Bestiář

Mernek Lesní Hodnocení: Geniální

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 42

Skupina: Zvíře

Životaschopnost: 2 + 1

Útočné číslo: (+2+3/+1)= 5/+1 (zuby)

Obranné číslo: (+1 +2) = 3

Odolnost: 14

Inteligence: 1

Velikost: B

Zranitelnost: zvíře

Pohyblivost: 9/plaz

Poklady: nic

Zkušenost: 40

Bojovnost: 9

Síla mysli: 0

Popis:

ve výše zmíněných vlastnostech chybí vytrvalost, která se uvádí u nehumanoidních nestvůr; tak ji uvedu zde:
Vytrvalost: 18/plaz

Vzhled


     Mernek lesní je necelé dva sáhy dlouhý ještěr, jehož tělo pokrývá šupinatá hnědá kůže. Od konce hlavy se mu po celé páteři až po špičku ocasu táhnou malé oválné nazelenalé výrůstky, které hyzdí jinak na pohled hladký povrch jeho těla. Výrůstky jsou největší přibližně ve středu zad ještěra a postupně směrem k hlavě a ke špičce ocasu se zmenšují. Největší výrůstky jsou velké kolem tří coulů. Na trojúhelníkové hlavě trčí po stranách dvě žlutá plazí oka. Jeho tlama ukrývá velmi ostré zuby, které jsou zároveň jeho smrtící zbraní. Čtyři silné nohy má zakončené, velkými zrohovatělými mírně zahnutými drápy.


Výskyt


     Mernek lesní je ješterem, který žije v hlubokých a stinných lesích, velmi často na něj lze narazit ve hvozdech. Ale lze jej někdy potkat i v řídkých, ale za to vlhkých a silně podmáčených mokřadech. Své hnízdo si obvykle vyhrabává v zemi. Často se jedná o spleť chodeb s několika většími dutinami kde přebývá po většinu dne. Ale lze na něj narazit i v opuštěných starých a vlhkých ruinách budov, v nichž s oblibou obývá sklepení.


Způsob života


     Mernek lesní je noční ještěr a proto na něj lze ve dne narazit jen zřídka kdy. Jeto masožravý lovec, který umí obratně šplhat jak po stromech tak i po zdech, k čemuž má uzpůsobené drápy na nohou. Živí se převážně lovem drobných hlodavců, ale neštítí se ani toho vykrádat hnízda ptáků, kde sežere mladá ptáčata, anebo nechráněná vejce. Nepohrdne ani hodováním na mršině, přesto je to nebezpečný a tichý lovec, který dokáže celé hodiny bez hnutí ležet na místě a pak náhle zaútočit, dokáže se na oběť vrhnout i z větve čikmene stromu. Útočí jen a pouze tlamou, drápy používá k lození či držen mrtvé oběti aby si mohl lépe tlamou urvat kusy masa. Mernek lesní není samotář jak by se mohlo stát, nýbrž žije v páru se svou samicí. Mívají jedno až tři kožovitá vejce, ze kterých se vylíhnou mladí Mernečci. Mladí ještěři po dosažení přibližně třetího měsíce života opouštějí hnízdo a místo kde žili s rodiči a vydávají se neznámo kam, kde se pokusí vytvořit svůj vlastní domov. Dospívají kolem jednoho roku života a po té se snaží najít si partnera. Tehdy se nejčastěji v lesích ozývá jejich hrozivý skřek, jenž je slyšet na míle daleko, a může vystrašit i otrlé dobrodruhy.


Léčivo


     Smůlou Merneků lesních je to, že lidé je začali vyhledávat kvůli těm jejich nazelenalým výrůstkům na hřbetech jejich těl. Proto už jsou celkem vzácní a lze je nalézt spíše na odlehlých a nehostinných místech. Za výrůstky z těl Merneků lze v některých místech obdržet až nehorázné množství zlatých. Výrůstky jsou po té vysušeny a v hmoždíři rozdrceny na světle nazelenalý prášek, který se po té přidává do léčivých mastí či lektvarů. Občas se z větších výrůstků vyrábějí amulety.


Možnosti zápletek


     Je to zcela nová bestie a ne každý Pán Jeskyně si hned bude vědět rady jak sní naložit. Tak zde uvedu několik nápadů na zápletky v nichž budou důležitou součásti Merneci lesní.
     1. Lov pro peníze - Družina si může přivydělávat lovem Merneků, přičemž se může přihodit mnoho nečekaného. Každopádně při lovu se družina dostane do odlehlých míst ato už je na PJ co tam cestou družina nalezne, či potká. Pokud by se družina měla nějaký čas živit lovem těchto ještěrů, je možné že se někde objevila oblast, kde se Mermeci přemnožili a začali se toulat k lidským usedlostem, kde začali dávit slepice, kachny, králiky a domácí zvířectvo obecně. Družina bude mít za úkol zbavit danou oblast přemnožených ještěrů, což nemusí být tak jednoduché jak by se mohlo zdát...
     2. Lék pro člena družiny - Některá postava z družiny může být postižena nějakou nemocí, která bude léčitelná jen lékem vyrobeném se základu, který tvoří prášek z Mernečích výrustků. A jako na potvoru je tento prášek nedostatkovým zbožím a nezbývá než se vydat do hvozdu ulovit nějakého jedince z tohoto druhu ještěrů. Ono se to může zdát jednoduché, ale zkuste najít na rozlehlém území jednoho ještěra. Zvlášť když na tom zavisí život člena družiny...
     3. Ochrana Merneků - družina může být najmuta nějakými lesními druidy, aby se postarali o ochranu Merneků, kteří mohou být pro druidy třeba posvátnými ještěry. Může to být třeba podmínkou pro vyškolení druida z družiny postav na vyšší úroveň. Přičemž se ve hvozdu, či lese druidy obývaném objeví nějaký nepřirozený nepřítel, který Mermeky loví. Tím nepřítelem může být družina žoldáků, anebo i nějaká jiná bestie...


Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 42

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Je to velice dobré, originální a zajímavé. Myslím, že to příjemně "okořenilo" a obohatilo Bestiář.
Dr.MP: A co bys chtěl? Spoustu lidožravých obrů, vysokých desítky metrů? To ale není nic nového, ty "pařene" DrD. Vše nemůže být pořád jen stejné. Stačilo by, kdybys příspěvek alespoň slušně a smysluplně ohodnotil, ale tento tvůj veliký "výrok" nestál za nic. Zamysli se nad tím. Třeba se ti to bude pro příště hodit.


 Uživatel úrovně 5

Děkuji oceňuji tvůj názor, na který jsou použil tiskací písmenka, každé jedním bodem reputace. Opravdu je proti mému přesvědčení, aby se zde objevovaly podobné citové výlevy, doplňované takovými to nadávkami. Přeji pěkný den.


 Uživatel úrovně 0

Cau lidi,podle mě je to chabí.Jestli jste dobří pařani Drd,tak můj názor je FUCK OFF mernek.


 Uživatel úrovně 0

Je to opravdu zajímavý tvor promyšlený a nic bych k němu neměl zlého.Je dobré, jak je nakonci, k jakému dobrodružství by to šlo udělat fakt povedené musim vyzkoušet


 Uživatel úrovně 0

Maris
Ano, omlouvám se, udělal jsem hloupý překlep, asi to bude mojí infantilností.


 Uživatel úrovně 5

Promiňte hnidopišskou reakci na hnidopišskou Apeu:

Pekné, že hľadáš chyby, ale i tvoj príspevok by ich mal byť prostý - ono sa tá potvora volá "mernek", tak z neho nerob ani "memreka", ani "mumraka". Komolenie mien je časté, ak sa zlostia deti veku predpubertálneho, v dospelom veku je to už infantilné... A áno, raz som to ochotná čítať ako preklep, ale ak v gramatickej a štylistickej kritike prehrávaš 2 pokusy z 3... :-) tak to budú akési nejasné vedy :-)


 Uživatel úrovně 0

Ach jo, zase budu hnidopišská:
Mernek lesní není ještěrem, nýbrž je ještěr. Aby mohl býti ještěrem, musel by mít reálnou šanci státi se neším jiným.
"Smůlou Memreků lesních je..."
a) že píšou s malým písmenem (když napíšeš "Smůlou Kun lesních..., tak to jasně vidíš),
b) že věta započata sedmým pádem vede k postupnému znásilňování češtiny ( genitivní vazba apod.)

Liško,
píšeš hezkou, srozumitelnou a barvitou češtinou, hlídej si vazby, je to škoda, když kulhají.

Tak, teď jsem se předvedla jako správný suchar, co hledá gramtické chyby, protože nerozumí obsahu, ale každý si pěstuje nějaký image, mumrak je pěkná potvora .


 Uživatel úrovně 0

Rozhodně je to kvalitně zpracované, nápad není špatný atp... Do 5* tomu ale přece něco chybí. Chápu, že už s PPP (pravidla, příběh, příklad) začínám být trapný, ale té nestvůře chybí jedno, a to atmosféra. Doplněním nějaké story nebo několika hlášek by se příspěvek pozvedl na vyšší úroveň.


 Uživatel úrovně 5

Jupí, zviřátko k pohledání. Hmm, líbí se mi a jak řekla Maris, ty zápletky jsou dobrý doplněk.


 Uživatel úrovně 0

Vůbec to není špatné a dost se mi to líbí