochu se silou těch kouzel? A když bych všechno přehlédl, jak může být za takový vraždící nástroj jen 5 zkušeností?

Je velká škoda, že jsi to trochu víc nedotáhl.

Pán kačerů


 Uživatel úrovně 5

Tak past na inteligenci a spadnutí do tranzu, je dost nízká s ohledem na to, že cíl upadne do tranzu až na několik směn a na víc nedá se ztranzu probudit. taková past by měla být v řádech mezi 10-15stupni nebezpečnosti. Na druhou stranu úbytek magů je dosti pomalý, jeden mag za dvě minuty. Je dost zvláštní, že do tranzu upadnou jen bytosti magické. A co kozelník, či hraničář kteří už svou denní dávku magenergie vyčerpali. Jestli je ten klokot nějak závislý na maně, tak si dokážu představit, že bi si na past házel i démon ve slunečním prstenu a i démoni v jiných předmětech, které by měli v dané chvíli magenergii v zásobě.

Na jakou vzdálenost je slyšet klokotání ptáčka?

POkud je v tranzu jak oběť tak ptáček, a toho ptáčka, některý z imunních členů družiny, zřeba válečník rozmázne palicí, tak co se stane? Nic? Oběti přestane ubývat minimálně magenergie, a hlavně přeruší propojení mezi ním a ptáčkem, což by celkem určitě způsobilo i násilné procitnutí ztranzu a následnou dezorientaci za prudké vytržení z tranzu.

Kolik postav najednou může jeden ptáček uvést do tranzu, snad nedojde k tomu, že magickým kruhem bude procházet na exkurzi výletní skupina z magické univerzity a ptáček sám během chvilky uvede do tranzu skupinu dvaceti mágů (pokud by neuspěli náhodou všichni proti pasti) a bude naráz od všech čerat magenergii.

Dále při uvedení do tranzu více postav, tak každá může být v tramnzu jiný čas, v závislosti na 1k6 směnce, takže ptáček bude v tranzu asi dokud se neprobere i ta postava s nejdelším tranzem?

Jaká je četnost Klokotů, kolik jich bývá běžně vjednom magickém kruhu?

Inteligence 0 a má radost ze zesílání kouzel? Vždyť nemá ani zvířecí inteligenci, tak jak se může z něčeho radovat, antoýž aby dokázal nějak smysluplně používat kouzla, maximálně by stou to inteligenci, mohl po procitnutí ztranzu ze sebe vysypat náhodně kouzla kolem sebe jako prskavka...

A spousta dalšího. Je to hodně nedotažený příspěvek, škoda.

Tuax


 Uživatel úrovně 0

Zvíře s inteligencí -0 a s tebou popsanými vlastnostmi není zvíře, ale nášlapná mina reagující na pohyb.
Nedostatků je tam víc, ale nechci opakovat to co bylo řečeno přede mnou.


 Uživatel úrovně 0

Jo mě se to líbí. Stručné, výstižné a celkem povedené.
Jinak nemám co dodat hodně věcí bylo objasněno v diskuzi.


 Uživatel úrovně 0

Prosím nejaského redaktora, aby mé hodnocení o 1* snížil (a pak tohle smazal) nestihl jsem se bohužel dostat k netu v čas. Důvody mého rozhodnutí jsou níže...
předem děkuji